Boşanıyorum ama caymak üzereyim.Lütfen yardım edin...

böyle yanlız başına yaşlanmaktansa ondan kurtulup tertemiz bir sayfa açıp seni hakeden seni seven ve değer veren biriyle bir yastıkta yaşlan...
inan bana hayat çok ama çok güzel yeterki ne istediğimiz bilelim yeterki bizi kimsenin körleştirmesine izin vermeyelim yaşamasını bilelim.
inş. aradığın sevgi ve mutluluğu bulursun arkadaşım..

Son düzenleme:

Canım arkadaşım, aynı güzel dilekleri senin için bende Alllah'tan diliyorum.Artık ailem benim herşeyim.Ona bakacağıma yaşlı anneme ,babama bakar hayır dualarını alırım.Burda tüm arkadaşlar beni cevapları ile sarıp sarmaladılar, içimdeki acabaları sakinleştirdiler.Herkese teşekkür ederim.

belirli bir yaşa kadar tek yaşayan insanlar yalnızlığa alışırlar...
40 yaşından sonra evlilik yapmış belliki alışamadı buna.

Kendi mutluluğun için çok doğru bir karar vermişsin arkadaşım kendi hayatı mutsuz bey efendinin seninkinide mutsuz etmesin...

merhaba,

bence 2 yıl evliliğin oturması ve kişilerin alışkanlıkların bir yaşama adapte olması için çok uzun bir süre değil
bilhassa belirli yaşlardan sonra
eşiniz yıllarca yalnız yaşamış (ailesi ile de yaşamış olsa aynı evde karşı cinsle gönüş ilişiği bağlamında yaşamak farklı)
bu yüzden belki zamanla oturabilirdi bazı şeyler

ortada aldatma, şiddet, ağır hakaretler vs de yok

acaba direkt boşanmak yerine
bir süre siz ailenizin eşiniz de kendi evinde kafa dinleyip
bir süre sonra tekrar durumları değerlendirseniz
daha sağlıklı olmaz mı?

alel acele boşanmanızın şu an bir getirisi olacağını sanmıyorum

imzalı protokol elinizin altında dursun
gerektiğinde kullanırsınız

az önce başka bir konuya da yazdım buna benzerdi bu evlilik değil ki canım
sen evi terkedince eşin seni geri getirmek için çabalamamış bile yani adam seni gözden çıkarmış belli
böyle biri için acaba deme en doğru kararı vermişsin bence asla cayma canım

Merhaba Asude Bahar,

Söyledikleriniz gerçekten çok mantıklı.Ancak biz evliliğimizde 5.yılımıza girdik Şubat ayında.Sorunlarımız ise 2.sene başladı.Ben de hep zamanla oturur, zamanla düzelir diye bekledim.Bana alışması için müdahale etmeden, hayatına beni alması için zaman tanıdım.O ise hep daha çok mesafe koymayı, daha uzaklaşmayı başardı.Ağır hakaret,şiddet,aldatma yok ama mutlulukta yok.Duygusal anlamda kendimi güvende hissettirmedi.Hani benim eşim hep yanımda olur, beni yarı yolda bırakmaz, dur eşime anlatayım bana destek olsun, yada bir şeyini anlatsın yanında olduğumu hissettirebileyim.Bu yoktu.Sıfır iletişim.Ve artık yüzüme bile bakmıyordu biliyor musun? Görmezden gelinmek ne kadar zor.Karda işe giderim herkesin eşi arar vardın mı diye bunca yıldır beni birkez olsun aramadı.Hani ilk sene böyle olsaydı, onun kişiliği bu der kabullenirdim.Ama sonradan değişti.Hep suskundu ama sonrasında benim de konuşmama katlanamaz oldu.

Geçen sene 7.ayda yine böyle uzaklaştığımız ve tekrar deneme kararı aldığımız süreçte.Uzun suskunluklardan sonra bu denememizin bir faydası olacağını düşünüyor musun diye sorduğumda bana Hayır dedi.Yani aslında aklında yürütemeyeceğimize dair bir düşünce zaten var.Ama ne çaba gösteriyor.Ne de dillendiriyor.Sadece bekliyor...Neyi beklediğini ben de bilmiyorum.Tek bildiğim artık bu suskunluğa, yalnızlığı dayanamadığımdı...

