Bosandım rahibe gibi yasamam mı lazım

keşke zamanında evlenip çocuk yapmasaydınız.

Bazı kararlar öyle anlık verilmiyor, özen gerektiriyor maalesef.
Çocuklarınızın bakım ve eğitimini düşünmeniz gerekir. Önceliğiniz budur.
Anne olarak 5 dk duş almak bile lüks hale gelmişken, siz sevgili yapıp gezmekten bahsetmişsiniz..

Kadın 3 çocukla boşanmış büyük ihtimalle şuan depresyonda. Biraz daha mı duyarlı olsak acaba?
Konu sahibi babaları çocukları görmüyor mu? Hafta sonları o ilgilensin siz biraz kafa dinleyin. Yalnız sevgili yapmak için acele etmeyin. Yanlış kararlar verebileceğiniz bir dönemde gibisiniz.

Kadın 3 çocukla boşanmış büyük ihtimalle şuan depresyonda. Biraz daha mı duyarlı olsak acaba?
Konu sahibi babaları çocukları görmüyor mu? Hafta sonları o ilgilensin siz biraz kafa dinleyin. Yalnız sevgili yapmak için acele etmeyin. Yanlış kararlar verebileceğiniz bir dönemde gibisiniz.
Eski konusunda yazmış kullanilip atilmis sevgilisi tarafindan. Burada ki çoğu insan bu yuzden sert eleştiriyor. Bence tedavi olmali

Sevgiliniz olur olmaz sizin bileceğiniz iş lakin üslup felaket itici az bekleyin o zaman çocuklarınızı büyütün

Valla kadın sevişmek istiyor. Ama koca yok. O yüzden çocukları uyutup sevisemiyor. Bu kadının hedefi sevişmek olmasa mesela bir arkadaşıyla buluşup kahve içmek olsa o zaman kimse bu kadar ayıplamayacakti. Kimse cocuklarini kendine engel olarak gordugunden bahsetmeyecekti En fazla annen hakli bakmak zorunda değil, bakamayan doğurmasın perspektifinde yanıt gelirdi. Halbuki çocuklar sadece sevgili bulup sevişmeye değil bir arkadaşla kahve içmeye de ENGEL. Ama aynı çocuklar eski kocaya engel değil.

Ayıpladıgıniz işte bu toplumun annelik tasarımına uymayan bir anne. Kendi seks ihtiyacı peşine düşmüş bir kadın.

"Dinlenmek derdi değil ki" diye beni düzeltip "gezmelere doyamayacak" , "ayran gönüllü" bir kadin diyorsunuz. Desenize acik acik cinsel doyum peşinde koşan bir ahlaksız kadını ayipliyoruz.
Kadın sevişmek isteyebilir hayatım ama üç çocuklu kadının maalesef öncelikleri başka olmak zorunda. Hem kendini hem çocuklarını düşünmeli. Şuan günümüzün illeti HPV. Her yerden bulaşabilir ama en yaygın bulaşma yolu cinsellik. Kadın hayatında biri olsun istiyor ama eski konularında var; kullanıldım, diyor.

Bu ülkede hatta dünyada kaç erkek üç çocuklu bir kadın ile bir şeyler yaşamak ister? Hatta hangi kadın üç çocuklu adamla birlikte olmak ister? Kabul etsekte etmesekte çocuklu insanın önceliği çocuklardır.

