boşanan ve çocuklu bayanlar şimdi nasılsınız

eskibiri11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
17
3
1
29
Merhaba arkadaşlar

Eşimle severek evlendik ama sanki severek değil gibi. Zamanla bazı şeyler değişti kıyamayan adam gitti yerine başkası geldi. Şiddetin sözlüsünüde fiziksel olanınıda gördüm ama sevdiğimden ve oğlum için ses çıkarmadım. Artık ona aşkla bakamıyorum mutlu değilim çünkü beni usandırdı yoruldum. Boşanmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum. Bebeğim 10 aylık hayatı nasıl olacak onu bana verirlermi bilemem. Çok korkuyorum öğrenciyim boşanırsam ailemin yanına gideceğim. Bana bir akıl verin bu hayatı yaşamak istemiyorum. Her gün bir ızdırap :cry::KK42:

Çocuğunuz daha çok küçük anneye muhtaç o sebeple boşanırsanız eğer baska bir sebep yok ise size verirler. Çalışmadığınız için hem kendiniz hemde çocuğunuz icin nafaka talep edersiniz. Büyük bir ihtimalle nafaka talebiniz de kabul edilir. Mutsuzsanız tabiki çocuğunuzu mutsuz olduğunuz bir ortamda büyütmemeniz en doğrusu olur

Bunu nasıl atlatırım bilemiyorum :( hep kavga ediyoruz bir dahaki kavgamızda söyleyeceğim ya kendini düzeltirsin yada başanırız çünkü bıktım artık.

valla aileniz destekse olur, ben değil ama annem, ben 10 ablam 13 yaşındayken, ev yok iş yok para yok ayrıldı, aile dsteği ve güzel annemin bir sürü fedakarlıklarıyla, bizi okuttu, adam etti, kendini de dışardan emekli etti, yani isteyince olur. İşiniz olsaydı ve bebeğinizde daha büyük olsaydı maddi olarak aile desteğine de ihtiyacınız kalmazdı.

kendim evliyim ama boşanan arkadaşlarım gayette iyiler özellikle psikolojik olarak daha sağlıklı , anne baba olarak çocuklarına daha yararlılar . çok yıpranmaya gerek yok, aldatma gibi sebepler yoksa çocuğunuz sizde kalır.

Bebek çok küçük olduğu için anneye verilir zaten, okul bitene kadar ailenizle kalırsınız, sonra da iş bulup çalışırsınız bu arada nafaka da alırsınız tabi eşinizden çocuk için. Şiddet gördüğünüzde darp raporu almışsınızdır umarım.

tut ki kötü olacak... emin ol bundan daha kötü olmaz. şiddet dedin, bu tür şeylere ömrü boyunca şahit olacak bi yavrucaktan bahsettin.. ben bunu bişeyle kıyaslamam bile.

Kendini bir tarafa köy. Senin için iyi mi olur kötü mu olur bilinmez. Ama evladın için iyi olacağı kesin. Çocuk babasının annesini aşağıladığı dövdüğü bir evde mı buyusun Allah aşkına. Senin için zor olsa da bosan. Anne olmak bunu gerektirir.

Sen sorunca düşündüm konu sahibi "ben nasılım " diye. İyiyim çok şükür :)
Dipnot: boşanmak çözüm değil sonra milletin gazına gelip bir daha denemeye kalkmayın. O daha fenası. Diri diri ameliyat olmak kadar korkunç. Nerden biliyorsun derseniz ben yaptım da ordan:)
Onun için ailen ondan daha kötü olmaz. Çocuğun en azından ezik bir anne ile büyütmemiş olur.
Sevgiyle kal

Merhaba arkadaşlar

Eşimle severek evlendik ama sanki severek değil gibi. Zamanla bazı şeyler değişti kıyamayan adam gitti yerine başkası geldi. Şiddetin sözlüsünüde fiziksel olanınıda gördüm ama sevdiğimden ve oğlum için ses çıkarmadım. Artık ona aşkla bakamıyorum mutlu değilim çünkü beni usandırdı yoruldum. Boşanmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum. Bebeğim 10 aylık hayatı nasıl olacak onu bana verirlermi bilemem. Çok korkuyorum öğrenciyim boşanırsam ailemin yanına gideceğim. Bana bir akıl verin bu hayatı yaşamak istemiyorum. Her gün bir ızdırap :cry::KK42:
Çevremde boşanan çok kadın var. Şimdiye kadar evliyken olduğundan daha mutsuz olana rastlamadım. Bir sure alışma evresi tabii ki oluyor ama sonra herşey daha iyiye gidiyor. Ailenin desteğini al. Mümkünse maddi acidan kendini garantiye al. Çocuğun sana verilmemesi söz konusu bile değil. Eğer ahlaka aykiri bir iste calismiyorsan, alkolik ya da uyuşturucu bagimlisi değilsen yani bu tip şeyler yoksa çocuk anneye verilir. Esin olacak adam olamamış insanimsi da zaten nafaka vermek zorunda sana. Oturdugunuz ev kendinize aitse satilmadigi takdirde cikma. Satilirsa yarisi senin. Bunun dişinda başka mal mulk varsa hepsinin yarisi senin. Davani açarken hepsi hakkında tedbir karari koydur ki esin mal kavurmaya calismasin. Ayrıca ayni şekilde borç vermesini ve almasini da engelleye bilirsin. Eşinden azicik ahlak ve vicdan kaldiysa geleneksel olarak ayriliklarda kadin değil erkek evden ayrilir. Boylece çocuğun düzeni de bozulmaz. Bu arada çocuğun küçük. Bakacak kimsen de yoksa iskura başvurup evde yapilan işlerden al kendine. Mandal, kalem falan yapıyorlar ya hani. Hem bu süreçte kafan dagilir hem de geliri gerçekten iyi. Ve mutlaka boşan. Dayak atan adamdan koca da olmaz babada.

adam dövüyomuş. kadının neyini alttan alsın. adam vurdukça öbür yanağını mı çevirmiş. el insaf ya.
Soyle izah edeyim esini surekli doven asagilayan adam zaten psikopattir.boyle insanlara kendini ezdirmemek kavga cikarmak hakkini savunmak da ise yaramaz daha da siddetin dozunu artirabilir.cunku sorunlu bu adam.bu yuzden dayak yememek icin he he diyecek en onemlisi cocugu icin huyuna gidecek mecburen yada bosanacak.yoksa adam alttan almayi zaten haketmiyo cocugunun ve kendisinin zarar gormemesi icin.

Back
X