Ben bu konuya "bekara koca boşaması kolay diyorum" evlende gör..
Hakaret işit (inşallah olmaz tabiki) ve sabret..
Kolay geliyor dimi size..
Kimse kimseye yuvanı yık demez..
Hiç bir kadında mutlu yuvasını yıkmaz.. rahat batmaz yanii merak etme..
Yaa millete kolay mı geliyor..
Yoksa hikaye felan mı yazdığımızı zannediyorlar..
Ben sana böyle konuşmamayı tavsiye ederim Rabbim sınamak için başına verir..
Hiç kimsenin yuvası tabiki yıkılmasın..
Ama kimse kimsenin annesine babasına bakmak katlanmak zorunda değil..
Vicdanı bilir bunu Rabbimle kul arasında ki mesele..
Canım yandı bu konuda böyle msj larada kılıçlarımı kuşanıp giderim..
Evlende geL..
ben bir evlilikte saygı sevgi ilgi görmüyorsam devam edemem. ve kimseye etmesini de söyleyemem.
birçok soruna çözümler sunuyoruz. ama aldatıldım şiddet görüm affettim ikinciye oldu diyene NEDEN devam et bir şans ver diyelim.
bir eş artık annesini seçtiyse yeni evli olmasına rağmen daha cicim ayralarında eşini ihmal ediyorsa nasıl seni sevmeyene kendini zorla sevdir gururunu hiçe say. kadın kısmı affeder idare eder diyelim...
bir evlilik devam etmeli ise bu iki kişinin çabasıyla olur.
evet ailesiyle biribirimizi yiyebiliriz. herşey olabilir. ama eşimiz tamam sen haklısın diyorsa yanımızdaysa..
ailesinin türlü çifkefliğini görmezden gelip beni ezerse aile kurduğunu önemsemezse alıp valizini gitsin hiç de eğriyi doğruyu gösteremem...
ve büyük şeyleri affetmek 2. ye 3. olmasını da kabul etmektir.. yada boşanmayı geciktirmek...
çocuğu olanlar kısmen daha ılımlı olabilir. ama olmayanlar boşuna eğilmesin. evlilik elele yürünecek bir yoldur.
size de mutluluklar dilerim. inşallah uzun ömürlü mutlu bir evliliğiniz olur.
bekara koca boşaması kolay demişsinde yazdıklarımı okumamışsın sanırım ben de boşa!!!!!!demiyorum zaten!!!
istediğin kılıcı kuşanıp gel ben kendi düşüncelerimi yazdım zaten ve her satırda da senin gibi yorumlar geleceğini bildiğim için kendi düşüncem olduğunu vurguladım
bunlarda senin düşüncelerin ve ne istiyorsan düşün ve paylaş sadece okurum ve saygı duyarım tabiiki katılmam!
Orda bahsediği arkadaşımızın basit anlaşmazlıklar dikkat ederseniz aldatma dayak vb. şeyleri ayırt etmiş şuan evli değil haklısınız bu konuda bizlerde aynı düşüncedeydik evlenmeden önce ama yaşadıkça insanlar farklılaşıyor siz ne kadar verici olursanız karşı taraf bunu suistimal edbiliyor okuduğumuz üzre bir çok ayrılık nedenleri aileler yüzünden yaşanıyor karşı tarafta olaya aynı baktığı anda mutlu oluyorsunuz birazda hoşgörü ekleyerek dün baktığınız hoşgörülü olaylar bugün sizde öfke yaratabiliyor kimsenin birbirini çekme gibi bir zorunluluğu yok ancak hoşgörü özelliğimizi genişletme zorunlulugumuz var bazı konularda evlilik eşlerin fedakarlığını gerektiren bir kurum bunu yapmayı başaranlar büyük olay olmadığında o kurumu devam ettiriyorlar şu konuda katılıyorum arkadaşa buraya yazan insanlar gerçekten bunalımda boşlukta olan insanlar nereye çeksen oraya gidecek durumdalar tabiri caizse hata yapma riskinin yüksek olduğu bir durum yani o nedenle basit konlarda yapıcı olmak daha hayırlıdır diye düşünüyorum bende
sizce aldatılmış bir bayana devam et denilmeli mi?
ve sıkça sözlü şiddet ve bedensel şiddet gören kadın yine de oturmalı mı evinde?
insan yerine konumasa bile devam etmeli mi kadınlar?
boşanmış olmamak adına sabır mı denmeli hep?
maddi özgürlüğü olduğu halde eşini tüm maaşına el koyuyorsa evde sığıntı gibi görülüyorsa yine de devam etmeli mi?
bunları konuşup çözülmeli diyuoruz. ama emin olun buraya konuyu açan arkadas zaten elinden geleni yapmış daha ne yapayım acaba diye konuyu açıyor. zaten bizlerin sözü ile de çok fazla şey değişmez. bizler sadece cesaret verebiliriz.
pardon da ben dayak ye devam et yada bu yukarda yazdıklarını yaşa devcam et demedim sanırım yazdıklarımı okumamışsınız bile ama nafile aynı şeyleri yazdırıp duruyorsunuz bana
şimdi birşeyden daha çok emin oldum bazı arkadaşlar sadece ''yorum yapmak''olsun diye yorum yapıyorlar yazılanları okumuyorlar bile
bu dediğin suçlamayı kendi adıma asla kabul etmiyorum.
eğer böyle düşünüyorsan bazıları da sırf konu açmak olsun diye açıyorlar diyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?