Boşanırken Hayatında Biri Olması

ggoktun997

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
9
-20
1
28
Merhabalar arkadaşlar. Erkek arkadaşım 2 yıl önce eski eşinden ayrılmış. Evlilikleri 3 ay sürmüş ve şiddetli geçimsizlik ten ayrılmışlar. Tazminat nafaka vb sebeplerden davaları 2 yıldır sürüyor. Erkek arkadaşım eğer biz Instagram'da birlikte fotoğraf paylaşırsak bunu davada "zaten biz evliykende birliktelermiş" şeklinde kullanabilirler diyor. Ama dediğim gibi iki yıldır tamamıyla ayrılar. Sizce fotoğraf mevzusu doğru mudur ???

Ben zaten kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Arkadaş cevremizde tamamıyla ortak. Yani buraya kadar olan her şeyin doğruluğundan eminim
Ortak arkadaş ve kendisinin anlattığından mı eminsiniz. Zira ortak arkadaşlar da onun anlattığı kadarıyla biliyordur.
Ortak arkadaşlar eşiyle de ortak arkadaş derseniz el ele arkadaşız hepimiz derseniz bilemem tabii.
Bana yine de uzak durulması gereken bir tip gibi geldi.
Ki konudan da anlaşılıyor zaten hayırlısı olsun ne diyeyim

Merhabalar arkadaşlar. Erkek arkadaşım 2 yıl önce eski eşinden ayrılmış. Evlilikleri 3 ay sürmüş ve şiddetli geçimsizlik ten ayrılmışlar. Tazminat nafaka vb sebeplerden davaları 2 yıldır sürüyor. Erkek arkadaşım eğer biz Instagram'da birlikte fotoğraf paylaşırsak bunu davada "zaten biz evliykende birliktelermiş" şeklinde kullanabilirler diyor. Ama dediğim gibi iki yıldır tamamıyla ayrılar. Sizce fotoğraf mevzusu doğru mudur ???

Evet , doğru söylüyor. Kendisinden instagramda beraber olduğunuza dair fotoğraf paylaşmasını istediniz sanırım.

Kendisiyle ne kadar süredir birliktesiniz , resmi olarak evli olduğunu bilerek mi bir ilişkiye başladınız ?

Halihazırda açılmış davada kullanamaz iddia,delil süresi geçti ama aldatma konulu yeni bir boşanma davası açarak kullanabilir

Bosanmamis adama bulasmazdim. Dava niye bu kadar uzadi. Mesela kuzenim 3 ay evli kaldi. Esi olacak serefyoksunu bizde buyu var deyip kizin bogazina bicak dayayinca koptu ipler. Kacarak evlenmisti kacarak geri dondu . Daha dava surerken kuzeninin arkadasi ile imam nihaki yapti . Davayi etkilemedi bence sizi paylasmama sebebinin altini bi kurcalayin .

Neden bu kadar uzamış ki dava?
Siz ne zamandır birliktesiniz?
Ben olsam kolay kolay inanmazdım, evliliklerin çoğu erkek-erkek ailesi yüzünden bittiği için, boşanmış erkeklere bu yönden bi önyargım var. Boşanmış olması değil ama neden boşandığı çok önemli. Kimse yoğurdum ekşi demez, detaylıca öğrenmek lazım.

Foto olayında doğru söylüyor olabilir.
Yalnız daha ortada bitmemiş bi evlilik, dava varken derdiniz sosyal medyaya foto atmak mı?

Ben zaten kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Arkadaş cevremizde tamamıyla ortak. Yani buraya kadar olan her şeyin doğruluğundan eminim
Siz bu insanı "uzun yıllardır" tanıyorsunuz..arkadaş çevrenizde ortak..yani yaşanan tüm süreçlerde siz de bu adamın yanındaydınız.Zaten herkes sizi tanıyor, biliyorken Instagramda sizi paylaşmaması neden sıkıntı oluyor?

Daha açıldığı zaman sanırım sadakat yükümlülüğü kalmıyordu.Yani öncesinde diye mahkemeye sunarsa delille çürütürsunuz
Sadakat yükümlülüğü, boşanma kararı kesinleşene kadar devam eder. Yani boşanma davası açıldı, başka kişilerle görüşmeye başlanabilir diye bir şey yok. Evlilik birliği bitmeden, karşı cinsle başlanılan ilişki , zina ve haysiyetsiz hayat sürme nedenlerine dayanarak yeni bir boşanma davası açılabilmesine neden olur.
Biliyorum haksızlık gibi görünüyor, davalar uzun duruyor , fakat kanun hükmü açık, evlilikte sadakat yükümlülüğü evlilik yasal olarak sona erene kadar devam eder.

Vallaha bak da adamın boşanma nedeni konu sahibi olmasın

Vallaha bak da adamın boşanma nedeni konu sahibi olmasın
Siz bunu yazınca bir dosyam aklıma geldi. Muvekkil ile kocası arasında boşanma davası sürerken, adamın bir kadınla görüştüğünü öğrendik. Ben tabi hukuki olarak düşünüyorum, yeni bir dava daha açalım, birleştirelim diye. Benim müvekkil bir şekilde kadının çalıştığı işyerini öğrenmiş. Gitmiş işlerine, ama ne kavga ne küfürler, saçını yolmuş kadının, polis çağırmış isyerindekiler. Sonuçta benim müvekkilime dava açıldı, ama karşı taraf ,muvekkilin kocası ile evlilik birliği sürerken ilişki yaşadığı için mahkeme bunu haksız tahrik saydı ve ceza vermedi muvekkile. Diğer kadın işyerinden ayrılmak zorunda kaldı olanlardan sonra , ailelerde işin içine karışınca ailesine de rezil oldu , adam bu olaylar olunca ayrıldı, kadın dayak yedi ve işinden oldu. Böyle bosanmasi kesinlesmemis biriyle ilişkide rezil olup , dayak yemek bile var yani.

Siz bunu yazınca bir dosyam aklıma geldi. Muvekkil ile kocası arasında boşanma davası sürerken, adamın bir kadınla görüştüğünü öğrendik. Ben tabi hukuki olarak düşünüyorum, yeni bir dava daha açalım, birleştirelim diye. Benim müvekkil bir şekilde kadının çalıştığı işyerini öğrenmiş. Gitmiş işlerine, ama ne kavga ne küfürler, saçını yolmuş kadının, polis çağırmış isyerindekiler. Sonuçta benim müvekkilime dava açıldı, ama karşı taraf ,muvekkilin kocası ile evlilik birliği sürerken ilişki yaşadığı için mahkeme bunu haksız tahrik saydı ve ceza vermedi muvekkile. Diğer kadın işyerinden ayrılmak zorunda kaldı olanlardan sonra , ailelerde işin içine karışınca ailesine de rezil oldu , adam bu olaylar olunca ayrıldı, kadın dayak yedi ve işinden oldu. Böyle bosanmasi kesinlesmemis biriyle ilişkide rezil olup , dayak yemek bile var yani.
Konu sahibinin bunları önemsediğini sanmıyorum
Siz ne güzel açıklamışsınız ama muhtemelen onun cevabı "yok ben herşeyi biliyorum sevgilim anlattı, sadece foto koysak sorun olur mu onu öğrenmek istiyorum koymak serbestse trip atıcam" olacak 🤷‍♀️

Back
X