boşanacağım ancak gelirim yok

kızım çok küçük ama onu da oyalayan uyutan biri olması lazım, çok verimli olamam diye düşünüyorum
Kızınızı kreşe öğrenci gibi götüreceksiniz zaten. Diğer çocukları uyuttukları gibi kızınızı da uyutacaklar. Siz de aralarda göz kulak olursunuz.

ben de toptancıdan almayı düşünüyorum eğer tutunabilirsem elimdeki parayı katlarım bile. reklam vs ne öneriyorsunuz nasıl tanıtırım ürünlerimi?

İnstagramdan satış yapacaksanız zaten instagrama ücretli reklam vermek zorundasınız. Eğer çok takipçili hesabınız yoksa hesap satın almanız lazım. Çevreniz çoksa onlar hikayelerinde sizin hesabınızı paylaşabilir. Benim arkadaşımın çevresi genişti o sayede tutundu. Elinizdeki parayı katlamak çok sonra olabilecek bir durum. Minimum ilk 6 ayın kazancı zaten sermayeye gidiyor. Elimdeki parayı sermaye yapayım derseniz eğer iş tutmazsa eldeki paradan olma ihtimaliniz var

şöyle bir ihtimal de var babamdan kredi çekmesini isteyebilirim iş konusunda, kosgeb de kadınlara kolaylık sağlıyor belli bir miktar hibe veriyor. babamın bir tanıdığı çiçekçi açtı, hiç işi bilmiyordu ustasını vs tuttu borç harç aldı. birkaç ay kendini döndürdü şu an 10 bin cirosu var

Belli ki tecrübeniz yok.
10 bin ciro yapan yer 3 bin lira kira ödüyor desek, ki çiçekçi işlek yerde olmalı ama biz azdan hesaplayalım.
%8 KDV desek 800 tl de o.
Bağkur aylık 1250 tl mi ne?

5 bin kafadan gidiyor aylık. Üzerine dükkan elektriği, suyu, öğlen yemeği derken 1000 TL de buna diyelim. Ki 1000 çok çok az ama içimiz ferahlasın.

10 binden kaldı 4 bin.

Esnaflık ortalama 1e alıp 2 3 4 vsye satmaktır. Bazen 1e 1,5 bile olur ama çiçekte kar marjı yüksek dersek bilen eline kalan 3 bin TL olur.

Git bir yere çalış da sigortan ödensin.

Esnaf in aylık 10 bin kazanç = sıfırdır.

Bu arada zart zurt muhasebesel işler vardır hep masraf. Dolar kuru ithal çiçeği etkiler hep masraf. Çiçek solar bir şey olur hep masraf. Yeni esnafa kimse vadeli çalışmaz.

Bir alanda tecrübe edinmeye çalışmanızı öneririm.

Kosgeb destekleri de sandığınız gibi değil, o kadar kolay destek vermiyor yani.

Bana da bakıcılık en makulu geldi. Durumunuzu anlattığınızda güven de aşılarsanız neden olmasin? Ayrıca durumu iyi olan aileler 5 bin tl'lere kadar bakıcı alıyorlar. Aynı zamanda yemek işine girişebilirsiniz evde bos zamanlarınızda yaparsınız. Instagramdan aratirsaniz karsiniza çıkar,özel günler için gün yapıldığında kek, poğaça , kurabiye yaptırıyor insanlar. Çok çeşit çıkarması gerektiğinde hepsini kendim yapamıyorum mesela yoğunluğum var. Hem öğretmen hem öğrenciyim o yuzden gecen bende araştırdım, misafirim gelince birkaç çeşit yaptırırım diye. Çünkü misafirime de hazır ürün koymak istemiyorum. En azindan ev ürünü diye tercih ediliyor bence.
kurabiye, kek ve pogacanin ücretini sormuştum hepsine 200 tl demisti. Bence iyi para kazanılır tanındıkça.
yalniz sanki sizin sigortaya da ihtiyacınız var. Nasıl olacak belli bir yaştan sonra maaşınız olmazsa? Bu geçici bi çözüm olsun çocuğunuz kreş yasına gelince siz de sigortalı ise girersiniz.

Bana da bakıcılık en makulu geldi. Durumunuzu anlattığınızda güven de aşılarsanız neden olmasin? Ayrıca durumu iyi olan aileler 5 bin tl'lere kadar bakıcı alıyorlar. Aynı zamanda yemek işine girişebilirsiniz evde bos zamanlarınızda yaparsınız. Instagramdan aratirsaniz karsiniza çıkar,özel günler için gün yapıldığında kek, poğaça , kurabiye yaptırıyor insanlar. Çok çeşit çıkarması gerektiğinde hepsini kendim yapamıyorum mesela yoğunluğum var. Hem öğretmen hem öğrenciyim o yuzden gecen bende araştırdım, misafirim gelince birkaç çeşit yaptırırım diye. Çünkü misafirime de hazır ürün koymak istemiyorum. En azindan ev ürünü diye tercih ediliyor bence.
kurabiye, kek ve pogacanin ücretini sormuştum hepsine 200 tl demisti. Bence iyi para kazanılır tanındıkça.
yalniz sanki sizin sigortaya da ihtiyacınız var. Nasıl olacak belli bir yaştan sonra maaşınız olmazsa? Bu geçici bi çözüm olsun çocuğunuz kreş yasına gelince siz de sigortalı ise girersiniz.
Bakın arkadaş çok güzel demiş. İçli köfte, sarma falan yaptırıp buzluğa atıyorum ben de neredeyse herkes yaptırıyor. Yeteneğiniz varsa yaş pasta da yapabilirsiniz şeker hamurundan. YouTube’da bununla ilgili çok video var. Sipariş üzerine pasta yapıp evin geçimine katkı sağlayan çok insan var.

