bosanirken ve sonrası

aslında en yatkin fikir bu sanırım hm kafamı dinlemiş olurum :)

Daha önce Türkiye'nin en kaliteli tam pansiyon tatil köyünde taşeron olarak bir mağazada çalıştım.

Tatil köyü memleketimde olduğu için evden gidiş gelişti ve son derece rahattı ancak tatil köyünün kendi personeli için kesinlikle inanılmaz yorucu ve yıpratıcıydı. Parti yapılan günler (haftada minimum 2 veya 3) günde yaklaşık 18 saat çalışıyorlardı. Haftada 1 gün izin, yüksek sezonda onun da iptal olduğu oluyordu. Asgariden az da olsa yüksek maaş veriyordu (elbette kalifiye ve idari kadrodan olanlar için konuşmuyorum). Bir de bahşişler. Evet kalacak yer ve ulaşım sağlıyordu ama bir odayı 4 kişi falan paylaşıyordu diye hatırlıyorum. Ayrıca zaten bu tarz bir iş için biraz geç kalmış olabilirsiniz, haziranın neredeyse ortası oldu, çok fazla personel açığı kalmamıştır güneyde. (Adı sanı duyulmamış yerlerde de çalışmayın içeride maaşınız kalırsa kötü olur)

Sizin yerinizde olsam turizmden ziyade 12 ay devamlılığı olan bir iş arardım. Zira ekim sonu işsiz kalınca yazın biriktirebildiğiniz de uçup gider. Kaldı ki kurum sizden memnun kalmazsa sezon ortasında da işinizi sonlandırabilir. Hali hazırda çalışmakta olduğunuz bir işiniz varken turizm macera olur bence sizin için.

Ben olsam öncelikle yatılı bir iş bakardım. Çok ciddi tasarrufunuz olacaktır. Olmazsa oda oda kiralanan kız öğrenci apartlarına vs şansımı denerdim, yakıt ve faturalar da içinde olacağı için daha uyguna gelir diye düşünüyorum.

Ve kesinlikle kendimi geliştirmeye çalışırdım. Eğitim düzeyinizi bilmiyorum, üniversite mezunu değilseniz açıköğretime başlayın, üniversite bitirdiyseniz ve meslekle ilgili iş bulamıyorsanız revaçta olan sertifikalardan edinin.

İş-Kur bünyesindeki iş başında eğitimlere başvurabilirsiniz. Benim kuzenim pasta ustası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor bu program kapsamında. Şimdilik o da asgari ücret ama biraz ilerletince iyi kazandıracağı kesin.

Sezonluk değil, size bir şey katan ve uzun vadede daha iyi getirisi olacak işlere yoğunlaşın.

Kadin siginma evlerinde 6aya kadar kalabilirsin
Bu surecte para biriktirirsin

teşekküler bu kadar vakit ayırdıniz benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…