• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandık ama boşanamadık...

Bosanmissiniz bitmis gitmis. Evet cocuklariniz oldugu icin surekli iletisim halinde olmaniz gerekiyor. Ozellikle dogum da ve sonrasinda yaninizda olmasi gerekiyor. Yani sadece ikizler olsa haftasonu bir gun gelsin alsin gezdirsin gitsin ama yeni dogan icin daha sık gorusmek isteyecek ve siz o lohusalik doneminde her ne kadar akliniz hayir dese de onu yaninizda isteyeceksiniz. Durumunuz diger aldatma ve bosanma mevzularina gore biraz daha karisik malesef. Ama suan icin sizde kalmasina izin vermeyin... yakinlasmaya calisacaktir izin vermeyin... gebesiniz duygusalsiniz bunu kullanmak icin herseyi deneyecek izin vermeyin... bosanma sureci bu isin en zor kismiydi onu atlatmis ve bosanmissiniz daha fazla aklinizi ve kalbinizi kurcalamasina izin vermeyin... keske esiniz bu yuvayi dagitacak o hatayi yapmasaydi da sizi ve cocuklarini bu duruma sokmasaydi. Sakin ama sakin kendini suclu hissetme...

Ben burada fikir beyan eden hanimlari cok anlayamıyorum. Konu acan hanimefendi farz edelim boşandığıni soylemedi esim beni aldatti ne yapmaliyim diye sordu. Eminim tekrar birlesin diyen hanimlarin en az yuzde sekseni 'Bir de soruyor musun ne yapayim diye tabi ki bosanacaksin. Bi yapan bir daha yapar, icine siniyorsa devam et vs vs demediklerini birakmazdi. Ee hanimefendi ayrilmis iste simdi neden tekrar barisin evlenin tarzi yorumlar yapiliyor anlamak cok guc. Demek ki diger konularda da sirf konu sahibini yermek gurursuz hissettirmek gaza getirmek için yaziyorsunuz. Aldatmanin tek geceliginin farki ne uzun donemden pek anlayamadim. Bir bilen yazarsa da sevinirim.
Konu sahibi probleminizle alakali yorum yapamiyorum. Yalnizca kolayliklar dilerim size guclu olmaya calisin yalnizca...
Size hak veriyorum. Kaldı ki "affetseniz mi acaba" diye fikir verenlerden biri de bendim.
Ama neden böyle hissettiğimi de hiç anlamadım, bunu da yazdım mesela.
Aldatılmanın 'a' sına katlanamam, tek gecelik veya duygusal farketmez. Konu sahibi en doğru kararı vermiş bence de..
Ama nedense bana ve diğer birçok üyeye farklı hissettiren bir nokta var bu konuda.....
Ve ben onu çözemedim...
Kıyamadım o 3 çocuğa. Konu sahibinin durumuna.. Sanki affetmek istiyor gibi geldi.
Üzücü işte...
Bilemiyorum neden böyle hissettim.
İlk kez bir kadına "şans verse mi acaba" diye yaklaştım. İlk....
Sizinle aynı fikirdeyim halbuki...

Umarım en doğru kararı verir, hamilelik lohusalık psikolojilerini atlattıktan sonra daha sağlıklı düşünebileceğinden eminim.

İste bu adamlar böyle seylere sebep oluyor. Ben olsam diye baslayan cünle nasil kurulur. Iki cocuk karninizda bebeginiz. Mantik baska der kalp baska. O adam bunlara sebep oldu iste. :( :( bilmiyorum

Size hak veriyorum. Kaldı ki "affetseniz mi acaba" diye fikir verenlerden biri de bendim.
Aldatılmanın 'a' sına katlanamam, tek gecelik veya duygusal farketmez. Konu sahibi en doğru kararı vermiş bence de..
Ama nedense bana ve diğer birçok üyeye farklı hissettiren bir nokta var bu konuda.....
Ve ben onu çözemedim...
Kıyamadım o 3 çocuğa. Konu sahibinin durumuna.. Sanki affetmek istiyor gibi geldi.
Üzücü işte...

Umarım en doğru kararı verir, hamilelik lohusalık psikolojilerini atlattıktan sonra daha sağlıklı düşünebileceğinden eminim.

