Boşanıp ikinci evliliğinde mutluluğu yakayanlar oldu mu?

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
11
96
40
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Bilenler bilir benim eşimin ailesiyle onların yarattığı sorunlar vardı
görüşmediğimiz abisiyle bir yemekte görüşüp görüşmeme konusunda sizlere danışmıştım ve aile ile yaşadıklarımı özetle anlatmıştım.
fakat ben o yemege insemde eşim için ailesiyle mucadele etsemde eşim beni yarı yolda bıraktı ve biz boşanma aşamasındayız. 4sene flört 3 sene evlilik ten sonra bu sureç bana çok zor geliyor. o kadar çok olay oldu ki neyi nerden yazsam bilemiyorum. Boşanmak bir başlangıçtır degil mi?
Boşanan kadın zorluk çekiyor mu cevresinden? Kafam çok karışık

Hayırlı olsun inşallah..
Boşanma zorlu bir süreçtir..
Siz ne kadar çabuk toparlanırsanız çevrenize de susmak düşer..
Biliyorum kolay değil ama su akıp yolunu buluyor er ya da geç...
Boşandıktan sonra yeniden evlenince mutlu olup olnmayacağınızı düşünmek için bana çok erken gibi geldi. En azından boşanma davanızın sonuçlanmasını bekleseydiniz bu planlar için..

Ne evlendim, ne boşandım. Yaşadıklarınızın zorluğunu hayal bile edemem, o konuda yorum yapmak benim haddim değil, Allah kolaylık versin diyebilirim ancak.

Ama dediğiniz gibi, bence de bu bir başlangıç. Yolunda gitmeyen evliliğinizi bitirirsiniz, hafiflersiniz. Bu süreçte ve sonrasında size bir şekilde zarar veren insanları hayatınızdan çıkarırsınız. Yaşarsınız, neden mutlu olmayasınız ki. Mutlu olabilmeniz de için illâ tekrar evlenmeniz gerekmiyor. Ama şöyle ya da böyle, tekrar mutlu olamamanız için bir sebep yok bence.

Daha boşanmadan kafanızda ikinci evlilik kritiği yapmanızı garipsedim sanırım, hayırlısı olsun artık.

Yani kafamda boşanıp tekrar evlenmek yok ben hala ama hala kocamı çok seviyorum ama bitti işte
duygumu yanlış ifade ettim özür dilerim
demek istediğim istemeden biten evlilik sonrası hayat yeniden başlar mı hatta evlenilebilir mi yıllar sonrada olsa
insan başkasına guvenebilir mi hayata guvene bilir mi?

Estağfurullah...
Hayat yeniden başlıyor evet bu kesin...
Bir başkasına güven meselesi... Ben çok karamsar bakmadığım halde güvenemiyorum da inanamıyorum da karşımdakilere.. Ne yalan söyleyeyim...

allah yardımcınız olsun çok şükür evliyim ve boşanmadım.ama boşanma aşamasında ve sonrasında mutlaka sıkıntılarınız olacaktır her yönden.çevremde okadar insan varki mutsuz evliliklerini mecburluktan yürüttüğünü söyleyen.bir insan mutsuz olduğunu bile bile nasıl yürütür diye hep düşünüyorum ve sizi tebrik ediyorum nedense çoğu bayan boşanmaya cesaret edemiyo.
bir bayan mutlaka ayaklarının üzerinde durmasını bilmeli inşallah bundan sonraki hayatınızda çok mutlu olursunuz

Sn. Abiye Kuzunun dediği gibi hayatımı yazsam orman olur :)
çok ama çok kötu seyler atlattım, ailesine karşı zor durumlarda kaldım, eşimin tokatlarına, sinir krizlerini üstümde hafifletmesine, herşeye kızmasına, sinirlendikçe cam kapı indirmesine...of neler neler en basidini söyleyeyim evde temizlik yapıyoruz malesef temizliğide bana yaptırmıyor kendi yapıyordu benimle berbaer benim yaptığımı begenmezdi. evde temizlik olduğu gun rahatlamak için tv karşına geçip oturduğumuzda yerimden mutfaga gidip gelip başka bir koltuga oturmuş oluyor isem hemen bana ciddi bir ses tonuyla ne diye koltuk degiştiriyosun onun minderini bozdun diğerini ne diye bozuyorsun diyordu bu evde temizlik yapıldı dimi duzenli kalsın diye. ya adama bak ya bişey döküyordum sanki bana kızıyor alt tarafı başka bir koltuga geçmişim diye bana söylemediği kalmıyordu
ben bunu anneme anlattığımda annemin gözleri doldu onun annesine bile söyledim ama kayınvalidemin tek sölediği ben sana oğlumun sinirli olduğunu söylemiştim dayanabilcek misin diye sana dedim diyor

