Boşanıyorum avukatlar bakabilir mi lütfen

Yanlış bilgi vermiyorum. Bir sonraki mesajımda belirttiğim gibi kocasının ispatı önemli.

Bütününü okumak istemezseniz cümle şu şekilde “ Kadın, özgür iradesiyle düğün takılarını “iade edilememek” şartıyla erkeğe vermişse, artık takıları geri isteyemez. Ancak erkek, takıların iade edilmemek üzere kadın tarafından kendisine verildiğini ispatlamak zorundadır.”

Bunu ispatlayamazsınız. Eşiniz der ki kendisi verdi karşılıksız.
Kendimden ornek veriyim. Eski es ev alirken takilarimi istedi verdim. Bosanirken taki davasi actim. Dugun CD sini delil olarak sundum. Ve takilarimi aldim. Takilarimi verdigim konusunda annem taniklik yapti. Cunku ucumuz kuyumcuya gidip bozdurmustuk. Alamazsin diye birsey yok.

Aslında olay attığınızın tam aksi.her durumda kadına ait sayılıyır ve kadın geri isteme hakkına sahip.eğer erkek bana hibe etti diyorsa erkeğin kanıtlaması gerekli.kadın hakkını istiyor erkeğin bir iddiası var bu durumda iddia sahibinin ispatı gerekiyor.şöyle örnek atayım.
Burada kadın muhakkak avukata gidip hakkı takep etmeli.elinde delil olmasa dahi erkekte de hibe delili yoksa kadına takılar iade olur.

Eklentiler

• IMG_5529.webp
    66,7 KB · Görüntüleme: 66
Aslında aynı sayfayı atmışız şimdi farkettim:)ilk mesajınızda kadında delil yoksa isteyerek verdin sayılır geri alamazsın anlamı çıktığı için düzeltme ihtiyacı hissettim.attıgımız sayfada ise ispatı erkek edecek.yani sanmıyorum ki kadının hibe ettiğine dair imzalı kapıdı olsun adamın elinde.direk geri alamazsın demek pek doğru değil,alır.

Aynı şeyi farklı cümlelerle anlatmaya çalışıyoruz olay bu aslında. Ben kurduğum cümleden sizin anladığınız gibi bir anlam çıktığını düşünmüyorum. Hatalı değil ama eksik anlatımda bulunmuşum. Kendi rızanızla verdiyseniz geri alamazsınız yerine kendi rızanızla iade almamak şartıyla verdiyseniz geri alamazsınız yazsaymışım belki karışıklık olmazdı ama orda da benim bir hatam yok aslında çünkü konu sahibi borç olarak aldı diye benim mesajımdan sonra belirtmiş. Neyse konuyu baltalamış gibi olmayalım sonunda anlaştığımıza sevindim :)

Erkegin iade edilmemesi sartiyla aldigini ispat etmesi gerekir yaziyor. Ispat yuku erkekte yani. Ben kendi davamdan ornek vermistim. Takilari ev alirken vermisti. Geri odemeyecegini ispat etmesi icin sahit gerekir sanirim. Bizde annem takilari beraber bozdurdugumuzu ve kuyumcunun ne kadar altin bozdurulduguna dair yazdigi yaziyi sundu. Onun sahiti yoktu. Takilarin parasini ben aldim. Konu sahibi avukat ile gorusmeli. Karsi taraf ispatla yukumlu anladigim kadariyla, konu sahibi degil.
Aydinlattiginiz icin tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…