Bosaniyorum ve psikolojik sagligim hic iyi degil

Falit

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
242
136
18
38
Arkadaslar sürekli konu aciyorum ama bu aralar cok hassasim, icimi döküp rahatlamaya cok ihtiyacim var.

Esimle siddetli gecimsizlikten dolayi bosanmak üzereyim ama esim istemedigi icin bosanmayi sürekli baski altindayim. Bütün sosyal hesaplardan engelledim onu, telefonlarina cikmiyorum ama bir sekilde bana ulasiyor, is yerime geliyor.
Bosanmayi aslinda bende kafama tam olarak koymamisken bir anda koptuk. Su an aileminde baskisiyla bosanmaya dogru yol aldim, ve iki tarafinda baskilari psikolojimi cok bozuyor.

Hem bosanmak istemiyorum hemde esimle gelecege dair bir umudum yok, cok yiprandim. Cok sorunlu, cok inisli cikisli bir evlilik gecirdik malesef. Aileminde umudu hic yok bu evlilikle ilgili, o yüzden dönmemem icin geri tutuyorlar beni.

Ben kendimi cok fazla baski altinda hissediyorum iki taraftanda. Psikolojim cok berbat, sabahlari kalp carpintisiyla uyaniyorum, hep bir panik halindeyim ve tüm gün sürüyor bu halim.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Isede gitmiyorum iki gündür. Ailem calisiyor, evde yalnizim. Esim bi taraftan dönmemi bekliyor, ruhum daraliyor diyor, ailem bi taraftan gitme gidersen biz yokuz artik sonunuz kötü diyorlar. Kötüyüm, cok kötüyüm:((((

iki tarafa da kullaklarinizi tikamaya calisin,tek basiniza ya da sevdiginiz bi arkadasinizla bikac gunlugune tatile gidin eger imkaniniz varsa..
yok bunlar mumkun degil diyorsaniz..o zaman bi uzmandan yardim alin hemen.

Arkadaslar sürekli konu aciyorum ama bu aralar cok hassasim, icimi döküp rahatlamaya cok ihtiyacim var.

Esimle siddetli gecimsizlikten dolayi bosanmak üzereyim ama esim istemedigi icin bosanmayi sürekli baski altindayim. Bütün sosyal hesaplardan engelledim onu, telefonlarina cikmiyorum ama bir sekilde bana ulasiyor, is yerime geliyor.
Bosanmayi aslinda bende kafama tam olarak koymamisken bir anda koptuk. Su an aileminde baskisiyla bosanmaya dogru yol aldim, ve iki tarafinda baskilari psikolojimi cok bozuyor.

Hem bosanmak istemiyorum hemde esimle gelecege dair bir umudum yok, cok yiprandim. Cok sorunlu, cok inisli cikisli bir evlilik gecirdik malesef. Aileminde umudu hic yok bu evlilikle ilgili, o yüzden dönmemem icin geri tutuyorlar beni.

Ben kendimi cok fazla baski altinda hissediyorum iki taraftanda. Psikolojim cok berbat, sabahlari kalp carpintisiyla uyaniyorum, hep bir panik halindeyim ve tüm gün sürüyor bu halim.

Ne yapacagimi bilmiyorum. Isede gitmiyorum iki gündür. Ailem calisiyor, evde yalnizim. Esim bi taraftan dönmemi bekliyor, ruhum daraliyor diyor, ailem bi taraftan gitme gidersen biz yokuz artik sonunuz kötü diyorlar. Kötüyüm, cok kötüyüm:KK43:(((

Eşin amacına ulaşmış ve seni bezdirip yıldırmış.

Teslim olma, güçlü dur ve dirayetli ol. Şiddetli geçimsizlik varsa aldığın karar doğru ve bunun arkasında dur. Kararlı olduğunu da bu asalak herife göster. Senin korkularından daha çok beslenip daha çok karşına çıkmaya çalışacak, sen kaçma, telini değiştirme, sosyal medyada engelleme senin onu umursamadığını gördükçe pes edecektir.

