• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosaniyorum ölüm gibi bu

Merak ediyorum bu kadar kötü bir adamın bir gün çocuklarınıza şiddet gösterebileceğinden hiç korkmuyor musunuz?

Asla inanmıyorum eşini döven bir adamın iyi bir adam yok yok adam olabileceğine bile inanmıyorum.

Ufff:KK43: cok gecmis olsun :KK43:
Sağol teşekkür ederim
Geçti gitti zaten. Kulağım ameliyat olmama gerek kalmadan iyileşti.
5 Mayıs'ta evi terkettim. Maddi manevi çok zor zamanlar geçirdim.
Gecelerce kabus gördüm. Tek uyuyamadım.
Ağrıdan günlerce yemek yiyemedim sıvı şeyler tükettim sadece
Hastane adliye karakol arasında mekik dokudum maddi anlamda dibe vurdum
Bugün 12 Temmuz. Şunun şurasında kaç ay olmuş ki..
Ben şimdiden çooook iyiyim. Kimse boşanınca ölmüyor yani

Bir de polisi doktoru avukatı hatta avukatın yanında çalışanlar bile durumundan bahsedince bana o kadar yardımcı oldular ki... hiçbir incitmedi kötü davranmadı. Sen bir kere kaç kurtar kendini emin ol herkes yardımcı oluyor. Olmazlarsa da olanını bulana kadar gez

Cunku ucude ayni karakterde
Teki bencil kendinden baskasini dusunmez
Digeri istedigi olmayinca annesine dahi elini kaldirir
Kiz kardesim az vurmamistir anneme essek kadar kiz
Erkek kardesim babamin kopyasi
Ben bana zarari dokunan herkesten bir omur boyu vazgectim
Insallah dedigin gibi olur ve bende bu ruh sagligindan bir haber kervanina katilmam
Eger kardeslerinle ayni karakterde olsaydin gorusuyo olurdun. Belki onlar daha kucuktu diye oyleler, olabilir mi? Senin aklin eriyomuski demek dogru bulmamissin o zamanda yapilanlari. Aslinda boyle cocuklarada kizamiyosunki.. baska dunya gormemisler. Herkes iyiyi kotuyu ayirt edemez

Çocukların velayetini istiyor yoksa yatış bile isterim ondan kurtulmak için boyle bir adamı sevmek bu duygularda olmak ne rezalet bir şey inanin utanıyorum.Onu silip karşısında dimdik durmak istiyorum

Çocukların velayetini istiyor yoksa yatış bile isterim ondan kurtulmak için boyle bir adamı sevmek bu duygularda olmak ne rezalet bir şey inanin utanıyorum.Onu silip karşısında dimdik durmak istiyorum
Ya siddet görmüşsünüz hem de daha yakın zamanda gidin rapor mapor bişey alın. Çocuklarınız küçük değil mi daha anne çocuğu. Kim alıyormuş velayeti yavaş olsun. Hasta bir adama hiçbir hakim çocuk vermez, sağlıklı da olsa annenin yüz kızartıcı suçu gibi şeyler yoksa zaten küçük çocuklar anneden ayrılmaz.

Simdi nerdesiniz, evinizde mı, bı yakininizda mi

Eger kardeslerinle ayni karakterde olsaydin gorusuyo olurdun. Belki onlar daha kucuktu diye oyleler, olabilir mi? Senin aklin eriyomuski demek dogru bulmamissin o zamanda yapilanlari. Aslinda boyle cocuklarada kizamiyosunki.. baska dunya gormemisler. Herkes iyiyi kotuyu ayirt edemez
En kucuk kardesim benden iki yas kucuk 20 yasinda

Sirf istedigi olmadi diye cat cut annesine vururdu
Bunlar tabi hep ev icinde olan sorunlardan kaynakli
Yani yaslari da kucuk degil digerlerinin.
Evet anneme cok kizgin, kirginim
Nefret ediyorum ama ben hic babamin ona davrandigi gibi davranmadim.
Assalamadim sesimi yukseltmedim.
Diger cocuklarinin gosterdigi muameleyle hic yaklasmadim.
Ama herseyde kabak bana patlardi.
Kardesim bana vururdu git ozur dile diye beni doverdi annem.
Artik dayak yiye yiye kafasi oyle gitmis ki , babamdan her dayak sonrasi ozur af dilemeye oyle alismis ki bizdede gucu olanin her zaman hakli olan odur kanisini kabullenmis kendince

