Boşanan anneler

Eşinizin ilgisizliği, tüm gün evde çocukla birlikte olmak ve herşeye tek başına yetmeye çalışmak çok yormuş sizi. Malesef erkekler evlendikten sonra hele hele birde çocuk olduktan sonra kadının üstüne yıkıyor tüm sorumluluğu. Sizin kadar ağır olmasada benzerini yaşadım bir süre. İnanın insan takıldıkça sinir hastası oluyor. Öncelikle eşinizle konuşmaya çalışın, çözüm arayın. Baktınız olmuyor kendinize dönün. Şimdi önümüz yaz alın çocuğunuzu parklara gidin, yürüyüşler yapın, kendinizi meşgul edecek uğraşlar bulun. Kurslara gidin diyeceğim ama çocukla yapabilir misiniz bilmem. Ne olursa olsun kendinizi geliştirmeye çalışın. Bir süre sonra eşinizi umursamamayı öğreniyorsunuz. İnsan ben bunun için mi evlendim diye sorguluyor ister istemez ama bazende durumu kabullenip ona göre hareket etmek gerekiyor. Çocuk büyüdükten sonra bir işe girer ne yapacağınıza karar verirsiniz. Diğer arkadaşların dediği gibi 2. Çocuk için acele etmeyin. Tüm sıkıntılarınızın en kısa zamanda son bulması dileğiyle...
Zaten 2.ci bir çocuk maddi ve manevi imkansiz benim için umursamamaya çalışıyorum ama üzülüyorum biz bu yola beraber çıktık şimdi tek başıma kalmış hissediyorum

boşanınca peri masalı gibi bir hayat beklemiyor sizi....bırkaın artık şu adamlardan ilgi beklemeyi, belki sizin hatalarınız adamı o hale getirdi...
Elbette beni peri masalı beklemiyor boşanınca bunun bilincinde olduğum için konu açtım zaten ayrıca boşanmak için illa aldatılmayı fiziksel şiddet görmeyi mi beklemeliyim hayatımı birleştirdiğim adamdan ilgi beklemem gayet normal bir şey değil mi?

Elbette beni peri masalı beklemiyor boşanınca bunun bilincinde olduğum için konu açtım zaten ayrıca boşanmak için illa aldatılmayı fiziksel şiddet görmeyi mi beklemeliyim hayatımı birleştirdiğim adamdan ilgi beklemem gayet normal bir şey değil mi?
boşanmak için sebep değil bnce...

boşanmak için sebep değil bnce...
İlla dayak yemeli değil mi? Hatta durun durun dayak yemesi de sorun değil . Erkektir canım sinirlenmiştir.:)
Aldatma mı? e kadın kendine bakmıyorsa adam elbette aldatacak(!)
Yapmayın lütfen ya ... Bir insanı sevmiyorsanız bu başlı başına boşanma sebebidir. Kimse kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değil.
Konu sahibi Allah yardımcınız olsun ama biraz sabır edin bence de , kendinizi olabildiğince garantiye almaya çalışın. Ailenizin tepkisi nasıl bu duruma ? Yani böyle bir durumda sizin arkanızda olurlar mı?

çok haklısınız. illa şiddet, dayak, aldatma değildir boşanma sebebi. önemsenmek çok çok önemli bir konu. birkaç gün önce bir yazı okudum. "ev işlerinde, çocuk bakımında, alt değiştirme, besleme, uyutma, anneye vakit yaratma, annenin halini hatrını önemseme vb konularda eş kişisinin işlere dahil olması; yardımcı iyi bir eş olduğunu göstermez, babalık ve kocalık yaptığını gösterir" demişler. çokta iyi demişler.
boşanmak için belki erken ama bir aile terapistine gidebilirsiniz, zamanla eşinize bunları aşılayabilirsiniz. huyunu suyunu bizden iyi bilirsiniz. mesela benimki kavgayla bağırmayla asla birşey yapmaz. güzellikle oturup konuşunca sakinlikle büyük sabırla derdini anlatınca hak verir. ama babam annem tarafından bir silkelenmeden hayt huyt demeden kılını kıpırdatmaz. nasıl yapacağınıza siz karar verin. baktınız olmuyor o zamana kadar da iş ve para anlamında kendinizi garantiye alıp kendinize yeni bir hayat kurarsınız.

