Boşanıyorum, destek ve fikir

Hanımlar çoğunuz konularımı biliyorsunuz. Kiminize kızdım kırıldım tatsızlık oldu geldi geçti.
Ailemin evindeyim, avukata vekalet verdim.
Sizler çok kez söylediniz ama elbet çok şükür ki yaşadıklarıma belki yaşamadan anlamayacaktım. Gönlümün razı olması için keşke dememek acaba dememek için yaşamam gerekiyormuş belki.
Sürekli bana çocuksun diye aşağılamalar, ablasıyla ortak ev almaya çalışması ben istemediğimi söylediğimde sen kimsin engel olamazsın demesi… annesi memlekette diye yok babamı kaç kez aradın ettin, yok fitne fesatsın derken bende son noktaya gelindi.

Kendisi tamam boşanalım dese de her teklifimde, asla adım atmadı. Bavulumu alıp çıktım, babam babası ile yüz yüze görüşmek istedi fakat adam kendi oğlu ile karşısına alıp konuşturamıyor ki babamle ne konuşsun.

Evden bavulumu alıp çıktım.
Her şeyim evde.
Döneceğimi sanıyorlar bir kere daha olmuştu ya.
Avukata vekalet verdim, kasa altınlarım için mallarına tedbir koyulacak. Başta çekişmeli açılacak avukat ona anlaşmalıyı teklif edecek.

Hanımlar daha önceki konularımı bilenler destek ve fikirlerinize ihtiyacım var. Bir de duanıza. Aklımda bir an önce her şeyimi almak var o evden, ve şok olacak dava ile birlikte.
Avukatiniza sormadan hareket etmeyin.
Allah kolaylık versin ❤️

Valla bende merak ettim sanki bu sefer bir şeyler farklı gibi geldi niyeyse
Sen iyisindir🌸 farklı çünkü. Avukata vekalet verdim ötesi var mı? Gerçekten yargı dağıtanların hepsi umarım boşanmayı yaşamıştır. Neden bunu söylüyorum çünkü kendi yaşamadığınız şeyin koçluğunu yapmanız çok abest. Bu niyet için noter yoluna düşüp vekalet vermek bile, dilekçe için tekrar eskileri hatırlamak bile insan için zaten yorucu.

Komik gelebilir başlık.
Kendi yolunuza bakmaya karar verdiniz.
Peki bir dolap dolusu kıyafet, yüzlerce çeyiz, mutfak eşyaları evde olan tüm hak?
Bu kısım nasıl hallediliyor?
Başımı alıp gideceğim diyemiyorum, bu kısımlar beni düşündürüyor. Bankadaki takılarım...
Ciddi anlamda süreci bilen var mı aranızda hanımlar?
Merak edeniniz var ise konularımı bilen söyleyeyim, kv ve görümce alttan alttan iğnelerine devam etti eşime ve eşim saçma saçma hesap sorar oldu bana. Ablasının gönlünü neden almadığıma kadar?
Boşanmaktan bahsettik sonra ben duymadan babasını aradı ve annesine mutlu olmasını benden hepsinin hesabını sorduğunu söyledi.
Yani görümce ve kv nin bizi bu duruma koyduğunun farkında. Asıl koyan kendisi aslında. Denge kuramaması.
Konudan uzaklaşmayayım.
Karar aldıktan sonra ilk adım nedir?

Merhaba hanımlar beni bilenler bilir.
Evliliğimin 10. ayındayım. Başta ailesi ve anne ve ablasının onu mahveden aşırı ilgisi sonucu oluşan egosu yüzünden evliliğimde sıkıntılar yaşadım. Çok şükür aştım...
Tabii en başta çok gereksiz yıpranmalar yaşadığımız için tahammülümüz azaldı.
Eşimin benden tek ricası oldu ben sinirliyken o an bana cevap verme diye...
Bu mümkün olmuyor. Sinirliyken yok yere, elim kırılsaydıda evlenmeseydim imza atmasaydım benim ne güzel hayatım varmış vs diye sıraladı. Bu 3 oldu... Ben cevap verince sinir krizi vs geçirdi saçma bir hal oluştu. Tatildeydik ve arabadaydık. Çok saçma bir konuyı deliye dönecek kadar büyüttü. Konu değil mesele ona sürekli cevap vermemmiş. Öyle böyle boşanmaya yine geldik, arabadan inmek istedim annemi aradı ilk kez.
Annemi aman kızımı getirme diyecek sandı sanırım, ama annem otele bırak ben alacağım kızımı diyince anneme bile tripli şu an. İstanbul a döndük ama yaşanılanlar akılda tabi.
Tatile görümcem eşi ve kızı işe gitmiştik. Onun eşi de egeli, oradan köye geçecekler bahanesiyle beraberdik yani. Onların yanında da devam etti gerginlik. Yani hiç yoktan bir konu ailelere de yayıldı.

yorgunum dostlar. Ayakta tutmaktan yoruldum. İyiyken iyi kötüyken çok kötü...
Bir erkek boşanmayı bu kadar anmamalı.
Ben ne yapmalıyım?

