Boşanan hanımlar nasıl toparlandiniz

Bende suan senin durumundayım canım on gün oldu evden ayrılalı ozlemim her gün artiyo çevremde boşanan insanlar var fakat bunu nasıl aştıklarını bilmiyorum

Çok üzüldüm :KK43: Allah yardımcınız olsun. İnşallah sizi öyle bir düzlüğe çıkarır ki, düşmanlar bile dost olmak ister hale gelir...

tesekkür ederim canim. Insallah Allah bana daha iyisini nasib edecegi icin bunlari yasiyorumdur. hayatta her gün illa güzel olmak zorunda degil. bazen öyle güzel yasar ki insan"acaba birseyler yolunda mi gitmiyor, neden hersey bu kadar güzel" diyebiliyor. tipki havalanip yere cakilan bir ucak gibiyim..

: (((üzüldüm.
Benim ailem arkamdaydi.hatta ben bagirio cagiriyordum sizinle mi yasayacagim diye.ev aldilar nasil istersen dediler ister orada ister burada kal yeter ki mutlu ol.
Meseleginiz var madem hanhi ildesiniz bilmiyorum ama istanbulda cok sirin sitelerde 1 arti 1 guvenlikli makul fiyatli daireler var.
Ole bir yere cikabilirsiniz.
Insaallah hersey guzel olur sizin icinde

canm tesekkür ederim önerilerin icin, ben almanyada yasiyorum. evet cok sükür kazancim iyi ve düzgün bir meslegim var. Ailemde kalma sebebim, ev almak istemem, olmazsa daire alacagim mecburen fiyatlari daha uygun müstakil evlerden. Bosanma islemini beklemem lazim, suan arastirma asamasindayim. evimi alip oglumla yeni bir hayat kuracagim kendime...ailen ne iyiymis ne güzel arkanda durup ev almislar. önemli olan senin mutlulugun, gerisi bos.

Hanımlar zor bir süreç, ama dik durun, mutlu olmak için ne gerekiyorsa yapın, zor bir evlilikten sonra yaşanan hayat gibisi yok.. ama önce sizin güçlü olmanız lazım.. kötü olan her şey geçecek, ex'lerle doğmadık, onlarla ölmeyeceğiz de. Bir tek kendimiz varız, geri kalanlar misafir unutmayın...

ben aslinda onu hic mi hic özlemedim. yaptiklarindan sonra gözümden düstü. bana deger vermeyen birisi icin aglamadim. benim üzülme sebebim daha cok neden benim basima bunlar neden geldi diye. kaderime isyan ettim. Ama iyi yanlarini düsünürsem o agir basiyor. isyerim cok cok yakin. annem ogluma bakiyor. diger sekil kesinlikle olmayacakti. zaten kaynana ogluma bakmamak icin cevirdi bu oyunlari. ultimatum koymuslar, isinden ciksin diye. oysaki evlendikten sonra ex esim isten cikti yani issiz. peki ben issiz o issiz nasil olacak akil mantik yok bunlarda. isimle cok ugrastilar zaten ama ben on senemi verdim okumak icin. madem calisan birisini istemiyordu evlenmeseydi. eger orda kalip calissaydim hergün 100 km yapmak zorundaydim. cocuguma kim bakacakti, ya bakici tutacaktim yada anneme birakacaktim hem onlarin kaldigi sehirde kalip. esim de deger vermiyor, kv cocuga bakmayacak isyerim ailemin oldugu sehirde ee peki benim ne isim var ki burda diye düsündüm kendi kendime. beyefendiye sordum senin peki cözümün ne bak cocuk var sorumlulugumuz artti gel sehir degistirelim sende ordan is ararsin dedim hic orali olmadi. ben büyüdügüm yerden ayrilmam banane be cocukmus falan dedi. iyi istemiyorum bosanalim dedim hemen olur dedi. zaten kafasinda bitirmis. bu son görüsmem olmustu onunla. böyle birisini hayatimda istemiyorum. kararimdn pisman degilim, sadece aileme canm skldiginda bazen acaba diyorum ama sacma oldugunu biliyorum sadece bir anlik öfkeyle düsündügüm seyler.

