Boşandığım eşim yine peşimde. Çok kararsızım!!!

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
248
2 ay önce binbir çeşit sorunla boğuştuğum evliliğimi bitirdim. Ayrılalı toplamda 3.5 ay oldu. 4 yaşında bir oğlum var. Ailemle birlikte yaşıyoruz. Oğlum bu yeni duruma oldukça adapte olmuş durumda. Bense 6 yıllık evliliğin getirdiği alışkanlıklarla başa çıkmaya çalışma safhasındayım. Gerçekten çok yorucu bir evlilik yaşadım. Eşimi gerçekten çok sevmiştim. Şimdi tekrar bir araya gelmemiz için tabir-i caizse "kapımda yatıyor". Herşeye en baştan başlamamız ve yaptığı tüm hataların telafisi için son bir şans istiyor yalvar yakar, ağlaya ağlaya! Bense ne istediğimi kesinlikle bilmiyorum. Seviyor muyum, duygularım yeniden denemek için yeterli mi, oğlum için son bir şans vermeli miyim inanın cevabım yok buna. Nasıl karar verebilirim, ne düşünmeliyim, nasıl düşünmeliyim hiç bilemiyorum. Ailem yeniden deneme konusuna olumlu bakmıyor. "Siz yürütemezsiniz" diyorlar. Çünkü ayrılığımızdaki en büyük sebep eşimin islami hayatı seçmesi ve benim de ona uyum sağlayamayacağımı söylememdi. Beni kapanmaya zorlamıştı. Şimdi ise bana asla baskı yapmayacağını söylüyor, ama benzer hayatı yaşayan arkadaşlarıyla görüşmeme sıcak bakmamı, onların ortamlarına girmemi yani kısacası ciddi bir özveride bulunmamı istiyor. Beni o kadar çok kıskanıyormuş ki kapanmam konusunda bu yüzden baskı kurduğunu itiraf etti. Bütün haftasonu "oturup konuşalım" diye öyle ısrar etti ki bu akşam mesaim bittiğinde buluşup konuşacağız. Ama ben ne söyleyeceğimi, ne istediğimi bilemiyorum. Lütfen yol gösterir misiniz??

şimdiye kadar boşanmış /yada bir süre ayrı yaşamış insanların tekrar barıştıgında düzeldiğini hiç görmedim..aynı tas aynı hamam bu erkekler :47:annem babamdan 4 ay ayrı yaşadı aynı yalvar yakar döndü sonuç ne?sıfır hiiçç değişmedi hatta gidemez artık diye daha beter oldu..ablam o keza 8 yıl boyunca geldi gitti çocukla tehdit etti her defasında geri döndü sonuç yok..zaten en zor kısma karar verip ayrılmıssın bence geri dönme..dönersen aynı evliliğine dönmüş olursun çünkü..

Son düzenleme:
bu konularda tavsiye verecek kadar yaşım yok, o yüzden ahkam kesmiş gibi olmak istemem ama benim düşüncem gene aynı sorunları yaşamayı göze alıyorsanız bir araya gelin; çünkü çok büyük ihtimal yaşarsınız, adam bakın hala umudunu kesmemiş ki sizi "örnek" olarak gördüğü insanlarla görüştürmek istiyor.

Aslında aynen sizler gibi düşünüyorum. Umudum yok ama oğlumun, bir başkasına "baba" demenin ne gibi riskler doğuracağını bilmediğim için, yani sadece onun için bu kadar kararsız kaldım. "Ya bir gün pişman olursam denemediğime" diye.

Son düzenleme:
ben bu konularda bozulan bazı şeylerin düzeleceğine inanmayanlardanım
kaldıki siz ciddi sorunlar yaşamışsınız eşinizin değişeceğini
sanmam insan yedisinde neyse yetmişindede odur bana göre
bakın hala sizin özveride bulunmanızı istiyor istemediği tek şey
kapanmamanız ama diğerleri onlarda değişen bir şey yok o arkadaşlarıyla
yene görüşücek biraz zaman sonra yene baskı yapıcak size bence ne güzel
düzeninizi kurmaya çalışıyorsunuz yeniden hiç bulaşmayın derim ben
bakın aileniz de biliyor demekki olmayacağını bazen büyükleri dinlemek
gerekiyor hakkınızda hayırlısı olur inş

