Boşandıktan sonra hemen evlenilebiliyor mu?

konuyu hortlatmış oldum :27:
da konu sahibinin son durumunu merak ettim :44:

Evlilik sona ermişse, kadın evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün geçmedikçe evlenemez. Ya da kadının hamile olmadığını ispatlaması lazım diye biliyorum evlenmek için. Ama erkek için bir problem yok.. Senin hayatına müdahele etmeye çalışması çok saçma... Buna izin verme sakın. Ben nasıl davranacağımı kimlerle görüşüp kimlerle samimi olacağımı çok iyi bilirim sen bunlarla kafanı yorma de geçiştir. Elbette bundan sonra karşına çıkacak hayatını birleştireceğin insan öncelikle çocuguna baba olmalı sonra sana eş... Ama olmaz diye de birsey yok. Karşına böyle bir insan çıkabilir.Kapılarını da kapatma derim...
Yaa bir ilişki bitince bile insan bir yıl toparlanamıyor yeri geliyor. Bir evlilik bitiyor ama eşin yeni bir ilişki derdinde..Bu ne acele. Bir ayrılığı sindirir insan, o insanla neden mutsuz olduğunu irdeler, kendiyle başbaşa kalır.. Ben hayatın karmasına inanırım...Hayatta yaptıklarının karşılığını hep alıyorsun, kimi ne kadar üzersen gün geliyor hayatta tokatını o şiddette atıyor sana.. Sen dik dur.Sakinliğini koru.

Böyle değil anında boşandığınız gün bile evlenebilirsiniz.
bu arada boşandıktan sonra artık bekar bir kadınsın vay anneyim ben erkeklerle görüşemem falan gibi kendine kilit vurma insansın senin de ihtiyaçların var ve tabi ki de yenisini bul gıcır gıcır :) ve evlen yani tek başına geçer mi bu hayat?

Böyle değil anında boşandığınız gün bile evlenebilirsiniz.
bu arada boşandıktan sonra artık bekar bir kadınsın vay anneyim ben erkeklerle görüşemem falan gibi kendine kilit vurma insansın senin de ihtiyaçların var ve tabi ki de yenisini bul gıcır gıcır :) ve evlen yani tek başına geçer mi bu hayat?

bosandıktan sonra 300 gun ıddet suresı vardır
bu sureyı kaldırmak ıcın aıle mahkemesıne dılekce vermenız gerekır onlarda sızı bır takım test ve muayne sonucu gebe olmadıgınızı saptadıpında evet evlenebılırsınız

erkekler ıcın bu gecerlı degıl :26:

Kadinlar icin ongorulen 300 gunluk sure kadinin hamile olma ihtimaline binaen cocugun soybaginin tespiti icin onemlidir. Erkeklerde boyle bir durum soz konusu olmadigi icin erkek hukum kesinlestikten sonra hemen evlenebilir. Kadin hemen evlenmek ister ise iddet muddetinin kaldirilmasi icin mahkemeye basvurmak zorundadir.

Back
X