"boşandım dimdik ayaklarımın üzerindeyim" diyenler bize moral lütfen :)

cnm hakkında hayırlısı olsun çok şükür boşanmışsın. bende 6 ay önce dava açtım ama eşim boşanmak istemiyor 5 martta duruşma günüm var. açtığım konuları hatırlayanlar vardır belki karar verdim, ev tuttum ve hiç pişman olmadım çoook mutlu ve huzurluyum. özellikle ona dersini verdiğim için kendimi çok güçlü hissettim ve onsuz kendi hakimiyetimi kurdum. inan bana bundan sonra yaşayacakların bundan öncekilerden kötü olmayacak.

merhaba kısa zaman önce açmış olduğum konumu okuyanlar bilir bu nedenle konuyu açmayacağım...
Bende boşanma aşamasındayım ve bu konuyu görünce hemen atladım sonuçta bu süreci bende yaşayacağım beni neler beklediğini bilmek isterim yani konun için teşekkürler bende takipçisi olacağım...
Bana gelince daha mahkemem olmadı sanırım bu ay sonunda olacak, ilk zamanlara bakarak ben daha iyiyim çalışıyorum, spora başladım, hafta sonları yakın seyahatler yapıp kafamı dağıtıyorum inan bana çok iyi geldi tavsiye ederim... e tabi zaman zaman kötü olmuyo da değilim ama yazılanlara bakılıncada geçecek diyorsunuz ve size güveniyorum...Umarım sende ve bizim gibi olanlar en az hasarla bu süreci atlatırlar

yaşayacakların bulunduğunçevre ve şehire göre değişir tabi biraz.mesela ben doğuda idim müdürüm biliyordu tabi çünkü o şerefsizin soyadı hala üzerimdeydi remen boşanana kadar .şu beni çok üzüyordu mesela bekar bi bayanın yanında erkek görseler kötü düşünmezler ama evlenip boşanmış olunca hemen kötü düşünebiliyordı onlarıda Allaha havale ettim rabbim beni biliyo ya gerisini ispatlamak zorunda değilim.hep şunuda söylerim benim hakkımda kötü düşünenei ı Allah beter etsin!!!!ben eğer kötü bir yaşantı sürüdürmüş olsaydım şuan dünyanın en temiz insanı ile evliolmazdım Allahım razı olsun eşimden benim boşanmış olmamaı hiç sorun etmedi

ßenim işyernden geçen seneden bir arkdasım vardı :) 7 8 yıllık evli bi kızı vardı . hergün bir sorunla gelirdi çok ağladık üzüldük. daha 4-5 ay önce boşanma kararı aldı çok korkuodu yapamam edemem nasıl olucak diye birde çocuk için. ama konusa konusa o cesareti aldı. evini hemen ayrdı eşyalarını topladı kızını aldı gitti. evi yakın tuttu onlara sırf çocuk için. çOk zorlandı. evde eşya yoK , maaş desen yetmio bunalımlara girdi hergün ağlayarak beni arardı . çocuk bişi istiyodu alamıordu çock neticede anlamıodu kızıp babamı istiyrm o alır diyordu . derken derken işte bugünegldi . dava bazı nedenlerden dolayı kaldı ama boşanmş gibiler şuan. ayrı yasıolarlar ve mümükn olmadkça grşmüolar. şUan dediği laf :) neden daha önce bunu yapmamıŞm canıma yazıkmş diyor. gece kafam rahat yatıyorum artık diyor. ve maddi manevi bi şklde kendini toparladı. ama bu evrede tek bi dostunla herşeini gece gündüz knşman lazm. ağlaya ağlaya açıla açıla ki o beni seçti. bazen ben zorlanıordum artık nişan günümde bile onu dinlemişmdir yani. Ve aile çok büyük yer kaplıo arkdşımn ailesi yanında bile olmadı doru düzgün. buna rağmen şuan çok iyi kendini toparladı ve eskisinden daha mutlu rahatt huzurlu:)

doğru duvar yıkılmaz canım .Allah kullarına kaldıramayacağı yüküde vermez ne yaşarsan yaşa sevmediğin değer görmediğin hırpalandığın bir adam kadar acı vermeyecek sana.biraz duygusal olcaksın belki olsun.gez dolaş içini dök sürekli aklına eski kocanın kötülüklerini getir iyice miden bulansın.oh beeee de.

