"boşandım dimdik ayaklarımın üzerindeyim" diyenler bize moral lütfen :)

biz kadınların doyum noktası vardır elinden gelenin fazlasını yaparsın fakat karşındaki kişide hiç bir değişiklik yoktur aksine dahada kötüye gitmektedir herşey işte o an anlarsınki evliliğin için yapabilecegin hiçbirşey kalmamıştır.. kısılmışındır kapana çıkmak istersin ordan nefes almak istersin o an kararını verirsin bu hayat benim bende bu hayata bir kere geliyorum mutlu olmak benimde hakkım der kapandan kaçarsın inan bana kaçtığın o an bile içinin ne kadar huzurla dolduğunu anlarsın ve kararını verirsin...
bir evlilik bittiyse bitmiştir inan bana ne kadar çabalarsan çabala düzelmiyor karşındaki bizler sadece boşanma sürecini uzatıyoruz düzelecek herşey diye beklerken yoksa baştan belli oluyor herşey aslında..
Allahım hakkımızda hayırlısını versin inş...

zaman zaman yazdıklarını okurdum, ozellıkle eskı esınle evde bulusma, onu kaybetmemek ıcın sureklı ugrasıyor olmanı. severken ayrılmak gıbıydı senınkı. bukadar kısa surede toparlanmana ve su an cok mutlu olmana cok cok sevındım. mutlulugun daım olsun hep guzel seylerden bahsetmen dılegıyle

hakkınızda hayırlısı olsun. ınsaallah bundan sonra cok mutlu olursunuz. guzel bır gelecegınız olsun ınsaallah

Is sebebiyle 5 gundur sehir disindayim. Esimle tartistik ve tam 5 gundur beni aramadi. Sevgililer gununde kisa bi mesaj atmis sadece. Cok canim yaniyor surekli agliyirum. Surekli kafamda bosanma dusuncesi. Böyle sevgisiz bi insanla nereye kadar. Ama cesaret edemiyorum. Yeni bir hayat onsuz bir hayat neden bu kadar beni korkutuyor bilmiyorum. Tek bildigim cok canimin yandigi

7 aydır ayrıyım ama hala ilk davam bile görülmedi biran önce boşanıp hayatıma dönmek istiyorum anlıcan moral vermekten çok morale ihtiyacım var desem:)

merhaba arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım.4 senelik evliyim ve 21 haftalık hamileyim.ben hamile kalana kadar her şey yolundaydı.ne zaman hamile kaldım,sorunlar peş peşe çıkmaya başladı.eşim artık beni istemediğini ve doğumdan sonra beni boşayacağını söyledi.ben öğretmenim.çalışıyorum ve kendi ayaklarım üzerinde durabilirim.ama yaşlı anne ve babamdan,bir de karnımdaki sabiden başka kimsem yok.kardeşim bile yok.memleketimden ayrı bir şehirde yaşıyorum.nasıl başa çıkarım bunca şeyle,hem de karnımda bebeğimle bilmiyorum.bunları paylaşabileceğim kimsem yok.lütfen bana yardımcı olun.

sevgili celibon,
senin durumunla kendi durumumu kesinlikle karşılaştırmıyorum ortada bi bebek söz konusu ama dün akşam itibariyle de biz yol ayrımına geldik. bilgisayarlar sehpalar havada uçuştu ve şu an oturma odası harp alanı gibi, toplamıcam bu şekilde kalacak ve en doğru kararı almama yardım edecek bu görüntü ve o karar artık daha net kafamda... durumlarımız göreceli tek ortak yanımız ikimiz de öğretmeniz, ikimiz de boşanmak üzereyiz ve ikimiz de ailelerimizden uzak bir şehirdeyiz Annem ve babamdan başka hiçkimsem yok diyosun ya belkide karnındaki bebek senin yoldaşın olacaktır sonraki hayatında, kendi ayakları üstünde duran ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olduğunu hatırlayıp yolumuza devam etmeliyiz belki de... sürekli itilip kakıldığımız, boşanmakla tehdit edildiğimiz(sanki bulunmaz hint kumaşlarıymış gibi) bir zaman dilimine sıkışıp hayatımızı ertelememeliyiz sanırım... Ama yine de çok zor bir süreç olcak sanırım((

