Boşanan Annelerin Dikkatine; Fikir Lütfen.

Aynı durumdayız.Benim oğlumda 11 yaşında haftasonu babasına gidiyor çocuk 2 bazen 3 e kadar pc ve telefon başında kural yok.Bana babam senden daha iyi diyor:KK43:geçen gün haftaiçi kızımı çok erken saatte şehirdışında doktora götürmek için babaya bıraktım ne ödev yapmış ne sabah okula göndermiş.Çocuk benimle olmak istemiyor bana geldiğinde ödev okul ve yapılması gereken ödevler oluyor ve babadan gelince bana çok karşılık verip hiç dinlemiyor çok üzgünüm çok
Sizde bir kaç sene sonraki halimi gördüm ve bu durumdan çok korkuyorum.
Evli olduğumuz süreçte eski eşim bana "bunu nasıl yapıyorsun? bağırıp çağırmadan nasıl hizaya getirip kurallaştırıyorsun?" derdi.Yani çocukların düzenli büyümesinden memnuniyet duyuyordu.Şimdi ne değişti anlamıyorum.
Bi de yeni bişeyler yap demiyorum, benim kurduğum düzeni biliyorsun devam ettir yetr diyorum.
Bu kadar zor olmamalı.
Sırf çocuklar kendisine daha çok düşkün olsun benden uzaklaşsnlar diye kullanıyor kuzularımı.
Bu nasıl bi vicdan, anlayamıyorum.

Bildiğim kadarıyla pedagoglar her hafta sonu babaya gitmesini uygun görmüyor.şöyle ki haftasonu tatil modu cocuk sadece babasında tatil durumu yasarsa anneye gelmek istemez ki.okul başlayınca hafta içi size ders ödev babaya tatil hep olmamalı diye düşünüyorum

İyide tüm cefayı siz çekiyorsunuz sefasını babaları sürüyor. Haftaiçi okula gönder, kiyafetlerini, yiyeceklerini hazırla, gelişimlerine yardımcı ol gibi bisürü sorunla boğuşurken bir de ise gidip tüm bunları 4 saate sigdiriyorsunuz. Tabii çocuklarla ayrıca zaman geçirme ye ne haliniz ne zamanınız kalır. Baba iki gün bomboş aliyorr çocukları sabahtan aksama kadar onlarla bir de kural koymuyor. Kiyafetlerini bile bu sürede siz hazirliyorsunuzdur. Bence siz o zamanı değiştirin. Mesela haftasonu hem size hem babaya tatilse cuma cumartesi babalarında kalsınlar. Pazar gunu siz çocuklarla zaman geçirin

183'ü ararsanız şehrinizde bulunan ve bu konuda size yardımcı olacak uzmanlara yönlendiriyorlar sizi. Mutlaka öneririm. Ayrıca bence gayet iyi bir annesiniz. Allah yardımcınız olsun. Eminim çocuklar vakti gelince kıymetinizi anlayacaktır.

İşte insanın elini kolunu bağlıyan kara kara düşündüren bi konu daha.. boşanmasına boşanılıyor da sonraki süreçte çocuklarla olan iletişim nasıl olucak velayet kararınız sıkıntılı bence de çocuk küçük anlam veremez iyi ve kötüyü de bilemez. Oyun vardır onlar için sadece kim daha çok eğlendirir mutlu ederse ona daha çok kayarlar ki bu sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor üzülmeyin.. gerekirse velayet düzenlemesi isteyin sizde çalışıyorsunuz sizinde bi hafta somunuz var netice de her hafta bide yatılı çok fazla .. hafta sonuna zaten hepimiz tatil gözüyle bakarken çocuklar bide bunu babada geçiriyorlar ve haliyle eğlencenin bol olduğu yeri istiyorlar.. benim oğlum bir yaşında İnanın kim kapıdan taraftaysa ona gidiyor dışarda gezicem die tanımadığı Komsu bile olsa gidiyor.. çocuklarda düşünce net saf belli..
sizin velayet kararı sıkıntılı

Bence siz çok iy bir annesiniz ama herkesin dediği gibi, her haftasonu çocukların babada olması sizin için kötü olmuş.

Bence bunu mahkemeyle, temyizle filan halledebilirsiniz. Çocuklar eğlenceyi, tatili babalarıyla, kurallar ve iş ve okulu sizinle eşleştiriyorlar bu şekilde.