GÜZEL İNSANLAR SİZİ SEVİYORUM... Yorumlara ayrı ayrı cevap veremedim ama hepinizi inşaallah dinleyeceğim. Duanızı eksik etmeyin.

Hanımlar,

en son konumdan bu yana düşüncelerle geçiyordu günlerim. Eşim ailemi ziyaret etmedi vs.
(Zaten tahmin ediyordunuz)

bugün olan oldu. Kv beni aradı ve çılgına dönmüş şekilde içini döktü , ses kaydına aldım.

1 senedir benim psikolojimi bozdun, anneni dinledin, senin annen doğurduysa ben 10 misliyle doğurdum oğlumu, benim oğluma almadığım kızların aileleri küstü bize, oğlumun 1 yılda saçları beyazladı. Sen anahtarı kaybettim diye yedek anahtarı aldın bir daha vermedin. Annenin fikriydi bu. O evde benim bu evde benim. Ben oğluma hbirşeyi anlatmıyorum anlatsam dağları yakar. Ben kimseden korkmuyorum. Sen bize kabullenmedin. Benim kızım senin anneni sildi diye sen bize bir senedir trip yaptın. Benim kızım senin annenin kankası mı neyi. Nişanda 30 tane çeyreğim gitti ben hiçbir şey demedim. Huzur bozulmasın diye( nişan takılarından bahsediyor, zaten kızda kalır, beyaz eşya aldım)

böyle çirkin şeyler duydum. Bir şey demedim ben hakarwt duymak istemiyorum dedim kpattım.

Eşimi aradım o da çok şaşırmadı , gelin olmak istemedin filan dedi. Artık son noktaydı.

Ses kaydı işime yarar mı?

Bu söylenilenler anneme dahi yenilir yutulur gibi değil. Evliliğimin ilk haftasından itibaren anneme saldırı başladı.

Evi terk etmiş olmak istemiyorum. Şu an doğru ayrılık adımı nedir?
Lütfen kimse üzerime gelmesin. Haklıydınız ben de emin oldum. Sadece istişare edip fikirlerinizi çok önemsiyorum. Sağ olun

Hanımlar...
Beni çoğu kişi biliyor en son 2 ay kadar önce boşanmaya karar vermiştim anne babam geldi konuştu bizle evet kapandı konu.
Geçtiğimiz perşembe artık tahammül seviyem çok azaldığı için, eş kişisi dışarı çıkmasına abartıyorsun dediğim için tepki gösterince bağrıştık ve kendimi evden çıkmış anneme gelmiş buldum. İLK KEZ!

Her tartışmada beğenmiyorsan git, ve boşannma kelimeleri dile pelesenk olduğu için bu kez bunu gerçekleştirdim.

Asla niyetim blöf değildi. O gece kv annemi aradı, annem biraz dinlenecek filan dedi. ( kadın arıyor ama bugün bu durumda olmamızda çoğu pay onun). Eşim hiç aramadı, sanırım annesi dinlenecekmiş filan dedi o da burnunu düşürmez zaten bilirsiniz. 3. Gün birkaç eşyamı almaya gelicem dedim eve gittim, o sırada tüm eşyalarımı da 3 gün sonra alacağımı evde olmasını söyledim.

“ evden git dedim diye terlik attım diye boşanılır mı ? Şaka mısın . Sonradan pişman olursan olmaz. Sana gel demiyorum demedim çünkü gitme nedenin çok saçma” dedi. Ben dikkate almadım ve tekrar döndüm ailemin evine.

Dün aradım ve pazartesi avukata gideceğimi anlaşmalı olarak ulaşılabilir olmasını söyledim.
Tamam filan dedi.

Sonrasında karşı komsumuz avukat , durumu anlattım. Bana evlilik yönetimini bilmediğimi aslında kurtarılabilir olduğunu söyledi, bu sırada eş kişisi aradı beni. “Bu saçmalığı ne zaman bitireceksin?” Dedi. Ben de saçmalamadığımı gerçekten bitireceğimi söyledim. Biraz konuştuk.
Avukatın da önerisiyle ve fikirleriyle bir kez daha deneme kararı aldım.