hakkında hayırlısı olsun denizzz. ya konuyla ilgili değil ama bişey sormak istiyorum sana Laale yanlış anlama beni veya ne kadar meraklısın diye düşünme lütfen sadece senin şu zamana kadar olan yorumlarından yola çıkarak merak ettim. ilk izlenim olarak sonuça biz yorumlardan yola çıkıyoruz ve senin bana verdiğin izlenim gayet akıllı mantıklı ve aklıyla hareket eden insan profilisin ne olduda eşinle boşanma aşamasına geldin tahmin ettiğim kadarıyla çok savaşmadın boşanmamak için kararını verdin ve bitti sanırım ama cidden bende bir merak uyandırdı senin gibi bir bayanın hikayesi. tekrar söylüyorum beni yanlış anlamazsın umarım

Ne yaşayacağınızı bilemem boşandıktan sonra. Ancak sizin duruşunuzun çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Siz boşandım mutsuzum kolum kanadım kırıldı imajını verirseniz insanlar da size ya acıyacak ya da kınayacaktır. Kendi başlarına gelmesinden korktukları şeyin sizin başınıza gelmiş olması bazı kötü niyetlileri ise içten içe sevindirecektir. Sizin güçlü olduğunuzu hissederlerse kenara çekilmekten başka çareleri kalmaz. Ama bence bu dönemde çevrenizdekilerin ne düşüneceğine odaklanmayın kendinizin nasıl hissettiğine ve önünüzde uzanan yeni hayatın güzelliklerine konsantre olmaya çalışın.

Sn. Abiye Kuzu kimdir bilemedim ama neyse....
Evet zor dönemler geçirmişsiniz... Ancak sözlü ve fiziksel şiddet gördüğünüz halde eşinizi seviyor olmanıza ne diyeyim...
Kayınvalidenize ya da kendi annenize eşinize şikayet etmek ne kadar doğru bilemem... Bana göre değil bu işler.. Adamın kulağını mı çekecekler sanki?
Sorunlarınızı aile içinde çözmeye çalışın,olmuyorsa bitirin...

Ben şu anda size ne desem de boş...
Karşıdan bakınca evliliğim için savaşmamış ama akıllı mantıklı görünüyormuşum ya..(sizin düşünceleriniz)
Bu iki çelişkiyi nasıl açıklayıp da sizi tatmin ederim bilemedim....
Akıllı kadınlar evliliği için savaşmaz,mantıksız kadınlar evliliğini kurtarmak için herşeyi yapar yani?
Sizin yorumlarınızdan şu anda bu çıkıyor..
Zaten konu da benim değil ki ne diye açıklama yapıyorsam...

ayyyy ben yanlış anlaşıldımmm hayır hayır senin düşündüğün gibi değil inanki. ben hatta başka bir konudada senin yorumlarını beğendiğimi dile getirmiştim hatta başkaları hakkında yaptığın yorumlara dikkatle bakıyorum ve örnek almaya çalışıyorum. benim annemin bir lafı var herzaman senden üstüne olan insanlarla konuşki sana birşey katabilsin işte sende benim buradaki yorumlarını dikkatle okuduğum insanlardan birisin. yanlış anlaşıldım çok özür dilerim ve çok üzüldümmafoldumben

farklı bir erkek modeliymiş seninki temizlik hastası bukadar temiz adamda hiç duymamıştım koltuk minderini bozma falan.bizim ev savaş alanına dönse benimkinin aklına gelmez bu eve nolmuş diye.ama anlattıklarına göre hiç mutlu olmamışsınki.sanırım boşanınca enazından şimdiki halinden daha mutlu olacağın kesin.

