Bosandım rahibe gibi yasamam mı lazım

İyi de canım sen çalışan bir annesin. Konu sahibi çalışmıyor. Büyük ihtimalle evin maddi yükü anneannede, çocukların da bir nebze sanırım o anneannededir. Babadan gelen nafaka neye yeter. Bak ne kadar güzel kendini ifade ediyor ve anlatıyorsun.

Eminim hayatındaki insan öylesine hayatına girmiş biri değil, ince eleyip sık dokuyarak hayatına aldığın biridir. Çocuklarının sevmeyeceği bir insanı hayatına alır mıydın ya da küçük çocukların varken birkaç ayda bir daha yeni boşanmışken hayatına farklı insanlar girer miydi?

Bilmiyorum, ben evliyim çocuklarım var ama boşansam hemen sevgili muhabbetlerine giremem. Hayatıma alacağım insan da öyle hoşlandım diye hayatımda olmaz. Mecbur çocuklarımı da düşünürdüm.
Calısıyorum ben hemde esek gibi annemde hicbir maddi yük yok zaten onunda maası az ne verecek ki bize bilip bilmeden konusmak yerine once bi sor

Anne olsaydim onceligim cocuklar olurdu. Hayal ederken bile henuz evli degilim mesela ben. Annelerimiz bakmak zorunda degil onlar sadece sevme yasindalar kafalari kaldirmiyo bikere neden yoruyosun kadincagizi flort edeceksin diye.

Bu kadar acımasızca eleştirilmeyi hak etmediğimi düşünüyorum insanlar burda derdine cozum bukmak icin konu acıyor ama cokları tarafından sanki linç edilmek için pusuda bekleniyor ben gibiler.
Kimse bosanmak icin evlenmez kimse 3 cocukla belki boşanırız birgun diye de hesap edip cocuk yapmaktan geri durmaz vakti saati gelir rabbim yazdıysa o cocuk ol der olur
Bende istemezdim 3 ufak cocukla bosanıp ana evine donmek asgariye calısıp yetirememek annemlerin basıma kalkmalarını dinlemek kendim ve cocuklarımla onların evinde sığıntı gibi yasamak ama oldu
Ben anneyim evet ama herseyden once insanım kadınım sizdeki adanmışlık duygusu belki bende yok ama babaları gibi vicdansız değilim enazından o bana 3 cocugu attı yeni hayat kurdu kendine
Simdi burda asıl vicdansız bikac saat cocukları annesine bırakıp sevgilisiyle bulusmak kafa dagıtmak isteyen benmiyim cocukları komple bırakan sadece yaz tatilinde 2 haftacık gormeye razı olan babaları mı?
Ben anneysem o da baba değilmi neden 3 cocugunu terkedebilen babalar topa tutulmuyoda 5-6 saat kafa dağıtmak isteyen anne kotu kaka oluyo
Hergun 9 saat calısıyorum gunde 4 saatim yollarda geciyo eve gelip bide bi kap yemek yapıyorum coxukları doyurup bulasıkları diziyorum ustune odevlerine yardım ediyorum her aksam camasırlarını ben yıkıyorum hatta banyoları bende beslenmelerini bile ben hazırlıyorum her gun anladınızmı annem sadce okula goturuyo okuldan alıyo ben isten gelene kadar 1 kez karın doyuruyo yaptıgı bu

İlkokulu bitirmek uzereler bende 30 lu yaslardayım

Yaşadığınız şehirde muhakkak oyun ablası vardır.Bence bunu bir deneyin hem uygun oluyor öğrenci oldukları için,hem kafa dengi oluyor çocuklar için.Bakıcı genel olarak zorlar sizi böyle bir seçenekle en azından siz de rahat çıkarsınız.

