İki çocukla boşanıp yeni bir hayat kurmak. Korkuyorum ama yapabilirim.

Zeysel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
10
12
eşiniz gerçekten bu borçları arkadasına mı ödüyor ?
Bana pek samimi gelmedi.
Kim arkadaşları için bir ev parası öder ki
Sizin bilmediğiniz kötü bir alışkanlığı olabilir mi ?

Madem sorunlarınız varmış 2. Çocuğu yapmasaydınız keşke.

Dolu tarafından bakın memursunuz, geliriniz var , aileniz destek.

Küçük bir yere tayin istersiniz. Anneniz çocuklara bakar siz de çalışırsınız. Borçlar için de yapılandırma yaparsınız.
Borçlarının sebebi borsa defne hanım. Ve evet malesef bu bir kötü alışkanlık bence de. Ayrıca ikinci çocuğumu ilk borçlar bittikten sonra planlamistim çünkü maddi sıkıntılar bitmisti ve eşimin davranışlarını ise zaten görmezden gelmeye başlamıştım. Yani kendime göre neredeyse işler rayına oturmuştu. Oğlum da zaten bir kardeşi olmasını çok ama çok istiyordu. Cucuklarim için asla ama asla keşke dogurmasaydim demedim, aksine hep iyi ki varlar diyorum. Belki diyeceksiniz ki ama babaları sorumsuz bir adam, varsın öyle olsun. Sadece anneleriyle çok ama çok mutlu büyüyen o kadar çok çocuk var ki. Onlar benim gözümün nurları Allah in bana lutfettigi en büyük nimetlerim.
 

