Boşanırken neden korkuyorum?

miskizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
196
186
103
39
Merhabalar.
10 yıllık evli 7 yaşında bir kızı olan öğretmen bir kadınım.Degersizlik Asagilanma sevilmeme saygı görmeme gibi konulardan yıllardır eşimle mutsuzum.Uzun süredir hiç bir paylasimimiz yok ev ve kızım haricinde hiçbir diyalogumuz yok.Evin ve kizimin hem maddi hem manevi yuku benim üzerimde.Yalnizim her şekilde.Bosanmak en mantıklısı ama ben korkuyorum ancak neden korktuğunu bilmiyorum.
Korkunun nedeni kızım mutsuz olur değil bunu biliyorum artık.her şekilde kendi kendime yeterim ailem bana destek.
Ama ben neden korkuyorum çok aşık olarak evlenmiştim uzunca bir sürede çok severek devam ettim.Artik sevgi aşk da yok.
Toplum beni hiç ilgilendirmez bundan da korkmuyorum.
Ben neden korkuyorum.

alıştığınız yaşam biçimi değişecek en basitinden, bu bile korkutur insanı. ama korkuyoruz diye mutsuz kalmaya devam edecek halimiz yok. kendinize güveniniz var belli, bu adımı attıktan sonra niye boş yere kendime bunu yapmışım diyeceksiniz bence.

Merhabalar. Özgüven açısından eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Güçlenmeniz gerek destek almalısınız belkide boşanmanıza gerek kalmadan eşiniz düzelir. Bi arkadaşım vardı kariyer olarak başarılı olmasada nişanlısına “ 10 tane çocuğumda olsa mutsuzsam seni bırakırım “ demişti. Karşıdaki değerini arttırdı bu cümle.

Guvenli sandığınız o alandan dışarı çıkmak herkesi korkutur. Konfor alanınızın bozulacağini dusunursunuz.Ama dışarı çıkınca içeri tekrar girmek istemiyorsunuz emin olun. Ee tüm yükü ben sirtladiktan sonra +1kisiye neden ihtiyaç olsun ki,koyun kapının onune

Eşiniz sorumlulukları paylaşıyor mu
Mesela çocuğu okuldan alma götürme
Evin ihtiyacını giderme vs
Eğer bunları yapıyorsa hepsini tek başına yapmak zor gelebilir.

Eşiniz sorumlulukları paylaşıyor mu
Mesela çocuğu okuldan alma götürme
Evin ihtiyacını giderme vs
Eğer bunları yapıyorsa hepsini tek başına yapmak zor gelebilir.
Hic bişey yapmıyor.Sabah 7 akşam 8 işte haftanın altı günü.Benimle ya da kızıyla çok iletişimi yok.

Merhabalar. Özgüven açısından eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Güçlenmeniz gerek destek almalısınız belkide boşanmanıza gerek kalmadan eşiniz düzelir. Bi arkadaşım vardı kariyer olarak başarılı olmasada nişanlısına “ 10 tane çocuğumda olsa mutsuzsam seni bırakırım “ demişti. Karşıdaki değerini arttırdı bu cümle.
Aile terapisine de gidiyoruz 1 buçuk aydır ama ben gitmek istemiyorum artık çünkü hibisey değişmiyor orda yüzünü görüp sesini duymak beni çok yoruyor laf anlatmaya çalışmak kendimi anlatmaya çalışmak onunla ilintili bişey yapmak beni çok yoruyor.

Merhabalar.
10 yıllık evli 7 yaşında bir kızı olan öğretmen bir kadınım.Degersizlik Asagilanma sevilmeme saygı görmeme gibi konulardan yıllardır eşimle mutsuzum.Uzun süredir hiç bir paylasimimiz yok ev ve kızım haricinde hiçbir diyalogumuz yok.Evin ve kizimin hem maddi hem manevi yuku benim üzerimde.Yalnizim her şekilde.Bosanmak en mantıklısı ama ben korkuyorum ancak neden korktuğunu bilmiyorum.
Korkunun nedeni kızım mutsuz olur değil bunu biliyorum artık.her şekilde kendi kendime yeterim ailem bana destek.
Ama ben neden korkuyorum çok aşık olarak evlenmiştim uzunca bir sürede çok severek devam ettim.Artik sevgi aşk da yok.
Ben neden korkuyorum.
Konfor alanının terk etmek insana çok zor gelir. kötü bir evliliğiniz de olsa alıştığınız düzeni bozmak kolay değil. Dış etkenler vs. bir sürü kaygı taşıyorsunuz şu anda. Eğer karalı iseniz ve gerçekten bu evlilik bitmişse ilk başlarda zor gelecek ama sonra geçecek ve iyi ki diyeceksiniz

bilinmezlik korkutuyor. kötü de olsa şu an yaşadığınız düzeninizi biliyorsunuz.
ama yalnız olduğunuzda ne olacak bilmiyorsunuz.
çok doğal çok anlaşılabilir bir kaygı.
büyük büyük travmalar olmadan boşanılmazmış gibi geliyor.

