boşanacağım ancak gelirim yok

O kadar kötü bir zamandayız ki, kadın arkadaşlarımıza arkana bakma derhal boşan, iş bul gerisi kolay bile diyemiyoruz. Kadıncağız iş bulsa maaşı neye yetecek? Bebeği de var sefalet çeker yavrucak, anne kokusuna muhtaç yaşta. Bu kocanız olacak varlık fiziksel şiddet uyguluyor mu? Uygulamıyorsa, boşanmayı erteleyin diyeceğim, şartlar hiç uygun durmuyor. 😢

Yapılacak işin faaliyet koduna göre destek türü, miktarı ve yüzdesi değişeceği için pek kısaca olmaz, o yüzden üretim değil de ticaret yapılacaksa hemen hemen hiç destek yok diyebiliriz.

Bende bu sekilde yazmistim daha cok uretim icin veriliyor oda makine icin - hammadde yok. Yanlis diyince Bir an kolaylasti diye dusundum. Ben az yazmisim meger

Bende bu sekilde yazmistim daha cok uretim icin veriliyor oda makine icin - hammadde yok. Yanlis diyince Bir an kolaylasti diye dusundum. Ben az yazmisim meger
Hammaddenin olduğu destekler de var, eskiden beri al parayı git değildi, fatura ve dekont (doğal olarak) her zaman talep ediliyordu. Gibi gibi, mesajı yazmaktaki amacım o yanlış bu yanlış diye saymak değil, bu konulardaki bilgiyi ilgili kurum neyse oradan almak lazım çok ayrıntı var çünkü, kulaktan dolma bilgiyle yanlış işlemler yapıp destek alamayanla çok karşılaşılıyor. Bunu demek istedim.

Malesef gercek hayat bu kadar kolay değil iş kurarım yaparım ederim ile olmuyor ne yazık ki elinizi sağlama almadan ne yazık ki hareket etmeyin derim ben. Konunuzu biliyorum zor bir durum ama ne yazık ki aileniz de destek değil çocukta var riske atmayın önce bir garantiye alın kendinizi arabadan gelecek gelir çok düşük iş kurmak zor evde takı gibi yemek sat gibi şeyler hayal şuanda evli olup denemek farklı ama siz hayat kuracaksınız artık herkesin yaptığı şeyler bunlar ve malesef tutunmak çok zor kimse el emeğini hakkıyla vermiyor veya benzeri çok makromedir oyuncaktir yemektir takidir çok fazla var insanlar bıktı çabuk tüketen bir toplum olduğumuz için bilinmeyen bir şey yapıp tutunmak lazım ama sizin maceraya atilma gibi bir lüksünuz yok şuanda bence biraz daha kendinizi garantileyin ütü paket gibi konfeksiyonlarda çalışabilirsiniz katlama işi yapmak çok meslek gerektiren bir şey değil çabuk kaparsiniz ama önemli olan bu sürede çocuk nerede olucak bunları hep düşünmek zorundasınız fevri hareket etmeyin

şehre semte göre değişir elbet. çiçeksepetiyle anlaşmıştı ordan çok kazanıyor
Yakın bir dostum çalışıyor çiçek sepeti ile, gece 10 a kadar mesaisi var, sipariş yetişmezse 5 gün askıya alıyor çiçek sepeti işyerini. İyi derecede araç kullanabilmek lazım ki kazancın yarısı tutacağınız elemana gitmesin. Bence ne yapacağınıza karar verip, bir alt yapı oluşturmadan boşanmayın, önce planlayın ve bir düzen kurun, 50 bin bu devirde yarım araba parası bile değil kaldı ki iş kurmak

şu an aktif olan diğer konumu bilenler bilir. eşimle boşanma aşamasındayız çok yakın zamanda inşallah. ailemden destek almayacağım hiçbir şekilde. elime kalan sadece üstüme olan araba satılacak yaklaşık 40-50 bin civarı para geçecek elime. bu parayı yemek istemiyorum, o parayla geçineyim dersem birkaç ay anca götürecek kızımla beni. bir iş kurmak veya herhangi bir girişim yapmak istiyorum ki kimseye muhtaç olmayayım. sizce nasıl bir yol izlemeliyim önerileriniz neler? mesleğim yok, bir yaşında kızım var.
Benim tanıdığım biri tekstil makinası aldı kumaş aldı çocuk taytı, pijama vs dikip sattı terzi tadilatları yaptı. Kazancı güzel gidince dükkan açtı. Çabuk öğreneceğiniz bişey aslında tekstil makinası

Mahalemizde Biri butik pasta dükkanı açtı, dukkan küçücük ama lüks. Kaliteli malzemeyle çalışıp, az sayıda yapıp, tanesi 100 TL den satiyo. Öğlen 2 gibi elinde pasta kalmiyo, neredeyse kuyruk oluşacak. İlk dukkani gördüğümde tutmaz bayat satar dedim ama işlerini iyi yaptıkları ve kaliteden ödün vermedikleri için tuttu.
Bı tanıdığımız içinde çocuk oyun aktivite parkının olduğu cafe açtı, epey de para gömdü. Kıra parası masraflar karşılayamaz dedik, üstüne bı de pandemi dönemi atlattı. Hem işi tuttu hem de işini büyüttü, cafeye restoran ekledi. Üstelik yemek fiyatlari da uçuk...
Bu iki örnekteki işletmeler kaliteli iş yaptılar, ucuz ya da bayat iş yapmadılar.
Yemek yapmakla alakam yok diyorsaniz internette süslü suslu hastane çıkışları satılıyor, sade hastane çıkışlarını süsleyip satabilirsiniz.
Dikiş nakisla da alakam yok diyorsaniz memleketinizde üretilen yöresel ürünlerin satışını yapabilirsiniz.

