• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan çalışan anneler neler yasadiniz

Elifaslan1986

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
77
77
3
Merhabalar ,
Boşanma arefesinde olan bir anne olarak cekimcelerim korkularim var .. eşimin şimdiden tehditlerine maruz kaliyorum .. cekismeli bir boşanma davası olacak .. henüz avukat bulamadım .. boşanan çalışan hanımlar sizler ne sıkıntılar yasadiniz .. güç almak için böyle bir konu açtım . Eşim boşanmak istemiyor . Ailem destek değil . Antalya'da yaşıyorlar, ben ise İstanbul'da . 4 aylık bir kızım var .. şuan doğum iznindeyim . Bende durumlar böyle ... Herşeyin üstesinden gelebilecek miyim bilmiyorum . Lütfen tecrübelerinizi paylaşın .

Söyle ki eşimle hiç anlaşamıyoruz . Öncesinde de vardı problemler ancak hamileliğin son dönemi ve doğum ile birlikte sikintilarimiz arttı . Evde sorumluluk almayan , para harcamayan , bencil biri .. çocuğa kullanılan bezden tutun da , ücretsiz izin alma çalışmaya tekrar başla gibi yığınla sebep var . Artık gitmesine olasılık vermedigim bir evliliği devam ettirmek istemiyorum . 4 aylık bebeğim doğduğundan beri sürekli yüksek sesli tartışmalara maruz kaldı . Ateşi olduğunda yeri geldi tek başıma doktora götürdüm gecenin 1 inde ... Yani aslında evliyim ama yalnız gibiyim ...

Aileniz neden destek değil? Mesleğiniz maddi durumunuz nedir? Sanırım çalışmak ve bakıcı tutmak zorunda kalacaksınız maddi durumunuz yeterli mi? bebeğiniz küçük daha gerçi büyük olsa da fark etmez. İşiniz ve eviniz yakın olur ve güvenilir bir bakıcı bulursaniz rahatlarsıniz.

Söyle ki eşimle hiç anlaşamıyoruz . Öncesinde de vardı problemler ancak hamileliğin son dönemi ve doğum ile birlikte sikintilarimiz arttı . Evde sorumluluk almayan , para harcamayan , bencil biri .. çocuğa kullanılan bezden tutun da , ücretsiz izin alma çalışmaya tekrar başla gibi yığınla sebep var . Artık gitmesine olasılık vermedigim bir evliliği devam ettirmek istemiyorum . 4 aylık bebeğim doğduğundan beri sürekli yüksek sesli tartışmalara maruz kaldı . Ateşi olduğunda yeri geldi tek başıma doktora götürdüm gecenin 1 inde ... Yani aslında evliyim ama yalnız gibiyim ...

Bende sırf benzer sebeplerden 2 yaşındaki oğlumla boşandım...annem bana hep destek oldu oğluma bakti ve ben çalıştım... inan ki hayatın maddi süreci sorumluluklar vs rayına oturunca tek başına daha kolay ve güzel insanı en çok yıpratan boşanmayı problem eden eşin sonraki süreçte psikolojik şiddeti...umarim siz bunu yaşamazsınız... ve netice de ıyi ki boşanmışım diyorum asla ve hicbirzaman pişman olmadım bebegimi sorumsuz psikopat bir adamın yanında büyütemezdim..

Normalde boyle bir yorum yapmam ama mantikli dusunmek ve hareket etmek zorundasin.Henuz izindesin,bebegine bakacak ailen yok manevi destekcin yok.En azindan terapist yolunu deneyin,bosanma konusunda gozu korktugu icin ve destekle beraber belki toparlarsiniz.Duzelmezse en azindan denedik dersin hem de sartlari olusturursun.Maasin cok iyiyse,bakici tutbileceksen,avukati karsilayabileceksen,maddi manevi hazirsan bilemem tabi

Aileniz neden destek değil? Mesleğiniz maddi durumunuz nedir? Sanırım çalışmak ve bakıcı tutmak zorunda kalacaksınız maddi durumunuz yeterli mi? bebeğiniz küçük daha gerçi büyük olsa da fark etmez. İşiniz ve eviniz yakın olur ve güvenilir bir bakıcı bulursaniz rahatlarsıniz.
Kamuda çalışıyorum . Yatılı bakıcı tutamam maddi imkanım yetmez ama gündüz kalabilen bir bakıcı tutabilirim . Krese verene kadar biraz kit kanaat yeter ama zaten şuanda da eşimden bir fayda yok bana .

