Boşandım ama çok zorlanıyorum

Boşanmış bir kadın olarak durumunuza inanılmaz üzüldüm.
Maddiyat olmadan cidden geçinmek imkansız.
Benim babam da hiç bir şekilde para almamı istememişti. Ama ben yine de bir miktar talep ettim. Yoksa boşanmayı zorlaştıracağımı söyledim.
Çok ağır bir dönem geçiriyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Ama çocuğu tek başınıza yapmadınız. Haklarınızı alın lütfen.

Biz protokolü hazırlarken karşı tarafın avukatıyla (avukatım yoktu) ben nafaka istedim babam ve amcaların hayır diye izin vermedi hepsi yamyamlar gibi başımda duruyordu. Hayatımı mahvettiler zaten hepsinden nefret ediyorum
Cok zor durumdasın allah yardımcın olsun canım ama bence kurtulduğun içinde şanslısın.Örnek olsun duye yazıyorum benim kardeşimde anlaşmalı boşandı ve nafaka talep edilmedi onun da 1 kızı var fakat aradan 2 yıl geçtikten sonra yani bu yıl nafaka davası açtı ve çocuğa nafaka bağlandı yani anlaşmalı boşandın ve başta nafaka talep etmedin diye sonradan etme hakkının olmadığını düşünme boşandıktan sonrada olsa eski eşine nafaka davası açabilirsin aklında bulunsun hiçbir şey için geç değil

Babanız ve amcalarınız siz boşanırken neden aldatan ve alkolik olan sizmişsiniz gibi davrandılar? Allah yardımcınız olsun.

Şu fakirlik kağıdı ile cidden anlamlı bir takım yardımlar alınabiliyor benim anladığım.
Bu işin hangi kanallar yoluyla halledildiğini kesin bilen arkadaşlar konu sahibini yönlendirirse çok güzel olur.

Ben aile ve sosyal politikalar bakanlığının izmir şubesinden ikamet kağıdı ile gidildiğinde yardım talep edildiğini duydum. Yetkililer eve gelip durumu gözlemleyip rapor oluşturuyormuş ve kira yardımı, eşya yardımı gibi imkanlar sağlıyormuş. Bunu duyan arkadaşlar var mı? Yoksa bunu belediye ve valilik de yapabiliyor mu?

Allah aşkına bir daha babanızı ve onun ailesini dinlemeyin. Size eziyet çektirmeye yeminli gibiler. Nafakayı her zaman isteyebilirsiniz. Gerekirse baroya başvurun avukat talep edin.

Babanızı amcanizi dinlemeyecektiniz. Nafaka almamı istemiyorsanız her ay bana parayj siz verin diyecektiniz. Ailenizin destek olması gerekir size. Hiç mi düşünmüyorlar? En azından kendinizi toparlayana kadar destek ol salar sonra kendi yağınizda kavrulurdunuz

Merhaba kızlar uzun zamandır yoktum burda bazen girip yazmak istiyordum ama ona da fırsatım olmuyordu. Hemen konuya girmek istiyorum, daha önce ki konularıma bakarsanız kötü bir evlilik geçirdim bir çocuğum var ve boşandım. Boşandıktan sonra nafaka alamadım, anlaşmalı olarak boşandık ailem nafaka almama izin vermedi ve şuan maddi olarak hiç yardımcı olmuyorlar. üstelik babam boşanınca aldığım altınlarımı zorla aldı 5 ay sonra verecem dedi vermedi. Çok zor durumdayım başka şehire geldim çocuğum var işe girmem gerekiyor ama onu bırakacak kimsem yok halam var ama oda bakmıyor çocukları var ve çocukları benim çocuğuma zarar veriyor sosyal hizmetlerden ücretsiz kreş istedim işe başladığıma dair belge istediler ama kızımı kreşe koymadan işe başlayamam ki belge versem bile kreş vermeleri bi kaç ay sürebilirmiş. Bu ay ki kiramı bile çıkaramıyorum. Babam da yardımcı olmuyor yardım istesem buraya gel diyor oraya gitsem orda sürekli kavga gürültü evin içinde sürekli küfürler eden babam ve kardeşim var. Nolur neden altınlarını verdin demeyin ben altınları vermeden evden çıkmadı çok zorladı araya girenler oldu ama yinede kurtulamadım aldı o altınları. Sormak istediğim nerelerden kızım için yardım alabilirim kreş yardımı gibi çünkü çalışmam gerekiyor çok zor durumdayım ve kızım var diye çalışamıyorum babasıyla konuştum bir süreliğine sende kalsın dedim oda istemiyorum dedi. Boşanan kadınlar boşandıktan sonra ki dönemi nasıl atlattınız? Benim durumumda olanlar neler yaptınız
Baban neden nafaka almana izin vermedi o senin ve çocugunun hakkı
Madem aldırmadı yardımcı olması gerekir söylemediniz mi hiç nafaka aldırmadın bakacaksın bize die
İş konuşuna gelince bazi iş yerleri çocuguyla birlikte işe gidebiliyosu kreş vardı iş yerinde anne oraya bırakıyodu çocugunu bunu gecen senelerde duyöuştum hala varmı bilmiyorum bi arastırın isterseni allah yardımcınız olsun çok zor 😞