Alışkanlıklardan dolayı.
Olumsuzlukların içinde süregelen bir hayatı yaşamış olmak ve buna katlanmak aslında mecburiyet adı altında kendimize itiraf edemesekte dayatmış olduğumuz bir durumu kanıksamaktır bana göre.
Siz bu durumdan şikayet etmiş ve artık boşanmayı düşünüyorsunuz ama bu şekilde bir süredir de yaşadıgınızdan dolayı yeni bir hayata yelken açmak içinizde gizli kalmış ve adı konulamayan korkuların ortaya çıkmasından rahatsız olmanıza vesile olmuş.
Korkmayın demek istiyorum.
Evde degersizlik hissi ile bir ömür geçirmek ve tüm sorumlulukları evde eşiniz varken tek başınıza yerine getirmektense çocugunuzla beraber zaten tek başına yapmaya alıştıgınız şeyleri -1 kişi olarak tekrar gerçekleştireceksiniz.
İçinde yaşadığımız toplum ve aile değerleri küçüklüğümüzden beridir bize işlenmekte ve sanırım başarısız bir evliliğin sonuçlarına katlanmak ve kğçüklüğümüzden beridir bize işlenen yuvayı dişi kuş yapar sözüne istinaden belki farketmediğiniz acabalarınız sizi rahatsız ediyor olabilir.
Umarım çok güzel bir hayatınız olur.
Dünyaya bir kere geliyoruz.
Adam olmayanı adam etmeye çalışmak sizden çok şey götüreceğine, kesip atarak kendi yolunuza bakmak sizi ilk başlarda bir boşluğa düşürecek olsa da (belki de daha mutlu hissedeceksiniz) zamanla geçecektir.
Şimdiden mutluluklar.

Kavga hali var mı?
Çocuk yanına gidince napiyor?
Kavga da etmiyoruz çünkü konusmalarina dikkat etmiyor bağırıyor ittiriyor vs o nedenle kızımın yanında özellikle konuşmamaya gayret ediyorum ki tartışma çıkmasın ya da alttan alıyorum ki tartisma çıkmasın haliyle kavga da etmiyoruz genellikle kusuyor zaten 10 gün 15 gün ben yanına gidene kadar küs kaliyoruz

Alışkanlıklardan dolayı.
Olumsuzlukların içinde süregelen bir hayatı yaşamış olmak ve buna katlanmak aslında mecburiyet adı altında kendimize itiraf edemesekte dayatmış olduğumuz bir durumu kanıksamaktır bana göre.
Siz bu durumdan şikayet etmiş ve artık boşanmayı düşünüyorsunuz ama bu şekilde bir süredir de yaşadıgınızdan dolayı yeni bir hayata yelken açmak içinizde gizli kalmış ve adı konulamayan korkuların ortaya çıkmasından rahatsız olmanıza vesile olmuş.
Korkmayın demek istiyorum.
Evde degersizlik hissi ile bir ömür geçirmek ve tüm sorumlulukları evde eşiniz varken tek başınıza yerine getirmektense çocugunuzla beraber zaten tek başına yapmaya alıştıgınız şeyleri -1 kişi olarak tekrar gerçekleştireceksiniz.
İçinde yaşadığımız toplum ve aile değerleri küçüklüğümüzden beridir bize işlenmekte ve sanırım başarısız bir evliliğin sonuçlarına katlanmak ve kğçüklüğümüzden beridir bize işlenen yuvayı dişi kuş yapar sözüne istinaden belki farketmediğiniz acabalarınız sizi rahatsız ediyor olabilir.
Umarım çok güzel bir hayatınız olur.
Dünyaya bir kere geliyoruz.
Adam olmayanı adam etmeye çalışmak sizden çok şey götüreceğine, kesip atarak kendi yolunuza bakmak sizi ilk başlarda bir boşluğa düşürecek olsa da (belki de daha mutlu hissedeceksiniz) zamanla geçecektir.
Şimdiden mutluluklar.
Çok teşekkürler uzun uzun yazmışsınız dışardan bakınca bu çekilmez diyorum ama cesaret edemiyorum.Evet biliyorum olmaz artık olursa da benden götürmeye devam eder ama cesaret edemiyorum

Eminim yeni bir hayata başlamak dört duvar içinde katlanamadığınız bir insanla yaşamaktan çok daha az korkutucu olacaktır. Umarım çok daha güzel günler görürsünüz, zamanla aşacaksınızdır bu korkuyu :KK36:

Merhabalar.
Ben neden korkuyorum.
Ben 10 yıllık evliliğimi bitirdim. 10 yasında oğlum var maddi ve manevi her sorumluluk ben de ve tüm cesaretimle boşandım pişmanda deilim. Mutsuz beni ben olmaktan çıkaran bir evlilik hiç olmasın daha iyi. Çok şükür iyiyim oğlumla mutluyum sen adım at ve korkma güçlüsün senin hiçbir erkeğe ihtiyacın yok.. kendi değerinin farkına var

Back
X