İlla dayak yemeli değil mi? Hatta durun durun dayak yemesi de sorun değil . Erkektir canım sinirlenmiştir.:)
Aldatma mı? e kadın kendine bakmıyorsa adam elbette aldatacak(!)
Yapmayın lütfen ya ... Bir insanı sevmiyorsanız bu başlı başına boşanma sebebidir. Kimse kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değil.
Konu sahibi Allah yardımcınız olsun ama biraz sabır edin bence de , kendinizi olabildiğince garantiye almaya çalışın. Ailenizin tepkisi nasıl bu duruma ? Yani böyle bir durumda sizin arkanızda olurlar mı?
Aileme bu konuyu daha önce açmıştım zaten ama kesinlikle karşılar boşanmama oğlum olmasa belki ama oğlumla kabul etmiyorlar

P pardon_ama önce sistemi kullanmayı ve alıntı yapmayı iyice öğrenin,
sonra bize cevap yazarsınız.
Aceleye mahal yok.
Engin düşüncelerinizden bir süre daha mahrum kalabiliriz.
😁😁😁 aynen alinti yapmis ama cevap yok ki zaten olmasinda sinirim uyaniyor boyle cevaplar görünce kadin için cok kolaydı sanki boşanmak birde evladi var amma yokkk okur mu adam başımızda 9lsa yeter mutlu olmak mühim degil asla vallahi anlamak imkansiz

Aileme bu konuyu daha önce açmıştım zaten ama kesinlikle karşılar boşanmama oğlum olmasa belki ama oğlumla kabul etmiyorlar
O zaman kendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız.
Ama acaba eşinizi karşınıza alıp bir güzel konuşsanız mı?
Hani anlayacağı şekilde , sakin sakin.

çok haklısınız. illa şiddet, dayak, aldatma değildir boşanma sebebi. önemsenmek çok çok önemli bir konu. birkaç gün önce bir yazı okudum. "ev işlerinde, çocuk bakımında, alt değiştirme, besleme, uyutma, anneye vakit yaratma, annenin halini hatrını önemseme vb konularda eş kişisinin işlere dahil olması; yardımcı iyi bir eş olduğunu göstermez, babalık ve kocalık yaptığını gösterir" demişler. çokta iyi demişler.
boşanmak için belki erken ama bir aile terapistine gidebilirsiniz, zamanla eşinize bunları aşılayabilirsiniz. huyunu suyunu bizden iyi bilirsiniz. mesela benimki kavgayla bağırmayla asla birşey yapmaz. güzellikle oturup konuşunca sakinlikle büyük sabırla derdini anlatınca hak verir. ama babam annem tarafından bir silkelenmeden hayt huyt demeden kılını kıpırdatmaz. nasıl yapacağınıza siz karar verin. baktınız olmuyor o zamana kadar da iş ve para anlamında kendinizi garantiye alıp kendinize yeni bir hayat kurarsınız.
Evet şuan boşanmam imkansıza yakın ne maddi ne manevi buna hazır değilim sabretmekten başka çarem yok gibi

O zaman kendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız.
Ama acaba eşinizi karşınıza alıp bir güzel konuşsanız mı?
Hani anlayacağı şekilde , sakin sakin.
Hep konuşuyorum Bi ara kendine çeki düzen verir gibi oluyor ama sonra yine en başa dönüyoruz umudumu kestim artık

Evet şuan boşanmam imkansıza yakın ne maddi ne manevi buna hazır değilim sabretmekten başka çarem yok gibi

sıkıntılarınızı güzelce işleyerek, anlayacağı dilden konuşarak, elinizden geleni yaparak, bu süreçte hayatınızı ve boşanma gerçekleşirse sonraki hayatınızı garantileyerek sabredin derim. hakkınızda hayırlısı.

