• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıyorum ve bu süreci en az hasarla atlatmak istiyorum :(

bikaç gün önce baba evine geldim çocuğumla birlikte .. bu kararı verene kadar çok sancılı zamanlar atlattım insan küçük çocuğu olunca hep kurtarılabilir mi diyerek denemeye devam ediyor ama ömürde böyle geçmiyor malesef.. eşim eşi ve çocuğundan önce anne babasını düşünüyor.. problem çözme becerisi yok ailesiyle arada köprü kurmak yerine beni ezmeyi tercih etti hep..3.5 senedir ücra biyerde asosyal herşeyden mahrum bi hayat yaşıyorum ve eşim ailesinin yanına tayin istemiş hemde bana sormadan .. üstelik beni mecbur bırakmaya çalışıyor.. yeteri kadar özveride bulunduğumu düşünüyorum doğum yaptığım güne kadar çalıştım ve mal mülk sahibi olabilmek için eşimi sürekli motive ettim.. evliliğim ve çocuğum için mücadele ettim.. ama bardağın son damlası da geldi.. ablası annesi çocuklarıyla 15 tatilde bana kalmaya geliceklermiş fakat kimse beni arayıp müsait misin ? size gelicez falan demedi malesef beni muhattap almayıp kendilerini ağırlatmak istediler.. amaçları tayin ve taşınma esnasında bana söz hakkı vermemekti.. eşimle konuşmaya çalıştım fakat her zaman ki gibi başarılı olamadık çözüme yanaşmadı ve 4 gündür baba evindeyim.. pazartesi günü dilekçemi veriyorum avukatla görüştüm.. sürecin zor meşakkatli olduğu kesin inş az hasarla biter:26:

hakkınızda hayırlısını diliyorum bir kadın çocuğu için acaba kurtulur mu diye mücadele ediyor bun da yapmışsınız elinizden geleni yapmışsınız zaman demişsiniz o boşanmaya geçmiş böylesi hayırlısı demek ki
çalışan kendine evladına bakan bir kadınsınız arkanızda aileniz de var evet zor çok zor duygusal olarak zor günleriniz ollacak ama herşey sizin ve bebeğiniz için güzel olacak bana o hissi verdiğiniz açıkcası çocuğunuz elbet eklienecek ama evde olup stresli günler geçirmesindense onu seven annesi anneannesi dedesi ile olması onun için çırpınan insanlarla yaşaması daha güzel olacaktır
:38::38::38::38::38::38::38::38::38::38:

keşke sakinleşmem için zaman tanısaydı bana herşey o kadar çirkinleşti ki annem babam çok incindi işittikleri çok üzdü .. bende kendimi değersiz ve önemsiz hissediyorum daha doğrusu eşimin gözündeki değerim netleşti kafamda 26 yaşında üniversite mezunu kadınım bu evliliği bu şartlar altına devam ettirmem benim yaşam hakkıma ve de kişiliğime saygızsızlık olur ama yinede çok üzgünüm

Bu kadar guclu ve kararliysan cok saygi duydum sana.ama sunu da eklemeden edemeyecegim erkekler bazen cok embesilce hareket edebiliyor.bu cok saglikli evlilikler icin de gecerli inan buna.konu ailesi olunca taniyamiyorsun.sen yapi olarak guclu birine benziyorsun ailen de arkanda sanirim.o zaman en dogru karari beynin ve yuregin verecektir.elbet zor olacak kolay ne var ki.ama suna inan Allah kimsye tasiyamayacagindan fazlasini yuklemez.surec her nasil gelisirse gelissin allah yardimcin olsun.

hakkınızda hayırlısını diliyorum bir kadın çocuğu için acaba kurtulur mu diye mücadele ediyor bun da yapmışsınız elinizden geleni yapmışsınız zaman demişsiniz o boşanmaya geçmiş böylesi hayırlısı demek ki
çalışan kendine evladına bakan bir kadınsınız arkanızda aileniz de var evet zor çok zor duygusal olarak zor günleriniz ollacak ama herşey sizin ve bebeğiniz için güzel olacak bana o hissi verdiğiniz açıkcası çocuğunuz elbet eklienecek ama evde olup stresli günler geçirmesindense onu seven annesi anneannesi dedesi ile olması onun için çırpınan insanlarla yaşaması daha güzel olacaktır
:38::38::38::38::38::38::38::38::38::38:

