Boşandım ve yeni hayata alışamadım

elfidannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
40
0
86
Arkadaşlar mutsuz hergün tartışmayla hakaretle geçen 12 senelik evliliğim 3 ay önce anlaşmalı şekilde tek celsede bitti.Ben hala kendime gelebilmiş değilim.Evliykende çok mutsuzdum şimdide çok mutsuzum.Eski eşim memurdu hep farklı şehirlerde yaşadım.8 yaşındaki kızımla baba ocağına geri döndüm.Hayallerim hiç böyle değildi.Boşandığım şehirde iş bulup benim gibi boşanmış bir bayanla ev arkadaşı olup ev tutmayı düşünürken kendimi baba ocağında buluverdim.Annemlerden habersiz boşandım çünkü tazminat iste para iste şukadar nafaka iste iste iste diye baskı yapıyorlardı bende müdehale etmesinler diye söylemedim.Ama onlar birsekilde boşandığımı öğrenince apartopar buraya getirdiler.
Ailem beni evde boşboş oturtmak istemiyorlar geldiğim günden beri işe girmem için baskı yapıyorlar.Biraz birikmiş param vardı 2 ay daha kızımla beni idare eder. Ama kızım buraya ananesine dedesine hiç alışamadı ben işe girersem iyice psikolojisi bozulacak.Yeni bir okulda 3. sınıfa başlayacak bir müddet okula alışmasıda gerekiyor ayrıca okula getirip götürecek benden başkada kimse yok annemler yaşlılar.Her neyse arkadaşlar psikolojim öyle bozukki kararsızlıklar mutsuzluklar beni dengesizlestiriyor bazen çok sinirli oluyorum.Neyapayım nerden başlayım bilemiyorum.Sizlerle dertleşmek için yazdım

Öncelikle geçmiş olsun zor bir dönemden geçmişsiniz.
Hiç tanımadığınız biriyle ev tutmanız ne derece doğru bilemedim,insan kendi ailesiyle daha rahat olur gibi geldi bana ama çok mu baskıcı aileniz? Yani size ne yapıyorlar da bu kadar bunaldınız?

Yaşadığınız kolay değil tabi zamanla alışırsınız ikinizde. Emin olun sürekli kavga olan bir evde olmaktansa ailenizin yaninda kızınız daha mutlu olacak. Ona biraz zaman verin. Alışkanlıklardan sıyrılmak o kadarda kolay değil. Onunda hayatı değişti bir anda...

hayır tanıdığım bir bayanla tutacaktım ev kısmet olmadı.Aileyle hiçmi hiç rahat olmuyor .babam çok aksi annemde herşeye karışıyor.aslında kızımla başbaşa ikimiz yaşamak isterim

kızım babasını özlüyor.Ayrıca bu evdede hep tartışma var doğduğumdan beri annemle babam bağırışarak konuşurlar.Birazda cimriler harcadığımız tuvalet kağıdına kadar karışıyorlar

Yasadiklariniz hic kolay degil, Allah yardimciniz olsun.
Cocugunuz icinde, sizin icinde en iyi yer bence baba ocagi en azindan bir muddet.
Sizde is bakin bu sirada, zamanla her sey rayina oturur.
Dilerim omrunuzun geri kalani mutlulukla gecsin.

