Boşanıyorum sonunda

buseli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
1.160
0
156
İstanbul
Evet bazılarınız beni az çok bilir. Ben ayrılıyorum ve neler yaşadığımı paylaşmak istedim.

Bekar biri olarak 10 yıldır peşimde koşan biriyle evlendim. Önceden evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu olan biriyle. Ailem istemedi ama benim ısrarlarımla kabul etmek zorunda kaldılar. dubleks bir dairenin üst katında kaynanam alt katında biz oturacaktık. başta kaynanam çok iyiydi o yüzden onla oturabilirim sandım. evlendiğim gece evde 8 kişiydik. küçük görümcem de o günden sonra evine dönmedi ve bir kızıyla bizimle kaldı. ama ondan sonra kabus başladı. eşimin ilgisizliği, hakaretleri. ailesinin aşağılamaları. sanki onların içindeki düşman gibi muamele gördüm. evliliğimizin 1.yılı sonunda eşim eski eşine evlenme teklif etmiş ve bunu ben ilk eşinden aldığım mesajlardan öğrendim.eşim kabul etti ama bunu çocuğumun üvey babaya gitmesin diye oyun yaptım dedi. bu süre zarfında bir hayat kadınıyla birlikte olup cinsel hastalık bulaştırdı bana. tedavi olduk. tüm bu yaptıklarından sonra bitmeliydi ama aileme onu öyle ateşli savunmuştum ki utandım dönmedim. belki pişman olmuştur artık düzelir dedim (ne ezik bir düşünce). ama o azıttı hamile kaldım hiçç umurunda olmadım. aç olduğumu bildiği halde hamile karısının karşısında yemekler yeyip ama karısına vermeyen, ben hasta olduğumda ateşler içinde yatarken annesini alıp gezmeye giden biri idi. Sorunlu gebelik ti benim ki ev iş yapmamam lazımdı ama normalde işlerini yaptığım çocuğuna baktığım görümcem ve kaynanam hiç bir şekilde yardımcı olmadılar üstüne üstlük sürekli tacizler, hakaretler, tehditler,beddualarla hamileliğimi zehir ettiler. eşimse hep onların tarafını tuttu. en nihayetinde 6 aylık gebeyken kesem yırtıldı ve bebeğimi sezeryanla aldılar.18 saat yaşadı ve öldü. bitti mi bitmedi. bu sefer "Allah herkesin kalbindekini verir" dediler. beni iyice kötü ilan ettiler. oysa ona ihtiyacım varken bana yardım etmeyen kaynanama ben 6 günlük lohusayken "benim belim tutuldu" dedi diye bakmaya başladım. 6 kat dikişime ve 6 günlük evlat acıma hiçç bakmadan ona hazırladığım kahvaltıyı beyenmeyip "kalk salata doğra" "kalk pekmezi de getir" şeklinde eziyetlerine katlandım (hakkatten neden katlanmışım). kendimin çok iyi bir mesleği olmasına rağmen eşimin işyerinde sekreterlik yapıyordum ama karın tokluğuna bile değil çünkü hamileyken çok aç kaldım orda. lohusalığımın 15. günü işe döndüm. Baktım olmuyor hem çalışıyorum gece yarısına kadar hem cebimde para yok ben kendi mesleğimi yapıcam dedim eşimin yanından ayrıldım. tabii köle nasıl isyan eder modunda aylarca benle konuşmadı. sonra bir sekreter aldı. 1-2 ay sonra birden hoop beyimiz değişti.kilo vermeye, spor yapmaya başladı. bütün gardropunu değiştirdi, pahalı parfümler, marka saatler vs... birde yeni son model cep telefonu hemen şifre koydu elinden düşürmez oldu. ben yalnışlıkla telefonunun yakınından geçsem bağırır oldu. hafta içi geç gelmeler, hafta sonu çekip gitmeler başladı. önce üstüne gittim noluyor diye sonra "beni bunaltma" dedi diye biraz bırakayım nasılsa çıkar kokusu dedim. çıktıda. önce kaynanam "siz geçinemiyorsunuz, ayrılın" dedi. benim böyle bir niyetim yok dedim.bir hafta sonra artık benden iyice uzaklaştığından noluyor diye sordum eşime. "ben seni sevmiyorum, hiç sevmedim, ben aşksız bir ömür geçirmek istemiyorum daha gencim (yaşı 36), sen benim ayaklarımı yerden kesmiyorsun, ben biraz yalnız kalıp düşünmek istiyorum karar vermeliyim" dedi "neyin kararıını vericen" dedim. "senle evli kalıp kalmamın" deyince zaten bende bağlantı koptu. "benim hayatım hakkında sen mi karar vereceksin" dedim. 10 gün kadar salonda yattım napcağımı bilemedim ben 2. evladımız olacak ve evlat acım biraz olsun dinecek diye beklerken ne olmuştu. sonra geldi " evliliği kurtaralım" dedi. ama gitti bu sfer o salonda yattı. "hani evliliği kurtaracaktık burda yatarak mı kurtaracan" dedim. "benim burda keyfim yerinde" dedi (tabii ayrı yattığı yerde cep telefonuda yanında) Yetti dedim çıktım evden.3,5 yıllık çileden sonra. Benim onu bunca yaptıklarından sonra istememem lazımken o beni istemiyormuş haspam. Ben hiç istemiyorum.