Görüşleriniz için teşekkür ederim.

20-25 yaşında biri olsan sana ayrılmanı ve yeni bir hayata başlamanı tavsiye ederdim ama malum ikinizinde yaşı malum.
bence kesinlikle bir psikolog, evlilik danışmanından yardım almalısınız. Belki sizinde eksiğiniz vardır, bunu tek taraflı sizin yazınızla göremeyiz.

Yeni birlikte yaşayan çiftlerin birlikte birşey yapması çok önemli, birlikte pazara gitmek yada puzzle yapmak gibi. Ama sizin yaşınızdakilerle ne yapabilirsiniz bir fikrim yok.

BENCE BİR ŞANS DAHA VERİN AMA KENDİ KENDİNİZE DÜZELTMEYE ÇALIŞARAK DEĞİL, YARDIM ALARAK.

bu evlilik değil ki zaten...evcilik oyunu....bence hayatını mahvetme derim...böle evli olmaktansa yalnız mutlu yasamak daha iidir heralde..kimseye de aldırma ....yasadıklarımı yalnız sen bilirisn....

adamın günahını almak istemiyorum ama bir komşumuz vardı 2 çocukları vardı gençlerdi daha 25-30 yaş arasındalardı, adam çok mülayim bişydi kadın ne derse yapıyordu felan , sonradan yavaş yavaş değişmeye başladı oda kadın soru sormazsa konuşmazmış felan tek söylediği yemek hazırmı , çay hazırmı , yatıyorum muş.kadın hep şikâyetçiydi bu durumdan kadın çok aktifti çünki adam fabrikada çalışıyordu , sonra kadın fabrikada bir çaycı dul kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmiş kadın öğrendikten sonra adamın korkusu kalmadıya artık kavga etmişler kadın bak giderim çocukları alıp diyince adam giiitt diyormuş , önce sen ver dilekçeyi diyormuş , ailelerden çekindiği için hep kadını uzaklaştırmak istemiş yıldırma politikası izlemiş ki kimse kendini suçlayamasın , sonra karısı vazgeçti boşanmaktan sırf onun istediği olmasın diye kadını bulmuş tehdit felan bişyler olmş kadın da diyomuşki sen hangisinin karısısın :) arsızlığa bakarmısınız . neyse sonra adamla bozdu aralarını ve adamı artık sevmiyor hala evliler ama sırf çocuk için bizim ki evlilik değil diyor çok üzülüyorum onun için , hiç umursamıyor beni merak etmiyor gurursuz diyor.

acaba bu adamında böyle bişyler var aklında da ,kendine kimse bahane bulmasın diyemi kadını bıktırmak için elinden geleni yapıyor ? diye aklıma geldi ailelere de dicekti dövmedim , sövmedim hiç bişy yoktu kendi gitti bende artık istemiyorum diyip kendi vicdanını rahatlatmakla birlikte çevre baskısından da sıyrılmış mı olcak diye aklıma geldi.

Okurken hep şu soruyu sordum kendime; nasıl yani? E siz iki ev arkadaşı gibiymişsiniz. Nasıl olur anlamıyorum, ayrı yemek yeme ayrı uyuma.... Hicbir zaman ortak bir paydada buluşamamışsınız.

Ev arkadaslari bile ayri yemez.Bu yemekleri ayirmak biraz fazla olmus.Cnm,senin adina gercekten uzuldum.Seni uzmek istemem ama araya baska kadin girmis olabilir mi sence?Cok soguk davranmis esin ama cocuk yoksa donme derim ben

Bende eşin yalvarıyor caymak üzeresin sanmıştım.. Caysan ne olacak ki. Sevgili eşinin hiç evliliğinizi kurtarmak adına bir şey yaptığı yok, buluşmanızı ertelemiş birdaha da konusunu açmamış.