Bu kadar guclu ve kararliysan cok saygi duydum sana.ama sunu da eklemeden edemeyecegim erkekler bazen cok embesilce hareket edebiliyor.bu cok saglikli evlilikler icin de gecerli inan buna.konu ailesi olunca taniyamiyorsun.sen yapi olarak guclu birine benziyorsun ailen de arkanda sanirim.o zaman en dogru karari beynin ve yuregin verecektir.elbet zor olacak kolay ne var ki.ama suna inan Allah kimsye tasiyamayacagindan fazlasini yuklemez.surec her nasil gelisirse gelissin allah yardimcin olsun.

evlenmeden önce daha güçlüydüm yaşanan olumsuzluklar bana kararsız olmayı öğretti ve bu çok kötü psikiyatra gittim kaygılarımın fazla olduğunu söyledi ki gideli 4 5 ay oluyo.. ailem benden daha objektif baktığı için onların söyledikleri benide kararsızlıktan kurtardı.. elbette duygusal boşluktayım ..herşey düzelecek düzelmek zorunda

evden ayrılacağımı bildiği halde gitme demedi üstelik ailem ankaradaydı biz istanbulda yaşıyoruz bebeğimle otogara kadar gittim bindim.. annem eşimi aramış git karına mani ol konuşun diye cvbı onunda kararını açıklıyor .. kendisi bilir yapıcak bişey yok demiş.. ve babamla malları satalım konuşması yapacak kadar da pişkin.. inş hakkımda hayırlısı budur yavrum hissetmeden düzeçıkarım umarım

Hakkinizda hayirlisi olsun 3,5 sene az bir zaman degil üstelik evladiniz var.
Üzüldüm gercekten.
Ama Rabbim büyük.
En azindan cocugunuz icin belki de 'gitme degismeye calisacagim' demesi gerekirdi.
Ama onu bile yapmadiysa :/

Ben de dogru karari verdiginizi ve bunu verebildiginiz icin cok guclu oldugunuzu dusunuyorum.
Sizde bu mantikli yaklasim ve guc varken bundan sonra herseyin daha guzel olmamasi icin hic bir neden yok.
Hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun.

insan en yakınıyla bile aynı dilde konuşamazken yüzünü bile göremeyeceği insanlarla dert ortaklığı edebiliyo..bu süreci yaşayan herkes elbette zorlanmıştır sonradan hayatını yoluna koyan mutlu olan arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var özellikle çocuklu anneler sizden

Çok üzüldüm valla
Allah o masum evladının da senin de yüzüne bakar cnm üzülme.
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun.
Bende boşandım çok şükür çocuğum yok.
Zor tabii ama çocukla daha zor olsada bir yandan da şöyle çocukla kolay
Çocuğun için hayata 5 kat beşki 10 kat fazla olur tutunma gücn.
Annelik bana kalırsa kadına güç katan şey.
Evlat başka bişi. Ben hiç doğum yapmadığım ama hamile kaldığım süreçte bile o iğrenç evliliğe katlandım.
Allah yardım ediyor cnm.

Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda ne hayırlıysa o nasib olsun. Atlatırsınız inş. zamanla..

çevremizde boşanıp daha sonra çok iyi evlilikler yapan insanlar oluyor. Ama eşinizin aklı başına gelirse bir şans daha verebilirsiniz.

Çok üzüldüm canım ama madem Bukadar bencil İnsallah rabbim verdiğin yeni kararda yüzünü guldurur evladinin yüzü suyuna çok çok mutlu ol insallah

ben de 2013 ün son günlerinde 3 yıllık bir evliliği 3 aylık bir sürenin ardından bitirdim. sizin de dediğiniz gibi buna
kendimi öyle iyi hazırlamışım ki şu an hiç bir pişmanlığım yok çok şükür. ilk zamanlar çok ağır geldi ama çalışmaya bşlyınca çok daha iyi oldum..şu an da çok iyiyim rabbime binlerce kez şükürler olsun iyi ki diyorum hep..umarıım siz de en kısa zamanda yeni hayatınıza alışır ve güzel bir gelecek kurarsınız çocuğunuzla kendinize .. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

kendimi boşanma fikrine farkında olmadan alıştırmışım yada gerçekten çok yıpranmışım ki ağlayamıyorum kızlar.. gece kafamı yastığa koyuyorum ve herşey çok güzel olucak diyorum yavruma sarılıp yatıyorum.. bundan sonrası için tekrar iyi bir işe girip çalışmak istiyorum çocuğum ve kendim için en hayırlısı bu olucak

Şu msji okuyunca cok duygulandim.
bende mutsuz oldugum zaman kizimin yanina uzanip gözlerinin icine bakiyorum.
İnanin cok iyi geliyor.cocugunuz var keske ayrilmayin diyecegim ama esiniz dunden razi gibi.