Biliyorum çoğu insan yuhh bu kadar niye durdun diyeceksiniz şuan bunun cevabını bende sorguluyorum. Sanırım sadece yuvam yıkılmasın diye. Birde belki evladımı kucağıma alma hasletim yüzünden. Şuan yaşım 34 tabii ki bundan ayrılıcam ama içimde tuhaf bir umut var. Belki gerçekten beni seven bir eşim olur ve belki bir gün çocuğum olur umudu. Sizce çok mu geç?

Son düzenleme:

Bence hiç de geç değil. üzülmeyin gerçekten sevinin. şu birkaç gndür bende ayrılmayı düşünüyorum ama cesaretim yk. yada fevri davrandığımı filan düşünüyorum. ama bnmde umutlarımda da hep ayrılırsam bni grçekten anlayabilen seven değer veren briyle karşılaşacağım var. dün gece boşandıktan snraki anlarımın hayalini kurarak uyudum okdr mutluydum ki.ama tbi hayal gerçekte ne olur bilemeyiz...

size yorum bile yapamıyorum.ne ettinizse kendinize etmişsiniz yazık gerçekten çok yazık.

tabikide geçç değil!!!
Allah karşına öyle güzel şeyler çıkarsın ki bu günleri hatırlama bile..
keşke bu kadar zaman hiç katlanmasaydın, gerçekten bi sebep yokmuş ortada
kendi zamanından çalmışsın.
Allah yolunu açık etsin inşallah

Kesinlikle gec degil, sizin yasinizda ilk evliligini yapan bayanlar var. bu laflari duyduktan,aldatildiktan, bunca eziyetten sonra hazir cocugunuz da yokken yeni bir hayat kurabilirsiniz..belki zaman alir birine tekrar guvenmek,evlenmek,ama hersey bi tarafa ayaklarimi yerden kesmiyorsun,evli kalmayi dusunmem lazim gibi laflar nasil unutulur. Sizi her an baskasi icin birakabilir o zaman bu adam. Cok kizdim esinize, 10 yil pesinde kosup da bunlari yapmaya hakki yok.

Son düzenleme:
Hiç birşey için geç değil silkelen kendine gel karamsar olma...
nasıl bir aileye gelin gittin inanamıyorum kocana senle evliyken eski karısına
evlenme teklifi etmiş demek hayat kadınlarından kaptığı ve sana bulaştırdığı hastalığın tedavisi mümkünde olmayabilirdi...(aıds gibi)
Allah vicdansız merhametsiz insanların eline düşürmesin keşke bu kadar beklemeseydin...
boşanma kararı almak için... bebeğini kaybetmende bile bir hayır var hiç bir şey sebepsiz değil...
eğer yaşasaydı bebeğin sen yine o adamı ve evi terkedemezdin gerçek yüzünü göremezdin bunları yapan
adam belki üstüne kadın bile getirebilirdi kayınvalidene sor bakalım hiç öleceği aklına gelmiyormuymuş?

