Boşanan arkadaşlar çok acil

Arabam bu sürede yine onda kalıyor vergi borcunu da ödemedi ayrıca arabayı benim ödediğine dair kağıtlar bile var elimde hiç birşey kar etmiyor

Ada'mdan arabayı alamıyorum Nasıl birşey ya araba benim üzerime olduğu halde yıl geçti hala onda altınlarda ayrıca darp ettiği hakaret ettiği halde tazminat nafaka hiç birşey alamıyorum
Karakola git ve arabam calındı eski eşim tarafından de, iki saat sonra getirirler. Bu kadar basit.

Ağlıyorum sürekli Adam beni kandırdı altınları düğün günü aldı arabayı da ben aldım ona borcunu ödedim ailesi de çok zengin ben Nasıl baş edicem onunla

Avukatınız kısmi temyizden bahsetmedi mi size? Kısmi temyiz boşanmaya itiraz edilmediği, nafaka, ziynet eşyaları, tazminat, edinilen mallar üzerine itiraz hakkıdır.
Genç arkadaşım siz 2. bir avukatla görüşün, Yargıtay'a giden temyiz dosyası kaç ayda sonuçlanır bilemiyorum ama 4-5 yıl süreceğini de zannetmem, he ola ki avukatınız doğru bilgi vermişse bile, adınıza kayıtlı arabayı bal gibi de satarsınız, boşanmanız gerçekleşti mi resmen? Boşanma ilamını aldınız mı? Alın size mis gibi çözüm verin bir ilan satın arabayı, araba sizin üzerinize nasılsa, dilediğiniz gibi satma hakkına sahipsiniz, satarken elinden alamam diyorsanız çalıntı ihbarı yapıp trafikten bağlatın arabayı, size sizin arabanızı vermeyen adama bu yapılabilir ancak, sessiz kalırsanız altınlarınızdan olduğunuz gibi arabanızdan da olacaksınız.

Be
ben memurum arabanın eşimde olduğunu ailesi mahkeme de söyledi doğruladı ve giderken eşim ruhsat falan herşeyi götürdü ben korkumdan odadan dışarı çıkmadım avukatım bahsetmedi bunlardan bana karar çıktı dedi avukatım boşanma oldu ama nafaka falan tazminat hiç birşey vermedi dedi ne olur yardım edin

Lütfen bilen cevap versin çok kötüyüm çünkü
canım aynısını ben yasadım 3 yıl once. hiçbişeyımı alamadım. Cunku basta talep etmedim. zaten işleri o kadar cırkınleştirdiki benden uzak dursun yeter dedım. Ne kadar zaman oldu boşanalı, dava biteli bilmiorum ama illa bişe yapcam dıosan avukatla gorusmende fayda var.

Benim üzerime ama ruhsat onda arabanın herşeyi benim üzerime kredi benim üzerime çekildi çünkü
Tamam, ruhsatın onda olması hiçbirşey ifade etmiyor, araba trafikte sizin üstünüze kayıtlı, ruhsat sizde olmasa da yenisini çıkartabiliyorsunuz, gidin trafiğe ruhsatımı kaybettim deyin yenisini çıkarın, sonra bir güzel arabayı satın, araba sizin üzerinize olduğu için boşanma kararında mal paylaşımı kısmında arabanın bölüşülmesine dair bir karar varsa zaten eski eşiniz mecbur o arabayı sizle bölüşecek, bölüşmüyorsa gidip haciz yoluyla el koydurabiliyorsunuz, yok kararda arabanın bölüşülmesiyle alakalı tek paragraf yazmıyorsa çatır çatır satar parasını da yersiniz, polis ortak mal deyip kestirip atamaz, böyle bir yetkisi yok, mal sahibi sensin sen ne diyorsan o yönde işlem yapmalı ama önce dediğimi yapın, yeniden ruhsatını çıkarın arabanın ve ruhsatla karakola gidin arabayı bağlatın.

Benim üzerime ama ruhsat onda arabanın herşeyi benim üzerime kredi benim üzerime çekildi çünkü

Araba evlendikten sonra alındı ise kredinin kimin üzerine olduğu veya kimin ödediği farketmiyor. Eğer ki evlilik sürecinde çalışıyor idi iseniz.

