boşandıktan sonrası gelecek kaygısı...

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
43
arkadaşlar ne zaman moralim bozulsa kendimi kötü hissetsem sizlerin yazdığı yorumlarla güç buluyorum.
Boşanma arefesindeyim. 4,5 yıllık evliliğim bitiyor. Aldatma şu bu yok. Ama eşimin en ufak tartışmaya dahi tahammülünün olmaması sürekli olarak beni boşanmayla tehdit etmesi ve her tartışmada gidip ailesinde kalması eve gelmemesi buralara kadar getirdi bizi. Şiddet hep vardı ama hep düzelir umudyla alttan alan ben en son olayda artık bu adama dayanamadığımı sonumuzu göremediğimi anladım. Yalnız ve yalnız benim gayretimle devam eden, evliliğin sorumluluklarından kadın olarak yalnız benim sorumlu olduğumu düşünen, kadının hep susması gerektiğini,erkeğine itaat etmesi gerektiğini savunan bir eşe sahiptim. Ben buyum ve kabul ediyorsan böyleyim. etmiyorsan işine gelirse şeklinde evliliği çıkmaza sokan cevaplarla sürdürmeye çalıştığım bir evlilikti.
En son şiddet olayından sonra anlaşmalı olarak boşanmaya davet ettıiğim şahsiyet benim çok yüksek paralar istediğimi beyan etmiş. (ziynetlerimi ve taksitlerini beraber ödediğimiz evin katılım bedeliydi yüksek bulduğu)
Şu anda çekişemliye dönüşen davamın resmi işleriyle uğraşıyorum hakkımı almak için.

Belki inanmayacaksınız ama ben bu adamı neden çektim ki bu kadar zaman, neden bunca sene uzattım ki diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çok şükür ki huzurlu ve iyi bir işim var, ailem sonuna kadar destekçim. 1,5 aydır yüzünü bile görmüyorum. Artık onun umursamaz, beni her zaman yok sayan, sevgisinden ve ilgisinden yoksun bırakan bir adamla neden daha önce boşanmadığımı anlamıyorum. İçimdeki huzuru ve zaman zaman zihnimi saran mutluluğu anlatamam. Meğer ben o yokken daha iyi hissediyormuşum. Bunun yanı sıra vicdanen de çok rahatım. Evliyken buraya tartışmalarımızı yazdığımda, cevap vermediğimi okuyan arkadaşlar nasıl başardığımı sorarlardı. Evet pek cevap vermezdim. Hep alttan alırdım. Demek ki alttan almakta bi yere kadarmış..

Size özellikle boşanan arkadaşlara sorum şu; her ne kadar kendimi tahminimden de iyi hissetsem de, zaman zaman engel olamadığım, bir gelecek kaygısı sarıveriyor zihnimi. Acaba ben hep böyle tekmi kalırım, hiç çocuğum olmazmı, hiç kendi aileme sahip olamazmıyım gibi gibi..bir sürü soruların içinde buluyorum kendimi.(çocuğum yok 30 yaşındayım)Özellikle boşanan arkadaşlara sorum;

Kendimi bu kadar iyi hissetmem normal mi?
Bu gelecek kaygısı beni zamanla daha mı çok yorar?

okuyan arkadaşlara çok teşekkür ederim...

gelecek korkusu kimde yok ki herkeste var canım.senin de bu hassas aşamada bunu hissetmen çok normal ama hiçbir zaman karamsarlığa kapılma.hayata umutla bakarsan karşılığını alırsın bence:31:
sana mutlu huzurlu bir hayat diliyorum

bu normal bı surec emın ol bunu herkez yasıyor bende bosanmanın etkısını uzerımden atar atmaz ben ne oalcagım dıye kaygılanmaya baslamıstım benımde ufak bır cocugum vardı 2.5 aylık
evlenırmıyım kım evlenır benımle yenıden mutluolabılırmıyım gulebılırmıyım hersey normale donermı , sıradan ınsanlar gıbı olabılırmıyım vs dıye cok uzun sure dusundum hep bunu dusundum
sonra alısıyor ınsan
daha onceden bosanmıs cocuklu kadınlar bana cok tuhaf hanı ayıp bısey gıbı degılde cok uzak gelıyordu
halbukı kendım aynı duruma dusmustum
neyse bosanalı 3 sene dolmak uzere 7.ayı geckındır evlıyım cok sukur
yanı bu kaygılar normal ben psikolojık destekte aldım almama ragmen bu soruları ve sorunları asamadım zamanla oluyor zamana ıhtıyac var

