• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk yıldönümümüzde kayınvalidemler bizde kalacak, ben bencil miyim?

Nadir denk gelir ama adam haklı geldi bana. Kendimi onun yerine koydum allah korusun annem böyleyse evlilik yıl dönümü falan düşünemezdim. Eşimin 10 gün yaşayacağı rahatsızlığı da. Netice de hastalık bu. Hayatın içinde bunlar da var.

K.validemi sevmem, keyfi olsa ozel gunumuzde bize gelmesini asla kabul etmezdim. Ama kanser hastasi bir kadini kocamdan once ben davet ederdim acikcasi. Kadinin ne kadar omru kaldi bilinmez, ustelik inanilmaz zor bir surec. Vicdanli olan herkes bence aynisini dusunur. Bosanma sebebiniz ne bilemiyorum ama bu bir sorun olmamali.

Ben sizi haksız buluyorum. Beyne sıçramış bir hastalıkta sürecin nasıl ilerleyeceğini hepimiz biliyoruz. Annesinin yanında olmak istemesi o kadar normal ki..
Hem siz boşanmak istiyormuşsunuz. Boşanacak insan yıldönümü kutlar mı?

Kayınvalidesini görünce istemsiz öğüren biri olarak Allah korusun sizin yerinizde olsam,
her ne kadar rahatsız ve mutsuz da olsam idare ederdim bir süre, hastalık ve özellikle kanser hassas bir konu çünkü.

Asıl mesele yıldönümünü kutlayamamak değil asıl mesele kv yi sevmemek ve yaptıklarını unutamamak bu yüzden tepki gösteriyorsunuz. Sizi de anlayabiliyorum bu konuda ancak metastaz yaptıysa muhtemelen durum ciddir çok açık konuşmak istemiyorum annemi bu illet hastalıktan kaybettim. Eşiniz şu an çok hassastır eğer eşinizi seviyorsanız durumu idare etmelisiniz bence size sormadığı, söylemediği için de kendinizi değersiz hissetmiş olabilirsiniz. Grip, nezle vs olsa size gelmek istese haklı olabilirdiniz ama bu konu maalesef çok hassas. Aranızda cinsellik de yokmuş bu da etkiliyor bence eşinizin bahanesini anlamsız buldum sanki ailesini kaybetmiş gibi reddediyormuş sizi cinsellikte böyle bahane olmaz.

Son düzenleme:
Evet cok bencilsiniz. Ciddi hastalik soz konusu, sizin derdiniz yildonumu. Ve cok eminim ki kv bana cok kotuluk etti dediginiz seyler eften puften seyler. Sizden oyle bir enerji aldim. Allah kv'nize sifa size de merhamet versin.

Kayınvalidem kanser hastası, evlerimiz 15 dk yürüme mesafesinde ama 3. katta oturuyor ve asansörü yok. Bizim ev direkt giriş kat, merdivensiz. Tedavi sürecinde bir kez daha gelip kalmıştı. Şimdi de 10 gün boyunca bizde kalacak, her gün ışına gideceği için. Tek sebebi merdiven çıkmakta zorlanmaları (kayınpederim zorlanıyor daha çok).
Kayınvalidemin sağlığında bana karşı çok kötülüğü, haksızlığı oldu. Bırakın evime gelmesini, hasta olmasa yüzünü bile görmek istemiyorum. Ve onlar geldiğinde asla rahat edemiyorum. Yine de güleryüz gösteriyorum, elimden geleni de yapıyorum.
Evimizde yatabileceği tek yer salon ve salonda o yattığı, sürekli uyuduğu için salon kullanılamaz hale geliyor. Ne televizyon, ne oturma alanı vs hiçbir şey kalmıyor. Bir de ben normalde şort - atlet dolaşıyorum aşırı sıcak olduğu için, onlar varken bunu bile yapamayacağım kadar hayatım sınırlanacak. Tüm bunları geçtim, geldikleri gün bizim ilk evlilik yıldönümümüz. Eşimin bile bile bana sormadan, son gün geleceklerini söylemesi beni çok üzdü. Evlilik zaten benim için bitmeye yaklaşıyor, annesinin rahatsızlığı olmasa boşanmayı dile getirecektim, onu bu durumda yalnız bırakmak istemedim. Ama ben onu düşünüp yanında oldukça gördüğüm muamele bu. Evet evlilik konusunda bitirmeye yakınım ama adam 9 yıldır hayatımda ve ona karşı içimde sevgi var, hala belkiler var, ilk yıldönümümüzde “sen de bu süreçte çok ihmal edildin, çok yalnız kaldın, bize de değişiklik olur dışarı çıkalım” diyeceğine bana böyle bir sürpriz yaptı.
Not olarak hastalığın başından beri (4 aydır) her akşam iş çıkışı annesine gitti ve 10-11 gibi geldi eve, ben kocamı günde sadece 3 saat gördüm, ki hastalığın başında annesi gayet iyiydi, hasta olduğuna biz bile inanamadık. Bir de bir hafta önce hastalığın çok ilerlediği haberini aldı eşim (beyne metastaz yapmış) ve çok üzgün.
Yani bu durumlar içerisinde yıldönümü diyerek, benim rahatım ne olacak diyerek bencillik mi yapıyorum bilmiyorum ama kendimi çok yalnız, mutsuz ve normalden çok uzak bir ruh hali içerisinde hissediyorum.

Ve soranlar olacaktır, eşimin el üzerinde tutulan bir abisi var, onun eşi hiçbir şey yapmıyor, ne isteseler yapamam deyip çıkıyor işin içinden…
Ne kadar duyarsızsınız kadının kanseri metastaz yapmış Anne o! Adamın umrunda mı kutlama ya da başka birşey destek boyle olmaz.Sizde kalması da gayet normal

Kendi anneniz böyle bir durum yaşasa yine yıldönümünüzü düşünecekmisiniz ? Belli ki kadıncağızın son zamanları ve oğluda elinden geleni yapmaya çalışıyor.Bence sorun çıkarmak yerine eşinize destek olmalısınız.Siz pek çok kez yıldönümü kutlayabilirsiniz ama o ikinci bir anne bulamaz biraz insaf biraz empati.

Back
X