Siz arabadan para gelecek diyorsunuz da araba sizin üzerinize mi? Eğer değilse kendisine boşanmak istediğinizi söylediyseniz eş kişisi size para vermemek için bu sıralar o arabayı satma girişiminde bulunabilir.
benim üzerime araba
Yakın bir dostum çalışıyor çiçek sepeti ile, gece 10 a kadar mesaisi var, sipariş yetişmezse 5 gün askıya alıyor çiçek sepeti işyerini. İyi derecede araç kullanabilmek lazım ki kazancın yarısı tutacağınız elemana gitmesin. Bence ne yapacağınıza karar verip, bir alt yapı oluşturmadan boşanmayın, önce planlayın ve bir düzen kurun, 50 bin bu devirde yarım araba parası bile değil kaldı ki iş kurmak
evet çok yoğun biliyorum

Mahalemizde Biri butik pasta dükkanı açtı, dukkan küçücük ama lüks. Kaliteli malzemeyle çalışıp, az sayıda yapıp, tanesi 100 TL den satiyo. Öğlen 2 gibi elinde pasta kalmiyo, neredeyse kuyruk oluşacak. İlk dukkani gördüğümde tutmaz bayat satar dedim ama işlerini iyi yaptıkları ve kaliteden ödün vermedikleri için tuttu.
Bı tanıdığımız içinde çocuk oyun aktivite parkının olduğu cafe açtı, epey de para gömdü. Kıra parası masraflar karşılayamaz dedik, üstüne bı de pandemi dönemi atlattı. Hem işi tuttu hem de işini büyüttü, cafeye restoran ekledi. Üstelik yemek fiyatlari da uçuk...
Bu iki örnekteki işletmeler kaliteli iş yaptılar, ucuz ya da bayat iş yapmadılar.
Yemek yapmakla alakam yok diyorsaniz internette süslü suslu hastane çıkışları satılıyor, sade hastane çıkışlarını süsleyip satabilirsiniz.
Dikiş nakisla da alakam yok diyorsaniz memleketinizde üretilen yöresel ürünlerin satışını yapabilirsiniz.

Kaliteli butik pasta 100 tl mi 😑😑
Ama malzeme fiyatlari belli, kremanin, jelatinin, kuvertürün hepsinin fiyati uctu gidiyor, hele ki krokanin... heleki az sayida yapiyorsa ne kazanacak ki bununla 🤔

Kaliteli butik pasta 100 tl mi 😑😑
Ama malzeme fiyatlari belli, kremanin, jelatinin, kuvertürün hepsinin fiyati uctu gidiyor, hele ki krokanin... heleki az sayida yapiyorsa ne kazanacak ki bununla 🤔
İstanbul'da yaşamıyorum, yaşadığım yerde en iyi pasta 80 TL idi. Bu pastane de 100 e satıyor. Dükkan kıra parası ve giderler büyük şehirlerde daha fazla olabilir, dolayısıyla ürüne yansıyabilir, ama burası orta buyuklukte bı yer.

Evden caliscak biseyler dusunsen cocuk da kucukmus. Pasta borek falan yapmak gibi? Dukkan acsan gene bakici tutman lazim cocugu dukkana mi goturcen ya da?

el işi vs fazla satmıyor diye biliyorum, ama evden satış yapmak çok kafama yatıyor sadece yaratıcı tutacak bir ürün bulamadım henüz

nafaka nasıl belirleniyor bilmiyorum, şu anki evimizde kalmaya devam edeceğim. bulunduğum yer gelişmiş bir ilçe. annem boşanmamı istemiyor babamla henüz konuşmadım durumu
Bence sen elinden ne gelir onu bi tart evden çalış el altindan sat + çalışmıyorum diye ekstra nafaka talep et.