Hafta içi o tatil modunu uygulayamazsınız. Siz de kendi haftasonunuzda gezer eğlenirsiniz.

ben de bosandim. kizim 4 yasinda. ben cumartesi pazar calismiyorum babasi sadece pazar calismiyor. cumartesi kalkiyoruz butun gun birlikte birseyler yapiyoruz. cumartesi aksam baba alip pazarda babasiyla vakit geciriyor.

ben kizim babasini cok sevdigi icin her hafta gormesini istiyorum. o sevgiden onu mahrum birakamam. ama sanki oturdu gibi. sanki hepimiz memnun gibiyiz bu durumdan

Bence aynen devam edin kendinize de yuklenmeyin. Cocuklar zamanla ogrenirler. Babalariyla da sizinle de iletisimde olmalari guzel. Bayram tatilleriyillik izinlerini vs. Cok eglence agirlikli gecirin.

Sizde bir kaç sene sonraki halimi gördüm ve bu durumdan çok korkuyorum.
Evli olduğumuz süreçte eski eşim bana "bunu nasıl yapıyorsun? bağırıp çağırmadan nasıl hizaya getirip kurallaştırıyorsun?" derdi.Yani çocukların düzenli büyümesinden memnuniyet duyuyordu.Şimdi ne değişti anlamıyorum.
Bi de yeni bişeyler yap demiyorum, benim kurduğum düzeni biliyorsun devam ettir yetr diyorum.
Bu kadar zor olmamalı.
Sırf çocuklar kendisine daha çok düşkün olsun benden uzaklaşsnlar diye kullanıyor kuzularımı.
Bu nasıl bi vicdan, anlayamıyorum.
Öğrendiğim bir şey var ki boşanınca o adamın nekadar bencil ve ikiyüzlü olduğunu görmek daha da acı geliyor çocuğunu da kullanıyor duygularını da yıpratıyorlar Allah büyük ne diyebilirim ki Allah sizinde yardımcınız olsun

Yahu en iyi annelik yapabildiğin anneliktir.
Kendini neyle kıyaslıyorsun ki.
Çocuklar da babalarına bayılmıyorlar. Veriyor eline tableti geçiyor köşesine o yüzden seviyorlar babayı.
Sen babayla sertce konuşacaksın. Bu çocuklara şunlar şunlar verilmeyecek diye.
Bunlar bizim çocuklarımız ve iki tarafta da ayrı yertişmeyecek. Kural düzen olacak diyeceksin.
Doğru olanı yapıyorsun.
Bıktık artık düzensiz, elinden iş gelmeyen, boş, egolu, bencil, paşa olmadığı halde paşa gibi yetiştirilmiş erkeklerden.
Biz de böyle büyüdük. Annem çalışırdı, babam bazen olmazdı.
E noldu?
Ayaklarımızın üstünde durduk. Bişeyimiz eksilmedi.
3 kardeşiz hepimiz zehir gibi okuduk dimdik yetiştik.
Yapabildiğin annelik çocuklarına yeter de artar bile.
Sen de bir bireysin bunu unutup kendinden vazgeçme.

Yahu en iyi annelik yapabildiğin anneliktir.
Kendini neyle kıyaslıyorsun ki.
Çocuklar da babalarına bayılmıyorlar. Veriyor eline tableti geçiyor köşesine o yüzden seviyorlar babayı.
Sen babayla sertce konuşacaksın. Bu çocuklara şunlar şunlar verilmeyecek diye.
Bunlar bizim çocuklarımız ve iki tarafta da ayrı yertişmeyecek. Kural düzen olacak diyeceksin.
Doğru olanı yapıyorsun.
Bıktık artık düzensiz, elinden iş gelmeyen, boş, egolu, bencil, paşa olmadığı halde paşa gibi yetiştirilmiş erkeklerden.
Biz de böyle büyüdük. Annem çalışırdı, babam bazen olmazdı.
E noldu?
Ayaklarımızın üstünde durduk. Bişeyimiz eksilmedi.
3 kardeşiz hepimiz zehir gibi okuduk dimdik yetiştik.
Yapabildiğin annelik çocuklarına yeter de artar bile.
Sen de bir bireysin bunu unutup kendinden vazgeçme.

Allah razı olsun yazdıklarınız için sizden, hepinizden seatlle seatlle Sismaniye Sismaniye cikolatalikahve cikolatalikahve sess_s sess_s G greenliis K knickerbockerbande
Eski eşim sürekli çalıştığım için anneliğimi sorguluyor, "ne kadar ilgileniyorsun ki; ne kadar emeğin var" gibi..
Sanırım son zamanlarda bunu duya duya beynimde yer etmiş ve farkında olmadan bunun telaşıyla anneliğimi sorgulamaya başlamışım.
O lanet evliliğimde yaptığı, lanet psikolojik baskı yetmiyormuş gibi hala devam ediyor beni sindirme çalışmalarına.
Hala devam ediyor subliminal mesajlar verip kendimi kötü ve yetersiz hissettirmeye.
Ve ben hala düşüyorum onun bu iğrenç oyunlarına.
Ama annelik işte, heranı tedirginlik her anı sorgulama, her anı korku.
Hele ki boşanma varsa ortada, çocuğun en ufak farklı hareketini boşanmaya yani kendine bağlıyorsun, kendini suçluyorsun.

