Boşandıktan sonra hemen evlenilebiliyor mu?

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Kızlar açtığım konudan benim bir aydır yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Eşimden boşanıyorum mahkeme gününü bekliyorum. Eşim sabah kızımı almaya geldi dışarı çıkarmak için kızım ben gelmiyorum diye ağlayınca mecburen bende yanlarında gittim. Oyun kulübünde kızım oynarken bizde birer kahve içiyorduk onun bugüne kadar yaptığı hırçınlıklara rağmen bende inanılmaz bir sakinlik var ve hala öyleyim. Bana bugün beni aldattığı kadınla boşandıktan sonra evleneceğini söyledi:53: ne bu acele anlamadım içim acıdı beş yıllık evlilik hayatımızın onun için hiçbir önemi yokmuş peki neden benim hayatıma karışıyorsun dedim bana cevabı kızımı sen istiyorsun bu fedakarlığıda göstermelisin velayetini bana verseydin ben de evlenmeyi asla düşünmem dedi. Benim zaten öyle yeniden evlenmek gibi bir niyetim yok veya genç kız gibi erkeklerle flört edecek değilim sonuçta bir anneyim ve sorumluluklarım var ama ısrarla erkeklerle görüşemezsin yok şöyle yok böyle diye tehditler savurması beni deli ediyor. Bir de anlamadığım boşanır boşanmaz hemen evlenme hakkı var mı benim bildiğim bir süre olmuyor mu?

Son düzenleme:
Evlilik sona ermişse, kadın evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün geçmedikçe evlenemez. Ya da kadının hamile olmadığını ispatlaması lazım diye biliyorum evlenmek için. Ama erkek için bir problem yok.. Senin hayatına müdahele etmeye çalışması çok saçma... Buna izin verme sakın. Ben nasıl davranacağımı kimlerle görüşüp kimlerle samimi olacağımı çok iyi bilirim sen bunlarla kafanı yorma de geçiştir. Elbette bundan sonra karşına çıkacak hayatını birleştireceğin insan öncelikle çocuguna baba olmalı sonra sana eş... Ama olmaz diye de birsey yok. Karşına böyle bir insan çıkabilir.Kapılarını da kapatma derim...
Yaa bir ilişki bitince bile insan bir yıl toparlanamıyor yeri geliyor. Bir evlilik bitiyor ama eşin yeni bir ilişki derdinde..Bu ne acele. Bir ayrılığı sindirir insan, o insanla neden mutsuz olduğunu irdeler, kendiyle başbaşa kalır.. Ben hayatın karmasına inanırım...Hayatta yaptıklarının karşılığını hep alıyorsun, kimi ne kadar üzersen gün geliyor hayatta tokatını o şiddette atıyor sana.. Sen dik dur.Sakinliğini koru.

Son düzenleme:
bence sizin caninizi yakmak icin öyle demis,digr konunu biliyorum sen istiyorsun bosanmayi
oda sanirim senin,onun icin hala üzülüp üzülmedigini görmek istiyor..
yoksa bu kadar öküz olamaz diye düsünüyorum(kusura bakma öküz dedigim icin)
evlenmek icin belli bir gün var ama kadinlarda diye biliyorum..kadin evlenemzse belli bir süre erkekte evlenemez sanirim

kadınlarda iddet müddeti var ama erkekler için geçerli mi bilmiyorum:26:

Evlilik sona ermişse, kadın evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün geçmedikçe evlenemez. Ya da kadının hamile olmadığını ispatlaması lazım diye biliyorum evlenmek için. Ama erkek için bir problem yok.. Senin hayatına müdahele etmeye çalışması çok saçma... Buna izin verme sakın. Ben nasıl davranacağımı kimlerle görüşüp kimlerle samimi olacağımı çok iyi bilirim sen bunlarla kafanı yorma de geçiştir. Elbette bundan sonra karşına çıkacak hayatını birleştireceğin insan öncelikle çocuguna baba olmalı sonra sana eş... Ama olmaz diye de birsey yok. Karşına böyle bir insan çıkabilir.Kapılarını da kapatma derim...

Canım aldatılmış bir kadın birdaha başka bir erkeğe güvenebilir mi?

