- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi Mavi siyah
-
Peki Nasıl Satıcam ortada araba yok ayrıca ruhsat eşimde yalan beyan sıkıntı olmasın mal paylaşımı kısmı diye birşey var mı ondan bile haberim yok bu avukatlar neden bizi bilgilendirmez şu aşamada ilk yapacağım ne olsun karar yazılı kağıt daha gelmedi avukatıma gelecekmiş hadi avukatım bana göstermezse ne yaparım ki ben işgillendim
aslında eski eşimin beni kullandığı bariz belli ama nedense hep benim aleyhime sonuçlanıyor eşim evlilik vasıtasıyla doğudan geldi benim sayemde ve sonrada ailesinin yanına dönüp bana boşanma davası açtı araba borcunu öncesinden benim üzerime yapıp borç senin Banane dedi ben akşama kadar mesai yapıp borcu ödedim arabayı da aldı gitti çok zoruma gidiyoKonu sahibesiCrazyMother avukattır, en sağlıklı bilgileri ondan alırsınız ama inanın eski eşiniz beni bile delirtti, sizin yerinizde olsam sonuna kadar tüm yasal haklarımı kullanır onu perişan ederim.
Kulak ardı etmiyorum mahkemede eşimin annesi arabanın onda olduğunu söyledi memurum ya sorun çıkarsa diye düşünüyorumMahkeme şu an bulunduğunuz şehirde ise mahkemeye gidip dosyanızın fotokopisini alın.
Sonra da başka bir avukata gidin.
Ruhsat kayboldu deyip yenisini çıkartabilirsiniz ama fiziki olarak araba sizde bile değil.
Polise haber verin çalındı diye.
Neden bazı önerileri önemseyip diğerlerini kulak ardı ediyorsunuz?
CrazyMother ,
konu sahibesi ve boşanma sürecinde olupta bu tip sorunlarla karşılan hemcinslerimiz adına sormak istiyorum, diyelim ki benim üzerime bir araba var, evlilik sonrası edinildiği için normalde mal paylaşımına girmesi gerekiyor ama eski eş cebren ve hileyle bu malı elinde tutuyorsa hukuken ne yapmam gerekir?
Temyiz süreniz gerekçeli kararın yazılıp tebliğ edilmesi ile başlar ve 15 gündür.süreyi kaçırdıktan sonra yapabileceğiniz bir şey yok.
Kararın sadece maddi yönlerini temyiz edebilirsiniz,boşanma kısmı ise karşı tarafta temyiz etmezse kesinleşir.boşanmış olursunuz ama dava tazminat noktasında devam eder.
Parasal konular yalnız başına temyiz edilebilir bunu bilin.
Mahkeme sizin sunmuş olduğunuz delillere ve tanıklara göre karar verir.Hakşm sizin delillerinizi talebiniz olmasına rağmen toplamadıysa,yada tanıklarınızı süresinde bildirmenize rağmen dinlemediyse ,mahkeme eksik inceleme yapmış demektir.doğal olarak bozmayı gerektirir.
Önemli olan gerçekte ne kadar haklı olduğunuz değil,dosyadaki delillere göre ne kadar haklı olduğunuzdur. İspatlayamadığınız hiç bir talebiniz kabul edilmez.
Temyiz süreci uzun sürebiliyor.1 yılı bulabilir normalde.Ancak günümüz malum olayları ve yargıdaki atılmaları da göz önüne alırsak biraz daha uzun sürebilir.
Tavsiyem gidin dosyanızın tam fotokopisini alın, başka bir avukattan da yardım alın.Avukatınız mesleki anlamda yetersiz gibi geldi bana.
Teşekkür ediyorum, bu bilgi bile yeterli, arabayla ilgili bir karar verilmişse araba rehinli demek oluyor, bunu trafikten rahatça sorgulatabilir konu sahibesi ve ilgili yerlere şikayetle aracın satışına dair bir adım atabilir.Genelde mal paylaşım ve mal elde tutma durumları oldukça sıkıntılı oluyor. Keşke şuan kararı tam metin olarak görebilseydik. Kararda mal paylaşımı nasıl yapıldı? Evet araç evlilik sonrası edinilmiş fakat kredi devam ediyor gibi anladım ben, eğer yanlışım varsa konu sahibi düzeltsin.