Hep o yüzden diyorum Çocuklu ve boşanmak isteyen insanlara bi daha düşün, yetmesin bi daha düşün diye.
Çünkü gerçekten boşanmakla bitmiyor hiç bişey, aksine herşey yeni başlıyor.

Allah razı olsun yazdıklarınız için sizden, hepinizden seatlle seatlle Sismaniye Sismaniye cikolatalikahve cikolatalikahve sess_s sess_s G greenliis K knickerbockerbande
Eski eşim sürekli çalıştığım için anneliğimi sorguluyor, "ne kadar ilgileniyorsun ki; ne kadar emeğin var" gibi..
Sanırım son zamanlarda bunu duya duya beynimde yer etmiş ve farkında olmadan bunun telaşıyla anneliğimi sorgulamaya başlamışım.
O lanet evliliğimde yaptığı, lanet psikolojik baskı yetmiyormuş gibi hala devam ediyor beni sindirme çalışmalarına.
Hala devam ediyor subliminal mesajlar verip kendimi kötü ve yetersiz hissettirmeye.
Hele ki boşanma varsa ortada, çocuğun en ufak farklı hareketini boşanmaya yani kendine bağlıyorsun, kendini suçluyorsun.

Hep o yüzden diyorum Çocuklu ve boşanmak isteyen insanlara bi daha düşün, yetmesin bi daha düşün diye.
Aman aman gozumu korkuttun. Ben sirf psikolojik siddet sebebiyle bosanmayi hafta sonlari cocuklari esime gondermeyi dusunuyordum :ssz:

Aynı durumdayız.Benim oğlumda 11 yaşında haftasonu babasına gidiyor çocuk 2 bazen 3 e kadar pc ve telefon başında kural yok.Bana babam senden daha iyi diyor:KK43:geçen gün haftaiçi kızımı çok erken saatte şehirdışında doktora götürmek için babaya bıraktım ne ödev yapmış ne sabah okula göndermiş.Çocuk benimle olmak istemiyor bana geldiğinde ödev okul ve yapılması gereken ödevler oluyor ve babadan gelince bana çok karşılık verip hiç dinlemiyor çok üzgünüm çok
Bu mesajları gördükçe çok üzülüyorum ve endişeleniyorum. Benim oğlum şu an 5 yaşında babaya yatılı vermiyorum zaten görmeye bile doğru düzgün gelmiyor aklına eserse 2 ayda bir filan... Çocuğun aradığı sorduğu da yok ve babaanneyle pazarlık yapıyor gelirim ama hava kararınca anneme getireceksiniz diye ama ileride ne olur bilmiyorum. Biraz büyüyüp yatılı gider ve bana bu tarz söylemleri olursa ben bunu kaldıramam :( Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ah ahh İnan o kadar üzülüyorum ki böyle okudukça.. bende bu aralar çok karışığım ve boşanmayı ciddi ciddi düşünüyordum (bu aralar beklemediğim seyler öğrendim konu burda yasak bahsedemiyorum) o yüzden bu düşüncemi şimdilik Askıya aldım.
tamda dediğin gibi elimi kolumu bağlayan boşandıktan sonraki çocukla ilgili süreç ve bu konuda karşı tarafa güvenememem... RABBİM hepimizin yardımcısı olsun.
Arkadasım sende eşinin oyununa gelme sen çok güzel çok güçlü bi annesin.... iki evlatla hele ki iki erkek evlatla başta baba yokken sen çok daha zoru başarıyorsun.. yarınının da daha kolay olması için bugün sağlam ve sözünü dinletebildiğin bi temel atman lazım .. eşinin oyununa gelme ve bununla ilgili dualar esmalar varsa internetten filen arastır oku bol bol

Neden ortak velayet düşünmüyorsunuz? Ben bu gibi durumlarda ayrılan ebeveynlerin arasında iletişim kurulabilmesi için çocukların bi danışmanları olması ve ailelerin de kendi programları dahil, çocuk ile iletişimlerini danışan aracılığıyla yapmalarını savunuyorum.
Çünkü eşler ayrılık sonrası birbirine zıt gidebiliyor, birisi sorumluluğunu almıyor ve bunu kabul etmiyor, daha çok sevilmek için yanlış davranıyor vs. Hem ilerde tam velayet almanızı gerektirecek bir durum oluşursa elinizde danışman raporu da olur...ortak velayette baba da anne de eşit sorumluluk ve eşit bakım süreleri hakkına sahip olur.