Bu akşam eve dönüyorum. Kendim çıktım kendim dönüyorum gibi oluyor ama asla bunun mahçubiyetini hissettirmemem gerek.
Üyeliğim aktif olmadığından fikirlerinizi alamadım.
Son durum bu...

Çok nettim ama inşaallah bir şans daha. İlk kez bu kadar ciddiyetimi gördü, bir adım ötesi mahkeme zaten... Blöf yapmadım yapmam.

Eve döndükten sonra tavrım ne olmalı?

Şimdiden kalbinize sağlık 🌸

Hanımlar lütfen güç verin

bahsedenleri gorunce usenmeyip eski birkac konuya baktim 😅

Sen iyisindir🌸 farklı çünkü. Avukata vekalet verdim ötesi var mı? Gerçekten yargı dağıtanların hepsi umarım boşanmayı yaşamıştır. Neden bunu söylüyorum çünkü kendi yaşamadığınız şeyin koçluğunu yapmanız çok abest. Bu niyet için noter yoluna düşüp vekalet vermek bile, dilekçe için tekrar eskileri hatırlamak bile insan için zaten yorucu.
Eski konuşmalarimizi az çok hatirliyorsundur diye umuyorum
Bak gerçekten boşanmak çok zor alınacak bir karar ben seninle hem fikirim. Gitmek birden evdeki düzenini bırakmak toplumdaki insanlarla uğraşmak hepsi ayrı ayrı sıkıntılı . Ama senin eşinle en başından beri ortak noktayı bulduğunuz bir durum olmadı . O hep annesini istedi yok ablamla ortak ev dedi . Sende hep gidiyorum dedin tavır yaptın adam seni arabadan indirecekti yine de döndün . Bu şekilde yürümeyecegi o kadar belliydi ki . Tek çözüm boşanmak diyemem çünkü başka sıkıntın varmı bilmiyorum . Ama adamın duzelecegi yok çözümü ne olabilir sen görmezden gelecektin . Ne istiyorsa yapacaktı ki bu tipler genellikle hep daha fazlasını ister . Umarım senin için bundan sonrası iyi olur . Insanlar sana neden kızdı biliylr musun o sırada sinirini burdakilerden çıkardın . Kendi içinde eşini aklamaya çalıştığın için sana doğru söyleyenlere kızdın . Farklı bir psikolojideydin belki de .demek istediğim tek şey şu ki her şeyi bu sefer iyice düşün . Gerçekten kararını ver herşeyi değerlendir . Böyle sürekli git gelli bir evlilik olmaz .

Bizden dua istemistin ya ben duami edeyim Allah kalbine gore versin ki veriyor bence. Bizim icin ne dusunup diliyorsan bizden once sana nasip olsun. Iyi seyler dusundugunu varsayarak diyorum bunu. Hepimizi sevdigini biliyoruz. Umarim bosanmayi yasamislardir diye senden beklenen cevabi vermissin. Sana defalarca insan gibi bosanmanin blofunu yapma dedik. Sen ne dedin haddinizi bilin dedin.

Bizden dua istemistin ya ben duami edeyim Allah kalbine gore versin ki veriyor bence. Bizim icin ne dusunup diliyorsan bizden once sana nasip olsun. Iyi seyler dusundugunu varsayarak diyorum bunu. Hepimizi sevdigini biliyoruz. Umarim bosanmayi yasamislardir diye senden beklenen cevabi vermissin. Sana defalarca insan gibi bosanmanin blofunu yapma dedik. Sen ne dedin haddinizi bilin dedin.
Umarım derken bile beddua ediyor alenen , gerçekten çok tuhaf bir insan 🙄

Umarım derken bile beddua ediyor alenen , gerçekten çok tuhaf bir insan 🙄

O beddualari da donup dolasip kendisini buluyor o yuzden. Allah herkese kalbine gore veriyor buna cok inaniyorum bir kez daha gordum.

Sanirsin hepimiz bekariz, aklimiz bir karis havada, evlilik nedir bilmeden atip tutiyoruz saniyor. Konularinda defalarca hepimiz kovuldugumuz halde insan gibi cok yazdik ama o saniyor ki herkes kendi zeka seviyesinde. Birak ne hali varsa gorsun.

