Boşanıp özgür olmak istiyorum.

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Ben genç yaşta evlendim. Evliliğimizin 7. yılında bebeğimiz dünyaya geldi. Şu an 2 yaşında.
Çok severek ve güzel yürüttüğümüz evliliğimiz 1 yıldır çıkmaza girdi. Sevgi bitti, saygı ile yürütmeye çalışıyoruz.
Ben artık evli kalmak istemiyorum. Özgür olmak istiyorum. Başımı alıp gideyim çocuğumla yurt dışına mesela 1 hafta kalıp geleyim. Ya da kız arkadaşlarımda mini tatiller yapayım. Sevildiğimi hissedeyim.
Eşimle hiçbirini yapamıyorum. Zevk alarak yaptığımız hiçbir şey kalmadı.
Sizce sadece saygı ile evlilik yürür mü ?
Çocuğum için yıkmayayım bu yuvayı anne babasıyla büyüsün diyorum ama mutlu da hissetmiyorum kendimi.
Çocuğun yanında etmesekte sürekli tartışıp küs yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Evet kendimi çok rahat geçindirebileceğim bir işim var.
İnsan olarak çok seviyorum yıllarımız beraber geçti ama aşk anlamında bir şey yok.
O zaman ayrılın
Madem ekonomik gücünüz de var
Mutlu değilseniz yorulmayın boşuna
Hayat kısa
Mutluluğun peşinden gidin.

Bosanin madem tutan ne? Cocugunuz birbirini sevmeyen kişilerin arasinda büyümesin.

Gençliğinizi yaşayamadan evlendiğiniz için eksik hissediyorsunuz kendinizi. Eşinizle birlikte aktiviteler tatiller yapsanız belki unuttuğunuz sevginizi tekrar hatırlarsınız birbirniize karşı. 2 yaşında bir bebeğiniz varken yuvayı yıkmak o kadarda kolay değil

Gençliğinizi yaşayamadan evlendiğiniz için eksik hissediyorsunuz kendinizi. Eşinizle birlikte aktiviteler tatiller yapsanız belki unuttuğunuz sevginizi tekrar hatırlarsınız birbirniize karşı. 2 yaşında bir bebeğiniz varken yuvayı yıkmak o kadarda kolay değil
Denedik onu da. Olmadı maalesef.

Çocuksuz 7 yıl gecirmissiniz sanıyorum o dönem iyiydiniz.
1 yıldır çıkmaza girdik diyorsunuz.
Sizce bunun sebepleri neler?
Çocuklu hayatın getirdiği zorluklar sorumluluklar falan mı nedir ?
Anlattiginiz şeyleri evliyken de yapabilirsiniz gayet.
Sevgi bitti demişsiniz ama bazen sorunlar asilinca o sevgi yeniden canlanır.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama burda erken evlilik meraklısı hanım kızlarımıza ders olsun.
Fark etmiyor kadın ya da erkek , hayatı, karşı cinsi ve kendini daha tanımadan, evlenmeden önce bir birey olma fırsatı olmadan erkenden evlenen kişilerin evlilikleri eninde sonunda 30 sene sonra da olsa patlıyor.

Size gelince iyi düşünün ve vereceğiniz kararın arkasında durun. Eğer niyetiniz yeniden aşık olmaksa da piyasada iti kopuğu düzgün olmayan tırt erkeklerin çok olduğunu bilin isterim

Aşk, saman alevi gibi; ama sevgi çok başka. Sevgi yoksa, sadece saygıyla yürümez. Saygı da sevgi de önemli. Ne bileyim partnerimden heyecan duymuyorsam, her şeyi batmaya başladıysa, o girdiğim yatak girdap oluyorsa boşanırım. Cinsellik görev hâline geldikçe de elin vurması bile sizi tiksindirecek duruma gelir. Dolayısıyla boşanın, böyle evlilikleri devam ettirince madalya takılmıyor.

