Şu an tatil okullar özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum.çocuğum yok 10 aylık bir evliliktiÇalışıyor musunuz? Çocugunuz filan var mı? Bunlar atlatmaniz için birer etken
Teşekkür ederim. Evet ben gün geçtikçe daha kötü oluyorum.Sürekli kandırıldığımı düşünüyorum.Geçmiş olsun , Allah yardımcın olsun , genelde boşanan insanlar yükünü atmış gibi rahatlar ama sen de ters etki yapmış. Başta neden yürümediğini düşün, bakış açını değiştirmeye çalış kendini şımart kendine yatırım yap. işin yoksa işe gir kendine tatlı ısmarla her şey koca demek değil enerjini düşüren birinin boşandıktan sonra da bu durumu sürdürmesine izin verme her şey kendinde bitiyor.. boşanmak ayrılmak dünya nın sonu değil her işte bir hayır var biz o an göremesekte.
Çok sağ olun bunları deneyeceğim Allah razı olsun.İlk önerim boş durma. Birşeylerle ilgilen. Ama seni zihnen yoracak birşeyler olsun. Nasıl desem mesela belki iyi hissetmek için yürüyüşe çıkarsın ama yine düşüncelere dalarsın ya, yürüyüş bile iyi gelmeyebilir o zaman. Yani senin geçmişi düşünmeni engelleyecek birşey olmalı. Mesela bir matematik sorusu çözerken başka birşey düşünemezsin değil mi? İşte öyle zihinsel birşey. Bir kursa yazıl. Yeni şeyler öğren. Yeni şeyler öğrenmek mutluluk verir.
İkincisi önerim, kendin için yeni planlar yap. Şimdilik olmayacağını düşündüğün şeyler için bile hayal kur ve basit planlar yap.
Üçüncü önerim, kendine iyi bak. Fiziki anlamda kendimize bakım yaparsak kendimizi iyi hissederiz. Bakımlı ve güzel olmak her kadını mutlu eder.
Dördüncü önerim, seni aşağı çeken ve yanında kendin olamadığın insanlardan uzaklaş. Çünkü bu süreçte anlaşılmaya ve desteğe ihtiyacın var. Gerekirse biraz bencil ol!
Şimdilik bu kadar… yeterki geleceğe adım atmayı iste. Geçmişe saplanıp kalmayacaksın o zaman.
Rabbim gönlünü ferahlatsın bir an önce
En kısa zamanda randevu aldım gideceğim. Yaşım 30Anlıyorum.Yas sürecindesiniz. Çok normal bu durum. Profesyonel bir destek alırsanız iyi olur. Çalışıyor olsaydınız size daha iyi gelirdi. Yaşiniz kaçtı bu arada?
Evet randevu aldım pazartesi günü gideceğim inşallahlütfen bir psikiyatr ile görüşün. psikolog desteğine ihtiyacınız varsa da psikiyatrın sizi yönlendirmesi daha uygun olur.
Evet şu an öyle hissediyorum hayattan tat alamıyorum.Insan bosaninca hayati bitti saniyor ama inan bana hersey senin elinde. Kendini sevmeyi, deger vermeyi ögren, sevdigin seyleri yap, kendine yipratma. Bu durumda bile umursamaz takilan bir insani düsünmeyin bile.
insanı hasta eden düşünmek ve geçmişe kaygı üzüntüdür.. Beterin beteri var belki evli kalsaydın ileride daha kötü olaylar seni bekleyecekti Allah seni bazı olaylardan korumuş oldu.. Hayatta hepimiz kandırılabiliriz önemli olan düşmek değil ki düştüğümüz yerden kalkmasını başarabilmek. Ben de boşandım ve şuan hemen hemen her iki kişiden biri ya boşanıyor ya boşanma aşamasında yalnız değilsin senin mutlu insanlardan farkın ne sağlığın yerinde gençsin hayat henüz bitmedi 1 saat sonra öleceksin deseler aklına kandırılmak mı gelır son 1 saati nasıl kalıtelı geçirebilirim mi tercih senin şekerim ya sürekli olumsuz olayları düşünüp kendını hasta etmekle geçirebilirsin ya da ihtiyacın olan reçeteyi hazırlayıp iyileşmeyi seçebilirsin hayat çok kısa bazı olaylara çok anlam yüklemek yerine akışına bırakmak gerek; elinden geleni yaptıysan vicdanın rahatsa ne mutlu sana, kadere müdahale edemezsin sadece tiye almayarak yola devam edebılırsin.Teşekkür ederim. Evet ben gün geçtikçe daha kötü oluyorum.Sürekli kandırıldığımı düşünüyorum.