Bende sırf benzer sebeplerden 2 yaşındaki oğlumla boşandım...annem bana hep destek oldu oğluma bakti ve ben çalıştım... inan ki hayatın maddi süreci sorumluluklar vs rayına oturunca tek başına daha kolay ve güzel insanı en çok yıpratan boşanmayı problem eden eşin sonraki süreçte psikolojik şiddeti...umarim siz bunu yaşamazsınız... ve netice de ıyi ki boşanmışım diyorum asla ve hicbirzaman pişman olmadım bebegimi sorumsuz psikopat bir adamın yanında büyütemezdim..
Kesinlikle haklisiniz .

Boşandığınızda aileniz gerçekten size destek olmayacak mı sahiden? İnşallah mesleğiniz vardır ve kimseye muhtaç olmazsınız. Benim mesleğim yoktu ama oldurdum şükür (:

Eğer haklı gerekçeleriniz var ise avukata bile gerek kalmıyor, şahit ayarlamanız yeterli oluyor. Ben öyle yapmıştım. Ama bebeğiniz var, dosyanın takip edilmesi gerekecek. Özel ya da barodan bir avukatla görüşün, bulabileceğiniz şahitleri, durumları anlatın, en net cevapları ancak ondan alabilirsiniz. Ben 8 yıl evvel boşandım, ama o zamandan bu yana çok şey değişmiştir eminim. Herkes benim eski eş kadar da geri zekalı olmayabilir, Allah korusun iftira yoluna gidebilir vs.

Memur musunuz? Olmasanız da Antalya'da ailenize yakın yeni bir hayat kuramaz mısınız?

Eşinizin tehditleri neye yönelik? Gelen hiçbir mesajı silmeyin ve siz de attıklarınıza dikkat edin. Kararınızı verdiyseniz doğru oynayın. Yolunuz açık olsun. Bebişin gözlerinden öperim:nazar:

Normalde boyle bir yorum yapmam ama mantikli dusunmek ve hareket etmek zorundasin.Henuz izindesin,bebegine bakacak ailen yok manevi destekcin yok.En azindan terapist yolunu deneyin,bosanma konusunda gozu korktugu icin ve destekle beraber belki toparlarsiniz.Duzelmezse en azindan denedik dersin hem de sartlari olusturursun.Maasin cok iyiyse,bakici tutbileceksen,avukati karsilayabileceksen,maddi manevi hazirsan bilemem tabi
Yani daha önce destek almayı denedik olmadı . Hata kabul etmeyen narsist yapısı var . Değişime hiç istekli değil . Avukat tutabilirim . Çokça düşündüm. Artı eksileri ile ... Ve karar verdim . Tabi sıkıntılar olacak ancak varlığı ile yokluğu arasında fark olmayan bir adamla evli kalmaktansa , en azından yalnız olacağımı baştan kabullenip ona göre adımlar atmak daha makul geliyor .

Boşandığınızda aileniz gerçekten size destek olmayacak mı sahiden? İnşallah mesleğiniz vardır ve kimseye muhtaç olmazsınız. Benim mesleğim yoktu ama oldurdum şükür :-)

Eğer haklı gerekçeleriniz var ise avukata bile gerek kalmıyor, şahit ayarlamanız yeterli oluyor. Ben öyle yapmıştım. Ama bebeğiniz var, dosyanın takip edilmesi gerekecek. Özel ya da barodan bir avukatla görüşün, bulabileceğiniz şahitleri, durumları anlatın, en net cevapları ancak ondan alabilirsiniz. Ben 8 yıl evvel boşandım, ama o zamandan bu yana çok şey değişmiştir eminim. Herkes benim eski eş kadar da geri zekalı olmayabilir, Allah korusun iftira yoluna gidebilir vs.

Memur musunuz? Olmasanız da Antalya'da ailenize yakın yeni bir hayat kuramaz mısınız?

Eşinizin tehditleri neye yönelik? Gelen hiçbir mesajı silmeyin ve siz de attıklarınıza dikkat edin. Kararınızı verdiyseniz doğru oynayın. Yolunuz açık olsun. Bebişin gözlerinden öperim:nazar:
Memurum . Dediğiniz gibi dosya takibi gibi konularla ilgilenemem kızımla . Tehditler bana aileme zarar vermeye yönelik . Kızımı kaçırmaya yönelik . Ama o kadar akıllı ki mesajlarda değil telefonda söylüyor .. ben ayrılacağım demeden bitmez diyor . Saçma sapan bir tarzı var ..
Şahit kimsenin olabileceğini sanmıyorum . Herkes böyle şeylerden korkuyor maalesef . Aslında annemler bir şekilde dava açınca veya olaylar çıkınca müdahil olacaklardır . Ama annem ve babam hala çalıştığı için yanıma gelemezler . Ben de şuanda oraya atama isteyemem maalesef ..

