İki çocukla boşanıp yeni bir hayat kurmak. Korkuyorum ama yapabilirim.

Zeysel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
10
12
Merhaba kızlar. Çok zor günlerden geçiyorum bugünlerde. Kısaca bahsedeyim. Ben 8 yıllık evliyim oğlum 7 yaşında ve şimdi de 5 aylık bir kızım var. Evlendiğimden beri eşimle hep sorun yaşadık. Ben onun evi ile daha ilgili olmasını istedim hep. İlk evlendiğimde hiç bilmediğim İstanbula gittim ve hiç bir tanıdığımız yoktu orada. Ama eşim de çok yalnız bıraktı beni öyle ki haftasonlari öğleden sonra 3e 4e kadar uyurdu. Sonra başka bir ile tayinimiz çıktı ve oğlum doğmuştu bu arada yine yalnızdim ev içinde. Hafta içleri yorgun olduğunu söylüyor hafta sonları ise ya kavga ederek bizi dışarı cikariyor ya da çıktıktan sonra başıma kalkıyordu. Ben de çalışıyorum bu arada. Ev işlerinde ne kadar ufak tefek yardım istersem isteyeyim asla yardımcı olmadı. bir tane yaparsam ikinciyi üçüncüyü istersin derdi hep. Yemeği temizliği bulaşığı çamaşırı hep elimden geldiği kadarıyla ben yaptım. Sofradan tabağını bile kaldırmaz çorabını bile kirliye atmaz ve aksamları hep telefonuyla oynardı. Oğlum 7 yaşında babasıyla başbaşa birkaç kez dışında oyun oynamamistir. Alışveriş de dahil birçok şeyi hep bir başıma halletmeye çalışırdım. Her ne kadar bu konularda tartissak da hep olsun kötü bir huyu yok diye avuturdum kendimi. Ta ki 2017 yılına kadar. O yıl düğün altınlarımizi bozdurmustuk araba alıp satacak diye. O yıl benden habersiz arkadaşına bir miktar kredi çekti. Arkadaşı tabi ki ödemedi. Söylediğine göre bunu telafi etmek için elindeki parayla bahis oynamaya başlamış. O dönemde çiftlik bank gibi yapılar vardı hatırlarsınız. Oralara para yatırmış. Ben bişeyler olduğunu hissedip kurcalayinca 100 binden fazla borcu olduğunu kartlarının hep ekside olduğunu söyledi. Çok üzülmüş ve kızmıştım. Boşanmak istediğimi söyledim. Yeminler etti bir daha olmayacak affedersen senin istediğin gibi biri olmaya çalışcam değişeceğim evime daha düşkün olacağım dedi. Ben de bir süre sonra affettim. Sonraki 3 yıl evin bütün giderlerini hep ben karşıladım o da borcunu kapattı. Ben öyle sanıyordum en azından. Borcun bitmesine yakın kızıma hamile kaldım. Borç bitecek ben de ücretsiz izne ayrılıp 2 yaşına kadar çocuğumu buyutecektim kendi hesabıma göre. Bu arada eşim yine eski haline dönmüştu ama ben artık umursamıyordum pek. Ta ki doğuma 3 hafta kalincaya kadar. Bir akşam yine battığını ve altından kalkamadigini söyledi. Bu defa 200 bin dedi ama sonradan öğrendim ki asıl borcu 450 bin kadar. Tabi üzüntüden 2 hafta erken doğdu kızım. Doğum telaşı bebek sevinci derken çok üstünde durmak istemedim. Ama tamamen evden kopuk yaşıyor. hafta sonları bile beraber kahvaltı yapamıyoruz gerçi hep oyleydi. 2 çocukla baş etmekte çok zorlanıyorum biri bebek biri 1. Sınıfa gidiyor. Üstüne bir de sen bana ne yaptın ki, bana ne faydan var diye yaptıklarımı görmezden geliyor. Çok acil elden borç ödemesi gerektiğini söyleyip bana da 75 bin kredi çektirdi ve kardeşimden altın borç aldık. Arabamız vardı satıp borçlarinin bir kısmını ödedi ama hala daha çektiği 2 kredi ve Bi dünya kredi kartı borcu var. Kaynanamlar eski evlerini satıp borçların bir kısmını kapatacaklar güya ama o bile sifirlamiyor borçlarını. Tayinim çıktı bu arada yine. Geçen hafta beraber gidip başlamamı yaptık. Ben hemen izne ayrıldım mecburen çünkü hem bebeğim çok küçük hem de daha eşim ilişik kesmedi. Dönüşte memlekete uğradık yine huzursuzuz tabi bir tartışma anında bosanalim artık yeter dedim. O da tabi götürdüm başlamani yaptirdim rapor da aldım sana şimdi dönersin sırtını dedi. Çok ağrıma gitti ben de hemen valizlerimi toplayıp babamlara geldim çocuklarımla. Arkadaşlarına çok yardım eder herkesin her sorununa çözüm bulmaya çalışır ama bize yaptığı şeyleri hep başıma kalkması çok ağrıma gidiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum ve evliliğim boyunca da kendi işlerimi hep kendim halletmek istedim bu yüzden. Bu defa boşanma konusunda kararlıyım ama cocuklarima bakınca içim acıyor. Bir de üstüme bıraktığı borçlar var tabi. Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Sanki bir tarafım çok eksik ama bir tarafım da artık değişmez bu insan çocukların hep kavga olan bir evde büyümesin diyor. Ayrıca bana haksızlık yapıldığını ve kullanıldığımi düşünüyorum. İşin maddi boyutunu bir tarafa bırakıyorum ama evdeki yalnızlığım beni boşanmaya daha çok itiyor. Hem başka bir şehirde iki çocukla yeni bir düzene başlamaktan çok korkuyorum hem de aslında üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Annem babam da bana boşanma konusunda destek bu arada sagolsunlar gidersen biz seninle geliriz diyorlar ama ben sürekli onları yanımda hapsetmek istemiyorum, çünkü babam yazları köyde yaşamayı çok seviyor.zaten daha bir çok kere tayin göreceğim her zaman yanımda olamazlar ama ilk etapta destekleri benim için çok önemli. Bütün bunları biliyorum ama içimin bir tarafı hala çok huzursuz, alıştığım hayattan ayrılıp yeni bir hayat kurmak hem de yalnız bir anne olarak beni çok korkutuyor. Ne olur bana başarabilirsin deyin, iyi hissetmeye çok ihtiyacım var.
 