bu senin kendini toparlayıp toparlayamama, psikolojik destek alıp alamama, ailenin verdiği desteğe, evliliğinde yaşadığın sorunların çeşidine ve derinliğine, hayata bakış açına, çevreni yeniden kurmana, arkadaş çevrene vs. göre değişir...

ama ayrılmış biri olarak şunu iyi biliyorum; aklında acabalar kalmasın. en ufak bir ümidin varsa evliliğin devamına dair, pes edene kadar uğraş.....

ve.. kendini toparlarsın ama zamanı bu yukarıda saydıklarım belirler..

ama hayatta kiiimseye güvenme..

tekrar evlenmek çok kolay ama 2 yıl bekle uzmanlar öyle diyor. ayrılıkta oluşan boşluğu başka bir evlilikle kapatmaya kalkma daha da çukura batarsın..

öyle sorular sormuşsun ki.. bunun cevapları kişiden kişiye de değişebilir..

mesela hassas birisi isen zor atlatırsın..

ayrılınca kocanı özlersen veya unutamazsan eğer, o tekrar evlendiğinde bu durumu kaldıramazsın..

eğer gamsızsan ve hayatla dalga geçebiliyorsan ne mutlu sana.. bunları sormana bile gerek yok....

valla deniz seni çok iyi anlıyorum benimkinin şiddet gösterisi olmadı ama çok sinirli ve temizlik hastasıdır örnek verimmi lavoboda bir tane maydonoz yaprağı kalmıcak gibi ben de titiz değilimdir ama temizimdir hafta da bir dip köşe temizlik yaparım o derece elinde bir mikroskopu eksik ....

Çok iyi düşün canım eğer çocuğun varsa iki kere düşün derim belki psikoloğa gitse tedavi olsa eşin sinirleri için iyi gelebilir en azından hap falan verir sakinleştirici diye düşündüm.

Deniz bacım öncelikle Allah yardımcın olsun, zor zamanlar.. eşini seviyorsun ama böylede bir ömür geçermi ki?.. Bak benim en yakınım mesela halam , eniştemin ikinsi eşi eniştemin ilk eşi ile evliliği 6 ay sürmüş ve çok kötü bir şekilde ayrılmışlar.. 2.eşi halam ve 10 senelik evliler 2 tanede çocukları var çok ta mutlular... ıyi düşünmek lazım ama ayrıldıktan sonra pişman olmakta var..

Hem çevreni neden umursuyorsun ki sen? Sen soğru olduktan sonra millet istediği kadar konuşsun.. ne demişer ''adalet topaldır, ağar yürür ama er geç gideceği yere varır.. '' ..

Bu arada Abiye Kuzu olayınada koptum hani kaydirigubbakcemile3

Canım arkadaşlarım
verdiğiniz yorumlar için teşekkür ederim
evet temizlik hastası bir adamdı dayağı vardı olur olmadık şeylere sinirlenir bagırır bagırır
beni çok sevdiğini söyler ama bana vururdu hemde öle böle bir vurma degil bir erkeğe vurur gibi acımadan tokat atardı beni silker fırlatırdı bir yere ben aglayınca aglama derdi acımdan aglayamadığım zamanlar oldu hep içime hep içime derken bir de baktım ben krizler geçiriyorum kilitlenip kalıyordum nefes almayı unutup boğulacak gibi oluyordum
o zamanda o korkuyordu ama bana çok zarar verdi bu aile
biliyor musunuz iki haftadır ben aileimin evindeyim o kadar kinliler ki ailecek kocamı öle doldurmuşlar ki kocam ortak arkadaşlarımızla bile görüşmüyor
ailem sagolsun arkamdalar kurtuldun diyorlar ama fazla yorm yapmıyorlar

Eşinin psikolojik sorunları varmış.Psikolojiden anlayan biri olarak obsesif biri olduğu meydanda. Zor öyle insanla aynı evi paylaşmak. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ben bekarım hani yaşayacağınız sorunları düşündümde mutlaka adapte olma sorunu yaşarsınız. Şöle düşündüğünüde insanoğlu nelere alışmıyorki değilmi? tekrar güvenebilirsiniz tabi başka birine, artık tecrübelerinizde çok. ınsan doğruyu anca kötüyle karşılaşınca anlıyor. Zamanla zaten neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayacaksınız. Yeni ve huzurlu bir hayata kucak açacaksınız. Herşey bundan sonra güzel olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…