evet gerçekten herşeyde bir hayır vardır. 34 yaş ne ki daha çok gençsiniz eminim ilerde sizi çok mutlu edicek şeyler ile karşılaşcaksınız ki bu yaşadıklarınız olucakların habercisi bence yarından itibaren yeni bir hayata hazırlanın çünkü artık tecrübe sahibi yaşadıklarından ders almış bi bayansınız artık hayatınızla ilgili önemli kararlar alırken daha dikkatli olucaksınız şimdi silkelenin kendinize bir çeki düzen verin yeni bir çevre yeni bir iş ortamı arayın.. en önemlisi ise aile keşke en başta dönseymişsiniz çünkü siz ne kadar suçlu olursanız olun anneniz ezdirmezdi kimseye bırakmazdı sizi..

evet gerçekten herşeyde bir hayır vardır. 34 yaş ne ki daha çok gençsiniz eminim ilerde sizi çok mutlu edicek şeyler ile karşılaşcaksınız ki bu yaşadıklarınız olucakların habercisi bence yarından itibaren yeni bir hayata hazırlanın çünkü artık tecrübe sahibi yaşadıklarından ders almış bi bayansınız artık hayatınızla ilgili önemli kararlar alırken daha dikkatli olucaksınız şimdi silkelenin kendinize bir çeki düzen verin yeni bir çevre yeni bir iş ortamı arayın.. en önemlisi ise aile keşke en başta dönseymişsiniz çünkü siz ne kadar suçlu olursanız olun anneniz ezdirmezdi kimseye bırakmazdı sizi..

Hiçbirşey için geç değil....Benim çoğu arkadaşım 35 inden sonra evlenip 38-40 yaş aralığında ilk çocuklarını kucaklarına aldılar...Sadece telaşa kapılıp da ayrılık sonrası hızlı kararlar vermemeni öneririm....İnşallah herşey gönlüne göre olur...

hayata yeniden başlamak için neden geç olsun ki... seninde mutlu olmaya ve seni mutlu eden birinin karşına çıkması zor değil inanki..
sadece karşına çıkacak kişiler hakkında hızlı karar verme.
elbette seninde kucagına alacagı bebişlerin olacak daha geçsin emin ol..
benim arkadaşım 40 yaşında yeni nişanlandı hiç bir şey için geç değildir yeterki istemesini bilelim...
hakkında hayırlısı olsun iyiki kurtulmuşsun o evden....

cok etkıleyıcı gerçekten cok sarsıcı
bırde ben (bundan hemen hemen 6a y once kaba kabırle dul ve cocuklu bır bayan olarak bekar bırıyle nısanlıydım) ben zaten bekar ıstıyordum cocuklu bır adamla veya evlenmıs bosanmıs bı adamla zaten ıstemeezdım dedıgımde bır cok kısı neden oyle dıyorsun esınde senı cocugunla kabul eıdyor haksızlık deıglmı dıyorlardı
ben zerre kadar erkeklere guvenmıyorum bosanmıs erkeklere

sızdekı hıkayde resmen bana ornek olmus
cok gec degıl merak etme hersey degısır aılende yeterkı sana sahıp cıksın yenıden baslarsın elbette cok gec degıl

buarada ben bekar nısanlımla evlendım cocugumda 3 yasında masallah hıc bır sorun yasamıyorum ne aılesınden ne kendınden
oglum kayınvalıdeme babaanne dıyor kı aslında hıc oz torunları yok

Bende boşandığımı düşündüğümde çok rahatlıyorum ama dediğin gibi hayal ne olacağını bilemeyiz

Sana geç bile kalmışsın diyemeyeceğim çünkü ne kadar ağır şeyler yaşarsan yaşa boşanma kararı çok zor verilen bir karar hele bir de senin gibi sabır taşı olan kadınlar için. Ben bu kadar ağır şeyler yaşasaydım çoktan boşanmıştım ki bunların hiçbirini yaşamama rağmen eşimle aramızda yaşanan tartışmalardan dolayı boşanmayı düşünüyorum. Hayat çok güzel kimse için zehir etmeye gerek yok. Yaşın çok değil inşallah sen de çocuk sahibi olursun. olmazsa da herşeyde vardır bir hayır diye düşünmek gerek. Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını versin. İnşallah bundan sonra çok çok güzel bir hayatın olur.

