Boşandıktan sonra bebeğin velayetini babaya vermek kötü bir seçim mi ?

esmercikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
54
-13
3
Eşimin beni aldattıgını yakaladım 3 aylık down sendromlu bir bebeğim var. Boşanmak istiyorum ama benim ailem uzak bir sehirde eşimin ailesi hemen dibinde bebege bakmayı istiyorlar. Ben bir ilçede tek başıma bebege bakıcı tutmak zorunda kalacagım. Ve haftada 2 gün egitim alması gerekiyor down oldugu için o gitcegi kurumda eşimin oldugu yerde ben farklı bi ilçede calısıyorum.
Cok zor bir tercihmiş kimse bebegime benim baktıgım gibi bakamaz gibi geliyor. Ama bir tercih yaomam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Babanın ve babannenin bakmasıylada mutlu bir cocuk büyürmü ? Bırakanlar varsa fikir cerebilir mi

Kimse sizin kadar anlayışlı olmayacak sizin kadar merhametli olmayacak , bi anne yerini dolduramazlar .

Karşıdakinin de babası olduğunu düşünecek olursanız çalışıyormuşsunuz özel çocuğunuzu bakıcıya bırakmak güven konusunda sizi zorlayabilir . velayetini siz alın ama babaanneyle iletişimi koparmayın babanne yine baksın yine ilgilensin ama sizde bırakmayın .eğer merhametli ve oğlunun hatasının farkındaysa tabiki , Yani sonuç olarak düşmanlık besleyecekleri bi konumda değilsiniz eşinizin hatası .

Teyzemın kızı boşandı eşi başka kadınla gitti çalışması gerekti iki çocuğuyla kaldı . Kayınvalidesi benım oğlum işe yaramaz dedi ve çocuklarına bakıyor akşam kuzenım alıyor iş çıkışı 2 senedir sorunsuzlar saolsun kadın çok merhametliymiş hiç eski gelin gözüyle hırpalamadı kuzenımı piskolojik açıdan tam tersi destek oldu her defasında .

Eşimin beni aldattıgını yakaladım 3 aylık down sendromlu bir bebeğim var. Boşanmak istiyorum ama benim ailem uzak bir sehirde eşimin ailesi hemen dibinde bebege bakmayı istiyorlar. Ben bir ilçede tek başıma bebege bakıcı tutmak zorunda kalacagım. Ve haftada 2 gün egitim alması gerekiyor down oldugu için o gitcegi kurumda eşimin oldugu yerde ben farklı bi ilçede calısıyorum.
Cok zor bir tercihmiş kimse bebegime benim baktıgım gibi bakamaz gibi geliyor. Ama bir tercih yaomam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Babanın ve babannenin bakmasıylada mutlu bir cocuk büyürmü ? Bırakanlar varsa fikir cerebilir mi
Siz bu bebegi kabullenemediniz mi acaba? Henuz yeni dogum yapmissiniz ve muhtemelen böyle bir cocuk beklemiyordunuz. Ve uzerine boyle kotu bir olayla karsi karsiya kalmissiniz.
Şuan bu bebege kim bakıyor peki?
Büyük konuşmak istemiyorum ama evladımı asla ne olursa olsun bırakmazdım ben. Özellikle böyle özel bir durumu olan bebeğe. Insan vicdan yapar. Sanki dogurup birakmis gibi.O bebegin en cok size ihtiyaci var. Bosaninca neden ondan da bosaniyorsunuz? Ayni sehirde farkli bir evde yasaminiza devam edebilirsiniz. Kayinvalide-baba bosaninca bakmayiz mi dediler. O zaman destek olmayacaklar mi?

Siz bu bebegi kabullenemediniz mi acaba? Henuz yeni dogum yapmissiniz ve muhtemelen böyle bir cocuk beklemiyordunuz. Ve uzerine boyle kotu bir olayla karsi karsiya kalmissiniz.
Şuan bu bebege kim bakıyor peki?
Büyük konuşmak istemiyorum ama evladımı asla ne olursa olsun bırakmazdım ben. Özellikle böyle özel bir durumu olan bebeğe. Insan vicdan yapar. Sanki dogurup birakmis gibi.O bebegin en cok size ihtiyaci var. Bosaninca neden ondan da bosaniyorsunuz? Ayni sehirde farkli bir evde yasaminiza devam edebilirsiniz. Kayinvalide-baba bosaninca bakmayiz mi dediler. O zaman destek olmayacaklar mi?

Anne sağlıklı olduğu sürece bebek/çocuk anne yanında olmalı bence.

Ben bebeği bırakmak istiyorum illa diye bi cümle kurmadım hanımefendi. ben bebegin annesiysem o da bebeğin babası biz kadınlar olarak bile malesef ki herseyde kadını sorumlu tutuyoruz bebek babasında kalırsa kadın suç işlemiş gibi davranılıyor neden ? Bebek benle ilcede yasarsa haftada 2 gün gelip gelip gidicek ve yorucu bir hayatı olacak. Birde babanne yerine bakıcı bakmıs olacak ben onu düşünüyorum. Ben memurum ve işim baska bir ilçede onu degiştiremem suan için. Bebegi kabullenmeme gelirsek dogumdan sonra öğrendim Or bir süreçti evet ama suan kabullendim bebegimi ve herseyden cok seviyorum

Zor bir durum öncelikle kolaylıklar diliyorum.

Siz ailenize yakın bir şehre gidemez misiniz ilçede kalmanız mecburi mi? Bu kadar küçük bir bebeğin annesine ihtiyacı olacak özel eğitimden önce. Yerinizde olsam bırakmazdım.

Mesleğiniz ne? Çocuğunuzun eğitiminin olduğu ilçede çalışamaz mısınız? İlçeler arası mesafe ne kadar?

Siz down sendromlu çocuğunuzu babasına terk edip aşık olduğunuz adamla gününüzü gün edeceksiniz. Ne güzel dünya...

İnsanlar da çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşuyor. Yazık!
Doğduktan sonra öğrenmiş o kadar test var hiç mi yaptırmadın görmedin bu sorumsuzluk şok etti bebeği bile kabullenmemiş

Ben bebeği bırakmak istiyorum illa diye bi cümle kurmadım hanımefendi. ben bebegin annesiysem o da bebeğin babası biz kadınlar olarak bile malesef ki herseyde kadını sorumlu tutuyoruz bebek babasında kalırsa kadın suç işlemiş gibi davranılıyor neden ? Bebek benle ilcede yasarsa haftada 2 gün gelip gelip gidicek ve yorucu bir hayatı olacak. Birde babanne yerine bakıcı bakmıs olacak ben onu düşünüyorum. Ben memurum ve işim baska bir ilçede onu degiştiremem suan için. Bebegi kabullenmeme gelirsek dogumdan sonra öğrendim Or bir süreçti evet ama suan kabullendim bebegimi ve herseyden cok seviyorum
Henuz bahsettiğiniz 3 aylik bir bebek hanımefendi. 10 yaşında bir çocuktan bahsetmiyoruz. Şuan size en çok ihtiyacı olduğu zamanlar. Ben sizi anlamaya çalışıyorum. İçinde bulduğunuz bu süreci çok zor bir süreç. Bende dogum yapalı 7 ay oldu. Nasil bir psikolojide olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Kesinlikle psikolojik yardım almanız yonundeyim.

Back
X