Arabanın satışından doğan alacağın paylaşımına mı karar verildi acaba? Karar bu yöndeyse zaten mal şuan rehinlidir. Herhangi bir şikayetle zaten trafikten çekilecektir . Araç satışının takibi için açılacak takipte konu sahibinin üzerine açılacaktır.
Konu sahibinin avukatı zannedersem konu hakkında oldukça yetersiz ve eksik bilgilere sahip.
aslında eski eşimin beni kullandığı bariz belli ama nedense hep benim aleyhime sonuçlanıyor eşim evlilik vasıtasıyla doğudan geldi benim sayemde ve sonrada ailesinin yanına dönüp bana boşanma davası açtı araba borcunu öncesinden benim üzerime yapıp borç senin Banane dedi ben akşama kadar mesai yapıp borcu ödedim arabayı da aldı gitti çok zoruma gidiyo
Anlatayım şu an boşanma davası oldu tazminat ve nafaka vermedi mahkeme darp raporu aldım küfür hakaret var eşimde kendi dayak yemiş gibi annesi yalan beyanda bulundu hakim nafaka ve tazminat vermedi arabam şu an şahısta hala iki yılı geçti vermiyo mal paylaşımı davası açılmadı ruhsat benim üzerime olduğu halde alamadım ben otobüsle işime gidiyorum altınlarımda düğün günü aldı ailesine verdiGenelde mal paylaşım ve mal elde tutma durumları oldukça sıkıntılı oluyor. Keşke şuan kararı tam metin olarak görebilseydik. Kararda mal paylaşımı nasıl yapıldı? Evet araç evlilik sonrası edinilmiş fakat kredi devam ediyor gibi anladım ben, eğer yanlışım varsa konu sahibi düzeltsin.
Arabanın satışından doğan alacağın paylaşımına mı karar verildi acaba? Karar bu yöndeyse zaten mal şuan rehinlidir. Herhangi bir şikayetle zaten trafikten çekilecektir . Araç satışının takibi için açılacak takipte konu sahibinin üzerine açılacaktır.
Konu sahibinin avukatı zannedersem konu hakkında oldukça yetersiz ve eksik bilgilere sahip.
Anlatayım şu an boşanma davası oldu tazminat ve nafaka vermedi mahkeme darp raporu aldım küfür hakaret var eşimde kendi dayak yemiş gibi annesi yalan beyanda bulundu hakim nafaka ve tazminat vermedi arabam şu an şahısta hala iki yılı geçti vermiyo mal paylaşımı davası açılmadı ruhsat benim üzerime olduğu halde alamadım ben otobüsle işime gidiyorum altınlarımda düğün günü aldı ailesine verdi
Sordum hakimin kararı diyo sonuç gelecek gerekçeli karar ona göre istersen temyize başvurursun bu da üç dört yıl sürer vs diyo ben bilmediğim için zaten avukat tutuyorum inanın çok zor durumdayım benSiz neden hiç duruşmalara gitmediniz? Neden uzak durdunuz bu kadar. Ben müvekkillerimi mutlaka bir celsede olsa çağırırım, ayrıca avukatınız hakimle hiç görüşmüştü mü acaba? Meslektaş arkadaşımda yazmış, boşanmanız kesinleşir fakat maddi konularda dava yerel mahkemede görüşülmeye devam edebilir. Temyiz süreci değil ama yargıtayın kararı bozmasından sonra yerel mahkemede ,davanız uzun sürebilir.
Ayrıca, rica edeceğim gidin avukatınıza sorun...Para veriyorsunuz, sizin sorularınızı cevaplamak zorunda. Arabam ne oldu? diye sorun, altınlarım ne oldu? diye sorun. Neden korkuyorsunuz ki, ben darp edildim raporum var, delillerim nerede? Delillerimi hakim neden toplatmadı? Ben mağdurken nasıl oldu da zararlı çıktım? Sorun bunları çekinmeyin lütfen,cevaplamak zorunda. Siz hakkınızı savunsun diye para veriyorsunuz. Ve üzgünüm sizin haklarınızı savunmak için hiç bir şey yapılmamış gibi görünüyor buradan.
Avukatım gelmene gerek yok yıpranırsın dedi çok üzülüyorum diyeSordum hakimin kararı diyo sonuç gelecek gerekçeli karar ona göre istersen temyize başvurursun bu da üç dört yıl sürer vs diyo ben bilmediğim için zaten avukat tutuyorum inanın çok zor durumdayım ben
Teşekkür ediyorum, bu bilgi bile yeterli, arabayla ilgili bir karar verilmişse araba rehinli demek oluyor, bunu trafikten rahatça sorgulatabilir konu sahibesi ve ilgili yerlere şikayetle aracın satışına dair bir adım atabilir.