ben bu konularda bozulan bazı şeylerin düzeleceğine inanmayanlardanım
kaldıki siz ciddi sorunlar yaşamışsınız eşinizin değişeceğini
sanmam insan yedisinde neyse yetmişindede odur bana göre
bakın hala sizin özveride bulunmanızı istiyor istemediği tek şey
kapanmamanız ama diğerleri onlarda değişen bir şey yok o arkadaşlarıyla
yene görüşücek biraz zaman sonra yene baskı yapıcak size bence ne güzel
düzeninizi kurmaya çalışıyorsunuz yeniden hiç bulaşmayın derim ben
bakın aileniz de biliyor demekki olmayacağını bazen büyükleri dinlemek
gerekiyor hakkınızda hayırlısı olur inş

En mantıklı karar bu olacak sanırım. Geri dönüş belki de sadece oğlumu ve beni yıpratır. Bence de zaman kaybı ama alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten çok zor. Teşekkür ederim...

bende eşimle boşanma safhasına kadar geldim mahkeme günümüz dahi belli olmuştu. ailem kesin tavırlıydı ayrılın siz tekrar yapamazsınız diyorlardı. araya amcamlar girdi eşim sürekli peşimdeydi. herkesi araya sokmuştu. hergün saatlerce telefonda yalvarıyordu. neticede amcamların araya girmesiyle tekrar bir aradayız. mutlumusun dersen evet canım çok mutluyum. eşimin siniri yüzünden ayrılmaya karar vermiştim. ama tedaviye başladı o da bende. artık daha sakin insanlarız ve sanırım artık olgunlaşmaya başladık. çok mutluyuz iyiki de dönmüşüm :nazar: sizin de sorununuz çok da büyük bir sorun değil. kapanman konusunda baskı da yapmıcakmış. bence dön tekrar dene. çocuğun var. benimde kızım var 5 yaşında. tekrar evlenmeyi düşünmüyordum boşandıktan sonra kızım için. ben şanslıydım döndüğümde eşim bambaşka insan olmuştu. umarım senın içinde böyle olur. dön derim canım ben.

erkekler değişme konusunda pek başarılı değiller ama kadınlar isterlerse onun ıstedıgı gıbı bırı olabılır ayrıca kocanız gıdın sıze oranızı buranızı acın dese daha mı ıyı olucak her müslümanın yapması gerekn bır seyı ıstemıs tek sorununuz buysa dayak içki kumar karı kız yoksa ewıne bakabılıyor ve sıze bu konu dısında ıyı davranıyosa bosanmanız cok sacma geldı bana

En mantıklı karar bu olacak sanırım. Geri dönüş belki de sadece oğlumu ve beni yıpratır. Bence de zaman kaybı ama alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten çok zor. Teşekkür ederim...
Rica ederimm
karar sizin ben sadece fikrimi söyledim yani sizin yerinizde ben olsam
böyle yapardım ama her kes bir değilki tabi biliyorum bu durumlarda
hep çocuğumuzu düşünüyoruz onun için acaba denesekmi acaba iyimi olur yoksa daha mı
kötü olur sizin böyle düşünmeniz çok normal tabiki hiç kolay değildir eminiminsan
alışkanlıklarından vazgeçemez kolay kolay ama zaman gerçekten
her şeyin ilacı hiç kimse çocuğunu babasız büyütmek istemez ama bazen malesf her şey
istediğimiz gibi olmuyor allah çocuğunuz ve sizin için en doğru olan neyse o kararı vermenizi
sağlasın inş