Belediyeye git durumunu anlat mutlaka yardım görürsün fakfuk fonunda maddi güçlük çeken insanlara yardım ediyorlar diye duydum

Bide umutcan derneği varya orda hem erzak yardımı hemde para yardımı yapıyolar bide oraya başvurun en azından bi iş bulana kadar elinde para olur

Babanızı amcanizi dinlemeyecektiniz. Nafaka almamı istemiyorsanız her ay bana parayj siz verin diyecektiniz. Ailenizin destek olması gerekir size. Hiç mi düşünmüyorlar? En azından kendinizi toparlayana kadar destek ol salar sonra kendi yağınizda kavrulurdunuz
Evet öyle söyledimm onlarda kabul etti ama sonra hiç. Sormadılar burda ameliyat oldum babam bir kere bile sormadı nasıl ameliyat oldun hangi parayla oldun diye bir kere aramadı

Merhaba kızlar uzun zamandır yoktum burda bazen girip yazmak istiyordum ama ona da fırsatım olmuyordu. Hemen konuya girmek istiyorum, daha önce ki konularıma bakarsanız kötü bir evlilik geçirdim bir çocuğum var ve boşandım. Boşandıktan sonra nafaka alamadım, anlaşmalı olarak boşandık ailem nafaka almama izin vermedi ve şuan maddi olarak hiç yardımcı olmuyorlar. üstelik babam boşanınca aldığım altınlarımı zorla aldı 5 ay sonra verecem dedi vermedi. Çok zor durumdayım başka şehire geldim çocuğum var işe girmem gerekiyor ama onu bırakacak kimsem yok halam var ama oda bakmıyor çocukları var ve çocukları benim çocuğuma zarar veriyor sosyal hizmetlerden ücretsiz kreş istedim işe başladığıma dair belge istediler ama kızımı kreşe koymadan işe başlayamam ki belge versem bile kreş vermeleri bi kaç ay sürebilirmiş. Bu ay ki kiramı bile çıkaramıyorum. Babam da yardımcı olmuyor yardım istesem buraya gel diyor oraya gitsem orda sürekli kavga gürültü evin içinde sürekli küfürler eden babam ve kardeşim var. Nolur neden altınlarını verdin demeyin ben altınları vermeden evden çıkmadı çok zorladı araya girenler oldu ama yinede kurtulamadım aldı o altınları. Sormak istediğim nerelerden kızım için yardım alabilirim kreş yardımı gibi çünkü çalışmam gerekiyor çok zor durumdayım ve kızım var diye çalışamıyorum babasıyla konuştum bir süreliğine sende kalsın dedim oda istemiyorum dedi. Boşanan kadınlar boşandıktan sonra ki dönemi nasıl atlattınız? Benim durumumda olanlar neler yaptınız
Anlaşmalı da boşansanız çocuk için hakimin nafaka bağlaması gerekiyordu diye biliyorum. Siz barodan ücretsiz avukat talep edip iştirak nafakası bağlanması için dava açın öncelikle. Bu şekilde zor herşey. Rabbim kolaylık versin inşallah tez vakitte.

İzmirde Berrin Güner var. İzmirin meleği diye hitap ediyorlar. Facebook tan bi arayın. Bu şekilde yardıma muhtaç ailelere yardım konusunda çok ama çok yardımcı oluyor. Ben sosyal medyadan takip ediyorum. Ona mutlaka ulaşmaya çalışın.

Bulunduğunuz ildeki aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı sosyal hizmet merkezine başvurun. Çocuğunuz için yardım alabilirsiniz. Şuan işsiz olduğunuzu söyleyin ve tabi nafaka alamadığınızı.

Allah yardimcin olsun

Back
X