Aynen. Ben de bu konuyu okuyunca ne düsünecegimi bilemedim

Gelip gidiyorum bu konuya yazmaktan alıkoyamıyorum kendimi ya.Konu sahibesi demişsiniz ki hamile olmama rağmen cinsel hayatımız vardı ee neden böyle aldattı tek gecelik bir neden bile yok görünürde sevmiyor mu bu adam şimdi? Evde hamile karısını düşünmemiş adamı hiç düşünmeyin güçlü olun!
Bir de yani yurtdışına şehirdışına iş gezisi diye çıkıp karısını aldatmadan dönene daha burda şahit olmadık yapmayan varsa da azınlıkta allah belalarını ç.klerinden versin bunların be!

Herkese iyi akşamlar. 6 aylık hamileyim ve 3,5 yaşında ikiz oğullarım var. Eşim iş gezisindeyken tek gecelik ilişki yaşadığı için her ne kadar alkollü olduğunu söylese de yalvarsa da bu durum midemi bulandırdığı ve zaten hassas bir dönemimde bana bunları yaşattığı için eninde sonunda ayrılma kararı aldık ve boşandık.Çocukları da alıp anneme yakın eşimden yaklaşık 3 saat uzaklıka bir yere taşındım.

Sorunum şu ki; çocukların düzenini bozmak istemediğim ve onlardan ayrı kalmaya dayanamadığım için eski eşim haftasonları gelip bizde çocukların yanında kalıyor. İlk başlarda mümkün olduğunca o gelince onları yalnız bırakıyordum ama bu durum gittikçe tuhaflaşmaya başladı. Sanki hiç boşanmamışız gibi ama bir yanım da o kadar kızgın ve yorgun ki. Zaten doğuma da 3 ayım kaldı iyice hassasım ve sağlıklı karar verebildiğimi sanmıyorum.

Kızlar ben yapacağım? Kafam o kadar karışık ki...
ah canım ya.
gerçekten pişman olmuşsa bi daha da yapmayacaksa onu sen anlarsın artık.
yani onun eski yaşantısını iyice özlemesi lazım. özlem duysun bol bol inşallah

Ben de affedemezdim diye düşünüyorum haklısın, affetmekten ziyade başka bir kadına dokunmuş olmasına tahammül edemezdim diye düşünüyorum ki sen de aynı durumdasın sanırım. Şu durumda da gece kalması gerekmiyo bence sabah alsın çocukları ya da eve gelsin hadi neyse de gece gitsin o gece nerde kaldıysa orda kalsın. Sen üzüleceğine bırak o üzülsün zaten hormonlar allak bullak ediyo insanı.

adam kadını seviyor ve güveniyorsa o da boşanmasın, önemliolan güven ve sevgi

Sevgi her şeyi affetmeye yetmez. Güveniyorsa kısmı da biraz tuhaf olmamış mı sizce de? İnsan aldatıldığı bir insana tekrar güvenebilir mi? Ayrıca tek gecelik bir şey için demek nedir onu da anlamadım. Aldatmanın tek gecesi ya da çift gecesi diye bir şey olmaz.

Konu sahibi arkadaşım siz çocuklarınızın düzeni bozulmasın diye böyle bir şeye izin veriyorsunuz ama bir de şöyle düşünün bu şekilde devam ettiğiniz sürece zaten çocuklarınızın bir düzeni olmayacak. Ne kadar böyle devam edebileceksiniz? Eşiniz bir süre sonra sizde kalmadığında çocuklar anne babam neden gelmiyor diye sormayacaklar mı? Bir konuda sizin gibi düşünüyorum, eşler ayrılır ama çocuklardan ayrılmak her iki taraf içinde mümkün değildir. Sizinle aynı evde kalmasına müsaade etmek yerine gelip istediği zaman çocukları görebilir, dışarı çıkarıp gezdirebilir birlikte çok güzel vakit geçirebilirler. Hatta arada sizde onlara katılabilirsiniz çocuklarınız için. Sonuçta boşanmış olsanızda ortada çocuklar varken düşman olmanız mümkün değil? Son olarak çocukların babalarıyla zaman geçirmeleri için eşinizin sizde kalmasına gerek yok. Çok istiyorsa bulunduğunuz yere daha yakın bir ev tutabilir, çocuklarda hafta sonu babalarında kalabilirler.

Boşanarak en doğru kararı vermişsiniz bana göre. Şu an şartlar gereği eşiniz sizde fazla vakit geçiriyor olabilir ama zamanla -çocuklarınızın boşandığınızı anlayabilmeleri ve kabullenebilmeleri için- farklı bir yol izlemeniz gerekecek diye düşünüyorum. Babanın elbette çocuklarını görmeye hakkı var, ama aile birliğinizi sarsmakla sınırsız vakit geçirme hakkını yitirdi bir kere. Üç çocuklu bir baba olarak herkesten fazla sorumluluk bilincine sahip olmalıydı.