Kızlar açtığım konudan benim bir aydır yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Eşimden boşanıyorum mahkeme gününü bekliyorum. Eşim sabah kızımı almaya geldi dışarı çıkarmak için kızım ben gelmiyorum diye ağlayınca mecburen bende yanlarında gittim. Oyun kulübünde kızım oynarken bizde birer kahve içiyorduk onun bugüne kadar yaptığı hırçınlıklara rağmen bende inanılmaz bir sakinlik var ve hala öyleyim. Bana bugün beni aldattığı kadınla boşandıktan sonra evleneceğini söyledi:53: ne bu acele anlamadım içim acıdı beş yıllık evlilik hayatımızın onun için hiçbir önemi yokmuş peki neden benim hayatıma karışıyorsun dedim bana cevabı kızımı sen istiyorsun bu fedakarlığıda göstermelisin velayetini bana verseydin ben de evlenmeyi asla düşünmem dedi. Benim zaten öyle yeniden evlenmek gibi bir niyetim yok veya genç kız gibi erkeklerle flört edecek değilim sonuçta bir anneyim ve sorumluluklarım var ama ısrarla erkeklerle görüşemezsin yok şöyle yok böyle diye tehditler savurması beni deli ediyor. Bir de anlamadığım boşanır boşanmaz hemen evlenme hakkı var mı benim bildiğim bir süre olmuyor mu?

Offf arkadaşım,offff...........Yaramı deştin ki,ne deşmek.....Çok iyi anlıyorum seni.

kadınlarda hamılelık olayı olabılır dıye sanırım 1 sene boyunca evlenemıyor ama erkeklerde hemen evlenebılır ...eşini sevıosan senı aldatan kadınla evlenmesıne ızın verme ....boşanmıorum kocamı sevıorum de çektir kocanada kadınada....

Canım aldatılmış bir kadın birdaha başka bir erkeğe güvenebilir mi?

Aldatılmak sanırım herşeyden önce insanın özgüvenini çok kırıyor... Neden yaptı? Bende bulamadığı neyi buldu sorularını eminim sormuşsundur kendine...İste bazen yanlış seçimler yapıyoruz, istemedğimiz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ama bu zorda olsa onarılmayacak birşey değil. Bunu onardığın an başka erkeklere de güveneceksin... Emin ol bu dünyada çok düzgün insanlar/erkeklerde var...Yakın bir arkadaşım boşandı ve kızı 7 yaşındayken hiç evlenmemiş biriyle evlendi.. Şimdi çok ta mutlular....
Bu arada önceki konunu takip etmiştim, şimdi gözatınca hatırladım...

Son düzenleme:
Canımı acıtmak için söylemiş olabilir ama ertesi gün evleneceğini bilsem yine boşanırım. Boşanmayıp süründürmek bana göre bir şey değil yapamam.

Aldatılmak sanırım herşeyden önce insanın özgüvenini çok kırıyor... Neden yaptı? Bende bulamadığı neyi buldu sorularını eminim sormuşsundur kendine...İste bazen yanlış seçimler yapıyoruz, istemedğimiz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ama bu zorda olsa onarılmayacak birşey değil. Bunu onardığın an başka erkeklere de güveneceksin... Emin ol bu dünyada çok düzgün insanlar/erkeklerde var...Yakın bir arkadaşım boşandı ve kızı 7 yaşındayken hiç evlenmemiş biriyle evlendi.. Şimdi çok ta mutlular....
Bu arada önceki konunu takip etmiştim, şimdi gözatınca hatırladım...

Evet bu soruyu kendime çok sordum herkes tarafından beğenilen bir bayanım ama demek ki eşim beni öyle görmüyormuş. Sonuçta Hülya Avşar bile aldatıldı hem de daha çirkin bir kadınla

Ablacim, sen o adamin dediklerini hala ciddiye aliyomusun.
Inan hiiic te ciddiye alma, hayat senin hayatin.
Vakti zamani gelince hic bisey diyemez.
Derse bile merak etme, kizin ileri yasta olup bitenleri nasil olsa anlayacak,
velayet babada olsa bile onu belki gormek bile istemeyecek.
Sen icini rahat tut, bir an once bu zorlu sureci atlatmaya bak.
Rabbim bundan sonraki hayatinda karsina hep iyi insanlar cikarsin..

Canımı acıtmak için söylemiş olabilir ama ertesi gün evleneceğini bilsem yine boşanırım. Boşanmayıp süründürmek bana göre bir şey değil yapamam.

Bence de buna hiç gerek yok. Bir an önce eski yaşantına sünger çekip yepyeni bir başlangıç yapmak en iyisi. Onu süründürmeye kalksan iyice hırs yapacaksın, daha çok acı çekeceksin...Onun hayatını zorlaştırırken kendi hayatını daha da çekilmez hale getireceksin.Yol ver gitsin..Yaşanılanlar unutulmaya çalışılmalı. Herşeyden önce çocugun için..Gün gelir pişman olur zaten o hikayene bakılırsa.