saolun kızlar:) bugün tam olarak 15 gün oldu resmi olarak boşanalı. arada sırada mutsuz olduğum zamanlar olsa da yeterince iyiyim çok şükür... batıda bir yerlerde olduğum için de herkes gayet normal karşılıyor ve iş arkadaşlarım tek dayanaklarım benimmmm çok seviyorum onları ve hepsi bana destek olmak için elinden geleni yapıyorlar Allah razı olsun.
şimdi bi muhasebesini yapıyorum da yaşadıklarımın elimden gelen herşeyi yaptığımı bildiğimden mi yoksa son noktaya kadar beklediğimden mi bilinmez içim huzurlu. en azından bayramlarda 70 yaşındaki ananem ve dedeme gitmek istemeyen insanla uğraşmıcam, en azından ailesinden aldığı gazla hayatımı mahveden doğum günümde bile tek başıma kalmama sebep olan kimse olmayacak ve en azından Allahıma binlerce kere şükür ailemden vazgeçmemi isteyecek kadar cahil adam ve ailesi ile iğrenç ve sahtece zaman geçirmek zorunda kalmayacağım... şimdi asıl meselem evi satmak borçları ödemek ve kafamı toparlayıp aileme yakın bir yere tayin istemek:) geleceğimin yapabileceğim tarafına yön vermeye çalışıcam gerisi Allah'a kalmış..
hee merak ediomuydum ne yaptığını , dürüst olmak gerekirse ediyorum. ama zaten bi şekilde geliyor bu haberler bana... kendisinin 10 kilo verdiğini biliyorum mesela, 2 yıldır istediği hayat buydu oysa ki bir kavgamız da geçmedi ki boşanıcam demediği... isteklerini gerçekleştirdi ama asıl istediğinin bu olmadığını geç anladı buna da ancak geçmiş olsun denir :)
en son eski kv ile karşılaşan annem yolunu değiştirmek zorunda kalmış ve kandil akşamı bir mesaj: mübarek gece ben ne yaptım diye düşündün mü .... eminim kendileri hiç düşünmüyorlar oğulları için ne fedakarlık yaptıklarını. mesela benim kulağımla duyduğum bir kısım laf: oğlum yengen dioki keşke bilmem kimle evlenseydi, (sonra da aynı yengeden bahsederek) oğlum senin karın hiç yengeciğim amcacığım die konuşmayı bilmio, vb.
bunları düşündükçe ohh diyorum üzerimden büyük bir yük kalktı çok şükür. ama şunu da biliyorum ki ağlayanın hiç bir şeyi kimseye yaramaz benim eşyamın üzerinde benim verdiğim parayla borçlarını ödeyip bir eli yağda bir eli balda yaşayamayacak. çünkü benim verdiğim değeri kimse veremeyecek, bu kendimi teselli değil bu bir gerçek benim bütün arkadaşlarımın yakınlarımın gördüğü bir gerçek. işte bunlar için içim çok rahat. Allahın izniyle daha da iyi olacağım.
tek tavsiyem şu elinizden gelen herşeyi yaptıktan sonra gerisini Allaha bırakın. zaten çorap söküğü gibi geliyor merak etmeyin.

bu arada boşanma davalarında kadın istediği zaman erkek istemese de boşanma gerçekleşiyormuş... Rabbim kolaylıklar versin hepimize hayat mücadelemizde...