Yabanelma

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
12.936
74.278
Eşinizin ikinci kez borçlarını öğrendiğinizde nasıl ve neye güvenerek kredi çekip, kardeşinizden altın alıp bozduruyorsunuz gerçekten anlayamadım.

Çocuklarınız için üzülecek pek birşey yok çünkü zaten ilgili bir baba hatta baba yok ortada. Yalnizliksa evliyken de yalnizmışsınız.

Aileniz de destekken acabaya düşmeden ayrılın daha fazla zarar görmeden.
 
Son düzenleme:

AyseeCann

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
174
442
25
Başarabilirsiniz tabi ki. Siz yeterince şans tanımışsınız zaten bu evliliğe. Kendinizi huzursuz hissetmeniz normal. Madem ailenizde size destek ayaklarınızın üstünde duyabiliyosunuz madem hiç durmayın. Zaten koca ve babalık görevlerini pekde yerine getirmeyen birinden bahsediyosunuz sonuçta.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 253 gün geçti.



Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 47 Kg. ile 64 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 160 cm. Başlangıç Kilom :75 Kg. Şimdiki Kilom :75 Kg.

MssPARE

Herkese yetişirsin de bir kendine geç kalırsın
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mart 2019
2.869
8.616
okudum ve bitti

Bence uzatmalardasiniz bitmiş evlilik eşinizde doymamış borca ne akla hizmet sonu belli olmayan işlere girilir bilemiyorum

boşanmanın iki üç yada bir çocuğu olmaz mutluluk yoksa huzur yoksa mutsuz çocuk vardır çocukları bahane edip uzatmayım hayatınızı kurun ve ailede destek vermiş zaten
 

d3nizz

Uykularımı kaçıran yaşanmışlıklar var
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
20.669
35.796
siz zaten hep yalniz bir anneymişsiniz, eşinizin olmayışı size sıkıntıdan çok ferahlık verecek sanki.
ne zamana kadar bu adamin borclarini odeyeceksiniz?
en azindan cocuklariniza bir hayat kurabilirsiniz tek başıniza bu adamla cok zor cocuklariniza bir hayat inşa edebilmek.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1231 gün geçti.

Black93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2020
3.063
3.676
27
Tabi ki başarabilirsiniz.. Siz çok şanslısınız aileniz de yanınızda.. Sizin kadar şanslı olmadıkları halde bunu başarabilen kadınlar var.. Boşanma kararınız çok isabetli olmuş.. Evlatlarınızla mutlu huzurlu güzel bir hayatınız olsun inşallah.. Bundan sonra Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın..
 

gulu_gulu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
66
75
Kesinlikle başarırsınız korkmayın. Aileniz de destek işiniz de var. Eşiniz, yıllarca size bu sıkıntıları yaşatmış, maddi manevi sizi zora sokmuş. bence ayrılınca ilk başta alışmak zor olsa da bir süre sonra yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Allah yardımcınız olsun.
 

elfida2015

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
956
3.502
Boşanıp çocuklarınla yeni bir hayat kurmak bunca borcun içinde debelenmekten iyidir.
Eşinizin yokluğu farkedilmez bile
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 49 Kg. ile 66 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 163 cm. Başlangıç Kilom :70 Kg. Şimdiki Kilom :68 Kg.

delibirselvi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
158
186
20
Pardon da en çok şu ev işleriyle alakalı “bir kere yaparsam devamını da istersin” cümlesine takıldım. Hayat müşterektir ya ne demek o? Maddi manevi zerre kadar faydası dokunmadığı gibi bide sizin ve çocuklarınızın rızkını sağa sola yatırıp dünyanın borcunu yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bakın maddi olan her şeyi bir kenara bırakıyorum, oğlunuzla ilgilenmeyen oyun oynamayan, kızınızın iki hafta erken doğmasına yol açan bir insandan bahsediyorsunuz. Kendi işiniz var ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. Şükürler olsun ki anneniz ve babanız da arkanızda bu ülkede boşanma kararından sonra annesi ve babası arkasında olan ne kadar az kadın var farkında mısınız? Resmen rabbimin bir lütfuna mahzar olmuşsunuz bu şansı iyi değerlendirin yalvarırım. Evlatlarınıza yazık, canınıza, emeklerinize yazık. Bir an evvel kendiniz için nafaka dahi talep etmeden boşanın bence. Bugüne dek eşinizin varlığı ne yaramış ki yokluğu yaralasın sizi? Allahın izniyle her şeyin altından kalkarsınız siz evlatlarınız ve anne babanızla. Lütfen dönmeyin o adama lütfen.
 