Arkadaşlar mutsuz hergün tartışmayla hakaretle geçen 12 senelik evliliğim 3 ay önce anlaşmalı şekilde tek celsede bitti.Ben hala kendime gelebilmiş değilim.Evliykende çok mutsuzdum şimdide çok mutsuzum.Eski eşim memurdu hep farklı şehirlerde yaşadım.8 yaşındaki kızımla baba ocağına geri döndüm.Hayallerim hiç böyle değildi.Boşandığım şehirde iş bulup benim gibi boşanmış bir bayanla ev arkadaşı olup ev tutmayı düşünürken kendimi baba ocağında buluverdim.Annemlerden habersiz boşandım çünkü tazminat iste para iste şukadar nafaka iste iste iste diye baskı yapıyorlardı bende müdehale etmesinler diye söylemedim.Ama onlar birsekilde boşandığımı öğrenince apartopar buraya getirdiler.
Ailem beni evde boşboş oturtmak istemiyorlar geldiğim günden beri işe girmem için baskı yapıyorlar.Biraz birikmiş param vardı 2 ay daha kızımla beni idare eder. Ama kızım buraya ananesine dedesine hiç alışamadı ben işe girersem iyice psikolojisi bozulacak.Yeni bir okulda 3. sınıfa başlayacak bir müddet okula alışmasıda gerekiyor ayrıca okula getirip götürecek benden başkada kimse yok annemler yaşlılar.Her neyse arkadaşlar psikolojim öyle bozukki kararsızlıklar mutsuzluklar beni dengesizlestiriyor bazen çok sinirli oluyorum.Neyapayım nerden başlayım bilemiyorum.Sizlerle dertleşmek için yazdım
Allah yardımcı olsun kardeş. Cidden zor bir durum yasayan bilir. Fakat ailenin yaninda olmak sanki daha mantıklı . okullar açılmasına az kaldı kizin birkaç hafta götürüp getiren sonra kendi gidip gelemezmi yada servise versen . sende çalışmak istiyorsan çalış çünkü evde olmakta zor gelir ne sen ne anne baba 12 yıldan sonra birbirlerine ayak uydurmakta zorlanır. Anne baba bir kelime söylese ' olumsuz ' sen uzerine alinirsin . ama üzülme daha yeni yaşanmış bir ayrılık alisacaksin . allah yar ve yardimcin olsun inşallah.

Allah yardimciniz olsun gercekten zor bir durum

kızım babasını özlüyor.Ayrıca bu evdede hep tartışma var doğduğumdan beri annemle babam bağırışarak konuşurlar.Birazda cimriler harcadığımız tuvalet kağıdına kadar karışıyorlar
Seni cok iyi anliyorum baba evine donmek cok zor heleki bir cocukla ama napcaksin idare et işini gücünü ayarlar evini ayarlarsin cocugunla mutlu yasarsin inslalah simdi onlar neyaparsa zoruna gider normal ama onlarda seni anlayip oyle davranmamalari lazim belliki zor insanlar ama napcaksin sabretim yoluna bakacaksin simdi evini ararsin zoruna gitmistir cok zor bir durum allah kimseyi caresiz birakmasin hakkinda hayirlisi olsun

Allah yardimcin olsun yasadiklarini anlayabiliyorum insaallah bu kotu ve karanlik gunler sixin icin ve hepi.iz ivin gecer aydinliha kavusuruz peki bisey sorucam sen esini ozlemedinmi mesela evlilik terapisti falan denedinizmi

Ben de bı yıl oldu babaevıne asla alısamadım nefret öfke doluyum burda hep sınırlı ve gergınım..Misafır gıbı oluyorçKurtulmak gerekıyor..Sen neden aılenı dınleyıp nafaka tazmınat falan almadın o kısmı anlayamadım?

neden bu yaştan sonra babanızının evine döndünüz ki eşinizden nafaka almıyor musunuz? bir de işe girseniz geçinirsiniz. bir de zaten uzun zamandır anlaşamıyormuşsunuz, ayrıldıktan sonraki hayatınızı planlasaydınız keşke bi süre önceden. kızınız için üzüldüm, yaşlı aksi insanlarsa alışamaz tabii, ne kadar iyi bile olsalar bir arada yaşamak zor olur.

neden bu yaştan sonra babanızının evine döndünüz ki eşinizden nafaka almıyor musunuz? bir de işe girseniz geçinirsiniz. bir de zaten uzun zamandır anlaşamıyormuşsunuz, ayrıldıktan sonraki hayatınızı planlasaydınız keşke bi süre önceden. kızınız için üzüldüm, yaşlı aksi insanlarsa alışamaz tabii, ne kadar iyi bile olsalar bir arada yaşamak zor olur.
planlamıştım ama annemler boşandığımı öğrenince beni emrivakıyle yanlarına getirdiler.İnan anlamıyorsun bile hersey biranda olup bitiyor.Bugüne kadar işgüç sahibide olamadım eski eşim ne çalışmamı nede yükseklisans yapmama müsade etti.34 yaşındayım bir baltaya sap olamadım

12 sene evli kalmissin, esinin sabit bir geliri var, ustelik cocukda sen de, niye hic bir hak almadan bosaniyorsun ki? Nedir bu kahramanlik?