bende henuz dava asamasındayım, hatta benımkı cekışmelı eşim olacak kişi actı annesının gazına gelıp, dayagına ragmen ben boşamadıgım halde, cok sevıordum onu, ayrı yaşamaya başlayalı 3 ay oldu, evliliğim de 3 ay surdu, baslarda her gece hergun agladım, ıcım parçalanıodu, ama en cok hayal kırıklıgım ıcın, depresyona gırmıştım, butunn hayallerım yıkılmıştı, cocugumu dusurdum hemde o bana vurup ben yere dustukten 2 gun sonra, hayatta en cok ıstedıgım seye kavusamadım, bıde benm yasım baya var, 30 yasındayım, ıletişim fakultesı mezunuyum, hayatta yapmam dedıgım ne varsa yaptım, el kaldırdıgı halde yenı evlıyım gecer dedım, hergun kotuleştı durum, yıne de terketmedım, bırgun kovdum ve hakaret ettım o gun son gorusmemızdı, ben barısırız belkı dıye beklerken mahkeme kagıdı geldı elım,,, kayınvalıdem şişirmişmidir o mudur bumudur bılmem ben,, netıce benden tazmınat bıle ıstedı, pısleştı, ıgrencleştı, bana sensız olurum daha ıyı, yaşamamın anlamı yok dıyen adam bole gıttıyse herkes yalan!!!!! ve sevgı bole bısı degıl , sonra ne mı oldu, aılemden Allah razı olsun basımda babam olmamasına ragmen annem erkek kardeşim kız kardeşim bız sana bakarız burası senın dedıler kafanı dınle dedıler, işi bırakmıştım yurt dısına onnla gıdecegım ıcın, 2 ay aglayıp zırladıktan sonra ve rabbıme sıgınıp cok dua ettıkten sonra ne zamandır ıstedıgım bı ıse gırıstım, krnarda bel kurusum yoktu, cafe ısletmek ıstıyordum, sıtede gozumd kestırdıgım bıyer vardı, gıdıp konuştum, ben bu ısı yaparım dedım guvendıler, o hırsla evıme alır gıbı yenıden aldım mutfak esyası, evımı temızler gb kafemı temızledım orası benım evım gıbı sımdı, acılısı yaptım 4 gun oldu, musterılerım bıle var artık, hergun sıpariş almaya başladım, hergun cırom artıyo, ve mekana kırada odeyemecegımı soledım ılk ay bana guvendıler basladım herkesten ovgu alıyorum, dıyecegım o ki korkmayn , ALLAH KULUNU ASLA UNUTMAZ, eger bısı olmuosa zorlamıycaksın senın hayır gıbı gordugun ser belki , belk kendi sınavın, belkide tecrube ogreneceklermız vardı ogrendık, sımdı bugunu dusunme zamanı, gelecegı bılmıoruz supriz dun ayrılacagımızı da bılmıorduk !!! hayat boleyken gerek varmı uzulmeye, sevgı her zaman duyulur helekı karşılıklıysa?,,,, ayaga kalkın korkmayn, bosandıgınızı unutun, bu devırde tabırı caızse ıstısnaları gecıyorum zaten herkes dul tovbe tovbe, bekarmış dulmuş gecelım artık, bekar olup beynı baska calısanları dusunun, yuva kurduk bız guvenın kendınızıe, kısı kendı durusunu bılıp kendıne guvenıp Allaha sıgınırsa aşamayacagı sımıntı yoktur,,, ve bence asla ılışkı kurmayın erken, zamanla zaten takdırdekı neyse oda gelecektır, Rabbımmhepımız ıcın hayırlısını versın, yarınlar umut dolu, hepbirlkte burda paylaşırız hepsinş, yaşayıp gorelım, benden sıze tam destek :)))

anlat rahatlıycaksın burda anlattım bende acımı sızımı, ama unut yasananları sıl at, mutlaka oyala kendını, yattıgın yerı unut yorgunluktan, yenı umutlar hedefler edın, bak bakalım anıormusun adını, guven bana test ettım onayladım, ben 3 aydır ayrıyım daha yenı gectı sabt azcık yenı daha pouorum senı , ya sabır tesbıhatını cekmenı tavsıye ederım

canim benimmm cok tebrik ediyorum yeni isyerin hayirli ugurlu olsun senin adina cok sevindim...allah bol kazanc versin utandirmasinnn....

kızlar
biraz trajik bir durumdayız artık. 21 gün oldu ayrılalı ve ex kp-kv yeni yeni akılları başlarına geliyor sanırım. şimdi telefonlara sarılmış beni ikna edebilecek kim varsa onlardan yardım isteyip annemi ikna çabasındalar nedense:) gülüp geçiyorum artık... eski eşim de mesajlar yağdırıyor bütün sosyal sitelerden, cevap vermiyorum bile. benim karnımda çocuğumla onu beklerken telefonlarda ben çok rahatım üzerimden bir yük attım diyen adamdan şimdi ne mesajlar alıyorum bunun yüzüde mi kızarmıyor diye şaşırmıyor değilim yani :) gerçi yüz olsa onu diyemez.
şimdi işime gidip geliyorum yaşadığım yeri henüz değiştirmedim, evin satılmasından sonra değiştiricem inşallah kendimi daha iyi hissedeceğim bir şehre isteyeceğim tayinimi... Allah'tan iş yerimde böyle bir sorunum yok ve çok şükür amirlerim süper insanlar. hergün ne yesem kendime nasıl baksamm nereme ne yapsam diye düşünüyorum :)) evimde eşyam hala doğru dürüst yok taşınırken belki bu kalanları da getirmem diye almak istemedim hala da aynı düşünüyorum da bakalım ne olcak :)
iyi dilekleriniz için çoooooook teşekkürlerrrr mucchhh hepinizeeeeee