İlkokulu bitirmek uzereler bende 30 lu yaslardayım
hepsi mi ilkokulu bitirmek üzere. tam yaslari kac. haftasonu yazdieabileceginiz kurs yok mu. onlar kurstayken kursun yakinlarinda sosyallesebilirsiniz.

ben sizi anladim ama maalesef gunumuzde evli yada bosanmis kadin direkt kolay kadin gozuyle bakiliyor. daha dogrusu kolay seks gözüyle bakiliyor. universiteden arkadasimla mesajlasmistim. üniversite doneminde hic bu sekilde bir iletisimimiz olmadigi halde, yani etkilesim sevgililik veya asilma gibi... bir bayram mesajina cevap verip ne yaptigini (mesleki anlamda) sorunca baya baya asıldı. evlendigimi duyunca asilmaya basladi. mesajlasmamdan yesil isik aldi heralde kendince. o zaman anladim ki gercekten bazen buyuklerin dedigi de dogru. annem üstü kapali buna benzer birseyler derdi. bana degil de baska bir yakinimiza. genc kiz ken istedigin akrabanda kalabilirsin cok sorun olmaz ama evliyken baska diye. aslinda ne demek istedigini sonralari anladim.

anneniz de o yuzden kisitliyordur. o da evlenmenizi falan ister muhakkak. yada hayatinizda ciddi biri olsun ister. ama daha cok kullanma olur maalesef. zarar gormenizi istemez. siz de bir kursa yazilin çocuklarla benzer saatlerde. yada baska bir faaliyete. acele etmeyin zamana bırakın. dogru biriyle illa karsilasirsiniz.

Bu kadar acımasızca eleştirilmeyi hak etmediğimi düşünüyorum insanlar burda derdine cozum bukmak icin konu acıyor ama cokları tarafından sanki linç edilmek için pusuda bekleniyor ben gibiler.
Kimse bosanmak icin evlenmez kimse 3 cocukla belki boşanırız birgun diye de hesap edip cocuk yapmaktan geri durmaz vakti saati gelir rabbim yazdıysa o cocuk ol der olur
Bende istemezdim 3 ufak cocukla bosanıp ana evine donmek asgariye calısıp yetirememek annemlerin basıma kalkmalarını dinlemek kendim ve cocuklarımla onların evinde sığıntı gibi yasamak ama oldu
Ben anneyim evet ama herseyden once insanım kadınım sizdeki adanmışlık duygusu belki bende yok ama babaları gibi vicdansız değilim enazından o bana 3 cocugu attı yeni hayat kurdu kendine
Simdi burda asıl vicdansız bikac saat cocukları annesine bırakıp sevgilisiyle bulusmak kafa dagıtmak isteyen benmiyim cocukları komple bırakan sadece yaz tatilinde 2 haftacık gormeye razı olan babaları mı?
Ben anneysem o da baba değilmi neden 3 cocugunu terkedebilen babalar topa tutulmuyoda 5-6 saat kafa dağıtmak isteyen anne kotu kaka oluyo
Hergun 9 saat calısıyorum gunde 4 saatim yollarda geciyo eve gelip bide bi kap yemek yapıyorum coxukları doyurup bulasıkları diziyorum ustune odevlerine yardım ediyorum her aksam camasırlarını ben yıkıyorum hatta banyoları bende beslenmelerini bile ben hazırlıyorum her gun anladınızmı annem sadce okula goturuyo okuldan alıyo ben isten gelene kadar 1 kez karın doyuruyo yaptıgı bu

Ben de bazi yorumların çok ağır oldugunu düşünüyorum.

bir kadının anneliğini bu kadar yerden yere vururken bir kaç kere düşünmek lazım.
hele boşanmış ve tek başına ayakta kalmaya çalışıp evlat yetiştirecek olan için daha da düşünerek konuşulmalı

Sizi anlıyorum. İnsan tekrardan hayatini eline almak istiyor.
Tekrardan heyecanlanmak, kıpır kıpır olmak.
En doğal hakkınız da.
öte yandan eski eş de hayatı kurduysa bu daha da kötü hissettirir...