ibiynentosi

Açılın nefes alsın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2021
237
231
Merhaba kızlar. Çok zor günlerden geçiyorum bugünlerde. Kısaca bahsedeyim. Ben 8 yıllık evliyim oğlum 7 yaşında ve şimdi de 5 aylık bir kızım var. Evlendiğimden beri eşimle hep sorun yaşadık. Ben onun evi ile daha ilgili olmasını istedim hep. İlk evlendiğimde hiç bilmediğim İstanbula gittim ve hiç bir tanıdığımız yoktu orada. Ama eşim de çok yalnız bıraktı beni öyle ki haftasonlari öğleden sonra 3e 4e kadar uyurdu. Sonra başka bir ile tayinimiz çıktı ve oğlum doğmuştu bu arada yine yalnızdim ev içinde. Hafta içleri yorgun olduğunu söylüyor hafta sonları ise ya kavga ederek bizi dışarı cikariyor ya da çıktıktan sonra başıma kalkıyordu. Ben de çalışıyorum bu arada. Ev işlerinde ne kadar ufak tefek yardım istersem isteyeyim asla yardımcı olmadı. bir tane yaparsam ikinciyi üçüncüyü istersin derdi hep. Yemeği temizliği bulaşığı çamaşırı hep elimden geldiği kadarıyla ben yaptım. Sofradan tabağını bile kaldırmaz çorabını bile kirliye atmaz ve aksamları hep telefonuyla oynardı. Oğlum 7 yaşında babasıyla başbaşa birkaç kez dışında oyun oynamamistir. Alışveriş de dahil birçok şeyi hep bir başıma halletmeye çalışırdım. Her ne kadar bu konularda tartissak da hep olsun kötü bir huyu yok diye avuturdum kendimi. Ta ki 2017 yılına kadar. O yıl düğün altınlarımizi bozdurmustuk araba alıp satacak diye. O yıl benden habersiz arkadaşına bir miktar kredi çekti. Arkadaşı tabi ki ödemedi. Söylediğine göre bunu telafi etmek için elindeki parayla bahis oynamaya başlamış. O dönemde çiftlik bank gibi yapılar vardı hatırlarsınız. Oralara para yatırmış. Ben bişeyler olduğunu hissedip kurcalayinca 100 binden fazla borcu olduğunu kartlarının hep ekside olduğunu söyledi. Çok üzülmüş ve kızmıştım. Boşanmak istediğimi söyledim. Yeminler etti bir daha olmayacak affedersen senin istediğin gibi biri olmaya çalışcam değişeceğim evime daha düşkün olacağım dedi. Ben de bir süre sonra affettim. Sonraki 3 yıl evin bütün giderlerini hep ben karşıladım o da borcunu kapattı. Ben öyle sanıyordum en azından. Borcun bitmesine yakın kızıma hamile kaldım. Borç bitecek ben de ücretsiz izne ayrılıp 2 yaşına kadar çocuğumu buyutecektim kendi hesabıma göre. Bu arada eşim yine eski haline dönmüştu ama ben artık umursamıyordum pek. Ta ki doğuma 3 hafta kalincaya kadar. Bir akşam yine battığını ve altından kalkamadigini söyledi. Bu defa 200 bin dedi ama sonradan öğrendim ki asıl borcu 450 bin kadar. Tabi üzüntüden 2 hafta erken doğdu kızım. Doğum telaşı bebek sevinci derken çok üstünde durmak istemedim. Ama tamamen evden kopuk yaşıyor. hafta sonları bile beraber kahvaltı yapamıyoruz gerçi hep oyleydi. 2 çocukla baş etmekte çok zorlanıyorum biri bebek biri 1. Sınıfa gidiyor. Üstüne bir de sen bana ne yaptın ki, bana ne faydan var diye yaptıklarımı görmezden geliyor. Çok acil elden borç ödemesi gerektiğini söyleyip bana da 75 bin kredi çektirdi ve kardeşimden altın borç aldık. Arabamız vardı satıp borçlarinin bir kısmını ödedi ama hala daha çektiği 2 kredi ve Bi dünya kredi kartı borcu var. Kaynanamlar eski evlerini satıp borçların bir kısmını kapatacaklar güya ama o bile sifirlamiyor borçlarını. Tayinim çıktı bu arada yine. Geçen hafta beraber gidip başlamamı yaptık. Ben hemen izne ayrıldım mecburen çünkü hem bebeğim çok küçük hem de daha eşim ilişik kesmedi. Dönüşte memlekete uğradık yine huzursuzuz tabi bir tartışma anında bosanalim artık yeter dedim. O da tabi götürdüm başlamani yaptirdim rapor da aldım sana şimdi dönersin sırtını dedi. Çok ağrıma gitti ben de hemen valizlerimi toplayıp babamlara geldim çocuklarımla. Arkadaşlarına çok yardım eder herkesin her sorununa çözüm bulmaya çalışır ama bize yaptığı şeyleri hep başıma kalkması çok ağrıma gidiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum ve evliliğim boyunca da kendi işlerimi hep kendim halletmek istedim bu yüzden. Bu defa boşanma konusunda kararlıyım ama cocuklarima bakınca içim acıyor. Bir de üstüme bıraktığı borçlar var tabi. Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Sanki bir tarafım çok eksik ama bir tarafım da artık değişmez bu insan çocukların hep kavga olan bir evde büyümesin diyor. Ayrıca bana haksızlık yapıldığını ve kullanıldığımi düşünüyorum. İşin maddi boyutunu bir tarafa bırakıyorum ama evdeki yalnızlığım beni boşanmaya daha çok itiyor. Hem başka bir şehirde iki çocukla yeni bir düzene başlamaktan çok korkuyorum hem de aslında üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Annem babam da bana boşanma konusunda destek bu arada sagolsunlar gidersen biz seninle geliriz diyorlar ama ben sürekli onları yanımda hapsetmek istemiyorum, çünkü babam yazları köyde yaşamayı çok seviyor.zaten daha bir çok kere tayin göreceğim her zaman yanımda olamazlar ama ilk etapta destekleri benim için çok önemli. Bütün bunları biliyorum ama içimin bir tarafı hala çok huzursuz, alıştığım hayattan ayrılıp yeni bir hayat kurmak hem de yalnız bir anne olarak beni çok korkutuyor. Ne olur bana başarabilirsin deyin, iyi hissetmeye çok ihtiyacım var.
Keşke toparlanır bu evlilik diyebilseydim ama çok duyarsız sorumsuz bir baba eş profili var, size yazık, çocuklara yazık...
Resmen kullanıyor sizi çocuklara bak evi geçindir evi çek çevir üstüne yokluğu varlığından daha hayırlı bir eşle her gün canını sık
Barıştınız diyelim bu borçlar hep dert bunlar bitmeden yenisini yapmadığının garantisi de yok siz bu hatalarına göz yumdukça hamlelerini büyüterek geri geliyor malesef görüldüğü üzere.
Kendiniz aileniz ve çocuklarınız için bunu yapın uzaklaşın bu adamdan zor olacak belki ama sonrası çok rahat olacak en azından kafanız rahat olacak.
Ha ben eşinizin razı olacağına inanmıyorum zor bir boşanma süreci olacaktır ama dik durun sonrasında da peşinizi bırakmayacaktır en azından gitsin borcunu ödesin dersini alsın o şartlarda yeniden birleşmeyi tartar biçersiniz ama kendiniz için bu yükü sırtınızdan atın
 

beyaz lotus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
5.195
7.224
Yarısına kadar okudum çünkü bana fenalık geldi senin gibi bir hizmetçiyi bulmuş hemde eve para getiren bırakır mı hiç azcik kendine değer veriyorsan dönmezsin ve hayatın şimdikinden daha kolay olur dışardan geçen normal bir vatandaşı baba yapsan daha güzel babalık yapar boşuna çocuklarını bahane etme yinede sen bilirsin sadece boşanma süreci zor geciyor hakim bosayinca üzerine öyle hafiflik ve huzur gelecek ki anlatamam artık özgür olacaksin
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 317 gün geçti.