Biz anne kalıbı içine sokalım ya da sokmayalım, bir gerçek var o kadın anne. Çocuklar için ebeveynlikte kadın-erkek ayrımı yok maalesef. Anne-baba kavramı var. O anne, o baba. Çocuklar hangi tarafta kalıyorsa o taraf sevgiliye de, sevişmeye de normal bir insanın gösterdiğinin kat kat fazlası özen göstermek zorunda. Üç çocuklu bir kadın, çocuksuz bir adama ayak uyduramaz. Arkadaşınla çocuk yanında gezersin, kahve de içersin ama sevgiliyle olmaz. Bir kere o çocukların o adamla tanışma ihtimaline karşı o adam çok düzgün kalitede bir adam olmalı -ki bu ülkede öyle adamlar bir milyon değil, birkaç milyonda birdir. Maalesef yaşadığımız ülkede boşanmış kadına erkeklerin nasıl yaklaştığı malûmken, üç çocuklu kadına çok temiz duygularla yaklaşanı bulmak da zor. Ya öylesine takılmalık birini bulacak ya da bulduğu adam ayrılınca da kullanıldım demeyecek; ergenler gibi seviyorum, sen benimsin sözlerine kanmayacak. Eğer öyle bir hayat istemiyorsa da üç çocuk yapmayacaktı. Hiçbir evlilik pat diye yıkılmaz. Üç çocuk yapılırken hayatları güllük gülistanlık değildi muhtemelen ve o çocuklar yapıldıysa, velayeti istendiyse de sorumluluğun bilincinde olmak zorunda.

Valla kadın sevişmek istiyor. Ama koca yok. O yüzden çocukları uyutup sevisemiyor. Bu kadının hedefi sevişmek olmasa mesela bir arkadaşıyla buluşup kahve içmek olsa o zaman kimse bu kadar ayıplamayacakti. Kimse cocuklarini kendine engel olarak gordugunden bahsetmeyecekti En fazla annen hakli bakmak zorunda değil, bakamayan doğurmasın perspektifinde yanıt gelirdi. Halbuki çocuklar sadece sevgili bulup sevişmeye değil bir arkadaşla kahve içmeye de ENGEL. Ama aynı çocuklar eski kocaya engel değil.

Ayıpladıgıniz işte bu toplumun annelik tasarımına uymayan bir anne. Kendi seks ihtiyacı peşine düşmüş bir kadın.

"Dinlenmek derdi değil ki" diye beni düzeltip "gezmelere doyamayacak" , "ayran gönüllü" bir kadin diyorsunuz. Desenize acik acik cinsel doyum peşinde koşan bir ahlaksız kadını ayipliyoruz.
Ben kendi adıma cevaplayayım. Hayır. Sevişmek isteyen ahlaksız bir kadını ayıplamıyorum. Ahlak bekçisi de değilim banane. Kimle ne istiyorsa yapabilir. Ama üç çocuk yapıp çocuklarını kendisinden mahrum bırakmasını ve bunu normal bulmasını ayıplıyorum evet. Sorumluluk sahibi bir anne olsa günün çoğunu dışarda geçirmek isteyip evde kalan çocuklarına söylenerek baktığı için kendi annesini suçlamaz.

Anne olmakla kadın olmayı birbirine karıştıran bir sürü yorum okudum ağzım açık.
Anneliği ile kadınlığı arasında denge kurmayı akıl edemeyen bu kadınların gelecekte mutsuz olma ihtimalini yüksek görüyorum.

5-6 saat çok uzunmuş vs vs. Anneliğe yakışır mıymış. O zaman doğurmasaymış. Ne acımasız yorumlar!

Yok efendim o zamanı çocuklarına ayırsınmış. Çocuklarına zaman ayırmadığını nerden biliyorsunuz?

Dün bütün günü çocuklarımla geçirdikten sonra ödevlerini ve banyolarını yaptırıp sevgilimle buluşmak için bakıcıya emanet edip dışarı çıktığımı yazsam şimdi ben de linç edileceğim sanırım. Eyvah ki ne eyvah. Çünkü sevgilimin evine gittim. Sizin korkunç gördüğünüz ve annelikle bağdaştıramadığınız bir şey yaptım!

Aaaaa geçen yaz çocuklarımı dedelerine bırakıp sevgilimle tatile de gitmiştim ben 3 gün. İyice linç edileceğim şimdi iyi mi... Çünkü ben anneyim, ne sevmeye ne sevilmeye hakkım var. Çocuklarım hele bir büyüsün, evlensin, evden gitsinler, sonra belki...Öyle mi? Ciddi misiniz siz?