benyeniyimgaliba

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
3.982
10.832
Merhaba kızlar. Çok zor günlerden geçiyorum bugünlerde. Kısaca bahsedeyim. Ben 8 yıllık evliyim oğlum 7 yaşında ve şimdi de 5 aylık bir kızım var. Evlendiğimden beri eşimle hep sorun yaşadık. Ben onun evi ile daha ilgili olmasını istedim hep. İlk evlendiğimde hiç bilmediğim İstanbula gittim ve hiç bir tanıdığımız yoktu orada. Ama eşim de çok yalnız bıraktı beni öyle ki haftasonlari öğleden sonra 3e 4e kadar uyurdu. Sonra başka bir ile tayinimiz çıktı ve oğlum doğmuştu bu arada yine yalnızdim ev içinde. Hafta içleri yorgun olduğunu söylüyor hafta sonları ise ya kavga ederek bizi dışarı cikariyor ya da çıktıktan sonra başıma kalkıyordu. Ben de çalışıyorum bu arada. Ev işlerinde ne kadar ufak tefek yardım istersem isteyeyim asla yardımcı olmadı. bir tane yaparsam ikinciyi üçüncüyü istersin derdi hep. Yemeği temizliği bulaşığı çamaşırı hep elimden geldiği kadarıyla ben yaptım. Sofradan tabağını bile kaldırmaz çorabını bile kirliye atmaz ve aksamları hep telefonuyla oynardı. Oğlum 7 yaşında babasıyla başbaşa birkaç kez dışında oyun oynamamistir. Alışveriş de dahil birçok şeyi hep bir başıma halletmeye çalışırdım. Her ne kadar bu konularda tartissak da hep olsun kötü bir huyu yok diye avuturdum kendimi. Ta ki 2017 yılına kadar. O yıl düğün altınlarımizi bozdurmustuk araba alıp satacak diye. O yıl benden habersiz arkadaşına bir miktar kredi çekti. Arkadaşı tabi ki ödemedi. Söylediğine göre bunu telafi etmek için elindeki parayla bahis oynamaya başlamış. O dönemde çiftlik bank gibi yapılar vardı hatırlarsınız. Oralara para yatırmış. Ben bişeyler olduğunu hissedip kurcalayinca 100 binden fazla borcu olduğunu kartlarının hep ekside olduğunu söyledi. Çok üzülmüş ve kızmıştım. Boşanmak istediğimi söyledim. Yeminler etti bir daha olmayacak affedersen senin istediğin gibi biri olmaya çalışcam değişeceğim evime daha düşkün olacağım dedi. Ben de bir süre sonra affettim. Sonraki 3 yıl evin bütün giderlerini hep ben karşıladım o da borcunu kapattı. Ben öyle sanıyordum en azından. Borcun bitmesine yakın kızıma hamile kaldım. Borç bitecek ben de ücretsiz izne ayrılıp 2 yaşına kadar çocuğumu buyutecektim kendi hesabıma göre. Bu arada eşim yine eski haline dönmüştu ama ben artık umursamıyordum pek. Ta ki doğuma 3 hafta kalincaya kadar. Bir akşam yine battığını ve altından kalkamadigini söyledi. Bu defa 200 bin dedi ama sonradan öğrendim ki asıl borcu 450 bin kadar. Tabi üzüntüden 2 hafta erken doğdu kızım. Doğum telaşı bebek sevinci derken çok üstünde durmak istemedim. Ama tamamen evden kopuk yaşıyor. hafta sonları bile beraber kahvaltı yapamıyoruz gerçi hep oyleydi. 