defne-28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
20.252
21.635
31
Borçlarının sebebi borsa defne hanım. Ve evet malesef bu bir kötü alışkanlık bence de. Ayrıca ikinci çocuğumu ilk borçlar bittikten sonra planlamistim çünkü maddi sıkıntılar bitmisti ve eşimin davranışlarını ise zaten görmezden gelmeye başlamıştım. Yani kendime göre neredeyse işler rayına oturmuştu. Oğlum da zaten bir kardeşi olmasını çok ama çok istiyordu. Cucuklarim için asla ama asla keşke dogurmasaydim demedim, aksine hep iyi ki varlar diyorum. Belki diyeceksiniz ki ama babaları sorumsuz bir adam, varsın öyle olsun. Sadece anneleriyle çok ama çok mutlu büyüyen o kadar çok çocuk var ki. Onlar benim gözümün nurları Allah in bana lutfettigi en büyük nimetlerim.
allah bağışlasın 🙏

Tahmin etmiştim borçların iddia borsa kumar vs türevi bir şeye dayandığını

Bir an evvel çocuklarınızla beraber o eşten kurtulmaya bakın.
 

Carinanebulasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
1.149
1.802
27
Elbette başarırsın. Zaten tek başına bunca zorluğun altından kalkmışsın ayrılsam en azından paran nereye gidiyor bilirsin. Sana faydası yokmuş aksine köstek olmak için elinden geleni yapmış.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 366 gün geçti.

melekfatma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
763
593
450 bini birak 100 bin batirsa anlaşmalı boşarım onu.bendeki borçları temizlemek koşuluyla tabiki.Adamın size hiçbir şekilde hayrı yokki zaten normalde de teksiniz.Birde ilgi sıfır napayım ben o zaman kocayı.Paylaşım evde yardım ilgi hic birsey yokki.Sizinki evlilik ne demek anlayamamış.Aileniz var arkadanizda kendinize güvenin çocuklarınızı düşünün böyle bir babayı örnek almasınlar.Insallah en az hasarla anlatırsınız.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2034 gün geçti.

melekfatma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
763
593
Adam eş olamamış evlat olamamış baba olamamış bu saatten sonra değişmez.Kayinpedere söyleyin ben boşanıyorum borclar ne olacak diye.Size yıkmasın pislik kocanız.Cocuklarınızın rızkını yedirmeyin buna.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2034 gün geçti.

selinnur279

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
52
98
Ne kadar da sizi kendime yakın hissettim. Böyle bir konuda benzeşmeyi istemezdim ama hayat beklentilerimizin ve hakettiklerimizin çok uzağına sürükleyebiliyor bizi. Şu an bende yaşadıklarımı kabullenme hazmetme aşamasındayım. Yıllarca verilen emek yapılan fedakarlıklar 1 günde yapmasaydın diyerek çöp oldu. Yıllardır da çalışıyorum hesap kitap yaparım sürekli gereksiz harcamamaya çalışırım. Eşim de öyle zannederdim halbuki adam ne kadar harcamadan kısarsam o kadar kumar bahis oynarım diye hesap yapıyormuş. 6 ve 1 yaşlarında allahın lütfü 2 güzel çocuğum var. Hamilelik sürecinde öğrendim ve stresten bende erken doğum yaptım. Ayrılamadım o süreçte tedavi olacağım diye beni ikna etti ailesi dahil kabul ettim. Ama hiç bırakmamış yine oynamış şimdi de ayrılıyorum. Çok üzülüyorum çocuklarım için ama başka şans yok ki bu durumda. Bu arada o yanımda olan ailesi benim boşanmakta kararlı olduğumu görünce 180 derece döndüler ve cirkeflestiler bana karşı... Icinizin nasil acıdığını biliyorum korktuğumuz kadar zor olmaz umarım sonrası. Allah sağlık güç versin bizlerde mutlu olacağız inşallah inanıyorum...
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2010 gün geçti.

Biaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
1.713
9.571
36
Hikayenizde bir tek evlatlarınıza üzüldüm. Zira sizin üzülecek bir tarafınız yok, ne yapmışsanız bile isteye yapmışsınız. Eşiniz kendini saklama gereği bile duymamış. Adam size koca olamamış siz adamı ödüllendirir gibi bir de baba yapmışsınız, yetmemiş adamın karakterini ve babalığını gördükten sonra bir çocuğu daha bu mutsuz evliliğe dünyaya getirmişsiniz. Yazık değil mi o çocuklara hadi siz boşanıp kurtuldunuz o günahsız çocuklar sizin yanlış kararlarınız yüzünden öyle bencil bir adamla bir ömür baba olması sıfatı ile muhattap olacaklar. Belki size verdiği maddi zararların kat kat fazlasını o çocuklara verecek. O yüzden sizin gibi kadınlara böyle karaktersizleri sırf evliliğim kurtulsun, kocam eve bağlansın, anne olayım kafası ile baba yaptıkları için çok kızıyorum.
 

Zeysel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
10
12
Ne kadar da sizi kendime yakın hissettim. Böyle bir konuda benzeşmeyi istemezdim ama hayat beklentilerimizin ve hakettiklerimizin çok uzağına sürükleyebiliyor bizi. Şu an bende yaşadıklarımı kabullenme hazmetme aşamasındayım. Yıllarca verilen emek yapılan fedakarlıklar 1 günde yapmasaydın diyerek çöp oldu. Yıllardır da çalışıyorum hesap kitap yaparım sürekli gereksiz harcamamaya çalışırım. Eşim de öyle zannederdim halbuki adam ne kadar harcamadan kısarsam o kadar kumar bahis oynarım diye hesap yapıyormuş. 6 ve 1 yaşlarında allahın lütfü 2 güzel çocuğum var. Hamilelik sürecinde öğrendim ve stresten bende erken doğum yaptım. Ayrılamadım o süreçte tedavi olacağım diye beni ikna etti ailesi dahil kabul ettim. Ama hiç bırakmamış yine oynamış şimdi de ayrılıyorum. Çok üzülüyorum çocuklarım için ama başka şans yok ki bu durumda. Bu arada o yanımda olan ailesi benim boşanmakta kararlı olduğumu görünce 180 derece döndüler ve cirkeflestiler bana karşı... Icinizin nasil acıdığını biliyorum korktuğumuz kadar zor olmaz umarım sonrası. Allah sağlık güç versin bizlerde mutlu olacağız inşallah inanıyorum...
Dediğiniz gibi Allah bizlere güç kuvvet ve sağlık versin ki bizler evlatlarımızın başında durup sağlıcakla ve mutlulukla büyütelim onları. Ben bu surecin üstesinden geleceğimi biliyorum, eminim ki siz de halledebilirsiniz. Sadece şu anda mutsuz hissediyoruz ama bu geçici bir mutsuzluk, bütün bir ömür mutsuz ve güvensiz bir evliliği sürdürmek daha zor. İlerleyen zamanlarda kaybettiğimiz mutluluğumuzu yeniden kazanıcaz ve iyiki diycez.
 

Zeysel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
10
12
Hikayenizde bir tek evlatlarınıza üzüldüm. Zira sizin üzülecek bir tarafınız yok, ne yapmışsanız bile isteye yapmışsınız. Eşiniz kendini saklama gereği bile duymamış. Adam size koca olamamış siz adamı ödüllendirir gibi bir de baba yapmışsınız, yetmemiş adamın karakterini ve babalığını gördükten sonra bir çocuğu daha bu mutsuz evliliğe dünyaya getirmişsiniz. Yazık değil mi o çocuklara hadi siz boşanıp kurtuldunuz o günahsız çocuklar sizin yanlış kararlarınız yüzünden öyle bencil bir adamla bir ömür baba olması sıfatı ile muhattap olacaklar. Belki size verdiği maddi zararların kat kat fazlasını o çocuklara verecek. O yüzden sizin gibi kadınlara böyle karaktersizleri sırf evliliğim kurtulsun, kocam eve bağlansın, anne olayım kafası ile baba yaptıkları için çok kızıyorum.
Benim ayakkabılarımı giymeden benim yürüdüğüm yollardan yürümeden böyle bir yorum yapmak ne kadar vicdansızca. Benim anneliğimi sorguluyorsunuz ki bu sizin haddinize değil. Asıl umarım siz anne değilsinizdir çünkü böyle merhametsiz ve empatiden yoksun bir insanın çocuklarına ben acırım asıl.
 

yine

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
89
45
Ben yapabileceğine inanıyorum ki bunu başaran tek kadın sen olmayacaksın hayatta ölüm değil işin ucu eminim altından kalkabilirsin allah yardımcın olsun