Ama çocuklar sizin.
Anneniz 5-6 saat bakmıyor diye gönül koyuyorsunuz ama bunu ona zorla yaptiramazsiniz. Aslına bakarsanız da anneniz epey fedakarlık yapıyor sizin için.
buna müteşekkir olmanız gerekirken nankörlük yapıyorsunuz.
birebir yaşıyorsunuz, evlat ne zorluklarla büyüyor.
büyütüyorsunuz sonra torun bakmıyorsunuz diye trip atıyor, olmaz.
başka çare bulun. yada çocuklarınızın buyumesini bekleyin.
kendinizi baba ile kıyaslamayın.
ben de 3 çocuk annesiyim, çocuk annenindir. evlatlarınızı yanınıza alarak zor ama doğru olan şeyi yaptınız. babaya biraz daha sorumluluk verebilirsiniz eğer yorucu geliyorsa.
ama hayatın gerçekleri, maddi anlamda yeterince güçlü değilseniz ve 3 çocuk annesiyseniz; cocuklar büyüyene kadar hayatınız onlara ait olacak.

Cocuklu bir anneyim
Ama sıkılıyorum daralıyorum yalnızlıktan bıktım sevgilim olsun istiyorum ama cocuklar daha kendi evde kalcak yaşta değil
Annem nezaman dısarı cıksam mızmızlanıyo 5-6 saat bakmaktan aciz
Hayatımda kimse olmasın istiyo
Neyapacam ben boyle
Bnde boşandım.çocuklarıma ymk hazırlıyorum onlar yerken mutfağa gidip yere çöküp rabbimmmmm sana şükrlr olsun...bn bunu evlatlarımı istyrm diyorum.işte bu....istediğimi yapacak kadar özgürüm ama ev iş çocuklarım.bana bunlar yeter.

5-6 saat değil 2-3 saat bakıyorsa öpüp başınıza koyun bence. 2-3 saat dışarda olmak yetmiyor mu? Ki iki çocuktan bahsediyorsunuz. Ben ücretsiz izinde olduğumdan henüz ayrı kalmadım gibi birşey. Haftada iki gün 2-3 saat de sosyalleşmek için yeterli. Birinde çocuklarla çıkarsınız birinde yalnız. Çalışıyorsanız bakıcı desteği alın. Çalışmıyorsanız işe girip eve maddi destekte bulunup çalışma saatlerinizde sosyalleşin. Haftasonu da çocukları alıp çıkın. Çocuklu olup çocuklarını sürekli kv ye anneye bırakıp gezmeye giden insanları asla anlayamacağım.
:KK9:2 çocukluyum, ilki 6.5 yaşında 2. 9 aylık. Bir defa onlarsız bi yere gitmedim. Tat alamam ki, aklım hep onlarda kalır. Eşim de aynı benim gibi zaten. Biz nerde evlatlarımız orda diğer türlü yapanlara hayret ediyorum.

Anneme gittiğimde bile her yere çocuklarımla giderim, onlara göre ayarlarım her şeyi. Annem rahatça git işini hallet ben çocuklara bakarım der, o zaman bile bırakamıyorum. He anneanne veya babaannelerle gezmeye eğlenmeye gitcekse o zaman gönderiyorum büyük oğlumu, o da kendi istediği için.

Anneyim.
Ben istediğim için dünyaya getirdiğim evlatlarım var.
Yani bu benim tercihimdi.

Anneniz çocuklarınıza bakmak zorunda değil.

He canınız sevişmek mi istiyor? Olabilir..

Yerini zamanını ayarlayın belli bir düzen oluşturun.
Bunu pekala yapabilirsiniz.

Çocuklarınızın dışında bir hayatınız elbette olabilir.
Bunu siz ve sevişeceğiniz partneriniz hayat koşullarınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Anne olmakla kadın olmayı birbirine karıştıran bir sürü yorum okudum ağzım açık.
Anneliği ile kadınlığı arasında denge kurmayı akıl edemeyen bu kadınların gelecekte mutsuz olma ihtimalini yüksek görüyorum.

5-6 saat çok uzunmuş vs vs. Anneliğe yakışır mıymış. O zaman doğurmasaymış. Ne acımasız yorumlar!

