boşandıktan sonra

gamzegl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2014
8
4
88
44
benim kötü giden bir evliliğim var.boşanmayı düşünüyorum ama şu an bunu yapabilecek durumda değilim.ben sonrasını merak ediyorum.özellikle çocuk varsa.boşanmış anneler deneyimlerini paylaşabilir mi?çocuklarınız nasıl etkilendi.hayatınız nasıl düzene girdi.iyi ki boşanmışım, çocuklarım böyle çok daha mutlu diyor musunuz...gibi pek çok sorum var

Ben bosanmis anne babanin cocuguyum. Omrum bi annemde bi babamda onlar olmadi anneannemde gecti gocebe gibi.gercekten cok etkilendim yasimda kucuktu.arkadaslarim ailesine bakip imrenirdim.benim gibi olan arkadaslarim teselliyi sigarada ickide derslerden kacarak vs... aradilar ama cok sukur ben Rabbime yönelerek cozumu buldum.bosandiktan sonra cocuklsr ciddi anlamda etkileniyor ne olursa olsun.bosanma durumunuz sizin ne derecede neler yasadiginiza bagli.hakkinizda hayirlisi olsun

Ben yeni hayat kurmuş biri olarak söylüyorum. Bir kızım vardı boşanmadan önce. Önceleri pek bi ruhu sıkılıyo insanın. Nasıl olucak napıcam needicem diye. Ama mahkeme salonundan çıkana kadar sürdü bende. Sonrası bir huzur. Kızımı baba olmaya alayık olamayn bir adamla büyütmemeyi tercih ettim ben. Boşanma gerçekleştikten sonra biraz saçmalayabiliyor insan. Artık özgürüm gezeyim tozayım moduna giriyo.Abartılmadığı sürece oda yaşanması gereken bir süreç. Sonra kendi kabuğuna çekilme devri geliyo. Zaman geçiyo tabi bu arada. Benim kızım daha mutlu bir çocuk oldu boşandıktan sonra. Ama babasınıda istediği zaman gördü hep. Kaybetme korkusu yaşamadığı sürece çocuklar atlatıyolar bir şekilde. Sonra benim hayatıma biri girdi. Onunda kızı vardı benimkiyle aynı yaşta. Zaman su gibi aktı geçti. Evlendik ve çok mutluyuz şükür. Kızlarımız bizimle yaşıyor. İstedikleri zaman anne babalarını görüyolar. Demem oki mutsuz olunacağı garanti bir evlilikse devam ettirmenin anlamı yok. Çocuklar anne babalarını gördükleri ve mutlu bir evde yaşadıkları sürece daha mutlular.
Allah yardımcınız olsun.Sevgiler.

keşke bu sorularının
kalıbı ve tek düze net bir cevabı olsaydı
malesef
boşanmak kimi aileleri için
yeniden doğmak gibi tanımlanırken
kimisi için
daha kötü günlerin başlangıcı olarak yorumlanıyor

hayırlısı olsun
kimse daha kötüsünü istemez
çekilcek hali kalmadıysa da
daha kötü olur endişesi taşımak ta yanlış olacaktır

Geleceğin güzel olması insanın kendi elinde bence. . Çevrende seni üzecek insanları bulundurursan üzülmeye devam edersin. . .
Öncelikle çocuğun için sonra kendin için sirkelenmelisin . . Hayatın tüm olumsuzluklarına rağmen mutlu olup mutlu edeceğine söz vermelisin kendi kendine. .

Çalışıyorsan aradan geçen süreci farketmeyeceksin bile. .

Herşey size bağlı.
Ben boşandım.
Mutsuz ve kötü bir ailede büyüsün istemedim çocuklarım.
Hiçbir acımı onlara yansıtmadım.
Hiç ağladığımı sinirlendiğimi görmediler.
Gördüler ki boşanma sonrası eve huzur geldi..

Ewet boşandım çocuğumda var. Bebekti 6 aylıktı ayrıldığımızda.
Şimdi 5 yaşında.
Şu an anlıyorum oğlumun etkilendiğini, anne babayı bir hiç görmedi çünkü..
Neden boşanacak durumda değilsin..

Boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum, annemle babam korkunç kavgalarla geçen 9 yıllık bir davadan sonra boşandılar, ablamın ve benim hayatımızı mahvettiler, öbür kardeşlerim çok ufaktı pek anlamadılar
Ablamla eniştem boşandı ki gördüğüm en medeni boşanmadır, sessiz sedasız tek celsede boşandılar, çocukları için hala görüşürler. Yeğenim çok sağlıklı ve mutlu bir çocukluk geçirdi, şimdi üniversite öğrencisi hala aynı dengeyi koruyorlar
Küçük kardeşim boşandı; aynı annemle babam gibi kavga dövüş birbirlerini yediler, pedagoglardan çıkamadı küçük yeğenim en sonunda babası evlendi ve çocuk üvey annesine sarılmayı tercih etti. Hala da öz annesini ve babasını sevmediğini açıkça söyler.
Yani bu işlerde itidal ve çocuklara yansıtmamak, onları koz olarak kullanmamak çok önemli, sakin sessiz yollar ayrıldığında çocuklar bu durumu çok rahat atlatıyorlar

bebeğim 2 aylıkken ayrıldık
iyi kötü hiçbişeye şahit olmadı.
ben yeniden evlendim, herşey güzel.

güzel ama benim başka bir hayatım vardı,başka biri vardı, insan bazen merak ediyor .
lan boşanmasaydım nasıl olurdu acaba , herşey dahamı güzel olurdu yani dediğim gibi bir problemim yok. ama madolyonun iki yüzü gibi.
ayrıca yabancılaşmak korkunc birşey

bir zamanlar sizden ayrı geçirdiği her saniyenin ona zehir zıkkım oldugğunu soyleyen adamdan sanıyorumki tam 4.5 senedir haber yok. bendende ona tabiki.

ben eğer kurtarılacak birşey varsa kurtarmak taraftarıyım.
ayrılmak benım tercıhım degıldı sanırım asla cesaret edemezdim, ama iyi oldu. onunlada bir ömür geçmezdi ciniiiimm yaa

işte böyle kargaşa
unutmuyorsun alışıyorsun hepsi bu

Off kadın olmak ne zor. Hep dert hep tasa. Deminden beri kk da kadınların sıkıntılarını okuyorum. Ya kaynandan çeker ya kocadan.. Acaba birbirimize hayatı neden bu kadar zorlaştırıyoruz.

Umarım gelecek senin için güzelliklerle doludur. Merak ettim neden şu an bu mümkün değil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…