İnsan yalandanda olsa gitme der.galiba işin ciddiyetinin farkinda degil
ama pazartesi ögrenir nasil olsa.HAKKİNDA HAYİRLİSİ OLSUN CANİM.

adınıza çok üzüldüm heleki ortada çocuk varsa daha da zorlaştırıyor boşanma işini fakat, bir evlilik bitmişse de ortada aile denen kurum kalmamışsa yapacak çok da bir şey yok..

sizi zorlayacak olan boşanma süreci birde etrafın lafına sözüne kulak tıkarsanız bu süreyi çabuk atlatırsınız..

sonrası ise yeni bir hayat, yeni başlangıçlar yeni umutlar bebeğinizle birlikte mutlu günler başlar, çok şükür çalışıyorsunuz kimseye muhtaç değilsiniz,
inanın evliliğinizde üzüldüğünüz kadar boşanınca üzülmüyorsunuz heleki hazırsanız boşanmaya çok da etkilemiyor diyebilirim...
Allahım sizin ve yavrunuzu yolunu açık etsin inş.

Sizi kaybettikten sonra yaptığı hatanın farkına varacaktır bundan eminim.
Boşanma fikrine her ne kadar adapte olmuşta olsanız , boşandıktan sonra yarattığı boşluk huzursuzluk verebilir.
Bu süreci yeni atlatmış biri olarak size tavsiyem evde vakit geçirmeyip imkanınız varsa çalışmanız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

insan en yakınıyla bile aynı dilde konuşamazken yüzünü bile göremeyeceği insanlarla dert ortaklığı edebiliyo..bu süreci yaşayan herkes elbette zorlanmıştır sonradan hayatını yoluna koyan mutlu olan arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var özellikle çocuklu anneler sizden

bu mesajın üzerine yazmak istedim,ben evden ayrıldığımda 3 yaşındaydı kızım.Yeni başladığım işim dışında hiç bir şeyim yoktu.Sırtımda bir montum bile..Annemin evinde kalacak bir odamız da yoktu..Ama beni üzen kimse de yoktu..Kafamı yastığa huzurla koyabiliyordum.Bir sene kızımı kreşe gönderdim Aldığım maaşın tamamına yakını kreşe gidiyordu..Bir yıl kadar sonra daha iyi bir maaşla yeni bir işe girdim kızım da devletin anaokuluna başlayacak yaşa gelmişti..Evimi tuttum,her şey yolunda...Ve her günüm için allaha şükrediyorum..Huzurla kafamı yastığa koyabilmek her şeyden önemli..Karısı evden giderken böyle bir tavır takınan adamdan ne koca ne de baba olmaz..Kararlı olmalısın ,dönersen bu senin için sadece vakit kaybı olur..Ve ileride keşke o zaman yapsaydım pişmanlığı olur..

adınıza çok üzüldüm heleki ortada çocuk varsa daha da zorlaştırıyor boşanma işini fakat, bir evlilik bitmişse de ortada aile denen kurum kalmamışsa yapacak çok da bir şey yok..

sizi zorlayacak olan boşanma süreci birde etrafın lafına sözüne kulak tıkarsanız bu süreyi çabuk atlatırsınız..

sonrası ise yeni bir hayat, yeni başlangıçlar yeni umutlar bebeğinizle birlikte mutlu günler başlar, çok şükür çalışıyorsunuz kimseye muhtaç değilsiniz,
inanın evliliğinizde üzüldüğünüz kadar boşanınca üzülmüyorsunuz heleki hazırsanız boşanmaya çok da etkilemiyor diyebilirim...
Allahım sizin ve yavrunuzu yolunu açık etsin inş.