Boşandığınızda aileniz gerçekten size destek olmayacak mı sahiden? İnşallah mesleğiniz vardır ve kimseye muhtaç olmazsınız. Benim mesleğim yoktu ama oldurdum şükür :-)

Siz nasıl zorluklar yasadiniz özel degilse ?

Uzun hikaye. Kaba taslak, son 1 yıl bekar gibiydim. Kendim çalıştım, geçindim. Bir koca, bir baba yoktu ortada. Kocalığını zaten istemiyordum da baba da olamadı. Davayı açtım, babamla kayınpederimi şahit gösterdim. Ailesi Allah korkusu olan insanlardı. Kayınpederim babama "benim kızım olsa bir dakika tutmazdım" diyebildi, düşünün. Hiçbir duruşmaya gelmedi.3. celseye de faks çekmiş, hastanedeyim, raporluyum, bu yüzden katılamıyorum ve ertelenmesini talep ediyorum diye. Ama faks mesaiden sonra ulaştı ve hakim çoktan bizi boşamıştı:halay:

Ailemin yanına geldim, işimi buldum, ilerledim. En büyük şansım ailem. İki de kız kardeşim var. Bilerek ayrı eve geçmedim. Oğlum kalabalık bir ortamda büyüdüğü için çok neşeli ve mutlu bir çocuk şükürler olsun ki. Babasıyla geçtiğimiz yıl tanıştı... İskele babası bey bunca yıl usanmadan bana musallat oldu ama oğlunu bir kez bile aramadı, görmedi. TC numaramdan adıma kayıtlı bütün numaraları bulmuş, aramış geri zekalı. Benimkisi ayrı bir vaka, akıl sağlığı yerinde değil, saplantılı. Beni de çok tehdit etti. Ama Allah gücünü veriyor.

Elbette can sıkan yönleri var. Tek endişen çocuğun oluyor. Ya babasıyla ilgili arkadaşları bir şey derse, üzülüyor mu? Aklından ne geçiyor? vb. Ama bizden daha güçlüler keratalar. Çoğu kez bana akıl veriyor oğlum. Hastalığında, sağlığında hep siz olacaksınız. Acillerde kucağımda oğlumla çok geceledim ben de, yalnız. Bu biraz da benden kaynaklandı gerçi. Aile de olsa yük mü oluyorum acaba düşüncesi herkesin aklından geçer. Oğlumla ilgili her şeyi kendim hallettim, kimseden destek almadım, istemedim. Size diyeceğim: siz öyle yapmayın. Gerektiğinde yardım isteyin. Güçlü olmak da bir yere kadar.
Hakkımızda hayırlısı.

istanbulda bakıcı maaşları da çok düşük değil size kalanla geçinebilecek misiniz?
ev var mı? kira ödeyecek misiniz?

bende bir memur olarak ucu ucuna da olsa geçinirsiniz diye düşünüyorum. küçük bir ev tutun. keyfi masraflardan kaçının bebek büyüyene dek. eminim bir anne bir kadın olarak çocuğunuz için altından kalkarsınız. hakkınızda hayırlısı olsun.
kendiniz için nafaka talep etmeseniz bile çocuğunuz için isteyin. en azından bez masrafları çıkar.

Memurum . Dediğiniz gibi dosya takibi gibi konularla ilgilenemem kızımla . Tehditler bana aileme zarar vermeye yönelik . Kızımı kaçırmaya yönelik . Ama o kadar akıllı ki mesajlarda değil telefonda söylüyor .. ben ayrılacağım demeden bitmez diyor . Saçma sapan bir tarzı var ..
Şahit kimsenin olabileceğini sanmıyorum . Herkes böyle şeylerden korkuyor maalesef . Aslında annemler bir şekilde dava açınca veya olaylar çıkınca müdahil olacaklardır . Ama annem ve babam hala çalıştığı için yanıma gelemezler . Ben de şuanda oraya atama isteyemem maalesef ..

Şahit bulmaya odaklanın. Onun haricinde delil olmadan biraz zor oluyor. Çünkü sizinki uzatacak gibi. Gerçi belli de olmaz, benimki de öyleydi ama havlayan köpek ısıramadı. Tek takıldığım nokta ailenizin uzakta olması, bu süreçte. Aklına estiği vakit kapınıza dayanabilir Allah korusun. Bilemedim. Şu an aynı evde mi yaşıyorsunuz hala?

Back
X