• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım ama çocuklar babasını istiyor bununla nasıl baş edebilirim

Çok zor bir süreç. Yaşadığım için biliyor, kolaylıklar diliyorum. Bir de sende iki tane. İlk zamanlar biz de çok zordu babayı istemeler, ağlamalar. Tam bu süreci atlattım, artık alıştı, kabullendi derken şimdi babasıyla beni bir arada görmek istiyo, görüştüklerinde beni de yanında istiyo, "barışın" diyo her ikimize de "ikinizle aynı evde yaşamak istiyorum" diyo. Baktım çıkamıyorum işin içinden 5 yaşındaki çocuğu aldım karşıma ve bir yetişkin gibi "babasıyla severek evlendiğimizi, sonra anlaşamadığımız için ayrıldığımızı, babasının da benim de onu çok sevdiğimizi ama bir arada olmamızın asla mümkün olmadığını, bunu kabullenmesi gerektiğini şu an değilse de ileride iyi ki ayrılmışsın anne diyeceğini" söyledim. Yanlıştır, doğrudur bilmiyorum ama şiştim artık, yeter.

Çocukların tepkileri normal, adamı eve almayın, ben çocuk olsam “madem annem babam yanyana durabiliyor evde, neden boşandılar” der sinirlenirdim. Barışma durumunuz varsa çocuklar için barışın.
Ayyy barışmak mi aynı evde iki yabancı gibi mümkün değil onunda öyle Bir çabası hic yok

Ben de boşanma aşamasında olan biriyim.3 yaşındaki oğlumu boşanma sürecinde ve sonrasında olumsuz etkilenmemesi adına yardım için pedagog ile görüşüyorum.Sizin yazdığınız cümleleri söylemem gerektiğini belirtiyor.
Başka nasıl bir yol izlemenizi söylüyor peki bana yardımcı olur musunuz

Bi uzmanla görüşün bence nasıl davranmanız gerektiğini o daha iyi yönlendirir.
Ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz belediyelerden...
Yoksa boşandıktan sonra hala eve gelip gitmesi bence uygun değil.
Çocuklara o ayrımın iyi bir şekilde yapması gerekiyor. Yaşlarına, karakterlerine göre ancak uzman yardımcı olur kalıcı bir hasar kalmaması için.

Başka nasıl bir yol izlemenizi söylüyor peki bana yardımcı olur musunuz
Çocuğun belli bir rutine göre babayla görüşmesi,çocuğa biz anlaşamadık ama bunda senin bir hatan yok,seni ikimiz de Cok seviyoruz,senin artık iki evin var eğer istersen o evden bu eve bu evden o eve oyuncaklarni götürebilirsin,vs cümleler söylemek.Ben evden ayrıldığımda çocuk 4 aylıktı,bizi pek bir arada görmedi,aile kavramıni oturtmak için de, oyuncaklardan anne-baba-cocuk figürleri oluşturup onları konusturun demişti.

Pandemi başında eve serbestçe girip çıkıyordu, çocuk yokluğuna zor alıştı.Baba nerde niye gelmiyor diyordu.Ben babam işte diyordum,pedagog bunu yanlış buldu,yalan söylüyorsunuz güveni sarsılır gerçek neyse onu bilsin dedi Bir de ben ileride çocuğu bak babası ölen çocuklar da var sen şanslısın demeyi düşünüyordum,bunu da çocuğa babam ya ölürse, demekki babalar ölüyormus diye bir korku yüklemek olur dedi çok doğru Aklımda kalanlar bunlar

Herkese merhaba gönlü güzel insanlar uzun cabam ve gayretim sonucu malesef evliliğimi surduremeyip sonunda boşandım esimle ortak karar aldik ve bitti sorun şu ki cocuklarim 3 ve 4 yasindalar bunu onlara anlatmama ragmen bir cok kez - babam gelse babam bizde kalsa sen babami istemiyosun kovdun - gibi sözler duyuyorum inanin birazcik sevgimiz saygimiz ve aynı evi yabanci olmadan paylasabilicek seviyede olsak dönerdim oda bunu istermi bilmiyorum ama çocuklarım icin yapardim ayni evde bur yabanci gibi olsak gider mi ama bu cocuklara karsi vicdanım hic rahat degil nolursunuz tecrubesi olanlar nasil astiniz geciyor mu ben ne yapmaliyim bir yorum atsaniz yeter kimsem yok paylasacak annem babam yok tek basima mucade ediyorken bazen onların bu sozlerini duyunca yikiliyorum simdiden cok teşekkür ederim
Evlilik kötü ama 9 ay arayla hamile kalınmıs.
Korunurken oldu vakası sanırım.
Yardım almanız sart bir uzmandan.