Aynen..Kimbilir belki bizim üzüldüğümüzün çeyreği üzülmemişlerdir.Umursamamışlardır.En doğrusu Allah'a havale edip önümüze bakmak.Geçmişe takıldıkça önümüzü göremeyizki.Bilemeyiz ki ne güzelliklerin bizi beklediğini...Sabrın Sonu selamettir İnşaallah :KK66:

gecmis gecmiste kaldi, kesinlikle önümüze bakmaliyiz. gecmise bakmak enerji tüketiyor. o o kadar umursamaz ki zaten dünya umrunda olsaydi sahip cikardi. o yüzden bos yere kafa yormamak lazim...

Çok üzüldüm halinize allah Hayirli kapılar açsın size. Aile konusunda şanslıyım 3 hafta oldu bütün bacılar kardeşler gündüz eve dolusuyorlar gece biri mutlaka yanımda kalıyor .
Dün eşyaları almaya gittik , babam , iki eniştem ablam , erkek kardeşim , yeğenim , kızkardeşim hepsi vardi yanımda ve eşyaları birlikte taşıdık acele olsun canim acımasın diye .
Onlar büyük bir nimet benim icin , şimdi ayrı eve cikacam bayramdan sonra , 18 yaşında erkek yeğenim var birlikte kalırız .en azından üniversiteye gidene kadar ders de çalışmış olur .
Benim yerime nasıl bir ev , araba alacaklarını düşünüyorlar , her şeyi sagolsunlar onlar hallediyor .
Siz de taşının kalmayın böyle kıymet bilmez aileyle .

ne güzel önemli olan böyle bir zamanda yalniz kalmaman. ne güzel sanslisiniz ki hep yardim etmisler size. benim kuzenler de sagolsunlar hic mi hic konuyu acmadilar üzülmeyeyim diye, iyi oldu böyle. zaten bilen biliyor ayrildigimi. en yakinlarimla biraz dertlestim sonra zaten hic konusmadik. ailem cok sükür sahip cikti, iste bazen böyle seyler olabiliyor kalabalik aileyiz ondandir. zaten ayri eve cikacagim kesinlikle böyle de zor cünki.

Allah yardimcin olsun cok uzuldm.ins en kisa zamaninda atlatirsn ama emin ol cektigin bu sikintilarin sonunda en guzel mukafatni alacksin Allah buyuk

insallah tatlim amin, Kimbilir ne mükafat bekliyordur ama ben bilmiyorumdur. Insallah bu zor zamandan sonra Allah yüzümü güldürür...

Kızlarımızda aslında kendi ailelerine çok güveniyorlar halbuki evlendikten sonra değişiyorlar Allah muhtaç etmesin kendi ailen 7 kat el oluyor
Güven zaten oradanda sarsılıyor
Aslında ailelerimizede çok güveniyoruz
Kadının biri vardı eşi ailesine hakaret ediyor diye boşandı kadının ailesi kapıyı gösterdi
Allah yardımcın olsun herşey bi tecrübe

kesinlikle öyle- ben alttarafi bir sene yoktum ama o kadar cok sey degismis ki. acaba bana mi öyle geliyor diye düsünüyordum ama hicte öyle degil. evlendikten sonra aileler kiymete biniyor ondan cok güveniyoruz.
o kadini biraz anliyorum, ailesine hakaret etmesi sanirim zoruna gitmis. ama ailesinin yaptigi cok yanlis onlari anlayamadim. Amin insallah, Allah daha kötüsünden korusun

Bende suan senin durumundayım canım on gün oldu evden ayrılalı ozlemim her gün artiyo çevremde boşanan insanlar var fakat bunu nasıl aştıklarını bilmiyorum

herseyin ilaci zaman. seninki daha cok cok yeni insallah atlaticaksin. Sebebi var ki durdurmadilar ayrildin. ben hep böyle düsünüyorum canm eger dogrudürüst birisi olsaydi bu durumda olmazdim diyorum. hep önüne bak. bazen tabiki zor oluyor biliyorum ama Allah hicbir kuluna tasiyamayacagi yük vermez..

