Siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, kaç kere şans vermişsiniz. Erkekler bizden çok daha fazla çıkarcılar, bizim kadar duygusal değiller. Çıkarları bitince çoğunlukla acımıyorlar. Eşinizin sizden çıkarı var o yüzden size yalvarıyor, Türkiye'ye dönmek istemiyor sanırım iyi bir ülkedesiniz. Çıkarı olmasa sizden kötüsü olmazdı, çevresine sizi çoktan kötülemeye başlardı. Bunları sizi üzmek için söylemiyorum. Bende aynı süreçten geçiyorum, ne yaşadığınızı çok iyi bildiğim için diyorum.
Son 1 yıldır, ilişkilerle ilgili çok kitap okudum, yüzlerce uzmanın, psikologun, ilişki koçunun youtube videolarını vs izledim. Erkekler yaradılış olarak bizden daha çıkarcılar, işine gelmezse anında soğuyup seni gözden çıkarıyorlar. Ve her ilişkide alma- verme dengesinde erkeğin rolü daha fazla olmalı. Yani erkek daha çok sevmeli, daha çok değer vermeli, daha çok önemsemeli. Kadın zaten duygusal olarak ilişkiye bağlanıyor. Ama erkeğin ilişkiye bağlanması daha kritik.
Ben evliliğimde bu hatayı yaptım. En çok ben sevdim, en çok ben fedakarlık yaptım, alma-verme dengesini bozdum. Eşim hatalı olduğunda bile ben özür diledim. Şu an bu yaptığıma çok pişmanım, şu anki cevizreceli olsam asla yapmam. Alma- verme dengesini bozarak onun gözünde kıymetim, değerim azaldı. Gerektiğinde resti çekmeliydim, bunu şimdi anlıyorum. İlişkilere bakışım çok değişti. Ve bir erkeği kaybetmemek için her şeyine tamam deyince o ilişkide kendi benliğini kaybediyorsun ve karşı taraf da sizi değersiz görmeye başlıyor.
Ve ilişkilerle ilgili öğrendiğim en önemli şey, erkeklerin sözlerine değil davranışlarına bakacaksın. Bir erkek seni sevdiğini söyleyip seninle vaktini, zamanını, ilgisini, sevgisini vs paylaşmıyorsa o erkek seni sevmiyordur. Önemli olan erkekler için eylemlerdir. Bir de bir erkeği en çok kavga anında ve onunla bir konuda uyuşmadığında tanırsın. Oradaki davranışlarını referans alacaksın. Bir ilişkide her şey süt liman iken herkes iyidir, her şey zor zamanlarda belli olur. Yanında mı değil mi, bir insanı zor zamanında tanırsın. Bunları sizinle paylaşmak istedim.
Zamanla dışarıdan bir göz olarak olaylara bakmaya başlayacaksınız, bu çok faydalı olacak. İleriki ilişkileriniz için inanılmaz bir hayat dersi aldınız. Bu çok işinize yarayacak.