• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım diye hasta mı olmalıyım

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Ben insanları anlayamıyorum. Neden yani. Boşanıyorum diye illa ruh sağlığımın bozulması mı gerekiyor. Ben iyiyim huzurluyum mutluyum rahatım. Niye kimse bunu anlamıyor. Mesela herhangi bir konuda bir itirazda bulunsam annem de dahil çevremdeki bazı yakınlarım "evliliği kötü gitti ya psikolojisi bozuk" damgasını yapıştırıyolar.
Artık sinirlenmeye tepki vermeye korkuyorum. Hakkımı savunmama bile müsaade edilmiyor. En basiti trafikte önüme kıran birine korna çalsam bunda bile hemen boşanıyo ya işte diye başlıyolar. Ya da birinin evliliği hakkında yorum yapsam sen kendine bak deniliyor. Boşanıyor olmam benim başarısızlığım yada sağlıksız olduğum anlamına mı geliyor. Oysa evliliğini zorla devam ettiren birçok kadından daha mutluyum. Yemin ediyorum mutluyum. İşim var kariyer hedeflerim var geziyorum yani keyfim gayet yerinde. İnsanların saçmasapan lafları olmasa daha rahat olucam. Bu böyle mi olucak arkadaşlar. Herzaman boşanmış kadın olduğum için konuşmam gereken yerde bile susmak zorunda mıyım :(

önyargı bu.

ben de yaşıyorum farklı konuda.

mesela ablam bana kötü söz söylüyor kavga ediyoruz. hemen cevap "sınavı kazanamamanın hıncını benden çıkarma" der. halbuki kötü hareketi yapan o. benim durumumla alakası yok benim karakterim böyle ve böyle de olacak.

sana bu yaftayı yapıştırana karşı kendini kolla derim.

biraz da ortalıkta mutlu olduğunu göster insanlara. gözlerine sok. böyle dediklerinde yoo ben çok mutluyum şunlar şunlardan dolayı de her seferinde. bi süre sonra kafalarına yer eder onların da.

önyargı bu.

ben de yaşıyorum farklı konuda.

mesela ablam bana kötü söz söylüyor kavga ediyoruz. hemen cevap "sınavı kazanamamanın hıncını benden çıkarma" der. halbuki kötü hareketi yapan o. benim durumumla alakası yok benim karakterim böyle ve böyle de olacak.

sana bu yaftayı yapıştırana karşı kendini kolla derim.

biraz da ortalıkta mutlu olduğunu göster insanlara. gözlerine sok. böyle dediklerinde yoo ben çok mutluyum şunlar şunlardan dolayı de her seferinde. bi süre sonra kafalarına yer eder onların da.
Göstermek için yapmıyorum ama mutlu huzurlu olduğumu zaten farkediyolardır. Sanki benim mutsuz huzursuz olmamı istiyolar da yaaa bu niye hala mutlu gibi bi kafa karışıklıkları var. Çözemedim

Göstermek için yapmıyorum ama mutlu huzurlu olduğumu zaten farkediyolardır. Sanki benim mutsuz huzursuz olmamı istiyolar da yaaa bu niye hala mutlu gibi bi kafa karışıklıkları var. Çözemedim

duruma göre değişir kim böyle düşünüyor aile mi arkadaşlar mı?

Böyle bir durum var evet.
Boşanmayla ilgili degil sadece, her konuda var.
Tamamen insanlarin sacma inanislari yuzunden.
1 ay once dogum yaptim.
Oncesinde yuzum azcik düşse hormonlardandir diye konustu millet. 9 ay boyunca en sinir oldugum sey bu lafti. Ne hormonmus arkadaş.
Dogum yaklasti, birine öte git desem dogum korkusundan dendi.
Simdi hele lohusalik var serde, kafamda huni elimde direksiyon geziyorum oyle ortada :)
Insanlara cok da aldirmamak lazim, her daim konusacak bir sey buluyorlar.

Ben insanları anlayamıyorum. Neden yani. Boşanıyorum diye illa ruh sağlığımın bozulması mı gerekiyor. Ben iyiyim huzurluyum mutluyum rahatım. Niye kimse bunu anlamıyor. Mesela herhangi bir konuda bir itirazda bulunsam annem de dahil çevremdeki bazı yakınlarım "evliliği kötü gitti ya psikolojisi bozuk" damgasını yapıştırıyolar.
Artık sinirlenmeye tepki vermeye korkuyorum. Hakkımı savunmama bile müsaade edilmiyor. En basiti trafikte önüme kıran birine korna çalsam bunda bile hemen boşanıyo ya işte diye başlıyolar. Ya da birinin evliliği hakkında yorum yapsam sen kendine bak deniliyor. Boşanıyor olmam benim başarısızlığım yada sağlıksız olduğum anlamına mı geliyor. Oysa evliliğini zorla devam ettiren birçok kadından daha mutluyum. Yemin ediyorum mutluyum. İşim var kariyer hedeflerim var geziyorum yani keyfim gayet yerinde. İnsanların saçmasapan lafları olmasa daha rahat olucam. Bu böyle mi olucak arkadaşlar. Herzaman boşanmış kadın olduğum için konuşmam gereken yerde bile susmak zorunda mıyım :KK43:
uzak durma imkanın yok mu bir süre
sağlıklı insanı hasta ederler böyle