Kosgeb parayi elinize saymiyor siz isi yapiyorsunuz ornegin kiranin yuzde ×× hammadde uretim maddesi makinasinin yuzde yy kadarini fatura ve dekont karsiligi oduyor. Elinde parasi olan icin bir o kdr daha sermaye demek.
Net uzerinden satis pastasi bence bitti. Herhangi bir beceriniz yoksa o parayi da batirirsiniz maasli bir ise girmeniz en dogrusu
Gecen yıl ekim ayinda kosgebe başvuru yaptım. Üretim üzerine olduğu için kabul edildi. Alacağım makina yerli üretim olduğu için yüzde 10 u ve KDV bana ait gerisini KOSGEB ödedi. Ama baya zorlu süreçti ilk aldığım makina problemli idi değiştirdik falan benim makina için alacağım desteği ancak temmuzda alabildim. ( Evdeki hesap çarşıya uymadı misali) . 86 bin üzerinden yüzde 90 destek alacaktım komisyonda 80 bin onaylandı. Basit usul olduğum için KDV muafiyetim olmadı. Sanayi sicil belgesi aldım bunun için . Kredi çekip makinanın parasını ödeyip öyle aldım. KOSGEB benim hesabıma yatırdı. Bazı firmalar para almadan kosgebi bekliyormuş sayısı fazla değil.
Sizin mesajınızı özellikle alintiladim düşünenlere yardımcı olabilmek için. Hibe kredi falan yok bu arada böyle duyum alanlar için diyorum.

kafestekikiz kafestekikiz eğitim durumunuzu bilmiyorum bazı satış siteleri su ünlü olanlardan evden online hizmet için eleman çalıştırıyor isterseniz bir araştırın. Bir ara bir tanidigimin kızı yaptı. El işi için hediyelik eşya üreticileri varsa etrafınizda onları gezin montaj yada magnet boyama işi çıkıyor . Bazı fabrikalar evlere iş veriyor var da etrafınizda onlara da başvurun. Aklıma gelenler bunlar inşallah gönlünuze göre bir iş bulursunuz yolunuz açık şansınız bol olsun.

kafestekikiz kafestekikiz eğitim durumunuzu bilmiyorum bazı satış siteleri su ünlü olanlardan evden online hizmet için eleman çalıştırıyor isterseniz bir araştırın. Bir ara bir tanidigimin kızı yaptı. El işi için hediyelik eşya üreticileri varsa etrafınizda onları gezin montaj yada magnet boyama işi çıkıyor . Bazı fabrikalar evlere iş veriyor var da etrafınizda onlara da başvurun. Aklıma gelenler bunlar inşallah gönlünuze göre bir iş bulursunuz yolunuz açık şansınız bol olsun.
Merhaba , bu satış sitelerinin isimlerini bana yazar mısınız? Evden işe ihtiyacım var :)

Konu sahibi arkadaşım,ALLAH yardımcın olsun. Evden keçe işi yaptım bir aralar. Moda olduğu zamanlar tutuyor sonra olmuyor. Pasta-Börekte yapıp sattım çevreme ama ben kar edemeyince bıraktım.

Evden caliscak biseyler dusunsen cocuk da kucukmus. Pasta borek falan yapmak gibi? Dukkan acsan gene bakici tutman lazim cocugu dukkana mi goturcen ya da?
evet öyle bir şey yapsam kızımı da götürecektim ama arkadaşlar anlattı, vazgeçtim o fikrimden şimdilik
Bence sen elinden ne gelir onu bi tart evden çalış el altindan sat + çalışmıyorum diye ekstra nafaka talep et.
şu an kullanmadığım eşyalarımı satıyorum sattığımı kenarda tutuyorum ama para değil tabi.
teşekkürler soracağım mutlaka
Konu sahibi arkadaşım,ALLAH yardımcın olsun. Evden keçe işi yaptım bir aralar. Moda olduğu zamanlar tutuyor sonra olmuyor. Pasta-Börekte yapıp sattım çevreme ama ben kar edemeyince bıraktım.
maalesef çoğu iş dalı böyle sanırım, maaşlı çalışırsam kızıma bakıcı tutmam gerekecek onu da eşim karşılar diye düşünüyorum boşanmadan sonra.

hanımlar son gelişmeleri yazayım merak eden vardır belki. eşimle sürekli tartışıyoruz her gün. ayağımı dışarı atacağım diye ödü patlıyor tüm sorun buymuş gibi. çocuğunu evde bırakıp sürtmeye gidiyorsun dedi dün çıldırdım tutamadım kendimi bağırdım çağırdım artık. önceki akşam da arkadaşıma uğradım kızımı buna bıraktım, ağladı koştur koştur geldim hemen. diyor ki ordan bu kadar çabuk gelemezsin neredeydin sen. sen dışarda or*spuluk mu yapıyorsun ciddi ciddi bunu düşünüyorum artık dedi. bitti dedim bu iş sen kendini şaşırdın iyice dedim. annemi babamı arayıp bunları da söylesene dedim beni şikayet etmesini biliyorsun. ben evde değilken de annemi aramış çocuk ağlıyor kızın daha gelmedi diye. ortalık karıştı. gitme sebebim de bu içmeye başlamıştı aynı ortamda durmak istemedim. ki haklıydım da o lafları içince söyledi. annem derseniz tutturdu psikoloğa gidin hallolur diye. boşanmamı söz konusu bile etmiyor. geçmişteki hatalarımı yüzüme vuruyor ne güzel rahattın çocuk yaptın bi şey demedik vs vs. iğrenç gerçekten midem bulanıyor annemin dediklerinden. psikolojik olarak çökmüş durumdayım hanımlar beni anlayanlarınız olacak elbet.

Back
X