Boşanırken evi kullanma hakkı

kuzeyyyildizi

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
176
289
18
32
Şimdi dava açılcak ben avukatla da konusucam da benim durumumu yaşayan varsa bilgi versin lütfen..eş kişisi beni evden kovdu sorsan kovmadım sen valiz hazırlamıştın diyor evet hazırlamıştım gidecektim ama oda kal demedi zaten defolun dedi.ben evden çıktım 3 aydır ailemin yanındayım kızımla.mahkemede ortak mülk te oturma hakkı istesem verilir mi ve ev kira evi taşıyabilir miyim ailemin ev ilçede bnm evim merkezde.çekişmeli olacağı için dava uzun sürecek ben ailemin yanında değil kendi evimde kalmak istiyorum. Benim durumumu yaşayan varsa yardımcı olsun lütfen
Konuyu biraz daha açayım eşim bizim evimizde tüm alınana eşyalarla oturuyor sen çık bn çocukla oturayım diyorum kabul etmiyor onu evden çıkarıp ben kızımla eve yerleşşsem sonra o evi merkezden ilçeye taşısam boşanma devam ederken olur mu

Son düzenleme:
Zaten başka ev tutucam o evde kalmicam ama suan ailemin yanındayım iş mal kaçırmaya girmemeli şuan bizim evimizde eşim kalıyor e o evdeyken hadi sen çık ben oturcam desem çıkmaz evden mahkeme bana oturma hakkı vermeli ki o çıksın bidaha da girmesin

Hemen tapu kadastro’ya gidip aile konutu şerhi koydurdurun

Kira olan evde neyin mal kaçırması olacak ki? Brn mi anlamadım acaba konuyu? O evde oturup kira vereceğinize başka ev tutup eşyaları paylaşın
Ev oturduğum yerin merkezinde kirada şuan dava işleme konmadı resmi olarak yakında işleme konacak ben o evdeki eşyaları ailemin olduğu şehre taşımak istiyorum ama eş kişisi suan o evde oturuyor çıkmıyor

Avukat eşliğinde gidip eşyalarınızı alabilirsiniz. Resmi olmasına gerek yok. Ayrıca dava açtınız ama işleme konmadı ne? Dava açıldıysa açılmıştır. Siz dava açmadınız sanırım.

Mahkemelerin evde şu kişi oturacaktır diye karar verme hakkı yok dye biliyorum. Hiç duymadım, okumadım. Ayrıldıysanız kendi eşyalarınızı istediğiniz eve taşıyabilirsiniz.

Dava açılcak ben evrakları vekaleti avukata verdim bi evrak eksiğim vardı onu iletince açılıcak delilleri toplu sunmalıyız dedi avukat banka evraklarında eksik vardı

Ev sizin ortak mülkiyetiniz değil ki. Ev sahibinin mülkü. Ancak gidip eşyalarınızı polis eşliğinde ordan alabilirsiniz ama evde oturma konusunda bir şey yapamazsınız

Mahkeme, siz oturun eşiniz o evden çıksın diye bir karar vermez. Burada sizin eşinizle anlaşmanız lazım o konuda. Mal kaçırma olabilir derken, eşyaları alabilir demek istediniz herhalde. Aukatınız hakimle konuşsun, avukatınız eşliğinde gidin size ait olan eşyaları alın, tutanak tutturrarak.

Ev sizin ortak mülkiyetiniz değil ki. Ev sahibinin mülkü. Ancak gidip eşyalarınızı polis eşliğinde ordan alabilirsiniz ama evde oturma konusunda bir şey yapamazsınız
İnternetten araştırdığımda kira ya da kendinin fark etmiyor eve şerh konuluyor ki eşler evi satamasın kira ise sözleşmeyi fes edemesin diye onu yapıcam zaten ama boşanma talebi ile eşlerin birlikte yaşama zorunluluğu kalmadığı için eğer anlaşamazlarsa mahkeme konutta oturma hakkıno veya eşyanın kullanım hakkını mağdur gördüğü kişiye verebiliyormuş ama nette okuduk larım bunlar buna benzer durum yaşayan yada çevresinde olan varmı diye merak ettim

Avukatınız varmış, ona neden sormuyorsunuz?

Aile konutu şerhi konulabilir onu kast etmedim. Dava sonuçlanana kadar eşiniz sözleşmeyi fesh edemez veya içindeki malları satamaz ama dava bitimine kadar eşiniz çıksın siz oturun diye bir durum olmaz.

Bebeğim daha 3 aylık üstüme evliyken çektiğim 60 bin borç var ve mahkeme bitene kadar ben krediyi bitiririm hem kredi hem bebek bidaha eşya masrafı yapmak istemiyorum
yaa o parayı ne için çektiniz eşiniz için mi o zaman o ödemek zorunda
bu durumda çöpünüzü bile bırakmayın o adama herşeyinizi alın

yaa o parayı ne için çektiniz eşiniz için mi o zaman o ödemek zorunda
bu durumda çöpünüzü bile bırakmayın o adama herşeyinizi alın
Evlenirken herşeyi biz yaptık eşya altın düğğn gelinlik ne lazımsa bana hediye olarak takacakları bileziğe kadar...ne borcu ödemesi gittin çek cezanı diyor kızım hastanede yattı ağzımla para istedim gittin ne halin varsa gör dedi eşya neden bırakayım bu adama donuna kadar alasım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…