"Tek gecelik bir şey, ben olsam affederim" diyenler, eşleriniz duymasın bence. Ruhsatı aldık diye düşünmesinler sonra.

bencede çocuklar küçük yanında olmaları sizi beraber görmeleri daha iyi olur üstelik hamilesinde Allah kolaylık versin

aldatıldığınızı nasıl öğrendiniz merak ettim ayrıca çocuklar çok küçük evet kabul edilemeyecek bir durum bir bebeğiniz daha olacak içinize sindiremiyorsunuz çok zor gerçekten rabbim yardım etsin size, aslında tekrar aile olmanızı isterim ama insanda yediremiyor guruna böyle birşeyi kalmasıda bir nevi aslında çocuklar için iyi sizde zaten rahatsız olmuyorsanız çünkü zaten olan hep çocuklara oluyor böyle durumda üzülüyorum gerçekten:((

aldatıldığınızı nasıl öğrendiniz merak ettim ayrıca çocuklar çok küçük evet kabul edilemeyecek bir durum bir bebeğiniz daha olacak içinize sindiremiyorsunuz çok zor gerçekten rabbim yardım etsin size, aslında tekrar aile olmanızı isterim ama insanda yediremiyor guruna böyle birşeyi kalmasıda bir nevi aslında çocuklar için iyi sizde zaten rahatsız olmuyorsanız çünkü zaten olan hep çocuklara oluyor böyle durumda üzülüyorum gerçekten:KK43:(
Kendisi söylemişti. Böyle bir şey yaşadım, suçluluk hissediyorum ve pişmanım diye.

Sen kocanı seviyorsun ama barışmayı da gururuna yediremiyorsun.

İkna edilmek istiyorsun bence,ihtiyacın bu.

Yani biz desek ki,çoçukların için barış; barışacaksın.

Ben diyorum barış,sen zaten bitirmemişsin.
Bakın bir de benim yerime koyun kendinizi. Her şey güzel giderken, mutlu bir aile yaşantınız varken birden bunu öğreniyorsunuz. O anda ne hissedersiniz? Sevginiz birden bitebilir mi? Ya da inanabilir misiniz olanlara? İğrenir misiniz? Onca yaşadığımız şeyden, çocuklarımızdan sonra sevgim bitebilir mi bir anda? Ben kalbimi bir kenara koyup, en mantıklı, yapmam gereken bu olduğu için ayrılmayı seçtim. Evet şu anda yaptıklarından ve bana yaşattıklarından dolayı iğreniyorum ve affetmeyi düşünmüyorum ama bu üzülerek söylüyorum ki sevgimin bittiği anlamına gelmiyor maalesef. Olmuyor yani beceremiyorum.

Herkese iyi akşamlar. 6 aylık hamileyim ve 3,5 yaşında ikiz oğullarım var. Eşim iş gezisindeyken tek gecelik ilişki yaşadığı için her ne kadar alkollü olduğunu söylese de yalvarsa da bu durum midemi bulandırdığı ve zaten hassas bir dönemimde bana bunları yaşattığı için eninde sonunda ayrılma kararı aldık ve boşandık.Çocukları da alıp anneme yakın eşimden yaklaşık 3 saat uzaklıka bir yere taşındım.

Sorunum şu ki; çocukların düzenini bozmak istemediğim ve onlardan ayrı kalmaya dayanamadığım için eski eşim haftasonları gelip bizde çocukların yanında kalıyor. İlk başlarda mümkün olduğunca o gelince onları yalnız bırakıyordum ama bu durum gittikçe tuhaflaşmaya başladı. Sanki hiç boşanmamışız gibi ama bir yanım da o kadar kızgın ve yorgun ki. Zaten doğuma da 3 ayım kaldı iyice hassasım ve sağlıklı karar verebildiğimi sanmıyorum.

Kızlar ben yapacağım? Kafam o kadar karışık ki...

Bir şey yapmayın,akışına bırakın.Hamilesiniz,sadece bebeğinize ve çocuklarınıza odaklanın. Bırakın eşiniz çabalasın,sizi ikna etsin tabii edebiliyorsa. Baktınız vazgeçemiyorsunuz devam edersiniz ama baktınız içiniz soğumuş, kızgınlığınız geçmemiş, bağınızı kesersiniz. Siz bir çaba göstermeyin, plan yapmayın, geleceği düşünüp ihtimaller kurmayın. En azından lohusalığınız bitene kadar bu şekilde devam etseniz bir şey kaybetmezsiniz.