bu normal bı surec emın ol bunu herkez yasıyor bende bosanmanın etkısını uzerımden atar atmaz ben ne oalcagım dıye kaygılanmaya baslamıstım benımde ufak bır cocugum vardı 2.5 aylık
evlenırmıyım kım evlenır benımle yenıden mutluolabılırmıyım gulebılırmıyım hersey normale donermı , sıradan ınsanlar gıbı olabılırmıyım vs dıye cok uzun sure dusundum hep bunu dusundum
sonra alısıyor ınsan
daha onceden bosanmıs cocuklu kadınlar bana cok tuhaf hanı ayıp bısey gıbı degılde cok uzak gelıyordu
halbukı kendım aynı duruma dusmustum
neyse bosanalı 3 sene dolmak uzere 7.ayı geckındır evlıyım cok sukur
yanı bu kaygılar normal ben psikolojık destekte aldım almama ragmen bu soruları ve sorunları asamadım zamanla oluyor zamana ıhtıyac var

yorumun için tşk ederim. Aslında bir an önce kafamı tamamen boşaltıp onunla olan bütün ilişkimi bitirmek istiyorum ama maddi haklarımı vermemekte kararlı. Mecburen 1-1,5 yıl daha bu adamla uğraşmam lazım. Nasıl kurtulucam bilmiyorum bu adamdan. Hiç birşey almadan arkamı dönüp gitmek de işime gelmiyor açıkçası...

yorumun için tşk ederim. Aslında bir an önce kafamı tamamen boşaltıp onunla olan bütün ilişkimi bitirmek istiyorum ama maddi haklarımı vermemekte kararlı. Mecburen 1-1,5 yıl daha bu adamla uğraşmam lazım. Nasıl kurtulucam bilmiyorum bu adamdan. Hiç birşey almadan arkamı dönüp gitmek de işime gelmiyor açıkçası...

ben hıcbısey almadım canım hatta ben ona once bı 300 bın lıralık bı dava actım ondan sonra vazgectım anlasmalı bosandık ve 1 kurus dahı almadım ne cocuga nafaka ne tazmınat ne bısey
kurtulmak ıstedım bazen dıyorum ugrassaydım baen dıyorum ıyı yaptım
bılmıyorum her kadının harcı degıl o kadar zaman ugrasmak ben acıkcası ugrasamazdım ruhsal olarak

ben hıcbısey almadım canım hatta ben ona once bı 300 bın lıralık bı dava actım ondan sonra vazgectım anlasmalı bosandık ve 1 kurus dahı almadım ne cocuga nafaka ne tazmınat ne bısey
kurtulmak ıstedım bazen dıyorum ugrassaydım baen dıyorum ıyı yaptım
bılmıyorum her kadının harcı degıl o kadar zaman ugrasmak ben acıkcası ugrasamazdım ruhsal olarak

canım kendince sen de haklısın ama neden böyle bikarar verdin anlamadım. Neden hakkını almadın ki.Uğraşmadan kim kime ne veriyor. Ben ne olursa olsun alacağım. O düşünsün nasıl ödeyeceğini...

erkeklerin ne kadar kurnaz içten pazarlıkçı ve çıkarcı olduklarını özelliklede EVLENDİKTEN SONRA ANLADIM BEN..niye anlaşmalı boşanacakmışsınki senin o zamana kadarki o evde verdiğin emek maddi manevi zararın yıpranman ne olacak??evliyken bunları görmedikleri gibi ayrılırkende es geçmek işlerine geliyor tabii....sevgili değildin dost hayatı yaşamadın nikahlandın anlaşamadın ayrıldın hakkıınıda sonuna kadar al arkadaşım vazgeçme pes etme o kurnazlık yapıyo işine geldiği gibi davranıyorda sen niye davranmayasın?öylesine arkanı dönüp gitme maneviyatın için emeğinin için uğraş..işine geldiği gibi davranmasına izin verme,geçende eşimle aramda bi tartışma oldu konu büyüdü anlaşamıyoruzlara boşanmalara geldi bana ilk dediği ayrılalım ozaman ama anlaşmalı..ogünden sonra daha ciddii ve daha güvensiz oldum eşime karşı boşanmayı düşünüyosun hadi bide anlaşmalıyıda düşünüyosun yaniii...umarım herşey gönlünce olur..