Benim teyzem çocuğuyla 13 senelik evliliğini bitirdi. Keşke bu kadar sene çekmeseydim hatta keşke hiç evlenmeseydim der durur. Gezmesi tozması her şeysi öyle rahat ki. Sinir bozukluğu yok, üzüntü yok, kv kp derdi yok. Canının istediğini canı istediği zaman yapar. Evlilik denen bir şey kalmamışsa ortada çile çekip bir de üstüne adamın hizmetini yapmaya gerek var mı? Yaşayın gül gibi hayatınızı, iyi taraflarını görün.

Bazen boşanmak son çare oluyor, bir yerden sonra kurtarılamıyor evlilik
Mutlu olamadığın biriyle daha fazla zaman kaybetmenin anlamı yok bence, ilk zamanlar zor olur ama alıştıktan sonra kolaylaşır

Benim teyzem çocuğuyla 13 senelik evliliğini bitirdi. Keşke bu kadar sene çekmeseydim hatta keşke hiç evlenmeseydim der durur. Gezmesi tozması her şeysi öyle rahat ki. Sinir bozukluğu yok, üzüntü yok, kv kp derdi yok. Canının istediğini canı istediği zaman yapar. Evlilik denen bir şey kalmamışsa ortada çile çekip bir de üstüne adamın hizmetini yapmaya gerek var mı? Yaşayın gül gibi hayatınızı, iyi taraflarını görün.
you evlilik varmi. evlilik hepmi kotu niye evleniyoruz o zaman bekar kalsakya. karisik konu

tesekkür ederim canim. Insallah Allah bana daha iyisini nasib edecegi icin bunlari yasiyorumdur. hayatta her gün illa güzel olmak zorunda degil. bazen öyle güzel yasar ki insan"acaba birseyler yolunda mi gitmiyor, neden hersey bu kadar güzel" diyebiliyor. tipki havalanip yere cakilan bir ucak gibiyim..

canm tesekkür ederim önerilerin icin, ben almanyada yasiyorum. evet cok sükür kazancim iyi ve düzgün bir meslegim var. Ailemde kalma sebebim, ev almak istemem, olmazsa daire alacagim mecburen fiyatlari daha uygun müstakil evlerden. Bosanma islemini beklemem lazim, suan arastirma asamasindayim. evimi alip oglumla yeni bir hayat kuracagim kendime...ailen ne iyiymis ne güzel arkanda durup ev almislar. önemli olan senin mutlulugun, gerisi bos.

ben aslinda onu hic mi hic özlemedim. yaptiklarindan sonra gözümden düstü. bana deger vermeyen birisi icin aglamadim. benim üzülme sebebim daha cok neden benim basima bunlar neden geldi diye. kaderime isyan ettim. Ama iyi yanlarini düsünürsem o agir basiyor. isyerim cok cok yakin. annem ogluma bakiyor. diger sekil kesinlikle olmayacakti. zaten kaynana ogluma bakmamak icin cevirdi bu oyunlari. ultimatum koymuslar, isinden ciksin diye. oysaki evlendikten sonra ex esim isten cikti yani issiz. peki ben issiz o issiz nasil olacak akil mantik yok bunlarda. isimle cok ugrastilar zaten ama ben on senemi verdim okumak icin. madem calisan birisini istemiyordu evlenmeseydi. eger orda kalip calissaydim hergün 100 km yapmak zorundaydim. cocuguma kim bakacakti, ya bakici tutacaktim yada anneme birakacaktim hem onlarin kaldigi sehirde kalip. esim de deger vermiyor, kv cocuga bakmayacak isyerim ailemin oldugu sehirde ee peki benim ne isim var ki burda diye düsündüm kendi kendime. beyefendiye sordum senin peki cözümün ne bak cocuk var sorumlulugumuz artti gel sehir degistirelim sende ordan is ararsin dedim hic orali olmadi. ben büyüdügüm yerden ayrilmam banane be cocukmus falan dedi. iyi istemiyorum bosanalim dedim hemen olur dedi. zaten kafasinda bitirmis. bu son görüsmem olmustu onunla. böyle birisini hayatimda istemiyorum. kararimdn pisman degilim, sadece aileme canm skldiginda bazen acaba diyorum ama sacma oldugunu biliyorum sadece bir anlik öfkeyle düsündügüm seyler.