Aile baskısıyla boşanmaya doğru yol aldım demişsiniz, aile baskısı olmasaydı ne yapmayı düşünüyordunuz, ilişkiniz nereye gidecekti? Bunları bir düşünün derim. Eşinizle neler yaşadınız bilmiyorum, evliliğinizi kurtarmak için birlikte çaba gösterdiniz mi mesela? Bir umut görmüyorum diyorsunuz, eee o zaman boşanmak en mantıklı karar değil mi zaten?

Bana öyle geliyor ki aileniz istemediği için eşinize dönemiyorsunuz.
Aslında her ne kadar önünüzü göremeseniz de boşanma konusunda çok istekli değilsiniz.
Haklısınız da aslında öyle kolay bitirilemiyor evlilikler.
Ama siz yine de güçlü durmaya çalışın ve kararınızdan vazgeçmeyin bence.
Yoksa süreç uzayacak ve daha çok yıpranacaksınız.
Dışardakiler daha iyi gözlemliyorlar.
Ufacık bir umut ışığı olsaydı emin olun sizi evliliğinizi kurtarma konusunda desteklerlerdi..

Ne yapacagimi bilmiyorum. Isede gitmiyorum iki gündür. Ailem calisiyor, evde yalnizim. Esim bi taraftan dönmemi bekliyor, ruhum daraliyor diyor, ailem bi taraftan gitme gidersen biz yokuz artik sonunuz kötü diyorlar. Kötüyüm, cok kötüyüm:KK43:(((
Kimsenin dediklerini dinleme. Her ne yapacaksan sular durulduktan sonra X kişiyi keşke dinlemeseydim dersin.
Boşansan da pişman olabilirsin, boşanmasan da..
Ama bu evlilikten umudun yoksa yaşadıkların seni yorduğu için kendini kötü hissediyorsun.
Kendini dinlemeye çalış. Evli kalsan senin için hayat nasıl olur, boşansan nasıl olur? Bunları bir kağıda yaz. Git gel bak, ekleme yap, çıkarma yap, yanlarına notlar al. Hem rahatlarsın hem de göremediğin şeyler çıkar belki.

burda bır konu var,erkek ayrılık acısı çekerim dıye,oraya yazdım,devamı yazayım,erkek yedekler,eğer yedeği yoksa,ve terk edilmiş ise it olur kapıda,Ağlar ,sızlar,öldürürüm kendını,sensız olmaz der,ve avını tekrar avlar,ama yaralıdır artık o,bunun Hesabını çok pis sorma derdındedır,ve bu arada ya yedekler ya da senınle ile. Kafada bıtırır,ve senı bezdirir,ya o gider,Yada gıtmeni sağlar,işte bu Yüzden erkek ayrılık acısı Çekmez,Dönme ,Yada dön ve bitir,tüket,ailen senı atmaz tabıkı

İnsanı en cok yoran,sağlığını bozan seylerden birisi kararsizlik ve belirsizlik..bu araftan ne kadar cabuk kurtulursan o kadar cabuk atlatirsin durumu..tabi bu kadar baski altindada ne kadar saglikli karar verebilir insan..o yuzden baski altinda olmayacagin bir sekilde yada bi yerde kendinle kalarak aşabilirsin bu durumu..

burda bır konu var,erkek ayrılık acısı çekerim dıye,oraya yazdım,devamı yazayım,erkek yedekler,eğer yedeği yoksa,ve terk edilmiş ise it olur kapıda,Ağlar ,sızlar,öldürürüm kendını,sensız olmaz der,ve avını tekrar avlar,ama yaralıdır artık o,bunun Hesabını çok pis sorma derdındedır,ve bu arada ya yedekler ya da senınle ile. Kafada bıtırır,ve senı bezdirir,ya o gider,Yada gıtmeni sağlar,işte bu Yüzden erkek ayrılık acısı Çekmez,Dönme ,Yada dön ve bitir,tüket,ailen senı atmaz tabıkı

Tecrübe ettiniz mi bunu?

falit kocandan sana yar olmaz adam hadsiz saygısız ilgisiz derdi hizmetçisini kaybetmemek (eski anlattıklarına binaen yazıyorum)duygu karmaşası yaşaman çok normal resmen boşandığında geçecek emin ol.