2 çocukla baş etmekte çok zorlanıyorum biri bebek biri 1. Sınıfa gidiyor. Üstüne bir de sen bana ne yaptın ki, bana ne faydan var diye yaptıklarımı görmezden geliyor. Çok acil elden borç ödemesi gerektiğini söyleyip bana da 75 bin kredi çektirdi ve kardeşimden altın borç aldık. Arabamız vardı satıp borçlarinin bir kısmını ödedi ama hala daha çektiği 2 kredi ve Bi dünya kredi kartı borcu var. Kaynanamlar eski evlerini satıp borçların bir kısmını kapatacaklar güya ama o bile sifirlamiyor borçlarını. Tayinim çıktı bu arada yine. Geçen hafta beraber gidip başlamamı yaptık. Ben hemen izne ayrıldım mecburen çünkü hem bebeğim çok küçük hem de daha eşim ilişik kesmedi. Dönüşte memlekete uğradık yine huzursuzuz tabi bir tartışma anında bosanalim artık yeter dedim. O da tabi götürdüm başlamani yaptirdim rapor da aldım sana şimdi dönersin sırtını dedi. Çok ağrıma gitti ben de hemen valizlerimi toplayıp babamlara geldim çocuklarımla. Arkadaşlarına çok yardım eder herkesin her sorununa çözüm bulmaya çalışır ama bize yaptığı şeyleri hep başıma kalkması çok ağrıma gidiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum ve evliliğim boyunca da kendi işlerimi hep kendim halletmek istedim bu yüzden. Bu defa boşanma konusunda kararlıyım ama cocuklarima bakınca içim acıyor. Bir de üstüme bıraktığı borçlar var tabi. Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Sanki bir tarafım çok eksik ama bir tarafım da artık değişmez bu insan çocukların hep kavga olan bir evde büyümesin diyor. Ayrıca bana haksızlık yapıldığını ve kullanıldığımi düşünüyorum. İşin maddi boyutunu bir tarafa bırakıyorum ama evdeki yalnızlığım beni boşanmaya daha çok itiyor. Hem başka bir şehirde iki çocukla yeni bir düzene başlamaktan çok korkuyorum hem de aslında üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Annem babam da bana boşanma konusunda destek bu arada sagolsunlar gidersen biz seninle geliriz diyorlar ama ben sürekli onları yanımda hapsetmek istemiyorum, çünkü babam yazları köyde yaşamayı çok seviyor.zaten daha bir çok kere tayin göreceğim her zaman yanımda olamazlar ama ilk etapta destekleri benim için çok önemli. Bütün bunları biliyorum ama içimin bir tarafı hala çok huzursuz, alıştığım hayattan ayrılıp yeni bir hayat kurmak hem de yalnız bir anne olarak beni çok korkutuyor. Ne olur bana başarabilirsin deyin, iyi hissetmeye çok ihtiyacım var.
İnşallah kayınvalideniz sizin borçlarınızı öder. Bu şekilde olursa daha rahat başlarsınız yeni hayatınıza. Zaten belli ki eşinizin size gram faydası olmamış. Sadece borç değil evde de yükünüz hafifler. Hiç değilse onun işinin peşinde koşmak zorunda kalmazsınız.
 

