Boşandıktan sonra..

utopyali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
317
253
103
34
selam kızlar, aldatıldığım eşimden anlaşmalı boşandıktan sonra bir türlü oturtamadığım konular hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.

bunalım süreçlerini atlattıktan sonra en nihayetinde hayatın gerçekleriyle yüzleştim, öncelikle eski eş kişisiyle iletişimde olmam gerekmesi çocuğumuz küçük ve öz bakımlarıyla ben ilgilendiğim için birlikte görüşmelerimiz, bunları hiç hesaba katmamıştım o kargaşanın içerisinde ve açıkcası şuan dengeyi tutturamıyorum. ben her zaman bizim aramızda ki meseleyi çocuğumuzdan uzak tutmaktan yana olup babasıyla hiç aralarına girmemeye hatta görüş günleri dışında da göstermeye, istediğinde fotoğraflar atmaya çalıştım, ama bu yaptığım doğru mu emin değilim, biraz merhametimden yararlanıyor kendisi de bizi kaybetmek istemese bunları zaten yapmazdı şimdi bu kadar görmeyi hak ediyor mu veya ben bu durumdan hoşnut muyum bilemiyorum..
birde işin diğer yüzü var ki aklımı iyiden iyiye allak bullak ediyor, şuan ölümüne yalnız olsam da hatta hep yalnız kalacağımı sansam da ileri de hayatıma birisi girdiği takdirde eski eşle bu kadar iletişimde olmam doğru olur mu o zaman birden iletişimi kesmek olur mu bilmiyorum..
sahi yeniden sever sevilir miyim ? güzel şeyler de olur mu hayatta ? yoksa bu kargaşalarla sürüklenip gider miyim ?
şimdiden teşekkürler..

Şu an çocuğunuz küçük olduğu için mecburen görüşme sıklığınız daha fazladır ama zamanla azalır. Yine de arada çocuk olunca ister istemez ilişkiniz hep devam edecek ki olması gereken de bu. Çocuğunuzun ruh sağlığı açısından anne ve babasının kavgalı olmaması, gerektiğinde konuşabiliyor olması önemli. İlerde elbette hayatınıza yeni birileri girebilir ama aceleci olmayın derim, kendinize zaman tanıyın. Eşinizle ilişkinizi öyle bir düzeyde tutmalısınız ki, sizin ya da onun hayatına biri girse dahi aynı şekilde devam ettirebilin. Yani çocuk için olması gerektiği kadar, gereğinden fazla yakın ya da uzak değil. Son olarak mutlu olun :)

Sasirmadim aldatmayan erkek yok sizde bunu bilin.. kanlarinda var. Herneyse bence bu konuyu cocukla bagdastirmayin

bağdaştırmak istemediğim için zaten ikimizin arasında sevgiyle büyüsün, taraf seçmek zorunda kalmasın, eksiklik hissetmesin diye elimden geleni yapıyorum ama dediğim gibi kendisiyle sürekli iletişimde olmak istemiyorum

Yav bu erkekler neden boyle yeminle anlamiyorum ki akillari sadece onlerinde..

Seversin de sevilirsin de yenıden yuva kurup mutlu da olursun canım . Şimdi zaten çocuk küçük babaya ihtiyacı var mecbur görüşmen lazım. Bence doğru olanı yapıyorsun. İlerde hayatına biri girerse de zamanla azaltırsın görüşmeyı zaten çocuk da biraz büyümüş olur.

Eski eşinizle öyle bir iletişim de olun ki hayatınızda biri olsa dahi o iletişim devam edebilsin. Sadece çocuk için gerekli olduğu kadar ne eksik ne fazla.
mesela ? kendisi çocuk düşüp burnunu çizse dahi haberdar olmak istiyormuş, tabi ben bu kadar detaya girmesem de ara ara resimler görüntülü konuşmalar oluyor. ya içimde huzursuz eden birşeyler var, belki de yaptığının bir cezası olmayışı bu şekilde davrandığım da onun hiç bir şey kaybetmediğini çocuğunu istediği gibi görebildiğini felan düşünüyorum, sonra kendime saçmalama diyorum hırsımı çocuğum üzerinden yansıtamam ama olmayan bir şeyler var sanki size nasıl tarif edebilirim bilmiyorum.