Merhaba yazım biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden
Eşimle evleneli 4 sene oldu çok büyük zorluklar yaşadık ama hepsini aşarak evlendik bir oğlumuz oldu şimdi 13 aylık eşim banakarşı evine çocuğuna karşı aşırı ilgisiz ne gün içinde arar be msj atar ben ararsam da ya açar yada duymamışım der geçiştirir. İstiyor ki ben ona soru sormayayım bir şey demeyeyim o tüm akşam tv izlesin telefonda oyun oynasın tamam yorgundur diye bieşwy demek istemiyorum ama her gün aynı şey bir şey sorsam duyar ama cevap vermez ya da ben konuşurken oğluma laf atar benim sözüme önem vermez yani bıraksam her akşam kahveye gider birlere kadar gelmez bi güzel laf söz söylemez artık bıktım güzelce de anlatsam derdimi kavgada etsem değişmiyor daha kaç senemi böyle ilgi bekleyerek bu adama heba edicem bilmiyorum şeytan diyor ki boşanma kağıdını çıkar koy önüne dumur olsun ondan vazgeçebileceğimi anlasın ama hiç cesaretim yok oğlum daha çok küçük annem babam kabul etmez tek başıma nasıl yaparım bilmiyorum nolur bana bir akıl verin
Aynı benim babamı anlatmışsınız çok zor baba sevgisi gördüm şükür ama sahte olduğunu düşünüyorum babam çıkarı için seviyor bizi onun dediğini yaparsak iyi yapmazsak kötüyüz

Merhaba yazım biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden
Eşimle evleneli 4 sene oldu çok büyük zorluklar yaşadık ama hepsini aşarak evlendik bir oğlumuz oldu şimdi 13 aylık eşim banakarşı evine çocuğuna karşı aşırı ilgisiz ne gün içinde arar be msj atar ben ararsam da ya açar yada duymamışım der geçiştirir. İstiyor ki ben ona soru sormayayım bir şey demeyeyim o tüm akşam tv izlesin telefonda oyun oynasın tamam yorgundur diye bieşwy demek istemiyorum ama her gün aynı şey bir şey sorsam duyar ama cevap vermez ya da ben konuşurken oğluma laf atar benim sözüme önem vermez yani bıraksam her akşam kahveye gider birlere kadar gelmez bi güzel laf söz söylemez artık bıktım güzelce de anlatsam derdimi kavgada etsem değişmiyor daha kaç senemi böyle ilgi bekleyerek bu adama heba edicem bilmiyorum şeytan diyor ki boşanma kağıdını çıkar koy önüne dumur olsun ondan vazgeçebileceğimi anlasın ama hiç cesaretim yok oğlum daha çok küçük annem babam kabul etmez tek başıma nasıl yaparım bilmiyorum nolur bana bir akıl verin
Üstüne düşme yok gibi davran ayrı odalarda takıl bi süre belki değişir kendini çekersen

Boşanınca 'peri masalı beklemiyor' diye kadınlar,eşlerinin ilgisizliğini ve/veya psikolojik şiddeti sineye çeksinler öyle mi?
Hatta yetmez,'ben ne yaptım da,benim kocam böyle oldu?' diye kendileriinde arasınlar hep hatayı.
İlgisiz-sevgisiz yaşanır da,
kocasız yaşanmaz tabii.
Daha bugün bir haber okudum.
Koca sürekli içip içip eve geliyor ve karısını dövüyor.
İki çocuğu var kadının.
Büyük oğlu 18 yaşında.
Babası uyurken kalbinden bıçaklayıp öldürmüş.
Şimdi bu kadın da belki herşeye çocukları babasız kalmasın diye katlaniyordu.
Ama işte çocukların psikolojisi ne hale geliyor.
Çok üzüldüm bu gence hayatı mahvoldu.:KK43:

Back
X