- 26 Temmuz 2010
- 1.629
- 986
- 248
2 ay önce binbir çeşit sorunla boğuştuğum evliliğimi bitirdim. Ayrılalı toplamda 3.5 ay oldu. 4 yaşında bir oğlum var. Ailemle birlikte yaşıyoruz. Oğlum bu yeni duruma oldukça adapte olmuş durumda. Bense 6 yıllık evliliğin getirdiği alışkanlıklarla başa çıkmaya çalışma safhasındayım. Gerçekten çok yorucu bir evlilik yaşadım. Eşimi gerçekten çok sevmiştim. Şimdi tekrar bir araya gelmemiz için tabir-i caizse "kapımda yatıyor". Herşeye en baştan başlamamız ve yaptığı tüm hataların telafisi için son bir şans istiyor yalvar yakar, ağlaya ağlaya! Bense ne istediğimi kesinlikle bilmiyorum. Seviyor muyum, duygularım yeniden denemek için yeterli mi, oğlum için son bir şans vermeli miyim inanın cevabım yok buna. Nasıl karar verebilirim, ne düşünmeliyim, nasıl düşünmeliyim hiç bilemiyorum. Ailem yeniden deneme konusuna olumlu bakmıyor. "Siz yürütemezsiniz" diyorlar. Çünkü ayrılığımızdaki en büyük sebep eşimin islami hayatı seçmesi ve benim de ona uyum sağlayamayacağımı söylememdi. Beni kapanmaya zorlamıştı. Şimdi ise bana asla baskı yapmayacağını söylüyor, ama benzer hayatı yaşayan arkadaşlarıyla görüşmeme sıcak bakmamı, onların ortamlarına girmemi yani kısacası ciddi bir özveride bulunmamı istiyor. Beni o kadar çok kıskanıyormuş ki kapanmam konusunda bu yüzden baskı kurduğunu itiraf etti. Bütün haftasonu "oturup konuşalım" diye öyle ısrar etti ki bu akşam mesaim bittiğinde buluşup konuşacağız. Ama ben ne söyleyeceğimi, ne istediğimi bilemiyorum. Lütfen yol gösterir misiniz??