Fiziksel veya psikolojik siddete maruz kalmiyorsaniz bence biraz daha evli kalin. Bu sirada bi meslek edinmeye calisin. Mesela haftada 2 gun kursa gitseniz, annenize de kafa dagitmaya ihtiyacim var deseniz cocuga bakmaz mi?

Sonra cocuk krese, siz işe...

şu an aktif olan diğer konumu bilenler bilir. eşimle boşanma aşamasındayız çok yakın zamanda inşallah. ailemden destek almayacağım hiçbir şekilde. elime kalan sadece üstüme olan araba satılacak yaklaşık 40-50 bin civarı para geçecek elime. bu parayı yemek istemiyorum, o parayla geçineyim dersem birkaç ay anca götürecek kızımla beni. bir iş kurmak veya herhangi bir girişim yapmak istiyorum ki kimseye muhtaç olmayayım. sizce nasıl bir yol izlemeliyim önerileriniz neler? mesleğim yok, bir yaşında kızım var.
Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun sakın yanlış anlamayın ama 50.000 şu an hiçbir şey yani bir para değil. Genelde dükkan kiraları yıllık ya da iki yıllık alınıyor en azından benim şehrimde öyle kutu kadar dükkanlar 5 binden başlıyor e iç dekorasyon mal almaya gideceksin geleceksin + vergi levhası ruhsat açılış her ay muhasebe şu bu inan o 50.000 le dükkanı tutup içini yapamazsın bence iyi kötü bir işe girip çalış birikim yap ya da kullanabiliyorsan arabayı satma araçlı iş ilanları çok getir su dağıtımı falan şansınızı deneyin

Bir işe girin calisin o paraya da altin alın birikim olarak kalsın kullanmayın. Eş kişisinden de size ce cocuga nafaka alın. Nafaka en azindan kiranizı falan karsılasa maasınizı da siz yersiniz..50 bin de nolur nolmaz ihtiyaci olarak dursun. en iyisi işe girmeniz yani.

Belli ki tecrübeniz yok.
10 bin ciro yapan yer 3 bin lira kira ödüyor desek, ki çiçekçi işlek yerde olmalı ama biz azdan hesaplayalım.
%8 KDV desek 800 tl de o.
Bağkur aylık 1250 tl mi ne?

5 bin kafadan gidiyor aylık. Üzerine dükkan elektriği, suyu, öğlen yemeği derken 1000 TL de buna diyelim. Ki 1000 çok çok az ama içimiz ferahlasın.

10 binden kaldı 4 bin.

Esnaflık ortalama 1e alıp 2 3 4 vsye satmaktır. Bazen 1e 1,5 bile olur ama çiçekte kar marjı yüksek dersek bilen eline kalan 3 bin TL olur.

Git bir yere çalış da sigortan ödensin.

Esnaf in aylık 10 bin kazanç = sıfırdır.

Bu arada zart zurt muhasebesel işler vardır hep masraf. Dolar kuru ithal çiçeği etkiler hep masraf. Çiçek solar bir şey olur hep masraf. Yeni esnafa kimse vadeli çalışmaz.

Bir alanda tecrübe edinmeye çalışmanızı öneririm.

Kosgeb destekleri de sandığınız gibi değil, o kadar kolay destek vermiyor yani.
bunların haricinde eline kalan para 10 bin
Annenizin çocuğunuza bakması mümkün olmaz mı ?
maalesef

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun sakın yanlış anlamayın ama 50.000 şu an hiçbir şey yani bir para değil. Genelde dükkan kiraları yıllık ya da iki yıllık alınıyor en azından benim şehrimde öyle kutu kadar dükkanlar 5 binden başlıyor e iç dekorasyon mal almaya gideceksin geleceksin + vergi levhası ruhsat açılış her ay muhasebe şu bu inan o 50.000 le dükkanı tutup içini yapamazsın bence iyi kötü bir işe girip çalış birikim yap ya da kullanabiliyorsan arabayı satma araçlı iş ilanları çok getir su dağıtımı falan şansınızı deneyin
evet haklısınız o fikirden vazgeçtim zaten

en mantıklısı şu an için toptan ürün alıp satmak sanırım. instagramda hesap satın alıp sponsorlu reklam vermek. tiktok twitter vs buralarda da biraz uğraşırsam istediğime ulaşırım diye düşünüyorum 🤔