E pes yani adam kulak zarinizi patlatmis bide teselli etmissiniz.bu resimde tek uzukdugum sey bu kadar kavganin icinde o zavalli kizlariniz ne psikolojiye girdi.boyle bir anne ve babayla buyuyen cocuklar ilerde ezik olacak.sizi her siddet gordukten sonra babalarinin yaninda gordujlerinden ileride evlenince siddet gorseler bile normal gelecek onlara.

Sağol teşekkür ederim
Geçti gitti zaten. Kulağım ameliyat olmama gerek kalmadan iyileşti.
5 Mayıs'ta evi terkettim. Maddi manevi çok zor zamanlar geçirdim.
Gecelerce kabus gördüm. Tek uyuyamadım.
Ağrıdan günlerce yemek yiyemedim sıvı şeyler tükettim sadece
Hastane adliye karakol arasında mekik dokudum maddi anlamda dibe vurdum
Bugün 12 Temmuz. Şunun şurasında kaç ay olmuş ki..
Ben şimdiden çooook iyiyim. Kimse boşanınca ölmüyor yani
O siddeti kabullenip devam etseydiniz yillarca cekebilirdiniz... cok gecmis olsun. Bundan sonraki hayatiniz cok güzel olsun insallah

Sen bir tokatinda al raporunu bak o herife cocuk falan teslim ediyor mu devlet
Inletirler haberin yok

En kucuk kardesim benden iki yas kucuk 20 yasinda

Sirf istedigi olmadi diye cat cut annesine vururdu
Bunlar tabi hep ev icinde olan sorunlardan kaynakli
Yani yaslari da kucuk degil digerlerinin.
Evet anneme cok kizgin, kirginim
Nefret ediyorum ama ben hic babamin ona davrandigi gibi davranmadim.
Assalamadim sesimi yukseltmedim.
Diger cocuklarinin gosterdigi muameleyle hic yaklasmadim.
Ama herseyde kabak bana patlardi.
Kardesim bana vururdu git ozur dile diye beni doverdi annem.
Artik dayak yiye yiye kafasi oyle gitmis ki , babamdan her dayak sonrasi ozur af dilemeye oyle alismis ki bizdede gucu olanin her zaman hakli olan odur kanisini kabullenmis kendince
Bundan sonra olan olmus eskiyi geri getiremezsin. Neyseki iyi bir es cikmis karsina.. insallah esinle cocugunla cok mutlu olursun canim

Kulak iyilesmeden bi gidin darp raporu alinda baari evi terk etti diye haklı cıkmasin .
Bu durmda haksizsiniz .Ortada hicbirsey yok ama evi terk eden siz olmussunuz .
Sanirim darp raporundan korkup hastanelerde pismsn olmus .Totosu yememis ifade vermeye .

Mazosist falan misiniz?

Cocuklariniza cok acidim , keske sosyal devlet olsaydik da devlet mudahale etseydi durumunuza cocuklari gercekten hak eden bir aileye verseydi

Yazik ya secemiyorlar iste dogacaklari aileyi , hayata 1-0 maglup basliyorlar

Hanımlar konu sahibinin acımasızca eleştirmek yerine lütfen ona destek olucu, yol gösterici yorumlarda bulunalım.

Belliki anne ve babasının da olmamasi kaynakli eşine aşırı bağlanmış ve bagimli olmuş, belkide küçük yaşta annesini kaybetmenin verdiği " öğrenilmiş çaresizlik" durumunu yaşıyor.

Boşanmaya ölüm gibi demesi bana "eşini sadece eş degil birazda anne baba yerine koymuş" gibi geldi..

Yol gösterelim, destek olalım, kurtulsun bu adamdan...

Ben bu konunun bende bıraktığı olumsuz etkilerden günlerce kurtulamayacagim açıkçası..

