• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım ama çocuklar babasını istiyor bununla nasıl baş edebilirim

Bence de bi rutin oturtun, ne kadar soylenseler de onun disina cikmayin, zamanla alisicaklar o rutine, eve gelip gittikce size dusman olucak cocuklar, iste geliyo ama annem istemedi o yüzden gidiyo babamiz diye. Rutine sadik kalin, haftasonuysa haftasonu ayri gorussunler. Hafta içi gelsin 2 saat alip gezdirsin biraksin, gibi gibi
Evet bir pedagog ile goruseyim sonra ona gore rutin yapicam ama eski esimde rutin uyacak algi yok ama hayirlisi inşallah bunun altindan kalkabilirim

arada görüntülü falan konuşturun ama sanki eve gelmesi falan çocuklarin durumu tam olarak idrak etmesine manimi olmus anlamadim.
yani baba bir var bir yok gibi oluyo, o yasta pek neden sonuc iliskisi gelismemis oluyo cocuklarda.
cok gormek istiyorlarsa disari falan cikin bi hemek yiyin ama ev ortami sanki cocuklarin kafasini karistirmis

arada görüntülü falan konuşturun ama sanki eve gelmesi falan çocuklarin durumu tam olarak idrak etmesine manimi olmus anlamadim.
yani baba bir var bir yok gibi oluyo, o yasta pek neden sonuc iliskisi gelismemis oluyo cocuklarda.
cok gormek istiyorlarsa disari falan cikin bi hemek yiyin ama ev ortami sanki cocuklarin kafasini karistirmis
Bende eve gelsin vs dedikleri icin öyle istiyorla diye düşündüm o yüzden birde hava soguk çıksınlar istemedik kendine ait evi yok ailesi ile yasiyor ama bende bu konuya dikkat edecegim evde bizi bir arada gormesi vakit gecirmeleri bir cok kisinin dedigi gibi dogru degil galiba

Baba sürekli eve gelmesin denmiş, doğru ama haftasonunu bekleyin denmez ki çocuklara babaya da denmez.
Dışarda görüşseler 2 küçük çocukla dışarda tek başına ilgilenemeyebilir sık sık, yaz vakti de değil ki alsın parka çıkarsın.
Kendi evine götür getir... Zor.
Yani yine en iyisi çocukların evinde görüşmeleri bence.

Herkese merhaba gönlü güzel insanlar uzun cabam ve gayretim sonucu malesef evliliğimi surduremeyip sonunda boşandım esimle ortak karar aldik ve bitti sorun şu ki cocuklarim 3 ve 4 yasindalar bunu onlara anlatmama ragmen bir cok kez - babam gelse babam bizde kalsa sen babami istemiyosun kovdun - gibi sözler duyuyorum inanin birazcik sevgimiz saygimiz ve aynı evi yabanci olmadan paylasabilicek seviyede olsak dönerdim oda bunu istermi bilmiyorum ama çocuklarım icin yapardim ayni evde bur yabanci gibi olsak gider mi ama bu cocuklara karsi vicdanım hic rahat degil nolursunuz tecrubesi olanlar nasil astiniz geciyor mu ben ne yapmaliyim bir yorum atsaniz yeter kimsem yok paylasacak annem babam yok tek basima mucade ediyorken bazen onların bu sozlerini duyunca yikiliyorum simdiden cok teşekkür ederim
Babalarını istiyorlarsa biraz da babalarına gönderin. :)

Görüşüyorlar tabiki ben elimden geldiginde bir sekilde gorusmelerini sağlıyorum haftada nerdeyse 3 4 kere hatta ben sirf onlar eksik hissetmesin diye eve çağırıyorum birlikte vakit gecirelim eksik hissetmesinler diye yalandan gülüyoruz resmen ama buna ragmen istiyorlar ben kahroluyorum nasil bas edilir nasil ben böyle olsun istemedim
Ev ortamında sık sık görüşmek iyi olmuyor.Evde varlığını aramaları normal tabi,dışarıda mahkeme kararına uygun görüşmeleri en iyisi.Benim oğlum da soruyordu,şimdi sormuyor

Keşke zamanında çocukların yanında kavga etmeseydiniz. Muhtemelen sizin babalarına git vs dediğinizi duydular.
Bence baba eve gelmemeli. Herkesin kendi evi olmalı, oraya gelip gitmeli çocuklar.
Baba da çocuklarla sizin onu koymadığınızı kısa net bir şekilde söylemeli. Acaba bir yadım mı alsanız?