şu an aktif olan diğer konumu bilenler bilir. eşimle boşanma aşamasındayız çok yakın zamanda inşallah. ailemden destek almayacağım hiçbir şekilde. elime kalan sadece üstüme olan araba satılacak yaklaşık 40-50 bin civarı para geçecek elime. bu parayı yemek istemiyorum, o parayla geçineyim dersem birkaç ay anca götürecek kızımla beni. bir iş kurmak veya herhangi bir girişim yapmak istiyorum ki kimseye muhtaç olmayayım. sizce nasıl bir yol izlemeliyim önerileriniz neler? mesleğim yok, bir yaşında kızım var.
Daha önce bir yerde çalıştınız mi? Mesleğiniz nedir? Deneyiminiz nedir?
Bunları düşünün derim. Çünkü piyasa kurtlar sofrası.

en mantıklısı şu an için toptan ürün alıp satmak sanırım. instagramda hesap satın alıp sponsorlu reklam vermek. tiktok twitter vs buralarda da biraz uğraşırsam istediğime ulaşırım diye düşünüyorum 🤔
onlarda doyuma ulaştı ama.o kadar çok kişi satıyor ki.üstelik onlar artık bu işin kurdu olmuşlar.çok farklı aranan bir ürün bulmalısınız dikkat çekmek için

Instagram dan satış yapmak,evde takı,toka,mum yapmak,kosgebden hibe almak bunların hiç birinden bişey elde edemezsiniz.
Eşim 30 yıllık esnaf en az 10 dükkan islettik en az 2 milyon battık.
Galiba kolay geliyor bu işler ama elinizdeki üç kuruştan da olursunuz dikkat edin.
Bulunduğunuz bölgedeki danışmanlık yerlerine başvurun oralardan bakıcılık veya ona benzer iş bulmankzda yardımcı olurlar.
Evde bakıcılık işi araştırın.
Evde etrafa reçel,tarhana,sarma, marmelat yapın.
Bir ip satan dukkanla anlasın (en az 30-40 dükkan gezmeniz lazım) bebek yeleği,lif örün 5-10 lira kazanırsınız parça başına.
Ben bazı yorumları okudum burda sanki çok kolaymış gibi gördüm ama çok zor,hafife almayın.

Kosgeb parayi elinize saymiyor siz isi yapiyorsunuz ornegin kiranin yuzde ×× hammadde uretim maddesi makinasinin yuzde yy kadarini fatura ve dekont karsiligi oduyor. Elinde parasi olan icin bir o kdr daha sermaye demek.
Net uzerinden satis pastasi bence bitti. Herhangi bir beceriniz yoksa o parayi da batirirsiniz maasli bir ise girmeniz en dogrusu

Kosgeb parayi elinize saymiyor siz isi yapiyorsunuz ornegin kiranin yuzde ×× hammadde uretim maddesi makinasinin yuzde yy kadarini fatura ve dekont karsiligi oduyor. Elinde parasi olan icin bir o kdr daha sermaye demek.
Net uzerinden satis pastasi bence bitti. Herhangi bir beceriniz yoksa o parayi da batirirsiniz maasli bir ise girmeniz en dogrusu
Ben kendi işyerini açarken başvuru yapacaktım.
Önce kursa gidiyorsunuz en az 1 ay sürüyor.
Sonra proje veriyorsunuz.onaylanirsa ki onaylanması için çok uğraşmak lazım.
Dükkanı açıyorsunuz.
A dan Z ye herşeyi alıyorsunuz ve faturaları toplayıp en son kosgebe veriyorsunuz.
İnceleme yapılıyor ve size bir kısmı ödeniyor.
%60 dan başlıyor mesela.
Parayı size odemiyorlar bankaya yatiriyorlar ve oradan faturalar tahsil ediliyor.
Bu ödeme en erken 6 ay sonra yapılıyor.
Sizde biraz bahsetmişsiniz ama insanlara çok kolay geliyor galiba
Belki buradan okurlar da bilgi edinirler 🤷

Ben kendi işyerini açarken başvuru yapacaktım.
Önce kursa gidiyorsunuz en az 1 ay sürüyor.
Sonra proje veriyorsunuz.onaylanirsa ki onaylanması için çok uğraşmak lazım.
Dükkanı açıyorsunuz.
A dan Z ye herşeyi alıyorsunuz ve faturaları toplayıp en son kosgebe veriyorsunuz.
İnceleme yapılıyor ve size bir kısmı ödeniyor.
%60 dan başlıyor mesela.
Parayı size odemiyorlar bankaya yatiriyorlar ve oradan fagular tahsil ediliyor.
Bu ödeme en erken 6 ay sonra yapılıyor.
Sizde biraz bahsetmişsiniz ama insanlara çok kolay geliyor galiba
Belki buradan okurlar da bilgi edinirler 🤷

Evet tum sureci biliyorum ama en son kismi yazdim. Eskiden al parayi git modundaymis ama o kdr somurulmuski artik fatura dahi yetmiyor dekont karsiligi belli kalemleri oduyor ornegin hammadde almiyor mesela kuaforlerin almasi anlamsiz kaliyor.

Back
X