gecmis gecmiste kaldi, kesinlikle önümüze bakmaliyiz. gecmise bakmak enerji tüketiyor. o o kadar umursamaz ki zaten dünya umrunda olsaydi sahip cikardi. o yüzden bos yere kafa yormamak lazim...

ne güzel önemli olan böyle bir zamanda yalniz kalmaman. ne güzel sanslisiniz ki hep yardim etmisler size. benim kuzenler de sagolsunlar hic mi hic konuyu acmadilar üzülmeyeyim diye, iyi oldu böyle. zaten bilen biliyor ayrildigimi. en yakinlarimla biraz dertlestim sonra zaten hic konusmadik. ailem cok sükür sahip cikti, iste bazen böyle seyler olabiliyor kalabalik aileyiz ondandir. zaten ayri eve cikacagim kesinlikle böyle de zor cünki.

insallah tatlim amin, Kimbilir ne mükafat bekliyordur ama ben bilmiyorumdur. Insallah bu zor zamandan sonra Allah yüzümü güldürür...

kesinlikle öyle- ben alttarafi bir sene yoktum ama o kadar cok sey degismis ki. acaba bana mi öyle geliyor diye düsünüyordum ama hicte öyle degil. evlendikten sonra aileler kiymete biniyor ondan cok güveniyoruz.
o kadini biraz anliyorum, ailesine hakaret etmesi sanirim zoruna gitmis. ama ailesinin yaptigi cok yanlis onlari anlayamadim. Amin insallah, Allah daha kötüsünden korusun

herseyin ilaci zaman. seninki daha cok cok yeni insallah atlaticaksin. Sebebi var ki durdurmadilar ayrildin. ben hep böyle düsünüyorum canm eger dogrudürüst birisi olsaydi bu durumda olmazdim diyorum. hep önüne bak. bazen tabiki zor oluyor biliyorum ama Allah hicbir kuluna tasiyamayacagi yük vermez..
Çok sebebim vardi evde tek basimaydim zaten aile gibi değildik gelmiyodu birbirimizi sevmiyoduk bir sürü şey yaşattı bana 5 yılımı rezil etti

Tatlım eğer güzel bir evliliğin olsaydı zaten yuva yıkılmazdı. Belli ki yolunda gitmeyen çok şeyler olmuş. Şimdi yapman gereken önüne bakmak. Çık dışarı çocuklarını da al gezin dolaşın sevdiğin insanlarla gorus

Selam hanımlar... Boşanan hanımlar nasıl toparlandiniz gerçekten çok zormuş hele çocukda varsa daha zor oluyor...
hem severek, hem de nefret duyarak ayrılmıştım. belki de benimki sadece alışkanlıktı. acı çekiyordum. kalbim inanılmaz acıyordu. nefes alamıyordum sanki. hemen evden çıktım eşyalarımı alıp baba evine dönüş. sonrasında herşeyle babam ilgilendi beni onunla yüz yüze getirmemeye çalıştı. eşyaları verdik gitti ona. başımızın gözümüzün sadakası olsun diye. zaten ona ve eve dair hiçbirşeyi almak istemedim yanıma. ailemle konuşmak istemedim ilk zamanlar. herkese sinir oluyordum. çok yakın 2 kız arkadaşım beni toparladı devamlı yanımda oldular. gece ataklarım oluşmaya başlamıştı nefes almada güçlük sıçrayarak uyanmalar kabuslar... artık ne kadar stres ve sıkıntı yaşamışsam o an.. gece uyanıp psikiyatristen randevu aldığımı biliyorum. terapilere gitmeye başladım ilaçlar kullandım. 1 yıl boyunca. şimdi çok iyiyim. hata olarak görüyorum. geçmişle yaşamaıyorum Allah tan. o süre zarfında işte dediğim gibi arkadaşlarımla beraberdim gece gündüz. gezdirdiler yedirdiler içirdiler beni toparlamaya kafamı dağıtmaya çalıştılar. nitekim de başardılar. geride kalan insan ise artık zerre umurumda değil :) yani zamanla geçecek diyorlardı kızıyordum bu söze. ama hakikaten zamanla geçiyor her şey. ..