Son düzenleme:
Psikologa gidiyorum sürekli annemin küçük yasta vefat etmesi babamın başka kadınla evlenmesi onu kabullenemem yalnız kalmam sonra babamında ölmesiyle eşime evet demem bı tek o varmis gibi ona sığınmam onunda bunu kullanması kısaca olay inanın yuregimi sokmek istiyorum çok acıyor
Iyi de cocuklar bu denklemde nerde?
Annesiniz siz bilmem farkinda misiniz?
O cocuklarin gunahi ne?
Sacma sapan bahaneler uretmeyin kendinize yahu

Alinti

Kadınların neden şiddetin var olduğu bir ortamdan uzaklaşamadığının araştırılması sonucu, şiddet döngüsü olarak adlandırılan bir teorinin varlığı ortaya konmuştur. Bu teoriye göre; şiddet rastgele ve sürekli olmayıp, tekrarlayan döngüler şeklinde ortaya çıkar ve üç fazı vardır .

Birinci faz gerginlik aşamasıdır. Bu fazda erkek herhangi bir sebepten gerginleşir ve hoşnutsuzluğunu belirtir. Neden çoğu kez soğuk bir yemek, bulunamayan bir çorap ya da çocukların yaramazlığıdır. Daha önceden şiddet yaşamış olan kadın bu tehlikeyi sezer ve ortamın gerginliğini gidermeye, erkeği yatıştırmaya çalışır. Bu taktik bir süre işe yarar ve kadının “onun şiddet içeren davranışlarını kontrol edebilirim’’ yanlış inancını da destekler.
Bir süre sonra kadın tam tersine eşini yatıştırmaktan vazgeçer, öfkesini kontrol etmeye çalışmaz. Erkek bu değişikliği hisseder ve şiddet davranışı ortaya çıkana kadar kızgınlığını devam ettirir. Bu dönem birkaç hafta, birkaç yıl sürebilir .

Akut eylem aşaması olan ikinci fazda gerginliğin kontrol edilememesi ve artması ile zarar verme davranışı ortaya çıkar. Kontrol edilemeyen bir öfkeyle saldırı eylemi oluşur. Bu dönemde erkek kadına bir ders vermeyi amaçlar. Kadın başlangıçta karşılık verir, fakat bir süre sonra şiddeti durdurmanın en iyi yolunun edilgen kalmak olduğunu öğrenir. Bu faz birkaç saat ile birkaç gün sürebilir. Hafif ya da ciddi incinmeler bu evrede meydana gelir. Şiddet sonrası kadında hakim olan duygu şok, inanamama ve inkardır (Altun, http://tez2.yok.gov.tr/, 8. 12.2008).

Üçüncü faz “balayı aşaması” (ılımlı dönem) olarak da adlandırılır. Genellikle erkek özür diler, hoşa gidecek davranışlarla, ricalarla kadının gönlünü almaya çalışır. Her defasında böyle bir olayın bir daha hiç tekrarlanmayacağı hakkında sözler verir, hastaneye götürür yada hediyeler alır. Bu dönem kadının hem fiziksel hem de duygusal olarak zayıf olduğu, ilgi ve şefkate gereksinim duyduğu bir dönemdir. Eşinin bu dönemdeki yakın ilgisi herşeyin düzeleceğine inanmasını sağlar, hatta şiddeti kendi yetersizliklerinin bir sonucu olarak görür. Eşinin kendisini incitmesine izin verdiği için kendini suçlar ve şiddetin sorumluluğunu üstlenir. Böylece “kurban’’ olma süreci tamamlanır. Bu evrede kadın şiddetin kaçınılmaz bir şekilde tekrarlanacağı gerçeğini inkar eder ve ilişkisini devam ettirmeye karar verir.

Bu dönemde gerekli girişimlerde bulunulmazsa bir süre sonra gerginlik tekrar artmakta ve şiddet döngüsü birinci aşamaya geçiş yaşamaktadır. Zamanla balayı evresi kısalıp yok olurken, gerginlik ve şiddet evreleri yoğun bir şekilde sıklaşarak uzamakta ve kısır döngü devam etmektedir.
Akli basinda ve kendine deger veren bir kadin bu donguye girmeden once zaten basar tekmeyi adama
Bence bu donguye giren kadinlari arastirsinlar bir
Benim aklim almiyor bir kadinin bunlari yasamasini

Back
X