aynı durumları yaşamış bir anneyim iki oğlum var ve biri 6 aylık biri 2 yaşında idi ayrıldığımda şuan 4 yıl oldu ayrılalı..

eski eş düzeni seviyordu tabi siz evliyken ama şu an size karşı kazanılmış bir zafer olarak görüyor çocukların ona düşkünlüğünü bilmiyorki olan çocuklara oluyor bir taraf iyi polis bir taraf kötü polis gibi olunca..

bizde de durum aynen böyleydi 2 yaşındaki oğlum bana gelirken ağlıyordu giderken koşa koşa gidiyordu cok üzüldüm ve pedagoga gittim.. dediki onun yerine koy kendini özgürsün kural yok misafirsin ağırlanıyorsun sen nerde durmak isterdin ?

doğru dedim ben olsam bende ağırlandığım yerde durmak isterdim... büyüynce anlayacaklar dedi ve çocuklar içten içe kuralları olan ve bir adım sonrasında ne olacağını bilerek programlı yaşamayı severler dedi. mesela ödevden sonra bisiklet sonra alışveriş ve şu saatte uyku.. yani rutinleri severler dedi..

ben baba ile bu durumu konuştum.. benim niyetim iyi dedim sorunlu bir çocuk olursa yine biz üzülürüz dedim.. anlamadı tabi.. ama çocuklar büyüdükçe benimle onu karşılaştırmaya başladılar ve bunu ona söylemişler . onun izin vermediği bişleye ama annem izin veriyor diye.. ya da yalan söylemişler annem izin veriyor diye.. beni aradı sen izin veriyor musun gerçekten diye.. dedim tabiki hayır. bak gördün mü bizi ayakta uyutuyorlar bu işi bi standarda bindirmemiz gerek diye konuştuk..

benim kadar olmasa da ehh işte bi düzenleri var..

bizim velayet ben de bir hafta sonu benimle bir haftasonu baba ile görüşüyorlar sömestr da 1 hafta yazın 1 ay babada kalıyorlar. o bir ayda haftasonları ben alıyorum.

özel günlerde veya babalarını özlediklerinde tabiki izin veriyorum buna hiç engel olmadım..

çalışan anneler içinmiş bu uygulama avukatım öyle demişti. o yüzden birlikte haftason geçirebiliyoruz..

size tavsiyem hafta içi bu haftasonu babanıza gitmeseniz ne yapmak isterdiniz diye bir sor bakalım piknik, yüzme, oyun parkı,sinema,tiyatro... nasıl bir etkinlik isterlermiş bi öğrenmeye çalış..

sonra da babaya söyle çocuklarla cumartesi ya da pazar için plan yaptık çok istiyorlar diye.

benim de çocuklarımı akşam gördüğüm vakit 3 saat ama bunu iyi değerlendirmeye çalışıyorum.
yemegi hzılıca yiyip mutfagı öylece bırakıyorum mesela başlıyoruz saklambaca veya legoya.. yakalamaca.. aklınıza ne gelirse yeterki bolca anı birirktirin.. inanın tadını alsınlar sizle de haftasonu geçirmek isteyecekler..

ve kendilerini ifade edebildiklerinde babalarına bu hafta annemle tiyatroya gidicez biz sonra görüşelim mi telafi ederiz diyebilecekler..

inanın geçiyor bu dönemler.. biliyorum ağlayarak gelmesi çok zor.. ben lanetli miyim diyordum kendime..

ama bu durumun siizin anneliğinizle hiç alakası yok.
maddi özgürlüğünüzden asla vazgeçmeyin yine çocukların yaşam standardı için uğraşıyorsunuz...

sevgiyle kalın..hatta iletişimde kalalım :) dashboard dashboard

Konu eski ama cevap vermek istedim. Bosanmis cocuklu bir anne olarak sunu tavsiye ederim. Cocuklar bir hafta sonu sizinle vakit gecirsin diger hafta sonu babayla. Her hafta sonunu babayla gecirirse siz kaka anne o cici baba olur cocuklarin gozunde. Cunku siz yemek yediren, odev yaptiran, kural koyan olurken baba hep gezdiren olacak cocuklarin gozunde. Biz mahkemenin belirledigi takvime uyuyoruz. Boylwce oglum hangi hafta sonu bende hafta sonu babada olacagini biliyor. Bende kaldigi hafta sonunu beraber gecirdigimiz icin de kotu bir anne miyim diye sorgulamiyorum kendimi.
Tavsiyem isten ayrilmayin. Bir de anneligin kitabi yok. Her anne iyi annedir. Yureginiz rahat olsun. Siz guclu, cesur, yurekli, iyi bir annesiniz. Mutluluklar dilerim.

Back
X