Kararda arabayla ilgili birşey yazılmamışsa da kısmi temyizle bu sorunu halledebilir.
M Mavi siyah boşanma ve mal paylaşımı memuriyetinize bir zarar vermez, yüz kızartıcı suç işlemiyorsunuz ki.
Kredisi bitti arabanınGenelde mal paylaşım ve mal elde tutma durumları oldukça sıkıntılı oluyor. Keşke şuan kararı tam metin olarak görebilseydik. Kararda mal paylaşımı nasıl yapıldı? Evet araç evlilik sonrası edinilmiş fakat kredi devam ediyor gibi anladım ben, eğer yanlışım varsa konu sahibi düzeltsin.
Sordum hakimin kararı diyo sonuç gelecek gerekçeli karar ona göre istersen temyize başvurursun bu da üç dört yıl sürer vs diyo ben bilmediğim için zaten avukat tutuyorum inanın çok zor durumdayım ben
avukatıma araba ne olacak diye sorduğumda bu boşanma davası mal davası değil diyo karşı taraf sana dava açacak öyle alacaksın diyo peki ben niye açamıyorum diyorum çünkü araba senin diyo eğer araba benimse neden alamıyorum diyorum çünkü ortak diyo ortaksa neden bi yılda bende kalmadı diyorum arabamı bu mal paylaşımı vs olmadan erken anlamazmıyım benim üstüne olan malı alamadım bir türlü .Rica ederim, kararda araçla ilgili bir şey yazılmaması mümkün değil. Mal paylaşımı ve aile hukuku iç içe zaten. Bir boşanma davasında düğün takıları bile konuşuluyorsa, evlilik birliği içerisinde alınan arabanın konusunun açılmaması mümkün değil. Ayrıca kısmi olarak hakimin de gerekli araştırmaların yapılması, taşınır taşınmaz malların tespiti için ilgili dairelerden yazı istemiş olması gerekiyor. Konu sahibinin avukatının da gerekli delilleri mahkemeye sunmuş olması gerekiyor. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor bu konu yani. Bir şeyler eksik gibi.
trafiğe gittim mal ortak dedi yolladı başvurmadığım kapı kalmadı kiSiz çok kötü bir oyuna gelmişsiniz, hangi şehirdesiniz? Araştırın iyice, alanında uzman bir avukatla görüşün mutlaka, bahsettiğiniz şeyler, elinizde ki deliller ve verilen karar taban tabana zıt. Böyle bir karar ne duydum ne gördüm.
Bakın size şöyle bir fikir vereyim. Gerekli yerlere başvurarak ruhsatınızın yenisini çıkartın. Sonra hemen polise giderek durumu anlatın, aracınızın zorla alıkonulduğunu belirtin. İlk çevirmede zaten trafik ekipleri aracı parka çekeler.
eşim benim sayemde Doğudan geldi sonrada memleketine gitti diye başvurdum heryer beni kullandı diye darp etti diye bi sonuç çıkmadıSiz çok kötü bir oyuna gelmişsiniz, hangi şehirdesiniz? Araştırın iyice, alanında uzman bir avukatla görüşün mutlaka, bahsettiğiniz şeyler, elinizde ki deliller ve verilen karar taban tabana zıt. Böyle bir karar ne duydum ne gördüm.
Bakın size şöyle bir fikir vereyim. Gerekli yerlere başvurarak ruhsatınızın yenisini çıkartın. Sonra hemen polise giderek durumu anlatın, aracınızın zorla alıkonulduğunu belirtin. İlk çevirmede zaten trafik ekipleri aracı parka çekeler.
Avukatıma
avukatıma araba ne olacak diye sorduğumda bu boşanma davası mal davası değil diyo karşı taraf sana dava açacak öyle alacaksın diyo peki ben niye açamıyorum diyorum çünkü araba senin diyo eğer araba benimse neden alamıyorum diyorum çünkü ortak diyo ortaksa neden bi yılda bende kalmadı diyorum arabamı bu mal paylaşımı vs olmadan erken anlamazmıyım benim üstüne olan malı alamadım bir türlü .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?