Sizinle daha önce gebelik kısmında karşılaştık mı acaba? Ve sizin sürecinizi yeni okudum şuan mutlu bi hayat sürüyosunuz çocuklarınızla darısı başıma diyorum

Sizi kaybettikten sonra yaptığı hatanın farkına varacaktır bundan eminim.
Boşanma fikrine her ne kadar adapte olmuşta olsanız , boşandıktan sonra yarattığı boşluk huzursuzluk verebilir.
Bu süreci yeni atlatmış biri olarak size tavsiyem evde vakit geçirmeyip imkanınız varsa çalışmanız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

bu mesajın üzerine yazmak istedim,ben evden ayrıldığımda 3 yaşındaydı kızım.Yeni başladığım işim dışında hiç bir şeyim yoktu.Sırtımda bir montum bile..Annemin evinde kalacak bir odamız da yoktu..Ama beni üzen kimse de yoktu..Kafamı yastığa huzurla koyabiliyordum.Bir sene kızımı kreşe gönderdim Aldığım maaşın tamamına yakını kreşe gidiyordu..Bir yıl kadar sonra daha iyi bir maaşla yeni bir işe girdim kızım da devletin anaokuluna başlayacak yaşa gelmişti..Evimi tuttum,her şey yolunda...Ve her günüm için allaha şükrediyorum..Huzurla kafamı yastığa koyabilmek her şeyden önemli..Karısı evden giderken böyle bir tavır takınan adamdan ne koca ne de baba olmaz..Kararlı olmalısın ,dönersen bu senin için sadece vakit kaybı olur..Ve ileride keşke o zaman yapsaydım pişmanlığı olur..

Desteğiniz için teşekkürler. Ailem çocuğum ve benim için oda hazırlama telaşında yüzüm gülsün diye çırpınıyolar . Şuan çalışmıyorum doğumdan sonra ara vermiştim ve babam seni kpss kursuna yazdırayım acele etme çalışmak için diyo. Dediğiniz gibi bu kadar yol almışken eşinin vaadetmediği hayatı baba evi veriyorsa geri dönmek büyük hata olur. Zaten dönmem için çabagösteren biride yok

Bence bosanma isini erteleyin.dua edin esiniz bencil ve dusimcesiz.onun sizi anlamasi icin bu bencillikten kurtulmasi icin dua edin.
Benim gorumcemde erken yasta evlendi iki cocugu var.esi ona emrivaki yapip sehir hayatindan koy hayatina yasamaya mecbur birakti.esi ailesinin yanina yerlesti ailesyle koy islerini yapmasi icin.gorumcem cok direndi basta.uc ay baba evinde kaldi ama sonra bosanmaktan vazgecti mucadele edicem cocuklarim icin dedi.bi uc yil kadar koyde yasadi.fakat esi babasiyla oyle bi olay yasadiki islerini ayirdilar.esi tekrar sehire tasindi.ve esine yasattiklarini anlayip onu mutlu etmeye calisiyor simdi.bilmiyorum o adam bile islah olduysa sizin esinizde olabilir.anlattigim olay bi kismi.cok daha zor gunlerde yasatti gorumceme.ama suan cok huzurlulular.zor ama biraz sabretseniz..

anlatıgınız gibi bi kocaysa hiç düşünme bile bu adamı...
ne demek size sormadan tayin istemek adam hayattından sizi çoktan cıkarmış daha bi aile olmayı ögrenememiş
bırak gitsin anasının dizinin dibin de otursun...
boşanmak kolay bi sureç değil tabiki
bu adamdan kurtulmak için güçlü olmalısınız..asla taviz vermeyin boşanma asamasında cocugunuzun nafakasınıda söke söke alın
boşanan bi arkadaşım vardı...tek pişmanlığı neden bu kadar bekledigim oldu...

Allah yar ve yardımcınız olsun oğlunuzuında sizinde....

Çok ilginç neredeyse 1 haftadır baba evindeyim ve anne babasına evi terkettiğimi söylememiş. Ablası aradı ve üzülmesinler diye söylemedik diyo bize açıklama yapmak zorundasın diyede msj attığı için konuşmak zorunda kaldım. Anlamıyorum karısı yavrusu gitmiş hadi beni geçtim çocuğunun psikolojisini düşünmeyen adam anne babası üzülecek diye korkmuş. Sizce bu adam ne kaybettiğini anlar mı? Bence asla kararımda haklı olduğumu bikez daha anladım. Anladım ama iyice değersiz hissetmeye başladım ...geçecek geçecek

Son düzenleme:
allahım size huzurlu mutlu günler nasip etsin ve bundan sona daha iyi insanlarla karşılaştırsın amin.

Back
X