Artık sinirlenmeye tepki vermeye korkuyorum. Hakkımı savunmama bile müsaade edilmiyor. En basiti trafikte önüme kıran birine korna çalsam bunda bile hemen boşanıyo ya işte diye başlıyolar. Ya da birinin evliliği hakkında yorum yapsam sen kendine bak deniliyor. Boşanıyor olmam benim başarısızlığım yada sağlıksız olduğum anlamına mı geliyor. Oysa evliliğini zorla devam ettiren birçok kadından daha mutluyum. Yemin ediyorum mutluyum. İşim var kariyer hedeflerim var geziyorum yani keyfim gayet yerinde. İnsanların saçmasapan lafları olmasa daha rahat olucam. Bu böyle mi olucak arkadaşlar. Herzaman boşanmış kadın olduğum için konuşmam gereken yerde bile susmak zorunda mıyım :KK43:

Ben sana şu kadarını söyleyeyim Psikoloğum diye sinirlenmeye hakkım olmadığını düşünüyor insanlar. Buna annem ve yakın çevresi de dahil. Evlenmeden önce öğrenciyken en ufak bir şeyde nasıl psikolog olacaksın sen, ay bu hastalarını da azarlar vs vs şeklinde sözleri çok duydum. Psikolog olunca sabır taşı olmuyorsun ya da insani duyguları atmıyorsun.

Senin yaşadıkların da bu hesap, he de geç. En güzeli, çünkü sen ne dersen de onlar düşüncelerini değiştirmeyecek, her şeyi boşanmana bağlayacaklar. Gülsen bu sefer de psikolojisi bozuk ondan gülüyor diyecekler.

Ben sana şu kadarını söyleyeyim Psikoloğum diye sinirlenmeye hakkım olmadığını düşünüyor insanlar. Buna annem ve yakın çevresi de dahil. Evlenmeden önce öğrenciyken en ufak bir şeyde nasıl psikolog olacaksın sen, ay bu hastalarını da azarlar vs vs şeklinde sözleri çok duydum. Psikolog olunca sabır taşı olmuyorsun ya da insani duyguları atmıyorsun.

Senin yaşadıkların da bu hesap, he de geç. En güzeli, çünkü sen ne dersen de onlar düşüncelerini değiştirmeyecek, her şeyi boşanmana bağlayacaklar. Gülsen bu sefer de psikolojisi bozuk ondan gülüyor diyecekler.
psikoloğum bana şey demişti psikologlar da aynı şekilde kimi zaman psikoloğa gitme ihtiyacı hisseder
o da başka birisiyle paylaşıyormuş mesela duygularını benim onunla paylaştığım gibi
insanız yani elbette ihtiyacımız olacak

Akrabalar daha çok. Kuzenlerim abimin eşi artık annem de başladı onlara bakıp

o muhtemelen işte toplum baskısını üzerlerine hissettiklerinden.

muhtemelen kocalarına bağımlı tipler boşanmayı akıllarından bile geçiremezken, sizin böyle güçlü ve mutlu olmanıza inanamıyorlardır bile.

insan yapısı farklı tabi, kimi insanlar koca için yaşar onlar işte o yüzden boşanınca dünya yıkılacak önkabulü ile şartlanmış durumdalar.

bence annenizle konuşun bu durumu, hatta şey diyin, anne kendileri cesaret edemedikleri için boşanmaya benim mutluluğumu kıskanıyorlar mutsuz olayım istiyorlar çok baskı yapıyorlar bana üzerimde baskı hissediyorum böyle konuşmalarına izin vermeyelim vs. diyin.

o da sizle empati kuracaktır bu sefer kuzenler laf edince anneniz de sizi korur, "yoo benim kızım çok mutlu " vs dese bile çeneleri kapanır.

abiniz anlayışlı biriyse onla da konuşun "yengem böyle diyince esas mutsuz oluyorum ben hiç yoktan" vs diye, o da uyarsın eşini.

BOsver canim yaa..bugün mahkemesi süren bir arkadasimizla konustuk. 3 senedir mahkemeleri sürüyor.Diyor ki ünlüler bile bosandi ayol,bir biz bosamnamadik diyor ama uzun süredir ayri yasiyorlardi.
Ben böyle gayet mutluyum,cocuklarimda mutlu hatta eve huzur geldi.Olmasi gerektigi gibi her sey diyor.
Kadinin bu mutluugu herkese tuhaf geliyor.
bence insanlar senin davranislarina anlam veremedikleri icin kenilerince bir aciklama yapiyorlar,yani henuz seni anlamamislar.savunma mekanizmasi gibi tuhaf bir durum var.
Hani cok kasilasiriz bir insan bir sey yapar,insanlar hemen hani öyle ya ondan diye aciklama yaparlar kendi kendilerine.Belki o insana sorsalar alakasi bile yoktur.ama tuhaf bir durum iste..cok takilma.Gez,toz..Hayat cok kisa.

Back
X