2 ay önce binbir çeşit sorunla boğuştuğum evliliğimi bitirdim. Ayrılalı toplamda 3.5 ay oldu. 4 yaşında bir oğlum var. Ailemle birlikte yaşıyoruz. Oğlum bu yeni duruma oldukça adapte olmuş durumda. Bense 6 yıllık evliliğin getirdiği alışkanlıklarla başa çıkmaya çalışma safhasındayım. Gerçekten çok yorucu bir evlilik yaşadım. Eşimi gerçekten çok sevmiştim. Şimdi tekrar bir araya gelmemiz için tabir-i caizse "kapımda yatıyor". Herşeye en baştan başlamamız ve yaptığı tüm hataların telafisi için son bir şans istiyor yalvar yakar, ağlaya ağlaya! Bense ne istediğimi kesinlikle bilmiyorum. Seviyor muyum, duygularım yeniden denemek için yeterli mi, oğlum için son bir şans vermeli miyim inanın cevabım yok buna. Nasıl karar verebilirim, ne düşünmeliyim, nasıl düşünmeliyim hiç bilemiyorum. Ailem yeniden deneme konusuna olumlu bakmıyor. "Siz yürütemezsiniz" diyorlar. Çünkü ayrılığımızdaki en büyük sebep eşimin islami hayatı seçmesi ve benim de ona uyum sağlayamayacağımı söylememdi. Beni kapanmaya zorlamıştı. Şimdi ise bana asla baskı yapmayacağını söylüyor, ama benzer hayatı yaşayan arkadaşlarıyla görüşmeme sıcak bakmamı, onların ortamlarına girmemi yani kısacası ciddi bir özveride bulunmamı istiyor. Beni o kadar çok kıskanıyormuş ki kapanmam konusunda bu yüzden baskı kurduğunu itiraf etti. Bütün haftasonu "oturup konuşalım" diye öyle ısrar etti ki bu akşam mesaim bittiğinde buluşup konuşacağız. Ama ben ne söyleyeceğimi, ne istediğimi bilemiyorum. Lütfen yol gösterir misiniz??

valla canım ben evlilikte bazı temel şeylerin benzer olması gerektiğine inanıyorum, özelliklede kişisel özgürlüklere saygısı yoksa bi adamın, çok zor...
çocuğuna yine babalık yapar, yine baba der, çünkü onun babası o
helede aileni ezip geçme sakın derim, yoksa aynı şeyler yaşandığında tekrar dönmeye yüzün olmayabilir
ayrılıktan sonra birleşmek isteyen erkeklere sıcak bakmamak lazım bence, şimdiye kadar aklı nerdeymiş, bu aşamaya kadar, inanma bence

bende eşimle boşanma safhasına kadar geldim mahkeme günümüz dahi belli olmuştu. ailem kesin tavırlıydı ayrılın siz tekrar yapamazsınız diyorlardı. araya amcamlar girdi eşim sürekli peşimdeydi. herkesi araya sokmuştu. hergün saatlerce telefonda yalvarıyordu. neticede amcamların araya girmesiyle tekrar bir aradayız. mutlumusun dersen evet canım çok mutluyum. eşimin siniri yüzünden ayrılmaya karar vermiştim. ama tedaviye başladı o da bende. artık daha sakin insanlarız ve sanırım artık olgunlaşmaya başladık. çok mutluyuz iyiki de dönmüşüm :nazar: sizin de sorununuz çok da büyük bir sorun değil. kapanman konusunda baskı da yapmıcakmış. bence dön tekrar dene. çocuğun var. benimde kızım var 5 yaşında. tekrar evlenmeyi düşünmüyordum boşandıktan sonra kızım için. ben şanslıydım döndüğümde eşim bambaşka insan olmuştu. umarım senın içinde böyle olur. dön derim canım ben.

ne guzel ikinci bır sans vererek eşinizi yenıden kazanmıssınız ya o şansı vermeseydınız ömrünüzün sonuna kadar düzelir mıydı acaba dönsem gıbı bır soru ve en önemlısı cocugunuzu babasız bırakmamıssınız gercekten bu sıtede boyle guzel seyler okumak arada cok hoş oluyomus :nazar::nazar::nazar:

bu tür insanlar kaybettiklerinin farkında varınca bencilce düşünerek BİR DAHA YAPMAYACAĞIM adı altında yalan naraları atarlar..hepsi yalandır.tek amaçları sizin geri dönmeniz sağlamaktır.oysaki bir daha yapmayacaklarına kendileri bile inanmazlar..siz gidince ne değişti ki..karakterimi? Huyumu? beynimi? ylılların yerleşmiş huyu suyu bir anda nasıl değişsin..imkansız..islami hayatı seçti demenizden kastınızı çok iyi anladım..sorunlarınız katlanarak devam edicek eminim ki.asla bir travma daha yaşatmayın kendinize ve evladınıza.kötü bir aile profilindense baba figürünün olmaması daha iyidir..neden eski sıkıntılarınıza tekrar dönesiniz ki..allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
ne guzel ikinci bır sans vererek eşinizi yenıden kazanmıssınız ya o şansı vermeseydınız ömrünüzün sonuna kadar düzelir mıydı acaba dönsem gıbı bır soru ve en önemlısı cocugunuzu babasız bırakmamıssınız gercekten bu sıtede boyle guzel seyler okumak arada cok hoş oluyomus :nazar::nazar::nazar:

teşekkürler. evet sizinde söylediğiniz gibi. belkiler olacaktı yada keşkeler. ama şimdi iyikiler var. hem denemekten ne çıkar ki? bayanın sorunu da o kadar aşılmıcak şeyler de değil keşke bizimde böyle olsaydı. bu kadar yıpranmazdık en azından.

Acaba eşin İslami hayatı seçmesi ve senin de ona uyum sağlayamayacağın fikri yüzünden mi ayrılacaksınız, yoksa tamamen zıt dünyaların insanları olduğunuz için, hayat artık çekilmez olduğu için mi boşanacaksınız? Ayrıca çalışıp çalışmadığınızı da belirtmemişsiniz. 13 yılık evli bir hanım olarak, öncelikle çocuğunuzu düşünmelisiniz derim. Kocanız sizi döve döve hastanelik mi etti? Aç mı bıraktı? çocuğunuza zulüm mü etti, eve başka bir kadın getirip sizi şahı merdan dışarı mı attı, sizin çalışıp getirdiğinizi alıp içkiye, kumara mı verdi? siz evde yokken tüm eşyaları toplayıp satıp parası ile kayıplara mı karıştı? tüm akrabalarınızı parasal açıdan dolandırıp bir de yüzsüzce onların sofrasında mı oturdu? Annenize babanıza ağıza alınmayacak hakaretlerde mi bulundu?
Bu liste uzar gider. Ama bu listenin çoğuna hayır cevabı veriyorsanız lütfen vicdanınıza danışın.
İslami yaşam tarzı meselesine gelince, bu topraklar üzerinde en fazla 60 yıl daha yaşayabiliriz. Yarına çıkacağımızı Allah bilir. Eşiniz namaz kılıyor ve sizi teşvik ediyorsa, eve haram kazanç getirmiyorsa, beş vakit namazını kılıyorsa ve siz de namaz oruç ve diğer ibadetlerinde ona uyuyorsanız zaten evinizde huzur, bereket, ağız tadı olacaktır. Boşanmak dünya kurulduğundan beri hep uygulanagelen, ama tüm toplumlarda da hiç sevilmeyen bir olgu olmuştur.
Bu bağlamda bir kez daha düşünün derim.

Acaba eşin İslami hayatı seçmesi ve senin de ona uyum sağlayamayacağın fikri yüzünden mi ayrılacaksınız, yoksa tamamen zıt dünyaların insanları olduğunuz için, hayat artık çekilmez olduğu için mi boşanacaksınız? Ayrıca çalışıp çalışmadığınızı da belirtmemişsiniz. 13 yılık evli bir hanım olarak, öncelikle çocuğunuzu düşünmelisiniz derim. Kocanız sizi döve döve hastanelik mi etti? Aç mı bıraktı? çocuğunuza zulüm mü etti, eve başka bir kadın getirip sizi şahı merdan dışarı mı attı, sizin çalışıp getirdiğinizi alıp içkiye, kumara mı verdi? siz evde yokken tüm eşyaları toplayıp satıp parası ile kayıplara mı karıştı? tüm akrabalarınızı parasal açıdan dolandırıp bir de yüzsüzce onların sofrasında mı oturdu? Annenize babanıza ağıza alınmayacak hakaretlerde mi bulundu?
Bu liste uzar gider. Ama bu listenin çoğuna hayır cevabı veriyorsanız lütfen vicdanınıza danışın.
İslami yaşam tarzı meselesine gelince, bu topraklar üzerinde en fazla 60 yıl daha yaşayabiliriz. Yarına çıkacağımızı Allah bilir. Eşiniz namaz kılıyor ve sizi teşvik ediyorsa, eve haram kazanç getirmiyorsa, beş vakit namazını kılıyorsa ve siz de namaz oruç ve diğer ibadetlerinde ona uyuyorsanız zaten evinizde huzur, bereket, ağız tadı olacaktır. Boşanmak dünya kurulduğundan beri hep uygulanagelen, ama tüm toplumlarda da hiç sevilmeyen bir olgu olmuştur.
Bu bağlamda bir kez daha düşünün derim.