Zeysel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
10
12
Eşinizin ikinci kez borçlarını öğrendiğinizde nasıl ve neye güvenerek kredi çekip, kardeşinizden altın alıp bozduruyorsunuz gerçekten anlayamadım.

Çocuklarınız için üzülecek pek birşey yok çünkü zaten ilgili bir baba hatta baba yok ortada. Yalnizliksa evliyken de yalnizmışsınız zaten.

Aileniz de destekken acabaya düşmeden ayrılın daha fazla zarar görmeden.

Eşinizin ikinci kez borçlarını öğrendiğinizde nasıl ve neye güvenerek kredi çekip, kardeşinizden altın alıp bozduruyorsunuz gerçekten anlayamadım.

Çocuklarınız için üzülecek pek birşey yok çünkü zaten ilgili bir baba hatta baba yok ortada. Yalnizliksa evliyken de yalnizmışsınız.

Aileniz de destekken acabaya düşmeden ayrılın daha fazla zarar görmeden.
Tayin sebebiyle yaşadığımız yer güneydoğuda bir il ve malesef burda tefecilik hala devam ediyor, elden borç deyince aklıma ilk tefeciden borç aldığı geldi çünkü çevresinde kendisine bu kadar parayı elden borç olarak verebilecek kimse yok. Başına ve çocuklarımla benim başıma bir iş gelmesinden çok korktum açıkçası. Üstelik arkadaşı olsa borç aldığı kişi ödemesi çok acil demezdi. Ayrıca o günlerde bir arkadaşı da yine borçları yüzünden malesef ki canına kıymıştı bunun daetkisinde kaldım. Ama kayinpederim her halükarda evi satıp önce benim üzerime kalan borçları kapatacak karakterde bir adam çok şükür ki. Çünkü o da oğlunun nasıl bir insan olduğunu anladı.
 

belleza

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2010
4.650
8.428
Alıştığınız hayat hayat değilki neyinden vazgeçemiyorsunuz? Zaten siz yalnız bir annesiniz. Üstelik sürekli borç yapan sırtını size yaslamış bir adam var. Yüklerinizden kurtulma vakti gelmiş. Aileniz de arkanızda alın onları yanınıza en azından bebeğiniz kreş yaşına gelene kadar birkaç sene sizinle kalsınlar. Sonra çocuklarınızla bir hayat kurarsınız kendinize.