Selma bakar çok üzüldüm, öyle iyi anliyorum ki seni:KK43: hele o esya olayi insanin nasilda içini acitiyor bilirim...

Bende ayrildim, suan esim olacak insanla iletisimimiz hiç yok, hemde aylardir. Benim suçum ne ben kime ne yaptim diye düsündükce zoruma gidiyor. Kaç gece bu cevabi ararken agladim sabaha kadar. Ben bunu hakedecek ne yaptim ki...

Güya severek evlendik.hayir üni mezunu olmaman asla sorun degil demistim, neden olsunki önemli olan anlasmak dedim. Oda bana kesinlikle üçüncü sahislari karistirmamaliyiz dedi bende tabi ki orasi öyle dedim. Ve böylelikle iliskimiz basladi. Hersey rüya gibiydi ama rüyalar hemen biterya bir sene sürdü bu rüya. Sonra basladi kakmalar, meger beyefendi ne varsa içine atiyormus, içten içe öyle hasetmis ki inanin hiçbirsey anlamadim. Kendinden fazla kazaniyorum ve uni okudum diye çatliyormus meger ruhum duymamis. Hamilelik kilolarimi basa kakmalar begenmemeler falan...gözü disari kayiyordu, gördügü her kadinin benden daha iyi oldugunu söyleyip kalbimi kiriyordu.Birde evin mahremini herkese anlatiyormus, ordan burdan evimizin içindeki olan seyleri duyuyordum ama bana yalan söylüyordu ben söylemiyorum diye. Hamilelikte kötü davranmaya basladi. Meger bu kv den akil almadan duramiyormus. O yönetiyormus evimi resmen.o iyi ol diyince iyi olur, kötü ol onunla diyince kötü oluyormus. O kov demis kovdu beni suçum ney bilmiyorum bile..Sadece kv degil ne kadar akrabasi varsa hepsini evime karistirdi. Bana sormadan evime getirdi yeni dogum yapmis halimle lohusa lohusa kimse yardim etmedi hizmetçi oldum sancilarimla. Merhametsizler. Esim olacak sahis beni korumadi lazimdi. Herkese ezdiriyordu, herkese laf konusturdu ve onun bunun davasini sürüyordu. Bana kötülük yapilsa seyreder ve oda onlarla birlikte bana saldiriya geçerdi. Ama ben tek kelime etsem onlari savunurdu. Bana herkes istedigini yapacak ama kendi korumayacak. Birde dedikodu yapilmasina izin verdi arkamdan oda hep hakli dogru buldu. Ne isleri var bekarin lohusanin evinde, bana sorulmadan evime sokuyor kv elalemi hemde dedikodumu yapiorlar.Halim öyle kötüydüki anlatamam heryerim yara icinde sedef olmusum meger stresten. Ailem beni aldi bana sahip çikti. Bu kiz size emanetdi, emanete böyle mi baktiniz dediler. Birdaha da beni arayip sormadi esim olacak adam. En çok zoruma giden hiç savasmamasi...hiçbirsey yapmamadi. Bu kadar pasif biriymis meger. Aylardir annemgildeyim. Kendimi siginti gibi hissediyorum, sagolsun anneminde katkisi var bunda. Yeni geldigimde kizim siginti gibi bizdemi yasayacaksin, al evini toparlaninca dedi. Ben zaten bunu düsünüyorum, sadece toparlanmaya ihtiyacim var..gecen gün kavga ettik, benim neyim varsa gözüne batiyor kavga çikariyor. Kardeslerimin hicbirseyi gözüne batmaz...onun su sözü söyledigini duydum "basima bela olupta". Ben de evet biliyorum basina bela oldugumu dedim yüzüme vurup durma istersen herzaman eline ne geçiyor dedim.beni yalançilikla suçladi. Meger ona iftira atiyormussum da bana bidaha anne deme dedi. Güya dolabtaki esyalarima