Yok efendim o zamanı çocuklarına ayırsınmış. Çocuklarına zaman ayırmadığını nerden biliyorsunuz?

Dün bütün günü çocuklarımla geçirdikten sonra ödevlerini ve banyolarını yaptırıp sevgilimle buluşmak için bakıcıya emanet edip dışarı çıktığımı yazsam şimdi ben de linç edileceğim sanırım. Eyvah ki ne eyvah. Çünkü sevgilimin evine gittim. Sizin korkunç gördüğünüz ve annelikle bağdaştıramadığınız bir şey yaptım!

Aaaaa geçen yaz çocuklarımı dedelerine bırakıp sevgilimle tatile de gitmiştim ben 3 gün. İyice linç edileceğim şimdi iyi mi... Çünkü ben anneyim, ne sevmeye ne sevilmeye hakkım var. Çocuklarım hele bir büyüsün, evlensin, evden gitsinler, sonra belki...Öyle mi? Ciddi misiniz siz?

Konu sahibi, mümkünse üniversiteli abla, oyun abla, saatlik bakıcı tutun. Annenizin tutumu yanlış değil. Benim annem de ben işteyken çocuklarımla her türlü ilgilenir ama ben evdeyken zerre ilgilenmez. Annelerin inancı böyle. Annenize bel bağlamayın. Çocuklarınız babadayken ya da bakıcı ile bu işi çözebilirsiniz.

Sevmek de sevişmek de hakkınız...
Buradaki yorumlara kafayı takmayın.
teorik olarak size sonuna kadar katılıyorum. sevmek de sevişmek de sonuna kadar hakkı. ama burada mağdur edilen yine başka bir kadın; konu sahibi önünü sonunu düşünmeden üç çocuk yapmış. boşanacağını bilmiyordu ki diyen arkadaşlar da var. ama bir kadın, çocuk yaparken boşanacağını da eşinin öleceğini de düşünüp ben yalnız da bakabilir miyim diye karar vermeli. maalesef babalık uzaktan kumandayla da yapılıyor erkekler boşanıp eski bekar yaşamlarına aynen dönebiliyor ama annelik öyle değil. resmen genetiği değişiyor insanın ve bir daha eski bekar günlerindeki bağlantısız kadın olamıyor. ha bana sorsanız ben bunu da üzücü buluyorum. konu sahibi, bu çocukları beraber yaptık beraber sorumluluk alacağız deyip atıyorum çocukları babaya verseydi ya da yılın altı ayı bende altı ayı babalarında kalacaklar deseydi vallahi en çok destekleyen ben olurdum; hakkı çünkü neden sadece kendisi ebeveynlikten mağdur olsun derdim. ama burada konu sahibi eski eşine geçiremediği dişini annesine geçirmeye çalışıyor. konu sahibinin sevmeye sevişmeye hakkı varsa annesinin de bu yaşta çocuksuz bir hayatı nihayet yaşamaya hakkı var. konu sahibi annelikten mağdur olmasın da konu sahibinin annesi niye bu yaşında hala mağdur olsun. bakıcı üniversiteli abla diyorsunuz; eski konuları okumadım ama adım gibi eminim konu sahibi ya çalışmıyor ya da düşük ücretle bu tip harcamalara bütçe ayıramayacak bir işte çalışıyordur. memleketin tipik insan karakteri; uzun vadeli düşünmeden ağır sorumluluk altına bir, işler istediğin gibi gitmeyince sevabıyla günahıyla radikal çözümler alma, kendi hatanın bedelini en yakınındakine ödetmeye çalış. yoksa burada bir sürü kadın boşanmış çocuklu herhangi bir yaştaki kadının cinsel haklarının yanında olur