Sizin adınıza sevindim ama. Çok güçlüsünüz. Duygularınıza yenilmeyin. Çocuklar şu an kendileri için neyim iyi olduğunu bilemez, siz bilirsiniz. Oturup sürekli bir şeyler anlatmayın. Net ve kısa 💕

Yaa kıyamamm🙏🙏🙏 rabbim sanada cocuklarinla iyi bir hayat nasip etsin..hayirli kapilar açsin insalah
Amin i
Ev ortamında sık sık görüşmek iyi olmuyor.Evde varlığını aramaları normal tabi,dışarıda mahkeme kararına uygun görüşmeleri en iyisi.Benim oğlum da soruyordu,şimdi sormuyor
Oylemi umarim benimkilerde bırakır sormayi karsilarinda çok kötü hissediyorum çünkü

Bizim burada bir komşu ayrıldı adam haftasonlari gelip alıyor iki küçük çocuğu.
Bence bir kural olmali.
Aynı evde sizin ikinizi görünce ayrildiginizi kabullenmeleri zor olur.
Aslinda var.. mesela kimin yanindan gidecekse o kisi goturuyor.. boylece cocuklarda evde annemi yalniz birakiyoruz ya da babamizi yalniz birakiyoruz dusuncesi olmuyor.

Aslinda var.. mesela kimin yanindan gidecekse o kisi goturuyor.. boylece cocuklarda evde annemi yalniz birakiyoruz ya da babamizi yalniz birakiyoruz dusuncesi olmuyor.
Evde hep beraber buluşma bence mantıksız.
Çocuklar ayrıldılar diye düşünmez.
Bir geziye gitti gelecek gibi bakar.
Kesin çizgilerle ayrilmali.
Ablamın öğrencisi öğretmenim ben haftasonlari babamda kalıyorum odevleri babamın teline atın demiş.
Haftaici anneme atabilirsiniz demis.
Herşeyin farkında ve net çocuk.
Kadın adamın evine gitse yada adam kadının evine gelse hep beraberiz görüntüsü oluşuyor bu da boşanmış fikrini oluşturmaz çocukta.
Benim dediğim adam evin önünden alıyor eski karısının.
Bizim mahallede bile kadınla adam o kadar bir ara konustularki sikifiki şekilde herkes barisacaklar diye dusundu .
Dış gozlem bile ayrıldıklarına inanmadi.
Çocuk haliyle umutlanir.

Amin i

Oylemi umarim benimkilerde bırakır sormayi karsilarinda çok kötü hissediyorum çünkü
Hem çocuklar evde babanin birkaç saatlik varlığına alışıyorlar, zaten ozlemisler gitmesi koyar onlara..Bir dönem pandemi yüzünden ben de babayı eve kabul ediyordum ama çocuktan kaçarak gitmek zorunda kalıyordu

Görüşüyorlar tabiki ben elimden geldiginde bir sekilde gorusmelerini sağlıyorum haftada nerdeyse 3 4 kere hatta ben sirf onlar eksik hissetmesin diye eve çağırıyorum birlikte vakit gecirelim eksik hissetmesinler diye yalandan gülüyoruz resmen ama buna ragmen istiyorlar ben kahroluyorum nasil bas edilir nasil ben böyle olsun istemedim

Düzen lazim o çocuklara. Eve çağirirsan tabiki boşanma kafalarinda oturmaz. "Madem babam gelebiliyor, niye ayri evdeyiz" tabiki derler. O yalandan gülmeleride anlarlar.

Düzen lazim. Haftanin baze günleri babada kalsinlar, atiyorum pazartesi-sali, carsamba-cumada sende. Yada 1 hafta sende, 1 hafta babada kalsinlar. Bunun birsürü formülü var. Aç google'i araştir.

Ve çocuklar ile konuşman lazim, az ve öz fazla detaya girmeden "Biz baba ile anlaşamadik fakat inimizde sizleri çok seviyoruz hepte seveceğiz" gibisine.

Sonra zaman ile alişirlar. Yeterki sevgi his etsinler.

Keşke zamanında çocukların yanında kavga etmeseydiniz. Muhtemelen sizin babalarına git vs dediğinizi duydular.
Bence baba eve gelmemeli. Herkesin kendi evi olmalı, oraya gelip gitmeli çocuklar.
Baba da çocuklarla sizin onu koymadığınızı kısa net bir şekilde söylemeli. Acaba bir yadım mı alsanız?