Hiç bir şey için tabiki geç değil.
herzaman ne kadar ağır şeyler yaşadım diye düşünüyordum, ama
benim yaşadığım sizinkinin yanında küçücük kalırmış.
iyi dayanmişsiniz, demekki cok güçlü bir insanız.

Keşke aileniZden bukadar çekinmeseydinizde, bu yaşadıklarına katlanmasaymişsin.
önemli olan şuan cezaretli edip gitmeniz, ayrılmanız! Bence bundan daha kötüsünü yaşamamazsın.
yine bir yuvan olacaktır, ama eminim bu kadar ısrarlı bir evlilik olmayacağı için daha dikatli secim yapacaksindir, ve dolasiyla daha iyi bir evliliğin olacaktır.

ayrica 34 yaşında olmanıza takılmayın, artık herkez 30'dan sonra evleniyor

keşke çocuğun olmasını beklemeden boşansaymışın......
bu insanlara ömür geçmez aynı evde bide.
ailen nolursa olsun sana herzaman kucak açar..
bencede biran bile düşünme aç davanı.
güzel bir mesleğimde var diyosun madem
şansın açık olsun arkadaş

Son düzenleme:
Zararın neresinden dönsen kardır. 2-3 yıl içinde sevecek birini bulabilir ve çocuk sahibi olabilirsin, eşin kabul ederse evlatlık bile edinebilirsiniz neden olmasın, annesiz bir yavruya yuva açmak çok güzel bir şey bence. Bir an önce boşan da kurtul önce.

Keşke en başından ayrılmaya karar verebilse insan. Düzelir, herşey yoluna girer umudu hayattan çalıyo ama farkına varmak çok zaman alıyor işte.
Çocuğunun erken doğumu da bir kader aslında, Belki olsa eşin düzelir miydi? Hayır. Adam ayaklarının yerden kesilmesine takmış onu çocukda paklamazdı...
Çocuklu bir ayrılık ile çocuksuz bir ayrılık arasında ki farkı yaşıyorsun.
Çocuksuz ayrılık yeni bir birlikteliğinde ve evliliğinde senin önünde bir engel olmayacak belki.. Çocuklu olsanda böyle evlenen binlerce insan var gerçi.
Herşeyden önemlisi insan muamelesi görmediğin bir evde ev ev üstünde yaşamak hiç kimsenin hakkı değil.
Hakkında hayırlısı olsun, Allah yeni hayatında o istediğin mutluluğu ve en önemlisi çocuğunu sana versin inş..Mutluluğu bekleyen herkes gibi.

neler çekmişsiniz böyle,keşke çekmeseydiniz bu kadar kimse için değmiyor
sadece kendinizden gidiyor başka hiçbirşey değil..
tabiiki geç değil
o insanda layığını bulur inşallah..
(bende burda konu açtım ama geçen seferde böyle oldum yine bir sinirle konuma yazdım o kadar çok şey okudum ki sizin konunuz da dahil
daha büyük sıkıntılar varmış onada şükür dedim )

buda evlenıp bosanmıs erkeklerle ılıskısı olan
aılesını arkasına alan arkadaslara ders olsun...

gecmıs olsun cnmm..
bıle bıle kendını ucuruma atmıssın..
ama gecıcek hersey duzelıcektır..
zaman neyın ılacı olmadı kı bugune kadar...

bir kadın olarak çok üzüdüm sizin için, yaşadıklarınız ne kadar acı, ne kadar zor. Allah sabır, güç kuvvet versin. içinizi rahat tutun, mazlumun ahı kimsede kalmaz. iyiseniz iyiyi bulursun kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…