demismis çocuk kandiriyor sanki. Kulaklarimla duydum. Simdi küsüz. Kendimi boslukta çok kötü çaresiz gereksiz hissediyorum. Ayri eve çikacagim mutlaka ama daha uygun birsey bulamadim ariyorum...ev büyük sorun o degil...ilk zamankinden daha iyiyim ama bu sekilde nasil toparlancam bilmiyorum. Bu olaydan önce de simarik kardesim yüzünden kavga çikmisti. Erkek diye ona çok düskünler, öyle saçma bir ayirim var bizde herzaman iste. Yemek yerkene bir tane köfte aldim, o da "birak onu , o senin hakkin degil abim isten gelecek" diye tersledi.bu evde beni siginti gibi görüp herseyi kiskaniyorsun dedim. Kardesim gidip babama anlatmis. Nedir benim bundan çektigim dedigini duydum. Oda anneme ve topluca bütün ev halki (diger kardesim haric) benimle bir ay boyunca konusmadilar. Onlara ne oluyorsa sanki. Benim zor zamanimda yanimda olmalari gerekirken böyle seyler yapiyorlar. Onlara yük olmamak için yiyeceklerimi ihtiyaçlarimi kendim aliyorum. Kirk yilda bi tane köfte aldim elime annem yapmisti o da laf oldu. En kücük sey bu sekil büyüyor. Birdaha hiç bir seye seslenmesem acaba daha mi huzurlu olurum. Neredeyse "keske ayrilmasaydim" demek üzereyim. Kiymet bilmedi evet ama en azindan kendime ait bi yerim vardi. Bu sekil artik nasil atlaticaksam.
sizi son sözünüze kadar okudum allah size yardım etsin
benim anennminde gidecek yeri yoktu arkasında ailesi yoktu deli babamın sinirli abbamın kahrını cekti
asırı kıskanc ruh hastası sinirli dögüşken küfür agzı dolu
herseyden kavga cıkaran bir tipti onu cekti annem gidemedi biz 4 kardestik
simdi emekli babam bir iyi yönü calısırdı evine bakardı ama agzından burnundan getiridi
annem hepimizi okuttu evlendirdi simdi babama eyvallahı yok
babamda emekli oldu süt dökmüş kediye döndü pustu annem yiyor içiyor geziyor
hayat böyle malesef acımasız işin varsa hiç korkma hayat seni ezemez hersey paraya baglı bu dünyada ben onu bilir onu söylerim arkadas simdiki aklım olsaydı hep celısırdım hep kariyer yapardım bende
kızım var allah nasip ederse onu hep donanaımlı bir okumus kültürlü kariyerli bir bayan olarak yetiştirecegm inaşllh kızlarımız okumalı
bu arada ben üniversite mezunuyum düşünün ama oumak para getirmiyor asıl olan meslek sahibi olmak

Ben de boşanma sürecindeyim. Hep derler ama önemli olan ilişkiyi ve evliliği kafada bitirmek. Sağolsun esim bu süreçteki tavırları ile duygularımın da bitmesini sağladı. Sevgiden ziyade alışkanlık oluyor bazı şeyler. Psikolojik tedavi muhakkak alın. Kendinizi sevin ve bol bol dua edin allahım size güç kuvvet versin inş çok çok mutlu olursunuz.

: (((üzüldüm.
Benim ailem arkamdaydi.hatta ben bagirio cagiriyordum sizinle mi yasayacagim diye.ev aldilar nasil istersen dediler ister orada ister burada kal yeter ki mutlu ol.
Meseleginiz var madem hanhi ildesiniz bilmiyorum ama istanbulda cok sirin sitelerde 1 arti 1 guvenlikli makul fiyatli daireler var.
Ole bir yere cikabilirsiniz.
Insaallah hersey guzel olur sizin icinde
Benim boyle ailem olacak yemisim erkegini derdim.Cabuk avunurdum senin gibi.

Back
X