beter olsun ex kocan.hic arkana bakma bu saatten sonra.benimki de pisman oldugunu soyleyip duruyor.tekrar evlenelim diyor.psikolojik destek almaya baslamis bosanma sonrasi.bir an donmeyi dusundum.cunku ben bosandigim zaman calisiyordum.simdi ise isimden ciktim.hassas bir donemde oldugum icin doneyim diye dusundum.ama aklimi toparladim hemen.boyle bir durumda donme karari almak cok yanlis olur.eski kocaya donmekten once dusunmem gereken yeni bir is bulmak olmali.
Rabbim bir kapiyi kapatir bir kapiyi acar.
seninde hakkinda hayirlisi olsun,iyi dileklerim seninle canim.

teşekkürler ii dileklerin için. hayırlısı olsun hakkımızda her konuda, bunları da göreceğimiz yaşayacağımız varmış demek. aylar geçtikçe bayanlar daha çok soğurken erkekler daha çok barışmak için can atar oluyorlarmış tecrübelilerden öğrendiğime göre :)
inşallaah biz de o bir an önce atlatıp kurtulmuşlardan olucaz. inşallaah hayırlısı ile işini gücünü de yoluna sokunca bak bakalım gözün görecekmi onu :)))

yaa kızlar sormak istediğim bişi daha var aslında.
şimdi benim etrafımdaki insanlar sorunca ben uzun uzun anlatmak zorunda kalıyorum. nedense insanlara anlattıkça kendimde sıkılıyorum siz nasıl bi çözüm buldunuz buna??? yani kısa yoldan ayrıntıya girmek mi daha iii ayrıntısız bi şekilde üstü kapalı anlatmak mı

etrafindaki insanlara uzun uzun izahat vermek zorunda misin canim yaa?

Mantikli kararinizdan dolayi tebrik ederim, evet siz once bir is bulun. Sonra dusunursunuz koca olayini Belki is bulunc istemeyeceksiniz.

Bu konulari konusmak cidden canimi sikiyor anlasamadik kisaca diyelim diin.

Nacizane önerim " şiddetli geçimsizlik" de geç. Ben konuşmak paylaşmak istediklerimle zaten paylaştım. Ama anlatmak istemiyorsam bunu dedim ve önünü kestim soruların.

Mantikli kararinizdan dolayi tebrik ederim, evet siz once bir is bulun. Sonra dusunursunuz koca olayini Belki is bulunc istemeyeceksiniz.

5 yilda degismeyen adam 2 ayda mi degisecek?o simdi bosanmanin bosluguna iyice dusmeye basladi.
cok kiymet verdigi ailesi nerdeymis simdi?evliyken yilin 6 ayi bende kalip huzurumu bozan anasi bosandiktan sonra bir kez bile gelmemis daha.
ohhh beter olsun!!!
2 ay onsuz gecirebildiysem daha nice aylar yillar gecer gider oyle degil mi?

Cok keskin de davranmayin, sonucta evlenmek cocuk sahibi olmak guzel seyler.

Sorun ailesiyle dengeyi tutturamasi ise daha ilimli olabilirsiniz, su an is ariyorum bosluktayim yanlis karar vermek istemiyorum gibi.

Yeniden yazismaya baslayabilirsiniz, tekrar evlnen de cok

bizim tek sorunumuz ailesiydi.yoksa gozunun ustunde kasin var diye kavga etmezdik.ama bizim evliligimizde saygi ve guven kalmamisti artik.bu nedenle bosanmak kacinilmazdi.
ben o adamla 10 kere de evlensem anasi var oldukca yine mutsuz olacagim yine mutsuz olacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…