• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra hayatınız nasıl geçiyor?

Necladerin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2025
34
32
3
35
Selamlar herkese, 35 yaşındayım. Eşimden ayrılmayı düşünüyorum. 12 yıldır çalışıyorum. Şu an iş arama sürecindeyim. 6 yaşında kızım var. Ayrılırsam, yeni hayatın neler getireceğini kestiremiyorum. Eşimden, ona karşı cinsel çekim hissetmediğim ve cinselliğimizde hiçbir zaman mutlu olmadığım için ayrılmak istiyorum. Bir yanım daha 35 yaşındasın hayatta ikinci bir şansı hak ediyorsun diyor, diğer yanım erkekler anlamında hiç mutlu olamazsın diyor. İçinde bulunduğumuz ilişkilerin suyu çıkmış durumda. Bu durum beni korkutuyor. Aslında ikinciye evlenmek de istemiyorum. Sadece ileride ciddi bir ilişkim olsun isterim, güzel vakit geçirebileceğim. Boşandıktan sonra ilişki anlamında mutluluğu yakalamış olanlarımız var mı?

hayatınızda sürekli bir erkek olmasına neden ihtiyaç duyuyorsunuz? daha boşanmadan sonraki ilişkilerinizi kafanızda kurmanız hiç sağlıklı değil kendi kendinize neden kalamıyorsunuz?
zaten bu kafa yapısı ile boşanıp ikinci evlilikte de hata yaptıma dönüşüyor olay .

kendi kendine yetebilen, hatalarından ders çıkarıp aynı zamanda yeni bir ilişkiye odaklanmayan kşiler daha doğru karar verebiliyor ikinci evliliklerde ve mutluluğu yakalıyor.

2. evliliğim , mutluyum çok şükür , cinselliğimiz şu dakika tamamen bitse yine de ayrılmayı düşünmem asla . Sizin başınıza bir hastalık gelse Allah korusun ve cinsellik veremeseniz eşinize ve boşanmak istese , empati yapın biraz Allah aşkına !!!

2. evliliğim , mutluyum çok şükür , cinselliğimiz şu dakika tamamen bitse yine de ayrılmayı düşünmem asla . Sizin başınıza bir hastalık gelse Allah korusun ve cinsellik veremeseniz eşinize ve boşanmak istese , empati yapın biraz Allah aşkına !!!
Ama örnek verdiğiniz konuyla konu sahibinin konusu çok farklı. Adam kişisel hijyenine dikkat etmeyen, ağzı kokan, ön sevişme yapmayan kısa sürede bitti gitti diyen biri. Hastalıkla kıyaslanmamalı. 35 yaşında bir kadının eşiyle cinsellik yaşayamaması gerçekten soğutur bence.

Diğer konuda da sevginiz bitmiş zaten konu sahibi, hayatın ne getireceği bilmez. 2. evlilik ya da ilişki konusunu boşandıktan ve mental olarak kafayı topladıktan sonra düşünmelisiniz.

Ama örnek verdiğiniz konuyla konu sahibinin konusu çok farklı. Adam kişisel hijyenine dikkat etmeyen, ağzı kokan, ön sevişme yapmayan kısa sürede bitti gitti diyen biri. Hastalıkla kıyaslanmamalı. 35 yaşında bir kadının eşiyle cinsellik yaşayamaması gerçekten soğutur bence.
şimden, ona karşı cinsel çekim hissetmediğim ve cinselliğimizde hiçbir zaman mutlu olmadığım için ayrılmak istiyorum.
ayrılma gerekçesi olarak konu sahibi cinsel çekimi göstermiş , diğer mevzularını bilemiyorum tabiki ben bu nedenle bu yorumu yaptım . Bu tarz şeyler soğutur ve mutsuz eder haklısınız .

şurda boşanmamışsın daha dur bilmem ne yorum yapanları anlamıyorum
muhtemelen ya evli değiller , yada hayatlarında hiç boşanmamışlar

bunu düşünmesini normal buluyorum , aşırı kaygı ve geleceğin belirsizliğinde tutunacak bi umut aramak gibi

boşanır boşanmaz bende bu takım düşünceleri bir süre düşünmedim değil
gencecik kadınlarız hayatımızın baharında yaşamayacaksan ne zaman bazı şeyleri yaşayacağız ?

konu sahibesi seni anlıyorum , ama sakin olup akışına bırakmanı tercih ederim

Selamlar herkese, 35 yaşındayım. Eşimden ayrılmayı düşünüyorum. 12 yıldır çalışıyorum. Şu an iş arama sürecindeyim. 6 yaşında kızım var. Ayrılırsam, yeni hayatın neler getireceğini kestiremiyorum. Eşimden, ona karşı cinsel çekim hissetmediğim ve cinselliğimizde hiçbir zaman mutlu olmadığım için ayrılmak istiyorum. Bir yanım daha 35 yaşındasın hayatta ikinci bir şansı hak ediyorsun diyor, diğer yanım erkekler anlamında hiç mutlu olamazsın diyor. İçinde bulunduğumuz ilişkilerin suyu çıkmış durumda. Bu durum beni korkutuyor. Aslında ikinciye evlenmek de istemiyorum. Sadece ileride ciddi bir ilişkim olsun isterim, güzel vakit geçirebileceğim. Boşandıktan sonra ilişki anlamında mutluluğu yakalamış olanlarımız var mı?
Boşanma sebebiniz sadece cinsellikse çok yanlış bir karar vermişsiniz. Üstelik henüz boşanmamışsınız ikinci evliliği düşünüyorsunuz diyelim ki tekrar evlendiğiniz aradığınız cinsel çekim o eşinizle de istediğiniz gibi olmadı tekrar boşanıp üçüncüyü mü düşünceksiniz? Çok sağlıklı gelmedi bana bu kararınız.