Aklıma gelen ilk şey eşin bu durumun pişmanlığını yaşıyor mu? İlgi alakası nasıl? Tamamen bitseydi eve almaz yada o evde kalmazdın gibi Me geliyor. İşin zor allah kolaylık versin ve tabiki hayırlısını inşallah

Ve ben onu çözemedim...
Üzücü işte...

Problem şurada eş olmak ile baba olmak bir tutuluyor.

Elbette bu ikisinin bir arada oldugu durumlar olabilir ancak iki ayrı sorumluluk taşıyan kavramlardır.

Eğer konu sahibi cocukları için "babaları ile görüstürmemek icin her şeyi yapacagım" diyor olsaydı, kendi ikili problemleri dogrultusunda cocuklarını babaya karşı kışkırtıyor olsaydı evet, ihanet eden adama ne kadar kızsak da konu sahibini eleştirir sakinleştirmeye çalışırdık çünkü cocuklar ilgili bir babadan da mahrum bırakılmıs olurdu. Dolayısıyla cocuklara kıyamıyorum demenizi anlardım.
Ancak konu sahibinin böyle bir davranısı yok ki.

Eski eş zamanında güvenilir bir koca olamamış. Yani eşine karşı geri dönülmez bir yanlış yapmıs ve eş olma sorumlulugunu yerine getirememiş.
Bu durumda dediginiz gibi konu sahibinin ayrılması son derece dogru.

Fakat adamın baba olarak sorumlulukları hala devam ediyor ve bunu da yerine getirimek icin ugrasıyor. Konu sahibi de zaten babalarıyla vakit gecirmeleri icin elinden geleni yapıyor.
Bundan fazlasını yapması kadının kendisine, gururuna, benligine de ihanet etmesi anlamına gelir.

Üstelik hala sönümlenmemiş duyguları varken eski eşinin aynı evde kalmasına izin vermesinin konu sahibinin aklını karıştırdıgını ve ona duygusal anlamda zarar verdigini düşünüyorum.

Bakın bir de benim yerime koyun kendinizi. Her şey güzel giderken, mutlu bir aile yaşantınız varken birden bunu öğreniyorsunuz. O anda ne hissedersiniz? Sevginiz birden bitebilir mi? Ya da inanabilir misiniz olanlara? İğrenir misiniz? Onca yaşadığımız şeyden, çocuklarımızdan sonra sevgim bitebilir mi bir anda? Ben kalbimi bir kenara koyup, en mantıklı, yapmam gereken bu olduğu için ayrılmayı seçtim. Evet şu anda yaptıklarından ve bana yaşattıklarından dolayı iğreniyorum ve affetmeyi düşünmüyorum ama bu üzülerek söylüyorum ki sevgimin bittiği anlamına gelmiyor maalesef. Olmuyor yani beceremiyorum.

Maalesef sevgi ve alışkanlıkların kötü bir özelligi var ki igrenmek kadar hızlı bir şekilde degisen duygular olmuyor.

Şu an hala eşinize karşı birşeyler hissediyor olabilirsiniz fakat bu belli bir zaman sonra bittiginde bugun hormonlarınızın etkisinde ve duygusal verdiginiz bir karardan pişmanlık duyabilirsiniz.

Bir insanın, igrendigi birine karşı nefret dahi olsa herhangi bir duygu hissetmesini anlarım.
Ancak bu duygu sönümlenirken o affedemedigi igrendigi adamın ona temas etmesinin ve kisinin güven duymadıgı bir ilişkinin içinde yer almasının kendisine zarar verecegini düşünüyorum.

Bir zaman uzman destegi almanız iyi gelir.
Aklınız duygularınız yeterince karışık zaten, bir de her hafta eşinizin aynı evde kalmasına izin vermek sizin daha yavaş toparlanmanıza neden olabilir. Süreci hızlandırmak istiyorsanız bence bu konuda degisiklik yapmanız gerekiyor.

haklısın tabikide, sevgi denen şey hemen bitmez bitemez yani birde kendi itiraf etmiş ya etmeseydi en azından bu konuda dürüst olmuş keşke olmasaydı ama olmuş bi kere belki kendini çok çaba göstererek yeniden güveninizi kazanmaya çalışırsa olurmu acaba diyorum kendimi sizin yerinize koyuyorum zor bir durum işin içinden nasıl çıkılır bilemedim zaman herşeyin ilacı , zamanla sizde bazı şeyleri tam olarak yerine otutturursunuz kafanızda yani zamana bırakın derim çok üzmeyin kendiniz ne olur yıpratmayın evlatlarınız için ve kendiniz için...

Back
X