Konu sahibi, mümkünse üniversiteli abla, oyun abla, saatlik bakıcı tutun. Annenizin tutumu yanlış değil. Benim annem de ben işteyken çocuklarımla her türlü ilgilenir ama ben evdeyken zerre ilgilenmez. Annelerin inancı böyle. Annenize bel bağlamayın. Çocuklarınız babadayken ya da bakıcı ile bu işi çözebilirsiniz.

Sevmek de sevişmek de hakkınız...
Buradaki yorumlara kafayı takmayın.

Tebrikler bu kadar çarpıtılabilirdi. Kime ahlaksız demişim ben? O sizin yorumunuz.
Dönün öteki yorumlarımı okuyun. Ben ne dediysem odur aksi sizin iddianızdır..

Annelik babalık hakkı diye bir şey de ayırdetmedim ayrıca. Ama velayet kimdeyse en çok sorumluluk ondadır bu da bir gerçek..

Öfkeniz kime bilmiyorum ama muhattabı bu forum değil :)
Sizin olmayabilir ama benim çocuğumun huzuru ve sağlığı sevişme isteğimden öndedir..

Zira oğlumun en ufak hastalığında bile onun rahat uyumasını isterken sevişme planımızı askıya alabiliyoruz biz. Elimin altında hazır sevişmelik koca olduğundan bu kadar rahatım zaar :)

Düzenli bakıcı tutsun o zaman ki bunu da dedik zaten. Ama korkarım bu çocuklar çok daha önce büyümek zorunda kalacaklar bu anneyle. Dünyada örneği çok.
Çünkü sizin tabirinizle kadın sevişmek istiyor.
Çocuklarımı yalnız bırakmak yerine bir süre kendi kendime tatmin olmayı tercih ederim ben. Konuşturmayın şimdi beni..

Anne olmakla kadın olmayı birbirine karıştıran bir sürü yorum okudum ağzım açık.
Anneliği ile kadınlığı arasında denge kurmayı akıl edemeyen bu kadınların gelecekte mutsuz olma ihtimalini yüksek görüyorum.

5-6 saat çok uzunmuş vs vs. Anneliğe yakışır mıymış. O zaman doğurmasaymış. Ne acımasız yorumlar!

Yok efendim o zamanı çocuklarına ayırsınmış. Çocuklarına zaman ayırmadığını nerden biliyorsunuz?

Dün bütün günü çocuklarımla geçirdikten sonra ödevlerini ve banyolarını yaptırıp sevgilimle buluşmak için bakıcıya emanet edip dışarı çıktığımı yazsam şimdi ben de linç edileceğim sanırım. Eyvah ki ne eyvah. Çünkü sevgilimin evine gittim. Sizin korkunç gördüğünüz ve annelikle bağdaştıramadığınız bir şey yaptım!

Aaaaa geçen yaz çocuklarımı dedelerine bırakıp sevgilimle tatile de gitmiştim ben 3 gün. İyice linç edileceğim şimdi iyi mi... Çünkü ben anneyim, ne sevmeye ne sevilmeye hakkım var. Çocuklarım hele bir büyüsün, evlensin, evden gitsinler, sonra belki...Öyle mi? Ciddi misiniz siz?

Konu sahibi, mümkünse üniversiteli abla, oyun abla, saatlik bakıcı tutun. Annenizin tutumu yanlış değil. Benim annem de ben işteyken çocuklarımla her türlü ilgilenir ama ben evdeyken zerre ilgilenmez. Annelerin inancı böyle. Annenize bel bağlamayın. Çocuklarınız babadayken ya da bakıcı ile bu işi çözebilirsiniz.

Sevmek de sevişmek de hakkınız...
Buradaki yorumlara kafayı takmayın.
İyi de canım sen çalışan bir annesin. Konu sahibi çalışmıyor. Büyük ihtimalle evin maddi yükü anneannede, çocukların da bir nebze sanırım o anneannededir. Babadan gelen nafaka neye yeter. Bak ne kadar güzel kendini ifade ediyor ve anlatıyorsun.