O geri dön demeden dönsen ne olacak. Rahat edebilecek misin o evde? Sanmıyorum..

ne yazıkki siz zaten evli olamamışsınız
eşin yalvarsa bile cayma
olmaz o adamdan çok açık ve net

su an yasadıgınız sey evlılık deıl zaten.. bosanırsanızda sızın ıcın hayırlısı olur tek taraflı yurumez bence. kendınız uzulursunuz..

Sizi sevmeyen adamdan boşanmaktan mı cayacaksın? Ama karşındaki kişi istemiyor. Zorla nereye kadar?

ileride mutlu olabılmek ıcın evlenıyorsunda...peki şimdi mutlusumuzun???
bu sorunun cevabı bosanmana yada bosanmamana yardımcı olacaktır...

ve bnm aklıma ndnse cınsel problemler geldı..
oyle bır problemı varsa esınızın bu yaklasımları cok normal..

yanı problemlı erkekler genelde bole kacmayı yeğlıyorlar..
cevremızde bırı var ole ondan bılıyorum..

yada baska bır kadın geldı aklıma...

Olabılır, bu erkek mılletıne hıc güven olmaz, benım durumum da arkadasınkıne benziyor; yalnız benımkı cok da kurnaz; dışarıdan cok efendı&terbıylelı gözüken 1 tıp ama goya çaktırmadan her fırsatta bakınırdı, genel tarzı cok hesaplı kıtaplı, hındi ztn, kendısıyle hayatıyla ılgılı hıc 1 seyı paylasmazdı... benım daha bakımlı olmamı fln ısterdı; kurs v.s. ortamlara cok gıderdı (öz. tek basına) yani; aslına bakılırsa gozu dışarıda bırı tıpı cızıyordu yeterince de ben fazla ıyı nıyetlı old. için karsımdakını de oyle görmek ısteyıp kendımı kandırdım 1 yerde....neyse ben ıs ısten gectıkten, ayrıldıktan sonra kuşkulanmaya başladım...mesela sık sık dışarıya iş seyahatlerıne gıdıyordu...ne malum o sınsılıkle başka sehırde dost tutmadığı? boylesı bır hareket tam da ona yakışır...ben sahsen başka sehırde 1 kadınla otel odalarında bırlıkte olduğu 1 ılıskıden suphelenıyorum....olmayabılır tabıı ama oladabılır...adam bılgısayarcı; PC sıne ztn sıfre koymus düzenbaz...diğ. yandan; arabasına (görüşme ayarlayıp) ses kayıt cıhazı koysam bulabılır; ztn bellı etmez ama cok uyanıktır....veya arabayı sık yıkattığından o esnada bulunabılır...evde de bulabılır o ne o hınoglu hındır o...sonra gerıye bır dedektıf tutma kalıyor; o da ztn cok cok pahalı...dolayısıyla cok kurnaz bır kadın&erkek ustelık de boylesı teknolojının cıgır atladığı bır donemde her tur nımetı bu tıp suıstımallerde&manıpulasyonlarda kullanmaktan cekınmeyen 1 tıpse işin gercegınde yapılabilecek cok da fazla 1 sey olamıyor.....

Bılemıyorum ben konuşmayan, kapalı ınsandan korkarım ve her seyı beklerım arkadaş..

Son düzenleme:

evlilik=ortak paylaşım
sizinki evlilik değil zaten şu an. aynı evde 2 yabancı
adı üstünde ''eş'' ama sizi tamamlamıyor
alın karşınıza konuşun. aynı yatakta yatılcak aynı masa aynı anda yemek yencek en azından..
film falan al, bu akşam izlicez de
içinden gelmiyosa zorlasın kendini biraz. haa zorla da yapılan şey ne kadar anlamlı tartışılır
ama en azından evliliği kurtarmak adına bi kere denesin
baktın hiç çabası yok, bu şekilde bi mutsuzluğu sürdürmenin anlamı da olmaz..
Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…