erkeklerin ne kadar kurnaz içten pazarlıkçı ve çıkarcı olduklarını özelliklede EVLENDİKTEN SONRA ANLADIM BEN..niye anlaşmalı boşanacakmışsınki senin o zamana kadarki o evde verdiğin emek maddi manevi zararın yıpranman ne olacak??evliyken bunları görmedikleri gibi ayrılırkende es geçmek işlerine geliyor tabii....sevgili değildin dost hayatı yaşamadın nikahlandın anlaşamadın ayrıldın hakkıınıda sonuna kadar al arkadaşım vazgeçme pes etme o kurnazlık yapıyo işine geldiği gibi davranıyorda sen niye davranmayasın?öylesine arkanı dönüp gitme maneviyatın için emeğinin için uğraş..işine geldiği gibi davranmasına izin verme,geçende eşimle aramda bi tartışma oldu konu büyüdü anlaşamıyoruzlara boşanmalara geldi bana ilk dediği ayrılalım ozaman ama anlaşmalı..ogünden sonra daha ciddii ve daha güvensiz oldum eşime karşı boşanmayı düşünüyosun hadi bide anlaşmalıyıda düşünüyosun yaniii...umarım herşey gönlünce olur..

çok teşekkür ederim azdıkların için. O kadar emek sarf ettim ki bu evliliği ayakta tutmak için o hiç birşey yapmadı. Neden arkamı dönüp gideyim ki. Hayatta dönmem. Öyle kolay değil sıyrılmak. hakkımı verecek gerekirse evi devredecek ama ödeyecek. Yok öyle..

O gelecek kaygısı dönem dönem oluyor, sen de yine çocuk yok ben de 2 tane var buna rağmen güçlüyüm, mutluyum, huzurluyum. Geçecek hepsi, biraz daha zaman geçtikçe daha da huzur dolacaksın, yaşadığın olaylara dışarıdan bakacaksın.. konuyla ilgili geçmiş zamanda kendime yazdığım bir yazı varda sizin için paylaşmak istedim...

ruhunuzun dinlenmesi gerek, onunla içinizde süren hala bir savaş varsa önce bu savaşı sonlandırarak işe başlamalı...
içinizde kalbinizin en derin yerlerinde onu affedip sonrasında özgür bırakarak uçup gitmesine izin verin...
diğer insanlar arasında yürüsün gitsin oda...

artık bekleme zamanı...yelkenleri yıkama, tekneyi cilalama, sökükleri dikme zamanı...şimdi erzakları hazırlama, kıyıyı köşeyi havalandırma zamanı... şimdi rüzgarı, uygun rüzgarı bekleme zamanı...

şimdi uzun yolculuklarda ağır yükleri taşırken, fırtınalarda kollarına bacaklarına, yürek atışlarına çarpan yelken direklerinin açtığı çizikleri, yaraları yıkamanın zamanı, merhemleyip temiz bezlere sarma zamanı, bir aspirin içip uyumanın zamanı, o yaralara dokunacak sadece dost öpücüklere izin verme zamanı...

yolcuları, rüzgarı, güneşi, dalgaları tekrar gelecekleri güne kadar bekleme zamanı, gündüzleri teknenin her köşesini elinde sert bir tahta fırçası ile fırçalama zamanı, akşamları salatanın, balığın, bir bardak rakının, bir sigaranın yanında demlenip dalgaların sesini dinlemenin zamanı...

sabırla beklemenin zamanı..

vakit geldiğinde bileceksin... içindeki şarkıları söyleme vakti gelinceye kadar çalan şarkıları dinleme zamanı, gözünde birikenleri boşaltma zamanı..

şimdi bekleme, kendini sevme zamanı...

çok teşekkür ederim azdıkların için. O kadar emek sarf ettim ki bu evliliği ayakta tutmak için o hiç birşey yapmadı. Neden arkamı dönüp gideyim ki. Hayatta dönmem. Öyle kolay değil sıyrılmak. hakkımı verecek gerekirse evi devredecek ama ödeyecek. Yok öyle..

aynen öyle..iyi olalım evliliğimiz kurtulsun diye senelerce alttan al al..fedakarlık et et..işini gücünü bırak yeri gelince üstüne bir kıyafet bile alma..sonrada arkanı dön git ona bırak herşeyi zaten kusura bakmada adam olsaydı eğer o bu kadar çekişmeye girmezdi...erkeklik gururuda yokmuş,şimdi o haklarını elinden alıyor,savaşıyorda sen niye vazgeçecekmişsin,ekmeğine yağ sürme,davaya bırak vazgeçme uzarsa da uzasın..sürünsün..

Back
X