Eminim hayatındaki insan öylesine hayatına girmiş biri değil, ince eleyip sık dokuyarak hayatına aldığın biridir. Çocuklarının sevmeyeceği bir insanı hayatına alır mıydın ya da küçük çocukların varken birkaç ayda bir daha yeni boşanmışken hayatına farklı insanlar girer miydi?

Bilmiyorum, ben evliyim çocuklarım var ama boşansam hemen sevgili muhabbetlerine giremem. Hayatıma alacağım insan da öyle hoşlandım diye hayatımda olmaz. Mecbur çocuklarımı da düşünürdüm.

Son düzenleme:
Kadın sevişmek isteyebilir hayatım ama üç çocuklu kadının maalesef öncelikleri başka olmak zorunda. Hem kendini hem çocuklarını düşünmeli. Şuan günümüzün illeti HPV. Her yerden bulaşabilir ama en yaygın bulaşma yolu cinsellik. Kadın hayatında biri olsun istiyor ama eski konularında var; kullanıldım, diyor.

Bu ülkede hatta dünyada kaç erkek üç çocuklu bir kadın ile bir şeyler yaşamak ister? Hatta hangi kadın üç çocuklu adamla birlikte olmak ister? Kabul etsekte etmesekte çocuklu insanın önceliği çocuklardır.

Biz anne kalıbı içine sokalım ya da sokmayalım, bir gerçek var o kadın anne. Çocuklar için ebeveynlikte kadın-erkek ayrımı yok maalesef. Anne-baba kavramı var. O anne, o baba. Çocuklar hangi tarafta kalıyorsa o taraf sevgiliye de, sevişmeye de normal bir insanın gösterdiğinin kat kat fazlası özen göstermek zorunda. Üç çocuklu bir kadın, çocuksuz bir adama ayak uyduramaz. Arkadaşınla çocuk yanında gezersin, kahve de içersin ama sevgiliyle olmaz. Bir kere o çocukların o adamla tanışma ihtimaline karşı o adam çok düzgün kalitede bir adam olmalı -ki bu ülkede öyle adamlar bir milyon değil, birkaç milyonda birdir. Maalesef yaşadığımız ülkede boşanmış kadına erkeklerin nasıl yaklaştığı malûmken, üç çocuklu kadına çok temiz duygularla yaklaşanı bulmak da zor. Ya öylesine takılmalık birini bulacak ya da bulduğu adam ayrılınca da kullanıldım demeyecek; ergenler gibi seviyorum, sen benimsin sözlerine kanmayacak. Eğer öyle bir hayat istemiyorsa da üç çocuk yapmayacaktı. Hiçbir evlilik pat diye yıkılmaz. Üç çocuk yapılırken hayatları güllük gülistanlık değildi muhtemelen ve o çocuklar yapıldıysa, velayeti istendiyse de sorumluluğun bilincinde olmak zorunda.

+1000 :KK66:

Kadınlık,annelik,kadınsal ihtiyaçlar konusunda kalem oynatmayacağım epey konuşulmuş zaten.
Anladığım kadarıyla sözkonusu üç çocuk
küçük yaşlarda.
Konu sahibi kahve içmeye de gidecek olsa, sevgilisiyle de buluşacak olsa bu çocukları gözetip ilgilenecek birine ihtiyaç var.

Burda öncelikli olan çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarıdır bana göre çünkü bu ihtiyaçlarını yardımsız,tek başlarına giderecek yaş ve yetkinlikte değiller.
Bu konuda sorumluluğu alması gereken de anne ve banadır,anneanne değil.

Babaları hiç bir hafta sonu almıyor mu çocuklarını?
Ben onu merak ettim.
Alıyorsa o hafta sonu zamanı anneye kalır, istediği gibi değerlendirir.
Almıyorsa babayla bu konuda konuşup,
talepte bulunmak gerekir çünkü çocukların babalarına da ihtiyaçları var.