teorik olarak size sonuna kadar katılıyorum. sevmek de sevişmek de sonuna kadar hakkı. ama burada mağdur edilen yine başka bir kadın; konu sahibi önünü sonunu düşünmeden üç çocuk yapmış. boşanacağını bilmiyordu ki diyen arkadaşlar da var. ama bir kadın, çocuk yaparken boşanacağını da eşinin öleceğini de düşünüp ben yalnız da bakabilir miyim diye karar vermeli. maalesef babalık uzaktan kumandayla da yapılıyor erkekler boşanıp eski bekar yaşamlarına aynen dönebiliyor ama annelik öyle değil. resmen genetiği değişiyor insanın ve bir daha eski bekar günlerindeki bağlantısız kadın olamıyor. ha bana sorsanız ben bunu da üzücü buluyorum. konu sahibi, bu çocukları beraber yaptık beraber sorumluluk alacağız deyip atıyorum çocukları babaya verseydi ya da yılın altı ayı bende altı ayı babalarında kalacaklar deseydi vallahi en çok destekleyen ben olurdum; hakkı çünkü neden sadece kendisi ebeveynlikten mağdur olsun derdim. ama burada konu sahibi eski eşine geçiremediği dişini annesine geçirmeye çalışıyor. konu sahibinin sevmeye sevişmeye hakkı varsa annesinin de bu yaşta çocuksuz bir hayatı nihayet yaşamaya hakkı var. konu sahibi annelikten mağdur olmasın da konu sahibinin annesi niye bu yaşında hala mağdur olsun. bakıcı üniversiteli abla diyorsunuz; eski konuları okumadım ama adım gibi eminim konu sahibi ya çalışmıyor ya da düşük ücretle bu tip harcamalara bütçe ayıramayacak bir işte çalışıyordur. memleketin tipik insan karakteri; uzun vadeli düşünmeden ağır sorumluluk altına bir, işler istediğin gibi gitmeyince sevabıyla günahıyla radikal çözümler alma, kendi hatanın bedelini en yakınındakine ödetmeye çalış. yoksa burada bir sürü kadın boşanmış çocuklu herhangi bir yaştaki kadının cinsel haklarının yanında olur

Kendi hatanın bedeli dediğiniz nedir ki
Ben de evlenirken birimiz ölene dek evli kalacağız sanıyordum. Ama öyle olmadı. Benim hatam neydi? Sevmek? Güvenmek? Karşımdakini kendim gibi bilmek?
Konu sahibi “bıktım çocuklardan, babalarına vereceğim o baksın” dememiş. “Çocuk yurduna vereceğim” yazmamış. Sadece haftada bir kaç saat nefes almak istiyor.
Bekar anne olmayı yaşayanlar yorum yapsa keşke biraz daha. Çünkü sorun sadece bir sevgili ya da sevişmek de değil. İki çocuğum var, gayet iyi annelik yaptığıma eminim. Etraftan benim anneliğime övgüler de alıyorum. Ama bu çocuklarımla dip dibe yaşayacağım anlamına gelmiyor.
Geçen cumartesi büyük kızımı dershaneye yolladım, küçüğü ile evde karşılıklı kahvaltı yaptıktan sonra ödevleri ile başbaşa bırakıp çıktım. Nereye? Maniküre gittim. Ordan çıkıp yürüyüşe gittim. Sporumu yapıp eve döndüm. Kendime zaman ayırmam, çocuğum evde olduğu halde onun yanında olmamam beni kötü anne yapmaz. Tam tersi kendine zaman ayırabilen bir anne modeli oluyorum çocuklarımın gözünde.
Neden? Yarın öbür gün onlar da kendine saygı duysun, başkalarından saygı beklesin, mutlu olsun diye

Çocuğu güzel yetiştirmek her daim dip dibe yaşamak değildir, bunu anlasınlar diye.

Bilmem anlatabildim mi?

Calısıyorum ben hemde esek gibi annemde hicbir maddi yük yok zaten onunda maası az ne verecek ki bize bilip bilmeden konusmak yerine once bi sor
Eski konularınızdan yola çıkarak... benzer konular zaten açtıklarınız. Şuan çalışıyorsunuz ama eskiden çalışmıyordunuz. Ee malum tamam piyasa kötü ama bu süteçte yük mecbur annenizdedir.

Back
X