Çocuğun belli bir rutine göre babayla görüşmesi,çocuğa biz anlaşamadık ama bunda senin bir hatan yok,seni ikimiz de Cok seviyoruz,senin artık iki evin var eğer istersen o evden bu eve bu evden o eve oyuncaklarni götürebilirsin,vs cümleler söylemek.Ben evden ayrıldığımda çocuk 4 aylıktı,bizi pek bir arada görmedi,aile kavramıni oturtmak için de, oyuncaklardan anne-baba-cocuk figürleri oluşturup onları konusturun demişti.

Pandemi başında eve serbestçe girip çıkıyordu, çocuk yokluğuna zor alıştı.Baba nerde niye gelmiyor diyordu.Ben babam işte diyordum,pedagog bunu yanlış buldu,yalan söylüyorsunuz güveni sarsılır gerçek neyse onu bilsin dedi Bir de ben ileride çocuğu bak babası ölen çocuklar da var sen şanslısın demeyi düşünüyordum,bunu da çocuğa babam ya ölürse, demekki babalar ölüyormus diye bir korku yüklemek olur dedi çok doğru Aklımda kalanlar bunlar
Tam senin yazdigini yazmak ici girmistim buraya..

Ayrilmak ya da bosanmak demen gerekmiyor.. 2 eviniz oldugunu soyleyeceksin. Bunu kotu birsey degil guzel birseymis gibi lanse edeceksin. Ne guzel herkesin 1 evi var sizin 2 diyeceksin… ve asla bir daha evine alma babalarini.. cunku mantiksiz bu durum, daha oncede soyledim bunu zaten

Ayrılan çoğu erkeğin en buyuk karaktersızlıği bekar oğlan gıbı gezmek ..... Yarın bır gun bekar oğlan gıbı nışan yapar davetıye bastırır kına yapar dugun salonlarında dugun yapar Çocuk kımın umurunda ...

Evde hep beraber buluşma bence mantıksız.
Çocuklar ayrıldılar diye düşünmez.
Bir geziye gitti gelecek gibi bakar.
Kesin çizgilerle ayrilmali.
Ablamın öğrencisi öğretmenim ben haftasonlari babamda kalıyorum odevleri babamın teline atın demiş.
Haftaici anneme atabilirsiniz demis.
Herşeyin farkında ve net çocuk.
Kadın adamın evine gitse yada adam kadının evine gelse hep beraberiz görüntüsü oluşuyor bu da boşanmış fikrini oluşturmaz çocukta.
Benim dediğim adam evin önünden alıyor eski karısının.
Bizim mahallede bile kadınla adam o kadar bir ara konustularki sikifiki şekilde herkes barisacaklar diye dusundu .
Dış gozlem bile ayrıldıklarına inanmadi.
Çocuk haliyle umutlanir.
Evet cocuklara yumusak ve net bir dil kullanmak lazim. Bosanmak demek yerine iste anlasamiyoruz o yuzden iki ayri evimiz var gibi..ama mumkun mertebe evlere giris cikis olmamasi dogru olan. Cocuklar olur 15-16 anlarlar ama 3-4 yasindaki cocuk anlayamaz bunu. Daha cok minikler

Ayrılan çoğu erkeğin en buyuk karaktersızlıği bekar oğlan gıbı gezmek ..... Yarın bır gun bekar oğlan gıbı nışan yapar davetıye bastırır kına yapar dugun salonlarında dugun yapar Çocuk kımın umurunda ...
Ben ekmek almaya çıkamıyorum bırakıp çocukları o geziyor görmeye zor geliyor o kadar haklisin ki

Anladim elbette çocuklarım icin kendimden kendi benligimden feragat edip eski esimin cercevesinden hayata bakip tekrar deneyebilirdim ama benim kadar buna çabası olmayan bir adama yakacak pek birseyim yok
Aynen ışık olsa yapacak gibiydiniz tam olarak bunu kastettim .Ama siniri hem çocuklarınıza hem eski esinize cizerseniz zamanla her şey yoluna girer,başarılar dilerim

Görüşüyorlar tabiki ben elimden geldiginde bir sekilde gorusmelerini sağlıyorum haftada nerdeyse 3 4 kere hatta ben sirf onlar eksik hissetmesin diye eve çağırıyorum birlikte vakit gecirelim eksik hissetmesinler diye yalandan gülüyoruz resmen ama buna ragmen istiyorlar ben kahroluyorum nasil bas edilir nasil ben böyle olsun istemedim
Hatanız burada zaten.. Çocuklara boşanma mevzusunu net kesin bir dil ile anlatın diyor psikologlar bıcak gbi kesin ümit etmesinler umut edip barıstırmaya birleştirmeye calısmasınlar diyor. Kimi çocuk çocukluğunu anne babayı barıstırma üzerine heba ediyormuş. Siz cocuklarınzı karsınıza alıp konusacaksınız. Durumu izah edeceksiniz. Psikolog Tülay Kök videolarına bakabilirsiniz.

Back
X