Boşanma sebebiniz sadece cinsellikse çok yanlış bir karar vermişsiniz. Üstelik henüz boşanmamışsınız ikinci evliliği düşünüyorsunuz diyelim ki tekrar evlendiğiniz aradığınız cinsel çekim o eşinizle de istediğiniz gibi olmadı tekrar boşanıp üçüncüyü mü düşünceksiniz? Çok sağlıklı gelmedi bana bu kararınız.

bana tek sorun cinsellik gibi gelmedi , sorunlar birikmiş cinsellik bitmiş noktayı koymuş gibi

Vallahi arkadaşım tabi ki her kadın bu süreci farklı farklı deneyimler.
Kimisi daha kolay adapte olur yeniliklere, kimisi rutin bağımlısıdır zorlanır,
Kimisi özgür hisseder kimisi toplum baskısını iliklerine kadar hisseder,
Kimisi zaten bi kere evlendim bundan sonra koca kahrı çekemem der kimisi tekrar aile kurmak ister,
Kimisi evliliğin bitişini başarısızlık olarak görür depresyona girer, kimisi hayatın olağan akışında her başarısızlığı normal karşılar... uzar gider. ay ne çok "kimisi" dedim, bu kelimeyi önümüzdeki 15 sene kullanmam artık =))

Çocuk olunca da işler çok değişiyor.
Şimdi bizim toplumda çocuk genelde anneye zimmetli olarak algılandığı için boşanınca baba bir dekor haline gelebiliyor. Kadının da önceliği hep çocuk oluyor. Hani özgürüm artık sevişirim aşk yaşarım desen çocuğun var be kadın diyen bi iç ses olur muhtemelen. Elbette her kadın önce kadındır, kendini de düşünmelidir ama öncelik hep çocuktur, ciddi ilişki bile yaşasan çocuğu her adamla tanıştıramazsın. Evlenmeye kalksan 283837 kere düşünmen lazım.

Yani özetle, kolay değil. Ama bu hayatı da çekemiyorum bundan daha kötü olamaz diyorsan boşan gitsin.
35 ve sonrası bence en mükemmel yaşlar.
Yeni bir başlangıç için harika bi yaş.

Vallahi arkadaşım tabi ki her kadın bu süreci farklı farklı deneyimler.
Kimisi daha kolay adapte olur yeniliklere, kimisi rutin bağımlısıdır zorlanır,
Kimisi özgür hisseder kimisi toplum baskısını iliklerine kadar hisseder,
Kimisi zaten bi kere evlendim bundan sonra koca kahrı çekemem der kimisi tekrar aile kurmak ister,
Kimisi evliliğin bitişini başarısızlık olarak görür depresyona girer, kimisi hayatın olağan akışında her başarısızlığı normal karşılar... uzar gider. ay ne çok "kimisi" dedim, bu kelimeyi önümüzdeki 15 sene kullanmam artık =))

Çocuk olunca da işler çok değişiyor.
Şimdi bizim toplumda çocuk genelde anneye zimmetli olarak algılandığı için boşanınca baba bir dekor haline gelebiliyor. Kadının da önceliği hep çocuk oluyor. Hani özgürüm artık sevişirim aşk yaşarım desen çocuğun var be kadın diyen bi iç ses olur muhtemelen. Elbette her kadın önce kadındır, kendini de düşünmelidir ama öncelik hep çocuktur, ciddi ilişki bile yaşasan çocuğu her adamla tanıştıramazsın. Evlenmeye kalksan 283837 kere düşünmen lazım.

Yani özetle, kolay değil. Ama bu hayatı da çekemiyorum bundan daha kötü olamaz diyorsan boşan gitsin.
35 ve sonrası bence en mükemmel yaşlar.
Yeni bir başlangıç için harika bi yaş.

sizde boşanmıştınız galiba yanlış hatırlamıyorsam

çok güzel özetlemişsiniz bu arada tebrikleeer :)

şuan mevcut haliniz keyfiniz nasıl :)

Ay nazar değmesin ama harika =) Bilsem daha önce boşanırdım.
Yalnız yaşıyorum, çok güzel bi ilişkim var, 20'li yaşlarda böyle kıpır kıpır değildim =)
Tabi uzun bi süre depresyon atakları geçirdim ama güzel bi süreçti, kendimle çok yakınlaştım.

Ay nazar değmesin ama harika =) Bilsem daha önce boşanırdım.
Yalnız yaşıyorum, çok güzel bi ilişkim var, 20'li yaşlarda böyle kıpır kıpır değildim =)
Tabi uzun bi süre depresyon atakları geçirdim ama güzel bi süreçti, kendimle çok yakınlaştım.
Benim haddim değil ama cafeye gidip kitap okumanızı tavsiye ederim çok güzel oluyor

Back
X