Son düzenleme:
Çocuksuz 7 yıl gecirmissiniz sanıyorum o dönem iyiydiniz.
1 yıldır çıkmaza girdik diyorsunuz.
Sizce bunun sebepleri neler?
Çocuklu hayatın getirdiği zorluklar sorumluluklar falan mı nedir ?
Anlattiginiz şeyleri evliyken de yapabilirsiniz gayet.
Sevgi bitti demişsiniz ama bazen sorunlar asilinca o sevgi yeniden canlanır.
Evet iyi sayılırdık. Kendimce iyiydik yani.
Elbette çocuklu hayat bizi çok değiştirdi ama zaten tüm sorumlulukları birlikte paylaşan bir çifttik. Tüm annelik bana yıkılmadı yani. O yüzden çocuktan sonra böyle olduk diyemiyorum.
Ayrı kaldık, tatile çıktık vs ama yok olmadı

Belli bir zaman sonra bunları yaşamayan kişi yoktur herhalde. İlk günkü gibiyiz diyen varsa yatsın kalksın şükretsin net😂 dediğiniz gibi başka şehirde arkadaşınız varsa ziyarete gidin birkaç gün, yakın güzel bir şehir varsa gidin otelde kalın bir haftasonu alışveriş yapın… moral yükselten enerji artıran ne varsa deneyin. Aşk bitti diye boşanmak pek mantıklı değil, ömür boyu aşık kalanı görmedim çünkü. Bir de eşinize kırıcı olmadan duygularınızı anlatın. Erkekler iyiyiz böyle yaa yürüyor kafasında yaşarlar ve kadınların duygu durumlarına pek ayak uyduramazlar

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama burda erken evlilik meraklısı hanım kızlarımıza ders olsun.
Fark etmiyor kadın ya da erkek , hayatı, karşı cinsi ve kendini daha tanımadan, evlenmeden önce bir birey olma fırsatı olmadan erkenden evlenen kişilerin evlilikleri eninde sonunda 30 sene sonra da olsa patlıyor.

Size gelince iyi düşünün ve vereceğiniz kararın arkasında durun. Eğer niyetiniz yeniden aşık olmaksa da piyasada iti kopuğu düzgün olmayan tırt erkeklerin çok olduğunu bilin isterim
30 yaşını az geçkinim şu an.
Kesinlikle 30 yaşından önce evlenilmemesi gerekiyor.

Kendi mutluluğumun peşinden giderken çocuğumu eziyor gibi hissediyorum
Ayrılmış anne baba çocuğuyum
Anne baba ne kadar mutluysa çocukta o kadar mutlu
O konuda içimiz rahat olsun
Siz insan olarak anne baba olarak devam edeceksiniz
Eş olarak değil
Bu ikisi farklı şeyler

Maddi durumunuz gerçekten iyiyse o dediklerinizi boşandıktan sonra yapabilirsiniz ama değilse çocuktan sonra tek başına yeni bir hayat kurup, istediğiniz gibi yaşamak ekonomik olarak öyle kolay değil.
Bunu aman boşanmayın diye söylemiyorum ama yakın çevremde gördüğüm durum bu. Çocuk ilgili büyük sorumluluk annede kalıyor ki sizin çocuğunuz küçük. Yatılı bakıcı ya da her an çocukla ilgilenecek aile bireyleri yoksa rahatça onu yaparım bunu yaparım demenin lafta kalması büyük ihtimal.
Ortada ciddi sorunlar olsa yorumum farklı olurdu ama özgür olmak istiyorum kısmında durup bir düşünmek lazım derim.

Çocuğun açısından fırını ayrı tabi. Madem sorunlarınız bir yıldır var çözüm bulmak için uğraşın ilk önce.

size katilmakla birlikte sunu eklemek istiyorum, ben de erken evlendim mesela ama hic kendimi kisitlamadim. Gezdim, tozdum istedigim gibi yasadim. Ozgurlugumu kimsenin eline birakmadim, kabul eden oyle eder, etmeyende yollari ayirir, sadece evlendigin icin kendinden odun vermeyi, olmadigin biri gibi davranmayi, hislerine gem vurmayi, yani kendini karsi tarafa uydurmayi ve kabul ettirmeyi anlamadim ve benimsemedim hic. Bu konudaki sahista oyle sanirim, evli oldugu icin kendini bir çok seyden mahrum etmis ve zamanla bunun sucunu evlilige ve ese kesmis gibi.

Belli bir zaman sonra bunları yaşamayan kişi yoktur herhalde. İlk günkü gibiyiz diyen varsa yatsın kalksın şükretsin net😂 dediğiniz gibi başka şehirde arkadaşınız varsa ziyarete gidin birkaç gün, yakın güzel bir şehir varsa gidin otelde kalın bir haftasonu alışveriş yapın… moral yükselten enerji artıran ne varsa deneyin. Aşk bitti diye boşanmak pek mantıklı değil, ömür boyu aşık kalanı görmedim çünkü. Bir de eşinize kırıcı olmadan duygularınızı anlatın. Erkekler iyiyiz böyle yaa yürüyor kafasında yaşarlar ve kadınların duygu durumlarına pek ayak uyduramazlar
Eşim izin vermez

Back
X