Evet şu düşünme olayını yenebilirsem çok daha iyi olacak. Teşekkür ederiminsanı hasta eden düşünmek ve geçmişe kaygı üzüntüdür.. Beterin beteri var belki evli kalsaydın ileride daha kötü olaylar seni bekleyecekti Allah seni bazı olaylardan korumuş oldu.. Hayatta hepimiz kandırılabiliriz önemli olan düşmek değil ki düştüğümüz yerden kalkmasını başarabilmek. Ben de boşandım ve şuan hemen hemen her iki kişiden biri ya boşanıyor ya boşanma aşamasında yalnız değilsin senin mutlu insanlardan farkın ne sağlığın yerinde gençsin hayat henüz bitmedi 1 saat sonra öleceksin deseler aklına kandırılmak mı gelır son 1 saati nasıl kalıtelı geçirebilirim mi tercih senin şekerim ya sürekli olumsuz olayları düşünüp kendını hasta etmekle geçirebilirsin ya da ihtiyacın olan reçeteyi hazırlayıp iyileşmeyi seçebilirsin hayat çok kısa bazı olaylara çok anlam yüklemek yerine akışına bırakmak gerek; elinden geleni yaptıysan vicdanın rahatsa ne mutlu sana, kadere müdahale edemezsin sadece tiye almayarak yola devam edebılırsin.
Öncelikle geçmiş olsun. Bende boşanma sürecindeyim. Eşimin ihanetinden dolayı çekişmeli boşanma davası açtım. 9 aydır kendisini hiç görmedim. Ben şu anda mutluyum, ohhh dünya varmış diyorum. İlk süreç çok kötüyd;, internetten bolca bulmaca dergisi aldım, onun izlerini yok etmek için bolca temizlik yaptım, bazı tadilatlar yapıp evi kendime gòre ayarladım. Genelde sevdiğim uğraşları yapıyorum. Eminim sizde atlatacaksınız, ilerde hatalarınızdan dersler çıkarıp belki daha doğru bir insanı bulacaksınız. Sevgiyle kalın.ederim
Evdeki her sorunu annesine akrabalarına anlatıyordu. Kök ailesine bağımlıydıBu kadar kısa sürede ne yaşandı merak ettim doğrusu?
Sizin adınıza sevindim inşallah ben de zamanla böyle olurumÖncelikle geçmiş olsun. Bende boşanma sürecindeyim. Eşimin ihanetinden dolayı çekişmeli boşanma davası açtım. 9 aydır kendisini hiç görmedim. Ben şu anda mutluyum, ohhh dünya varmış diyorum. İlk süreç çok kötüyd;, internetten bolca bulmaca dergisi aldım, onun izlerini yok etmek için bolca temizlik yaptım, bazı tadilatlar yapıp evi kendime gòre ayarladım. Genelde sevdiğim uğraşları yapıyorum. Eminim sizde atlatacaksınız, ilerde hatalarınızdan dersler çıkarıp belki daha doğru bir insanı bulacaksınız. Sevgiyle kalın.
Canım karşı tarafın artık bir değeri yok ben benim için değersiz insanların tavırlarını bana karşı o küçük beyinlerinde ne düşündüklerini asla umursamam sanada tavsiye ederim şükret ki kurtulmuşsun başına bela olmamışlar eşi boşanma aşamasında sırf kadına eziyet olsun diye iftiralar atan boşanmak istemeyen o kadar erkek varken bunu başarmışsın benim annemin babamdan boşanması bile 5 yıl sürdü babam başkaları ile dost hayatı yaşarken yerinde olsam ufak bi tatil yaparım yurt dışı turlarına giderim dil kursuna giderim her çeşit insan oluyor kafan dağılıyorHanımlar merhaba konularım genelde aynı olabilir ama çok zor atlatıyorum boşanalı tam 1 ay oldu. Kafam sürekli konuşuyor sürekli ağlıyorum kalbim daralıyor. Sürekli o tarafın rahatlığını umursamazlığını düşünüyorum ben düşünmek istemesemde baş edemiyorum. Psikolojim berbat durumda en yakın zamanda bir yardım alacağım. Kendimi çok çaresiz hissediyorum.Lütfen bana destek olun ne yapmam gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?