Tuum konularını okudum o kadar yorum yaptım en son siz kimsiniz ki benim karşımda olsanız konuşmazdiniz demisti bir kaç üyeye . Kocasına bağımlı biri olduğunu düşünüyorum . Geçen de avukata gitmişti . Sanki bu sefer biraz akillanmis gibi

Ben böyle konularda bir kac faktör bir araya geldigini düsünüyorum. Kimse ayrilmak icin evlenmiyor tabi. Kendisi de bosanmak istemiyordur, ama bosanarak da "karsi tarafi" da sevindirmek istemiyor. Burda insanlara kizmasinin ama sebebi de bu zaten. Ne kadar bosanmak istiyorum, bosanicagim dese de kac kere geri döndü. Insanlar bu yüzden artik ciddiye almiyor cünkü onlara göre gecekci birseyler yazsalar bh sefer hakaret ve kücümsemeler basliyor. Ban geliyor konu kapaniyor yani

O beddualari da donup dolasip kendisini buluyor o yuzden. Allah herkese kalbine gore veriyor buna cok inaniyorum bir kez daha gordum.

Sanirsin hepimiz bekariz, aklimiz bir karis havada, evlilik nedir bilmeden atip tutiyoruz saniyor. Konularinda defalarca hepimiz kovuldugumuz halde insan gibi cok yazdik ama o saniyor ki herkes kendi zeka seviyesinde. Birak ne hali varsa gorsun.
3 yıldır evliyim ve evliliğin nasıl birşey olduğunu biliyorum çok şükür, ki burdaki hanımların çoğu da evli , böyle birşey dilemesi gerçekten çok yanlış, hiçkimse hele de hemcinsleri için böyle birşey dilememeli düşmanı bile olsa 🤷‍♀️ Mavera nın daha çok toy olduğunu düşünüyorm, evlilik konusunda da ailesine bağımlı bu adamla zaten yürümez ama ben boşanacağına nedense inanmıyorum ...

Ben böyle konularda bir kac faktör bir araya geldigini düsünüyorum. Kimse ayrilmak icin evlenmiyor tabi. Kendisi de bosanmak istemiyordur, ama bosanarak da "karsi tarafi" da sevindirmek istemiyor. Burda insanlara kizmasinin ama sebebi de bu zaten. Ne kadar bosanmak istiyorum, bosanicagim dese de kac kere geri döndü. Insanlar bu yüzden artik ciddiye almiyor cünkü onlara göre gecekci birseyler yazsalar bh sefer hakaret ve kücümsemeler basliyor. Ban geliyor konu kapaniyor yani
Klasik döngü malaesef
Bence aslında Mavera saf falan değil yaşadıklarının farkında biraz da belki zamanla düzelir diye devam ediyor her seferinde. Beni seviyor bak boşanmak istemedi diye düşünüyor . Tamam her evlilikte sıkıntı olur ama buradaki temel mesele eşinin ailesindeki cesaret . Oğullarını bildikleri için her istediklerini söylüyorlar. Hiç çekinceleri yok .

Klasik döngü malaesef
Bence aslında Mavera saf falan değil yaşadıklarının farkında biraz da belki zamanla düzelir diye devam ediyor her seferinde. Beni seviyor bak boşanmak istemedi diye düşünüyor . Tamam her evlilikte sıkıntı olur ama buradaki temel mesele eşinin ailesindeki cesaret . Oğullarını bildikleri için her istediklerini söylüyorlar. Hiç çekinceleri yok .

aynen. Böyle herkesin pat bosaniyorum diye harekete gecememesine fazla sasirmiyorum bizim toplumda. Heleki kadini ailesi aslinda arkasinda degilse. Insallah kendine göre bir cözüm yolu bulur.
Burdaki üyelerine saydirmalarini bende dogru bulmuyorum. Burda evet bazen cevaplar pat pat tokat gibi oluyor, ama genelde o insanlar bizim kadinlarimizin elin hödük ailesi tarafindan ezilmesini istemediginden. Yoksa kimse buraya "aman bugünde birini ezikliyim" diye girmiyor

aynen. Böyle herkesin pat bosaniyorum diye harekete gecememesine fazla sasirmiyorum bizim toplumda. Heleki kadini ailesi aslinda arkasinda degilse. Insallah kendine göre bir cözüm yolu bulur.
Burdaki üyelerine saydirmalarini bende dogru bulmuyorum. Burda evet bazen cevaplar pat pat tokat gibi oluyor, ama genelde o insanlar bizim kadinlarimizin elin hödük ailesi tarafindan ezilmesini istemediginden. Yoksa kimse buraya "aman bugünde birini ezikliyim" diye girmiyor
Burdaki uyeler bence konu sahibine üzülüyor çünkü maversya çok destek veren oldu . Konuyu çok takip etti herkes . Sonra birden o dönemde bence onun da psikolojisi iyi değildi buradaki üyelere kızmaya başladı. Belki de gerçeği görmek istemedi . Ondan bence hala burdan akıl almak için yazıyor

Back
X