Son düzenleme:
Evet bu soruyu kendime çok sordum herkes tarafından beğenilen bir bayanım ama demek ki eşim beni öyle görmüyormuş. Sonuçta Hülya Avşar bile aldatıldı hem de daha çirkin bir kadınla

İnanki bunun güzellikle zekayla alakası yok. Ben bir psikiatriste gidiyordum ve bana dr şunu sormuşu. 'Neden evleniriz?' Ben bir sürü cevap vermiştim.. Yok dedi. Evlenmemizin sebebi ' duygularımızı tatmin etmek istemek' İşte duygularını karşılıklı tatmin edemeyen ve ilişkide beklenilen paylaşımı yaşamayan insanlar birbirini aldatırlar... Sizin beklentilerinizin uyuşmaması, seni kötü yapmıyor ki..Çirkin de yapmaz, akılsız da.... Kendinde kusur arama..

Ben şahsen ilahi adalete inanıyorum.Yuva bozanın yuvası olmaz.Yuvayı yıkanın da mutlu bir düzen kurabileceğine inanmıyorum.Yıllarca sev,emek verisaygı göster,dar gününde destek ol,hayat arkadaşı ol,hastalığında başında bekle,bir evlat ver,ailesine sırf huzur olsun diye müsamaa göster,yıka,pakla,sil,süpür,gerekirse çalışan kadın ol,on yere bölün,kendi özel zevklerinden ve kişisel gelişiminden geç,çalışmaya karşıysa kariyerinden vazgeç vs....vs....Sonra hepsi bir hiç uğruna uçup gitsin.Arkadaşım,şimdi buradan yazması kolay sana diye düşüneceksin ama seni çok iyi anlıyorum.Kendi değerini önce kendin biliyorsun zaten ve seni sevenler biliyor.Sen ayakta kalıp hayatına tutundukça o zamanla küçülecek.Şimdi ona hava hoş gibi geliyor ama devran dönünce görürüm ben.Üzülme ne olur,seni yıpratmasına izin verme.Hakkında hayırlı olan buymuş demek,belkide kötü bir olay sayesinde patlak vermiş olsa da ondan kurtulman gerekiyormuş.Hayattaki tek erkek o değil,sana layık olamadığına göre de bundan sonra yaşanacakların vebali onun boynunadır.Evlenirse evlensin,ne hali varsa görsün.Hayrını göreceğini sanıyor ama çok yanılıyor.Allah bu yeni olanla öyle bir sınarki onu,seni mumla arar.

canım benim ya ..

bikaç gündür giremedim yeni öğrendim olanları..:14:

geçmiş olsun Dranas'cım..

dilerim rabbim sana kuzunla beraber mutlu mesut günler yaşatır..

hakkında hayırlısı olsun insallah :38:

boşanma kararı kesinleşir kesinleşmez evlenebilir erkek, onun açısından problem yok. ancak eşiniz sizi kışkırtmak için böyle bir yalan söylüyor olabilir. boşanmamak ya da velayeti alabilmek için..

bence seni aldatan bir adam boşandıktan sonra evlenir mi diye düşünme bile ne hali varsa görsün ki evlenir de ,o kadınıda inşallah aldatır ve allahım o kocana da güzel bir aile yüzü göstermez ,bir de utanmadan evlencem demiş ,kızını alsaydı evlenmez her haltı gene yerdi ne anladık ki bir imzaylamı bitiyormuş bu şeyler

Seni boşanmaktan vazgeçirmek veya kızının velayetinden vazgeçirmek için uyduruyor olabilir.
Boşandıktan sonra sonsuz bir özgürlük alanı olacak eşinin. Hop diye kendini yeniden bir evliliğe atacağını sanmıyorum, hele ki hevesini aldığı bir kadınla hiç sanmıyorum.

Dranas, zaten güçlüsün, daha da güçlü olmanı dilerim arkadaşım.

Üzülmeyin, inşallah bu evlilik kararını sindirerek vermişsnizdir ki bence öyle.Diğer konularınızın hepsini okumuştum zamanında, isminize aşinayım.
Bırakın gitsin evlensin, yuva yıkanın yuvası olmaz. Nasılsa size yaptıklarını ödeyecek, belki de şu anda belasıyla evlenmeyi planlıyor farkında değil.
Siz kızınızla çok mutluymuşsunuz zaten, evlenip evlenmemeniz de ona kalmış bir şey değil.Bugün bir iki söylenir, yarın velayet de sizdeyken olur da evlenmeye karar verseniz bile bir şey yapamaz.Bu durumun eşiniz de farkındadır, salak değil ya bir de avukatmış.
Tabi arkadaşların dediği gibi blöf yapıyor olma ihtimali de kuvvetli. Her halükarda siz kararınızı vermişsiniz, inşallah çok mutlu olacaksınız.

Back
X