Merhaba canim arkadasim oglu 2 yasindayken boşandi once sinir devresi vardi oglunu gostermemekle tehdit etti bosanmanin uzerinden 1 ay gecince yaptiginin dogru olmadigini anlayip gorusmeye basladi. Ama eski esi surekli seni seviyorum bana geri don dedigi icin ve arkadasimin hayatina 2 sene sonra biri girdigi icin , hayatindaki kiside eski esiyle asla gorusmesini istemedigi icin komple engelledi ve sadece 1 kisiyi muhattabi seçti. Eski esi alacagi zaman ve foto istedigi zaman surekli onu araya koyuyor. Ve arkadasima bende yanlis yapiyor olabilirmisin dedigimde bana dediki oglunu bu sıklıkta gorecegini her istediginde foto atacagimi her istedigimde verecegimi biliyordu o yuzden bu kadar cabuk vazgecti bizden. Oglundan uzak tutamam ama bnden uzak duracak cunku kendisi bitirdi yok etti bu aileyi dedi. Bu saatten sonra medeniyetinde bir siniri var bensizligi kendisi secti yoklugumada katlanacak o zaman bosanmamiz niye dedi. Ve banada mantikli geldi canim.

Ne yapacakmıs haberdar olunca? Bu adam sizi hamileyken aldatmıştı şimdi mi baba olduğu aklına geliyor, aslında hiçbir şeyi haketmiyor da, siz çocuğunuzu düşünerek mantıklı davranmaya devam edin.

Bebeğiniz küçük henüz muhtemelen, büyüyene kadar siz mecburen muhattap olmak zorunda kalacaksınız, görüntülü konuşmalar sıkıntı olabilir, en az diyalogla yapmaya çalışın onuda.

Ummadığınız güzellikler yaşarsınız kendi hayatınızda dilerim.

bu yazdıklarınız çok etkiledi beni..

bende bunları düşündükce ve kendisinin yüzsüz tavırlarını gördükce hırs yapıyorum buralar aklımı karıştırıyor tam üstüne bastınız işte.. iyi temennileriniz için teşekkür ederim.

rahatsızlığınız onun hayatinin hic zarar gormeden devam edisi olabilir. tabiri caizse cocugun hem sefasini hem cefasini siz cekip o sadece sefasini cekiyor. bosanmis bir erkek bekar gibi olup yukleri hafiflerken kadin cocuksiz bile olsa oyle olmuyor. illa uzerinde bir baski hissediyor. acik acik baski yapilsin veya yapilmasin yine de o stresi yaşıyor. ustune bir de kadinlar genellikle ellerinden gelen herseyi yapip oyle ayrildigi icin daha yaralayici oluyor.

hissettiginiz duygu normal. ama eski es olarak bakmayin. kizinizin babasi olarak bakin. kiziniz hatrina yapin ne yapiyorsaniz. ben kv mi hic sevmem ama oglumla arasindaki ilişkiyi seviyorum. ben babaannemi sevmeden buyudum o sevsin istiyorum.

sizde kizinizla babasi arasindaki iliskiye bakin sadece
ama artik fedakarlik yapmayin. düşerse bilmesine gerek yok. istedigi zaman gorussun kızıyla. brn olsaydim gorus gunu disinda da gorussunler isterdim. kendinizi zarara ugratmadan ssdece kiziniz icin gerekli olan seyleri yapin derim özetle.

aslında rahatsızlığım tam da şu ; bizi kaybetmeyi zaten göze almış birine bu duyguyu hiç yaşatmamak, çocuğumuz üzerinden onun yararına olabilecek iyilikler yapmak vs.. sizin de dediğiniz gibi bende görüş günleri dışında görüşmelerine izin veriyorum ama gelin görün ki içim çokta hızurlu değil umarım ona olan öfkem bir gün diner..

inşallah, yorum için teşekkürler

iste burda onun rolunu eski eslikten cikarin. eski es degil. kizinizin babasi. rolu bu olsun artik. eski esiniz size kotuluk yapti cikti hayatinizdan. bu artik yalnizca kizinizin babasi. kızınızın hatri icin de sadece kizinizin yararina olan konularda muhatap olacaginiz biri diye dusunun

abartmış olmazsam kısa basit bir örnekle bunu açar mısınız ?

Çocuğuna yansıtmaman güzel birsey
Bırak sizi anlaşamadı ayrıldı bilsin
Bir düzene koyabilirsin her istediği anda görmek yerine

Ayrıca yeniden sevilip sevileceksin

Görümcem de aynı durumu yaşadı
Boşandığında çocukları 3 ve 5 yasında imiş
O çocuklar suanda babalarına ş..siz diyorlar
Ben çok üzülüyorum
Görümcem boşanalı 15 sene olmuş
Hala tüm detayları ile çocukların yanında herşeyi anlatıyor ve çocuklar baba düşmani

Çok üzücü

ben bu olsun asla istemiyorum, aksine çocuğumun istediğinde sığınabileceği bir babası olsun istiyorum. tabi kendisi üzerine düşen insanlığı yaparsa, yapmazsa elimden bir şey gelmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…