Boşandik ama

Eğer karar verilebildiyse, demek ki dava dilekçesi eşinize usule uygun tebliğ edildi.
Yoksa dava devam edip, karar aşamasına gelemezdi.
Mahkemeler eğer hiç bir adreste bulamazlarsa, ilânen tebligat yaparlar.

Karar verildikten sonra, taraflardan biri talep etmedikçe, karar kendiliğinden taraflara gönderilmiyor artık hukuk mahkemelerinde. Tebliğe çıkarılmıyor yani.

Tebliğe çıkmayan karar kesinleşmez.
Kesinleşmeyen karar sonuç doğurmaz.

Adliyeye gideceksiniz, makbuz karşılığında kararın bir suretini size imza karşılığı verecekler.(tebliğ almış olacaksınız)
Diğer tarafa da bundan sonra tebliğe çıkaracaklar.

İki tarafa da tebligat usulünce yapıldıktan sonra istinaf süreleri işlemeye başlar.
(Aile Mahkemeleri için 2 hafta)
Siz ve eşiniz istinaf etmezseniz karar kesinleşir.

Avukat değilim.

Hop başa mı sarıyor yani?

Yani yurtdisinda yasadigim icin prosedürü tam bilmiyorum,ama o imzalar atilmadikca dava tamamlanmis olmuyor. Belki hatirlayanlar vardir esra erola bir talip gelmisti. Adam ve ilk esi o imzalari atmadiklari icin hala evli gözüküyordu nüfüsta. Programdan gönderdiler "davayi bitir öyle gel" diye

Konudan bağımsız olarak; ah keşke benim de bir imza kalsa, kimliği unutsam bile koşarak gider alır gelirdim mutluluktan. İmzayı atarken 3 defa kontrol eder, görevliye bitti değil mi kesin eminiz? Diye sorar; ceylan gibi zıplaya zıplaya çıkardım kapıdan.
Ah ah.
Avukatlar bilgilendirmiyor mu bu konuda tarafları acaba?

Allah gönlünüze göre versin

Ama gerçekten sorduğu soru bu değil insanları eleştirmeyi bu kadar had görmeyin kendinizde
Daha önceden sorduğu soruların cevabını okuyup anlasaydı tekrar böyle bir konu açar mıydı? Demek ki sorduğu soruların cevapları ile de çok ilgilenmiyor. Hem boşanma konuları açıp hem de kağıdı bile imzalamamış.

Öyle bir süresi var mı ben attım ama o atmadı henuz 15 20 gün oldu biteli belli bir süresi var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…