Boşandıktan sonra..

Eşin evliliğinden vazgeçmiş doğal olarak tek bağı çocuğu... Onu da istediği sıklıkta doya doya görünce ballı kaymak... Bakım gerektiren bir durum yok sevmelik koklaşmalık...
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum. Şimdilik görüşmeye devam edin ama yavaş yavaş sınır koyulabilir. Telefonla görüntülü konuşma olabilir ama evde ya da dışarsa görüşme sıklığını azaltın. Hastalık, Doğum günü, okul etkinliği gibi durumlarda biraraya gelin. Çocuk büyüdükçe kendi görüşme sıklığını belirlemiş oluyor aslında...

Cocugunuz buyudukce babaya daha cok ihtiyac duyacak.Ne bileyim ilkokul caginda mesela.Bence istedigi sıklıkta gorusturun ama siz gitmeyin yanlarina ailenizden birini verin.Resim atmayin goruntulu aranayin.Cocuk isterse arayin cocugun isteklerini yapin.Madem cok degerliydi cocugu bir taraflarina sahip olsaydida bu yuvayi dagitmasaydi.Bencede sizi gorememek ceza olsun ona.

Yeniden seversin de sevilirsin de tabiki :)
Çocuk belli bir yaşa gelene kadar iletişimde olacaksınız,mecburen...

çocukların eğitim hayatı ve hastalığı dışında muhattap olmuyoruz. watsaap üzerinden yazışıyoruz saygı çerçevesinde merhaba ile başlayan iyi günler ile biten kısa öz cümleler.

görüntülü konuşulacaksa çocuklar konuşuyor direk, aramadan evvel mesaj atıyor çocuklar müsait mi diye..

cocukları alacağı zaman apartmanın dış kapısında bekliyor taa bahçe kapısında yani kapıya çıkamıyor.. ilk zamanlar annem indiriyordu çocukları çünkü bebebklerdi şimdi büyüdüler ben kapıdan uğurluyorum bahçeye kendileri iniyorlar.

hayatımda biri var 6 yıl sonra ilk defa oğlum babasındayken ateşlenmiş doktora gitmişler bu yüzden sevgilimle yemekteyken eski eşle kısa bit elefon konuşması yapmak durumunda kaldım.

rahatsız olup olmadığını sordum : için rahat etmezse gidip alalım çocuğu bakamazsa falan dedi hatta nöbetçi eczane bulabilmiş mi biz gidelim dedi ve rahatsız olmadım sana güveniyorum dedi.

ilerde evlilik olursa annem üzerinden haberleşiriz diye düşünüyorum..

eski eş çocuklara söz vermiş annenizi de alıp yemeğe çıkalım diye (hala umudu var) bense geçiştiriyorum çünkü hayatımda biri var ve bunu ona yapamam

madem sık sık görüşmek istiyor sorumluluk da vertin eski eşe.. çocuk erkekse traşa götürebilir mesela

bi ödevi varsa yaptırabilir... sizin sırtınızdaki yükü paylaşsın sadece sevmeyle olmuyor bu işler

umarım karşınıza düzgün bir insan çıkar ve yeniden seversiniz. Neden sevmeyeceksiniz siz sadece boşandınız ölmediniz kalbiniz halen atıyor. Zaman size ilaç olacak

Sasirmadim aldatmayan erkek yok sizde bunu bilin.. kanlarinda var. Herneyse bence bu konuyu cocukla bagdastirmayin
Sasirmadim aldatmayan erkek yok sizde bunu bilin.. kanlarinda var. Herneyse bence bu konuyu cocukla bagdastirmayin
insan anne olunca her şeyi çocukla bağdaştırılamıyor. ama her şeyde çocuğa göre yaşamak önceliği ona vermek çok doğru değil.

ben çok kinci bir insanım bu nedenle ilk başta sabır diliyorum . Ama ortada bir çocuk olunca her şey daha da zorlaşıyor. Okul hayatında arkadaşlarının babası aldığı için anne bugün beni babam alsın demesi, bayramlar , gösteriler ve baba hasreti çeken bir çocuk . birde şu var eşiniz kötü bir eş olabilir peki kötü bir baba mı. Çoğu erkek boşandıktan sonra çocuklarıyla ilgilenmezler bile . Sizin eşiniz gerçekten çocuğu ile mi ilgileniyor yoksa pişman olduğu için son kozunumu kullanıyor

insan anne olunca her şeyi çocukla bağdaştırılamıyor. ama her şeyde çocuğa göre yaşamak önceliği ona vermek çok doğru değil.
Iste beni sevindiren bi cevap oldu.... yok yasama sebebim cocugum, annem falan... nedir bunlar ya sen nesin o zaman neden varsin?

O hak etmese bile,cocugunuz hak ediyor.
Babasının günahını ona yüklemeyin.
Bırakın görsün, sizinle sahsi iletişime geçemeyeceğini bilmesi yeter.

Öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuz büyüyene kadar en azından babasını kendi özleyip aramak isteyene görüşmek isteyene kadar bu durumun sık yaşanması normal. Çocuğunun psikolojisi için baba ve anne sevgisini eşit yaşamalı çocuğuna bunu anlat biz artık yan yana olmıcaz ama babanı istediğinde görebilirsin de. Eski eşinle sen görüşme birebir çocuğun konuşmak isterse çocuğa ver telefonu konuşamıcak kadar minikse telefon konuşması yapmayın sadece görüntülü konuşma yapın çocuğu görsün sadece yeter. Yani kendini fazla gösterme seni kaybettiğini ve gerçekten neyi kaybettiğini anlaması için kendini dışarıda tut. Çocuğu almaya geldiğinde ya da sen götürdüğünde bakımına dikkat et şık ol eğer ne kaybetti anlasın istiyorsan biraz dikkat et kendine ve ayaklarının üzerinde nasıl durduğunu görsün. Biz bu hayatta erkeklere bağlı değiliz. İlla ki hayatına düzgün bir insan girecektir. Karamsar olma özgüvenini yitirme en önemlisi de kendine olan saygını yitirme.

Annemle iletişime geçmesini istedim ama iki ebeveyn olarak onun muhattabının sadece ben olduğumu söyledi diğerleri ile bi münasebeti yokmuş, bu arada bebeğim henüz 12 aylık yani bebeğimi talepleri doğrultusunda ilerleyemiyorum..

iletişimimiz zaten tarif ettiğiniz gibi, müsait misin deyip arıyor görüntülü sadece çocuğumuzu görüyor sevip kapatıyor vs.. asıl merak ettiğim 6 yıldır yalnız mıydınız ?

ben bunlarıno sorumluluk alsın vs diye yaptırmıyorum da aksine çocuğum babasıyla vakit geçirsin onunla yapabileceği aktiviteler olsun diye yaptırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…