Bana göre burda,öncelikli konu,
annenin kişisel ve duygusal ihtiyaçları değil, çocuklardır.
Mecburen böyle olmak zorunda.
O çocuklar ne dünyaya gelmeyi istediler,
ne de ebeveynlerinin ayrılmasını.
Çocuklar için uygun ortam sağlandıktan sonra,anne isteklerini ve ihtiyaçlarını gidermek için gerekli düzenlemeleri yapabilir elbette.

Bu arada belirteyim; 3. sınıfa başladığımızda sınıfımıza bir kız geldi. Anne-baba ayrı. Velayet annede ama anne o yaz evlenmiş. Evlendiği adam istemiyor diye çocuğa anneanne bakıyordu. O vicdan yoksunu kadın, vicdan yoksunu bir adam için çocuğunu bırakabilmiş. Öyle annelerde var.

Çok utanarak söylüyorum ve hep vicdanen huzursuzluk duyuyorum bu yüzden. İlk geldiği zaman biz o kızla çok alay ettik. Dalga geçtik, ezdik. Biri yaptı, koyun gibi bizde yaptık. Öğretmenimiz ailelerimizi çağırdı ve o akşam annemç ablam ve abim benimle konuşma yaptı. Büyük ihtimalle diğer çocukların aileleri de konuştu. Onlar konuştular, benim yüzüm kızardı. Sonra o arkadaşla çok iyi arkadaş olduk hepimiz ama yapılan şeyi ben unutamıyorum, o hiç unutamaz.

Maalesef çocuklar acımasız varlıklar. Daha doğrusu acımasız değil de, biliyorsunuz işte. Büyük ihtimalle benim çocuğumu da engelinden dolayı dışlayanlar olacaktır. Çocuklara kızamam. Fakat anlattığım örneği iyi düşünün ve bir çocuğun hayatına nasıl etki ettiğini görün. Aynı sınıfta annesi babası boşanmış bir arkadaşımız daha vardı ve benim en yakın arkadaşımdı, hepimiz çok severdik. Düşünüyorum dışlamamızın sebebi belki de kendi annesinin o çocuğu dışlamasıydı. Bilmiyorum çok net hatırlamıyorum. Sadece ilk haftalar çok alay ettik onu hatırlıyorum.

Konu sahibinin çok üzerine gidilmiş bence, muhtemelen 3 küçük çocukla bir hayat kurmaya çalışıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam eski eşiyle uzak mesafedeler, yani tüm yük annede, evet öncelik çocuklar olmalı ama böyle bir psikolojiye girmesini de çok göremedim ben.

Nasıl bir evlilik yaşadı belki eski eşinden gerçek bir sevgi ilgi alaka göremedi ve şuan onun eksikliğini yaşıyor.

3 çocukla ilgilenip birde olabilecek sevgiliniz için zaman ayırmanız oldukça zor olur, anneniz çocuklara bakmak zorunda değil ama size nefes alabileceğiniz zaman bırakmak istese de bırakır. Hayatınıza alacağınız insanın anlayışlı olması da o kadar önemli. Rahibe gibi yaşamak zorunda değilsiniz ama artık 3 çocuk annesi bir kadınsınız, kolaylıklar diliyorum.

Oglum 32 aylik 27 aylikken ucretsiz iznim bitti ve calismaya basladim 8 saat calisiyorum ve istifa etmeyi dusundum oglumdan ayri kalmak ölüm gibi geldi bana. Bu hafta hasta oldum rapor aldim nasil mutluyum evladimla olucam diye.. 5-6 saat.cocuklari birakip gitmek nasil bir seydir anlamadim ki bosanmissiniz tatsiz seyler yasanmisdir erkeklerden sogur insan cocuklariyla olmaktan baska bir sey istemez.

Bakici olmasa da ogrenci oyun ablalari oluyor onlardan bulun anlasin. Hem cocuklar kizla guzel vakit gecirir, size de zaman kalir.

Back
X