Boşanıp Kendi Soyadını Çocuğuna Veren Anneler

3gunlukdunya

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
3.312
3.944
333
Merhaba
Başlıkta yazdığım gibi , Boşanıp Kendi Soyadını Çocuğuna Veren Anneler Var mı ?
Varsa mahkeme süreci nasıl ilerliyor ?

Anne ve çocuğun soyadının farklı oluşunun oluşturduğu sorunları nasıl kanıtladınız ? Şahitlerle mi yoksa belgelerle mi

Yok o sanki öyle değildi.

Boşanınca evlilik soyadını taşımaya devam ediliyordu. Eski eş izin verirse.

Çocuk okul döneminde üzülmesin diye demişti bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam…

anne ve çocuğun soyadının farklı oluşunu kime neyi niye kanıtlayalımki çocuk benim zaten,kimliğindede benim adım yazıyor kimlik numarası benim edevletimde enabızda vs çıkıyor çocuk benim yani soyadı farklı olsun olmasın kim neyi soracak anlamadım,annesimisin soyadı farklı kanıtla fln diye aptal saptal soru sonda olmamıştır heralde,bu kısmı anlayamadım.

Ben acikcasi soyadinin sonradan mahkeme karariyla degistigini bilmiyordum. Ilgisiz, sevgisiz, varligi yoklugu bir baba ise tabiki yapilabilir. Ancak anne ile cocugun soyadlarinin farkli olusu nasil bir sorun teskil edebilir? Kimlikte anne adi belli zaten, kimlikle sorun cozulebilir.

Öyle bir şey mümkün mü ?
Babanın soyadından çocugu niye alsınlar ki ?
neden ki keşke alsalar.
boşandığı gibi cogu adam cocuktan da bosaniyor ne maddi ne manevi bjr yardımı dokunmuyor. hatta bazi evlilikler hamileyken lohusayken bitiyor adamlar neredeyse cocugu bile görmeden yoktan yere baba oluyor cocuk bir ömür onunla yasayan annesinden farklj soyada geciyor.
ne sacma birsey

ben de yapılabildiğini hatırlıyorum. bana da garip gelmedi. mesela şiddet gösteren, ilgisiz, hayırsız, çocuğuyla bağı olmayan bir adamın soyadını niye taşımaya devam etsin çocuk?

ama soruyu tam anlamadım. anneyle çocuğun soyismi farklı olabilir. niye sorun olsun. benim annem babam çok uzun yıllar önce boşandı. annemle soyisimlerimiz farklıydı. hiç sorun yaşamadım.

evlendiği halde bekarlık soyismini kullanan kadınlar da var. çocuklarıyla farklı soyisimlerine sahipler. bunu niye kanıtlamak zorunda olsunlar?

Niye almasınlar ??
Sonuçta boşanılmış , velayet annede , ilgi alaka sevgi bakım her şey hem maddi hem manevi annede .

Babası(!) maddi destekte bulunmuyor, nafakasını düzenli ödemiyorsa. Görüşmüyor, alması gereken günlerde almıyorsa. Bunları ispatlayabilirsiniz. Banka kayıtlarınız ile maddi bölümü. Teslim yerine gelmediğini de orda tutanakla belgeleyebilirsiniz.
Daha iyisi bir pedagogdan anne ile soyadlarının farklı olması nedeniyle zorluk yaşadığı şeklinde bir rapor alınabilirse. Ve en iyisi dişli bir avukatla net değiştirilebilir.

İstisnalar hariç,-ne bileyim babası katildir,toplumun utanç duyduğu birisir -herkes babasının soyadını taşır, haklı sebepleriniz bile olsa bu değişiklik çocukta ileriki hayatında bir eksiklik, travma yaşatabilir..soy isime bu kadar takılmaya gerek yok bence

Çok büyük suçlar ve yüz kızartıcı eylemleri dolaysla babanin soyadi annenkyle degstrlblyr. Sanatçı ışın karaca eşi yuz kızartıcı suc işlediği için kendi soyadni vermişti ama ben bakyrm para vermiyor gibi sebeplerle soyad degismez

Ay valla ilk defa böyle bir sey duydum ben. Soyadına bile lanet gee deyip, kendi soyadımı bebelerime verme düşüncesi harika gercekten. Çekişmeli boşanma çok yıpratıcı ya. Karşındaki insan olacak da anlaşmalı boşanacaksin ama nerdeeeee biz de o sans. İlla karsilikli çirkinleseceksin.

bi davada okula kaydolurken sorun yaşamış, müdür kaydetmemiş, çocuk zorbalanmıştı filan. öyle bişeyler hatırlıyorum
ama her davada başka şeyler vardır herhalde

Hiç duymadım ama var olan şam babalarına karşın umarım böyle bi uygulama vardır. Çocuktanda boşanan adamların soyadında olmalarının bi önemi yok hele erkekse çocuk hem soyadını taşıyacak hemde kendi eşine çocuklarına kadar aktarım yapacak.
Ben 18i geçince kendi isteği ile babasının soyadından düşüp başka soyadı alan biliyorum (babasını hiç görmedi bile adam gitmiş evlenmiş başka çocuklar yapmış) annesinin diyelim soyadına oğlu eki varsa eksiz kısmını almıştı.

bir ara isim soyisim değişirmek çok kolaylaşmıştı
öyle bir hak mı ne tanınmıştı

buradaki konudan bağımsız sanki öyle bir furya vardı
mesela bizim memlekette bazı tuhaf soyisimler vardı hemen hepsi değişmişti

ama dediğim gibi sanki öyle bir dilekçe hakkı mı ne vermişlerdi -ben avukat değilim öyle bişeler anımsıyorum.

ya da eskiden zordu toptan kolaylaştı mı emin değilim benim aklımda geçici bir uygulama diye kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…