işte bu kesınlıkle katılıyorum kelımesı kelımesıne harfı harfıne :74:

:16:Yasemin arkadaşım, ben de senin yazdıklarını okudum, paralel düşünüyoruz. Boşanmak çok korkunç birşey. Maddi yıkımı bırakın, manevi yıkımı korkunç zaten. Arkadaşımı tenzih ediyorum tabii ayrıntılı bilemeyiz elbette ama, boşanma safhasında iken, şizofreni hastalığı tetiklenip, ömrünün sonuna kadar kendi kendini yakan, kandiller gibi sönen insanlar tanıyorum. Karısından boşandıktan sonra komşu kadınların iç çamaşırlarını çalmaya başlayan, kocasından ayrılıp, daha sonra Hüsamettin Cindoruk ile, YÖK başkanı İhsan Doğramacı ile görüştüğünü, MİT'in kendisini Rusya'da görevlendirmek için aradığını söyleyen insanlar tanıdım.
Bir adam namaz kılacak diye ayrılacaksa sevgili arkadaş, kendini yaratanın rızası için bir kez daha düşünsün.

Aslında aynen sizler gibi düşünüyorum. Umudum yok ama oğlumun, bir başkasına "baba" demenin ne gibi riskler doğuracağını bilmediğim için, yani sadece onun için bu kadar kararsız kaldım. "Ya bir gün pişman olursam denemediğime" diye.

önceki mesajımda da dedim ya..annemle babam ayrı yaşadılar sonra tekrar döndü..annemin yaşı 50 ydi o dönemde.bize bakamamaktan korktugu için döndü..işinde varmıs ailende destek oluyor ne güzel.çocuğun açısından gelinecek noktaya kendimden örnek vereyim.25 yaşındayım o dönemde 13-14 deydim..ve halada kızarım döndü diye.huzursuz bir ailede büyümek,ayrı büyükten daha kötü çocuk için kendimden çok çok iyi biliyorum..

şimdi islami yaşayan biri buda sorun oluyor demişsiniz ya. çok yüzeysel olmuş. nasıl bir sorun çıkarıyor. sadece kapanmanızımı istiyor yoksa gericiliğe gidecek davranışlar mı söz konusu. sadece kapanmaysa mesele geri dönün derim ama gericilik boyutunda ise ozaman dönmeyin tabi beyinde bazı şeyler empoze edilmişse değişmesi çok zor

çok köklü bir fikir görüş ve yaşam tarzı ayrılığı var gibi görünüyor gözüme. ayrıntıları bilemem tabi. ama burdan bakınca öle görüyorum. hele işin içinde tarikat gibi meseleler varsa (görüştğü kişilerle görüşmemi istiyo cümlenizden yola çıkarak bu sonuca vardım) o zaman çok iyi düşünülmesi gerekli. hem kendiniz hem yavrunuz adına.hassas bir konu oldğu için yorumum bununla sınırlı kalacak.

:16:Yasemin arkadaşım, ben de senin yazdıklarını okudum, paralel düşünüyoruz. Boşanmak çok korkunç birşey. Maddi yıkımı bırakın, manevi yıkımı korkunç zaten. Arkadaşımı tenzih ediyorum tabii ayrıntılı bilemeyiz elbette ama, boşanma safhasında iken, şizofreni hastalığı tetiklenip, ömrünün sonuna kadar kendi kendini yakan, kandiller gibi sönen insanlar tanıyorum. Karısından boşandıktan sonra komşu kadınların iç çamaşırlarını çalmaya başlayan, kocasından ayrılıp, daha sonra Hüsamettin Cindoruk ile, YÖK başkanı İhsan Doğramacı ile görüştüğünü, MİT'in kendisini Rusya'da görevlendirmek için aradığını söyleyen insanlar tanıdım.
Bir adam namaz kılacak diye ayrılacaksa sevgili arkadaş, kendini yaratanın rızası için bir kez daha düşünsün.

bu nasıl bir mantıktır ya.eğer eşinizde bu yorumdaki gibibir hayat görüşüne sahipse derhal boşanın.herşeyin fazlası zarar görüldüğü gibi...

Back
X