İnsanları tanımadan nasıl kırıcı yorumlar yapabiliyorsunuz? Benim de kayınvaldemden eziyetim vardı ve 9 yıl sabrettim ne oldu? Maddi manevi yediler beni kaynanamla görümcem, 9 yıl boyunca hem kendi evime hem onlara bakdım, sırf eşimi sevdiğim saygım olduğu için. Ve benim eşim bana öyle baskı yada hakaret de etmiyordu. Sadece olaylara karşı tepkisizdi, son nokta kaynanam kısır diye herkese anlatınca, yürü git sana çocuğu anan yapsın dedim. 9 yılımı ne için verdim, korkak bir erkek için mi? Annem beni onlara hizmet edeyim, onlar mutlu olsun diye kendimi paralayım diye mi doğurdu? Peki ben kimim? Kadınlık bu kadar mı basit? Onur, guru, kalp, vicdan, insalık nered? Canımı, hayatımı onlar mı verdi. Kocam olacak adamın benden ne üstünlüğü var? Madem beni seviyo yaptığım fedakarlıkları görüp karşılığını verecek, vermiyorsa onunla mutsuz olduğum kadar onsuz da mutsuz olabilirim ben. Mutsuz olmak için ona ve ailesine ihtiyacım yok. Evlendikden sonra bile erkek ailem diye annesi ve kızkardeşinden bahsediyorsa ve ben kadın olarak hala sesimi çıkarmadan iki yüzlüce onun ailesine yalakalık yapıyorsam kadın olmak istemiyorum. Bilmeden başınıza gelmeden ahkam kesen hanfendi, kadınız biz, mal değil, hayattaki misyonumuz erkekleri mutlu etmek değil. Mutluluk karşılıklıdır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır, bu insanlığın gereğidir. Gösterdiğim saygıya rağmen, psikolojik şiddet görüp, eziyete maruz kalıyorsam, elimden gelen herşeyi yapmışımdır ve sıra ayağımdan geleni yapmaya gelmiştir. Gitmek. Lütfen yorum yaparken ahkam kesmeden önce karşınızdki insanları düşünün. Biz kadınlar güçlüyüz ve mecbur,yetten dolayı evlilik sürdürmeyiz. Evlilik yürek ve mantıkla olur. Biri yoksa evlilik 9 ayda olsa 9 yılda olsa biter.
süper yazmışsın nokta.