O bahsettigin sehirde is bulabilirsen, hala arkadasinin yanina tasinabilirsin. Cocuga uzuldum.

bana göre,kızınız için eski eşinizin bulunduğu ile dönmelisiniz..boşanma sebeplerinizi bilmiyorum ama babası kızı ile görüşmeli..kızınız bu geçiş sürecini en kolay bu şekilde atlatır. anne ve babası ile görüşerek.onlaırn düşman olmadığını görerek ve ayrı evlerde yaşadıklarını ama onu çok sevdiklerini bilerek.
madem ev arkadşınız bile belliydi,geri dönün,hem kızınız okul da değiştirmemiş olur.iş bulursunuz kendinize...ayrıca nafakadan vazgeçmeyin,o kızınızın hakkı.
bu arada ev ark. iyi düşünün eminseni beraber yaşayın,neticedee çocuğunuz var.
dediğim gibi bu kadar değişikilk,anne baba boşandı,şehir değiştirdi,okul ,çevre değişikliği hepsi bir arada çocuk için sakıncalı bence..

ev arkadaşı yerine küçük maddiyatı uygun bir evi tavsiye ederim.
bu yaşta ev arkadaşı garip geldi açıkçası.
sizin misafiriniz olacak, onun olacak, arada çocuğunuzun olacak, bazen bunlar sorun yaratabilir, sonuçta ev arkadaşı isen çok da karışamazsın misafirine falan.

Bence iş bulup kendi evinize çıkın. Ben çocuğum olmamasına rağmen ailemin yanına dönemedim. Çok rahatsız ediyor insanı. Belki nafaka talep edebiliyorsunuzdur hala. Kendiniz değil ama Çocuğunuz için bir avukatla görüşseniz.

ben böyle boşandıktan sonra baba evine dönmeye karşıyım çünkü olmaz olamaz yani bir kere çıkılmış o evden hani derler ya öyle... üstelik çocuk içinde ii olmayabilir ha ne var yakından ev tutarım çocuğuma göz kulak olması için çalışırken ama aynı ev içinde olmaz kendinize ait düzen kuramazsınız... üstelik böyle tuvalet kağıdına kadar hesaplayan bir aileyle..

uzaktan akıl vermek kolaydır

ama yine de duramadım yazmadan

henüz okullar açılmadı; gidin eski şehrinize

kızınızın zaten aile düzeni bozulmuş bir de okul düzeni bozulmasın

bu okul değişikliği tayine vs benzemez yani neden geldiniz sorusuna "annem babam boşandı" demek sınıfta zordur inanın

yeni bir düzen yeni bir çevre ve

hiç olmazsa eski okulu, eski arkadaşları, onu tanıyan öğretmeni daha kolay atlatır.

yüksek lisans vs yazdığınıza göre üniversite mezunusunuz; bulursunuz bir iş eviniz de 3+1 olmaz da bir göz oda olur; ana kız yeter size

ne yaşlı kaprisi çekersiniz; ne diken üstünde oturursunuz; siz kendinizi ne kadar rahatsız hissediyorsanız kızınız onun iki katı rahatsız

çocuk o ama yaşlılar onlardan da yetişkin davranışı bekliyor; şımartmışsın cümleleri uçmaya başlar yakında

biraz sakin olup yeni bir hayata asılın ki çoooook gençsiniz insanlar 50 sinden sonra yeni hayatlar kuruyorr

Back
X