arkadaşım bu kolay bir karar değildir heralde çünkü benim eşim boşanma kararını verip uygulamaya geçti tek unuttuğu şey benim ona her zamanki gibi yalvarmayacağımdı... o yüzden bu duruma düştük ama tabi ki de ben de son dakika istemiyorum deseydim ayrılmayacaktık. bu herkes sölediği gibi ince bir çizgi deil bence birikimden kaynaklanan bir durum ve ayrıca kendine olan güvenini adam öyle bir alıyorki senden bir an onsuz sudan çıkmış balığa dönüyorsun ama yapılanlar karşındakinin sana sevgisini saygısını yitirmesi terbiyesizlik yapması (hadi ondan geçtim benim için ailesinin terbiyesizlikleri) bıçağı kemiğe dayandırıyor...
şimdi pişman bir eski koca ve ben sağa sola savrulup duruyorum, buna hazır değildim çünkü ve hamileliğimi sonlandırdığım için çok büyük yara aldım aslında. bugün çok iyi bir psikolog ile görüştüm terapilere başlıyorum ve ondan edindiklerimi dilimin ödnüğü kadar burda paylaşmak istiyorum. o çizgiyi kendin belirle, sen değersiz misin sen neyi hak ediyorsun ne buldun hayattan ilk önce bunlara bir bak bence Allah yardımcın olsun bol bol dua et...

belki yanlış tahmin olucak ama eşin asker mi :S celibonum bence senin artık yapabileceğin bişi kalmamış bebeğin zaten büyümüş büyümemiş olsa bile doğur derdim emin ol ben aldırdığım için çok üzgünüm hala .. eşini de kendi haline bırak bence bir süre sonra belki kafasını toparlar ayrıca neden böle bişi sölediğini de pek açıklamamışsın anlayamadım yani ben :S

Tuhaf bir durum. Belki sorun eşinin baba olmaya hazır olmaması olabilir. Sonuçta önceden bir sıkıntı yok demişsin. Veya hamilelikte aldığın kilolardan dolayı bu şekilde düşünmüş olabilir.Hatta bazı erkeklerin hamile kadınlara kadın gözüyle bakamadıklarını bile duymuştum. Sana naçizane tavsiyem. Eşine tamam de ama önce çocuğumuz doğsun ondan sonra konuşalım de. Bence büyük ihtimal çocuktan sonra düşünceleri değişecektir. Ben bir anlık sıkıntılarda yapıcı olmayı tavsiye ediyorum. Ama hep sıkıntılı olsaydınız farklı düşünürdüm.

kıızlarrr iice hafiflemeye başladım ... 49 gün olmuş boşanalı daha şimdi saydım yeni aklıma geldi:)) tabi ki herkese tavsiye ederim diyecek durumda değilim ama olsun yine de içim az az hafifliyor eski eşimin ve ailesinin tacizleri devam etse de onlar da bana destek oldular bu konuda ne kadar doğru bir karar verdiğimi göstermek açısından :)))
düzenli olarak psikologla görüşüyorum, kendi evime taşınma aşamasındayım ve annem yanımda saolsun. şimdilik herşey ii gibi görünüyor. Allaah hepimize yardım etsin.

benım abımde 8 yıllık evlılık ve bır evlattan sonra boşandı..
yengemın ıstegıyle oldu ayrılık,ne ailevi ne maddı bir sebep vardı..
şiddet,aldatma,kumar vs gibi bişeyde yoktu
sadece geçimsizlik ve inatlaşma vardı ve 8 yıldan sonra karar alıp ayırldılar..
ama yaklaşık 1,5 yıllık ayrılıktan sonra ölürümde bidaha barışmam,o eve bidaha ölüm döner diyen yengem gayet isteklı bi şekılde geri döndü
abim zaten kabul etmeye hazırdı sevıyodu eşini..tekrar evlenıp 2, çocuklarına kavuştular
ve bu sefer daha saglam adımlarla yollarına devam edıyorlar..
eğer şiddet aldatma ailevi sorunlar yoksa ciftler gercekten anlaşamadıkları için boşanıyolarsa ve birzaman sonra her iki tarafta kendıne bakıp hatalarını eksıklerını görüp tekrar devam etme cesaretı bulursa sonu hayırlıda sonuclanabılıyor..
belkı gördügüm bi örnek oldugu için..
ama şunu gördüm çocuk gerçekten çok bağlayıcı bi etken..
kımse yuvası yıkılsın ıstemez,ve kişiler bişeylerı degiştirmedıgı sürece 2.birleşmenınde çok şansı olacagıı sanmıyorum
benım abım sinirlerini törpüledi
yengemde asiliğini ve inadını törpüledi..

alnınızda yazılı kişi oysa ölsenızde asla desenızde yıne aynı kapıya çıkarıyo rabbim..
herkesın hakkında hayırlısı..