Ama evlendikten sonra hiç çalışmadı iseniz o zaman parayı nerden bulduğunuz önemli. anneniz veya babanız verdi ise o zaman arabanın tamamı size aittir. Çalıştı iseniz yarısı eşinizin, yarısı sizin. Ama bu eşinizin arabaya el koyması anlamına gelmez. Arabayı sattırıp yarı parasını alabilirsiniz.

Kararın içeriği bi buçuk ay sonra kağıt gelecek ona göre diyor

Ada'mdan arabayı alamıyorum Nasıl birşey ya araba benim üzerime olduğu halde yıl geçti hala onda altınlarda ayrıca darp ettiği hakaret ettiği halde tazminat nafaka hiç birşey alamıyorum

Merhabalar, biraz sakin olabilirsiniz öncelikle. Anlattığınız şeyler çok ütopik olunca haklı olarak herkes arka arkaya sorular sormuş.

Meslektaşlarım hakkında fazla yorum yapmayı sevmem. Fakat öncelikle hemen avukatınızı değiştirin. Yeni bir avukat bularak yolunuza devam edin. Eğer ki anlattıklarınızla bir eksiklik yada çarpıtma yoksa bu karar, asrın kararı olur.

Bakın yargıtaya temyiz edilmesi gerekiyor kararın. Ve bunun süresi var, öyle bahsedildiği gibi 4-5 yıl falan da sürmüyor. Onlar çok eskidendi. Şimdi yargıtay kararları özellikle boşanma-nafaka vs . gibi konularda maksimum 3-5 ay içerisinde sonuçlanıyor. Süreyi geçirmeniz durumunda tüm haklarınızı kaybedebilirsiniz.

Konu sahibesi CrazyMother avukattır, en sağlıklı bilgileri ondan alırsınız ama inanın eski eşiniz beni bile delirtti, sizin yerinizde olsam sonuna kadar tüm yasal haklarımı kullanır onu perişan ederim.

CrazyMother ,
konu sahibesi ve boşanma sürecinde olupta bu tip sorunlarla karşılan hemcinslerimiz adına sormak istiyorum, diyelim ki benim üzerime bir araba var, evlilik sonrası edinildiği için normalde mal paylaşımına girmesi gerekiyor ama eski eş cebren ve hileyle bu malı elinde tutuyorsa hukuken ne yapmam gerekir?

Peki Nasıl Satıcam ortada araba yok ayrıca ruhsat eşimde yalan beyan sıkıntı olmasın mal paylaşımı kısmı diye birşey var mı ondan bile haberim yok bu avukatlar neden bizi bilgilendirmez şu aşamada ilk yapacağım ne olsun karar yazılı kağıt daha gelmedi avukatıma gelecekmiş hadi avukatım bana göstermezse ne yaparım ki ben işgillendim

Temyiz süreniz gerekçeli kararın yazılıp tebliğ edilmesi ile başlar ve 15 gündür.süreyi kaçırdıktan sonra yapabileceğiniz bir şey yok.
Kararın sadece maddi yönlerini temyiz edebilirsiniz,boşanma kısmı ise karşı tarafta temyiz etmezse kesinleşir.boşanmış olursunuz ama dava tazminat noktasında devam eder.
Parasal konular yalnız başına temyiz edilebilir bunu bilin.
Mahkeme sizin sunmuş olduğunuz delillere ve tanıklara göre karar verir.Hakim sizin delillerinizi talebiniz olmasına rağmen bu delilleri toplamadıysa,yada tanıklarınızı süresinde bildirmenize rağmen dinlemediyse ,mahkeme eksik inceleme yapmış demektir.doğal olarak bozmayı gerektirir.
Önemli olan gerçekte ne kadar haklı olduğunuz değil,dosyadaki delillere göre ne kadar haklı olduğunuzdur. İspatlayamadığınız hiç bir talebiniz kabul edilmez.
Temyiz süreci uzun sürebiliyor.1 yılı bulabilir normalde.Ancak günümüz malum olayları ve yargıdaki atılmaları da göz önüne alırsak biraz daha uzun sürebilir.
Tavsiyem gidin dosyanızın tam fotokopisini alın, başka bir avukattan da yardım alın.Avukatınız mesleki anlamda yetersiz gibi geldi bana.
Ekleme: Gerekçeli karar, mahkemenin kısa kararından itibaren 1 ay içinde yazılması gerekir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…