Sizin adınıza sevindim ama. Çok güçlüsünüz. Duygularınıza yenilmeyin. Çocuklar şu an kendileri için neyim iyi olduğunu bilemez, siz bilirsiniz. Oturup sürekli bir şeyler anlatmayın. Net ve kısa 💕
Teşekkürler 🙏
Düzen lazim o çocuklara. Eve çağirirsan tabiki boşanma kafalarinda oturmaz. "Madem babam gelebiliyor, niye ayri evdeyiz" tabiki derler. O yalandan gülmeleride anlarlar.

Düzen lazim. Haftanin baze günleri babada kalsinlar, atiyorum pazartesi-sali, carsamba-cumada sende. Yada 1 hafta sende, 1 hafta babada kalsinlar. Bunun birsürü formülü var. Aç google'i araştir.

Ve çocuklar ile konuşman lazim, az ve öz fazla detaya girmeden "Biz baba ile anlaşamadik fakat inimizde sizleri çok seviyoruz hepte seveceğiz" gibisine.

Sonra zaman ile alişirlar. Yeterki sevgi his etsinler.
Evet haklisiniz babanin kendine ait evi yok ailenin yaninda ve çocuklar gece bensiz henuz uyumuyorlar bu yüzden kalamiyor lar ama digerler soyledikeriniz yapilabilir evet duzen konusunda dikkat edecegim kesin ve net seyler ile anlatacagim

Bence evinizde görüştürmeyi kesmeniz gerekiyor. Çocukların aklında "Ha demek babam eve gidip gelebiliyor. Annem yüzünden evde kalamıyor. Annem kovuyor. O zaman suçlu annem" düşüncesi oluşturmuşsunuz. Çocuklar sizin ne çektiğinizi anlayamayacağı için onlara göre babaları suçsuz, günahsız, evden atılmış pozisyonunda şu an. Yani biriyle çok severek ayrıldığınızda neredeyse her gün onu görseniz ayrılığa alışmanız ve hazmetmeniz yetişkin olarak bile sizi zorlardı. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Bir rutine bağlayıp sadece haftasonları görüştürün. Bir pedagogla görüşüp çocuklarınıza durumu nasıl kabullendirebileceğinizi öğrenin.

Çok zor bir süreç. Yaşadığım için biliyor, kolaylıklar diliyorum. Bir de sende iki tane. İlk zamanlar biz de çok zordu babayı istemeler, ağlamalar. Tam bu süreci atlattım, artık alıştı, kabullendi derken şimdi babasıyla beni bir arada görmek istiyo, görüştüklerinde beni de yanında istiyo, "barışın" diyo her ikimize de "ikinizle aynı evde yaşamak istiyorum" diyo. Baktım çıkamıyorum işin içinden 5 yaşındaki çocuğu aldım karşıma ve bir yetişkin gibi "babasıyla severek evlendiğimizi, sonra anlaşamadığımız için ayrıldığımızı, babasının da benim de onu çok sevdiğimizi ama bir arada olmamızın asla mümkün olmadığını, bunu kabullenmesi gerektiğini şu an değilse de ileride iyi ki ayrılmışsın anne diyeceğini" söyledim. Yanlıştır, doğrudur bilmiyorum ama şiştim artık, yeter.

Çok zor bir süreç. Yaşadığım için biliyor, kolaylıklar diliyorum. Bir de sende iki tane. İlk zamanlar biz de çok zordu babayı istemeler, ağlamalar. Tam bu süreci atlattım, artık alıştı, kabullendi derken şimdi babasıyla beni bir arada görmek istiyo, görüştüklerinde beni de yanında istiyo, "barışın" diyo her ikimize de "ikinizle aynı evde yaşamak istiyorum" diyo. Baktım çıkamıyorum işin içinden 5 yaşındaki çocuğu aldım karşıma ve bir yetişkin gibi "babasıyla severek evlendiğimizi, sonra anlaşamadığımız için ayrıldığımızı, babasının da benim de onu çok sevdiğimizi ama bir arada olmamızın asla mümkün olmadığını, bunu kabullenmesi gerektiğini şu an değilse de ileride iyi ki ayrılmışsın anne diyeceğini" söyledim. Yanlıştır, doğrudur bilmiyorum ama şiştim artık, yeter.
Ben de boşanma aşamasında olan biriyim.3 yaşındaki oğlumu boşanma sürecinde ve sonrasında olumsuz etkilenmemesi adına yardım için pedagog ile görüşüyorum.Sizin yazdığınız cümleleri söylemem gerektiğini belirtiyor.

Çocukların tepkileri normal, adamı eve almayın, ben çocuk olsam “madem annem babam yanyana durabiliyor evde, neden boşandılar” der sinirlenirdim. Barışma durumunuz varsa çocuklar için barışın.

Back
X