bende anne ve babası ayrılmış bi çocuk olarak büyüdüm....
annem yıllarca çocuklarım için deyip katlandı babamın bütün zulmüne....
dayak yedi ,hakaret yedi,çalıştı parası elinden alındı o evde hep 2 sınıf insan muamelesi gördü...
en sonunda bütün cesaretini topladı ve boşandı babamdan...
ben annemde kardeşim babamda kaldı...
annem çalışan kendi ayakları üstünde duran bi kadındı bunun faydasını çok gördü ve ona destek olacak bi ailesi vardı...
gözümün önünde çok dibe vurdu ama aradan yıllar geçti ve annem şimdi çok mutlu evini aldı arabasını aldı...
hayatını yaşıyor....
babam ise annem den sonra 2 evlilik daha yaptı ve 6 ay sürmeden 2 siylede ayrıldı...
mutsuz huzursuz yapayalnız bi hayatı var... sonuç kendi etti kendi buldu.....
şimdi annemin ona geri dönmesi için dünyaları verir ama üzgünüm o tren çoktan kaçtı.....

umarım bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.... ve
hayat size ve sizin durumunuzda olan bi çok arkadaşıma güler bundan sonra...

Yorumların hepsini okudum, mutsuz olduğu için, şiddet gördüğü için veya başka sebeplerle boşanma cesaretini gösterebilen tüm hemcinslerimi kutluyorum.
Sizler o kadar güçlü kadınlarsınız ki birçok kadının isteyip de cesaret edemediği bir yolu tercih edip ayaklarınız üzerinde durabilmişsiniz.

Olmuyorsa olmuyordur kızlar Ben hamile kaldığımdan beri uğraştım ailesiyle ve onun görmezden gelmeleriyle. Onların yüzünden doğmamış evlatlarımı kaybettim. En güzel en rahat en huzurlu geçirmem gereken bütün günlerimi rezil ettiler. Ailem hep arkamdaydı ben onlara bir çok şeyi anlatmadığım halde gördükleri kadarı bile yetiyordu. Gel kızım diyorlardı bana.

Ama sevgimi emeğimi vermiştim yıllarca, bir de ortada kızım vardı. Ben hep arada kızım var derken bir gün asıl kötülüğü kızıma yaptığımı farkettim ve önce evden sonra hayatından en sonunda pek kıymetli soyadlarından gittim. Pişman değilim on kez o hale gelsem on kez boşanırdım. Şimdi deli divane peşimde. Ailesinin pisliklerinin farkında. Rest çektim bir tek siz varsınız diyor ama yemezler.

Sürünsün. :113:

kızlar biri bana yardım etsin lütfen, ben eşimle anlaşmalı olarak boşandım, mahkeme kalemi 15gün sonra gelip boşanma ilamını alın dedi, merak ediyorum boşanma ilamını alınca bitiyormu, yoksa bu 15 gün temyiz muhabbeti, ilamı aldıktan sonramı başlıyor.
bir an önce bitsin istiyorum bu iş..
bu yazıyı yazarken bile ağlıyorum 23 yaşındayım 3 sene evli kaldım ama 7 ay evliyim diyebildim lanet olsun bana yardımcı olun kafam allak bullak nasıl oluyor bu iş ya.
ayın 13ünde onunla gidip boşanma ilamını alıcaz peki ya sonra????....

boşanma ilamını aldıktan sonra nüfusa gidip kimliğini değiştirceksin ....onun soyadından da kurtulcan..

oncelikle gecmis olsun arkadasim.
her ikinizde temyizden feragat etseydiniz o gun kesinlesirdi bosanma karari.bende anlasmali bosandim.mahkeme salonundan sonra kaleme gittik,oradaki bayan memur soyledi temyiz suresinin 15 gun oldugunu.mazallah esim pisman olur donmek isteyebilir diye oracikta temyizden feragat ettim ve ettirdim.ertesi gunu kesinlesmis bosanma kararini aldim ve yatirdigimiz harc geri iade edildi.ayni gun nufus mudurlugunden yeni kimligimi cikarttim.
birlikte gitmenize gerek yok karari almak icin.zaten her ikinize de ayri ayri teslim ediyorlar.
Sonrasi yok zaten.Yeni hayatinizda yolunuz acik olsun.

ida hep boyle guzel haberlerini almayi temenni ediyorum.hersey cok daha iyi olacak Allahin izni ile...
yeter ki Rabbim "yuru ya kulum" desin :)

Boşanma ilamını alıp temyizden feragat ettiğiniz anda bitiyor, yani 15 gün sonra bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…