Biraz anlatir misiniz rica etsem? Cok ihtiyacim var su an birseyler duymaya.
Evde tek basina kafayi yemek üzereyim yarim saattir aglama krizine girdim.

Size ve ailenize değer vermeyen insan boşanmamak için direniyorsa mutlaka yalnız kalamayacağı içindir.
Sizin diğer konunuza baktım biraz eşinizin amacı oturma izni olabilir.
Yoksa sizden vazgeçemeyeceğini, bu evliliğin devam etmesi gerektiğini düşünemedim.
Çünkü insan sevdiğine bunları yapamaz.
Bu kadar nezaketsiz, karısını inciten bir adamın sevgisine inanmıyorum çıkarı vardır.
Ben de her affettiğimde yalnızdı. Ama barıştıktan sonra hiçbişey değişmedi.
Kaç kez şans verdim ama olmadı. Hiçbirşey değişmedi..
Hayatına birini aldığında aslına döndü..
Ağlamayın artık..
İnanın bir süre sonra normale dönecek herşey.
Asıl kötüsü gururunuzun incinmesi..
Sonrasında sadece bunun için suçlayacaksınız kendisini..
Haketmediğiniz şekilde davranmasına izin verdiğiniz için..
Bu adam ne size değer vermiş ne sizin ailenize..
Böyle bir terbiyesizi yanınıza ailenize yakıştırabiliyor musunuz onu düşünün..

Tecrübe ettiniz mi bunu?
tecrübeye gerek yok canım yaa böleler tamda bazıları hariç.oda bulamamış birini belli buldu belki içine sinmedi.komuşumuzun oğlu evlenyor beş yıllık ilşkisi evlilikten döndü bir ay sonra nişan 6 ay sonra düğün yeni birisyle .o yeni bulunmasaydı belkide direnç bitince dönecekti eskiye bilmiyorum ben böle düşünüyorum.

Tecrübe ettiniz mi bunu?
Evet hem Tecrübe ettım,hemde piskolojı okudum,ve çok örnek var etrafta,duygusalız kadın olarak,ağlayıp sızlayınca hemen evet deriz,terk edıp gıder Erkeğin arkasından kadın gıtsın,yalvarsın kaç erkek döner,ama kadın peşinden erkek gıtsın ,yüksek oranda kadın döner,çektiği onca şeye rağmen,erkek ilişki içinde bitirip tukettığı için acaba demez,dönmez,denemez,ama kadın terk edılmye hesapsız yakalanır,damdan düşer gıbı,sık duyarız daha dün benı çok sevdığını söyledi,nasıl olur der kadın,benden sonra hemen bırını buldu hıç ayrılığın yasını tutmadı,nasıl hemen unuttu derız,hayır onlar zaten buna kendını hazırlıyor,tüketiyor ve bıtırınce hemen başkası ile devam edıyor ,

• Beğen
Reactions: cbc
Aslında dönen erkekde kadın da hesap peşindedir,ama erkek kazanır,hesap Peşinde olan kadın yıne duygularına yenılır,

Bana öyle geliyor ki aileniz istemediği için eşinize dönemiyorsunuz.
Aslında her ne kadar önünüzü göremeseniz de boşanma konusunda çok istekli değilsiniz.
Haklısınız da aslında öyle kolay bitirilemiyor evlilikler.
Ama siz yine de güçlü durmaya çalışın ve kararınızdan vazgeçmeyin bence.
Yoksa süreç uzayacak ve daha çok yıpranacaksınız.
Dışardakiler daha iyi gözlemliyorlar.
Ufacık bir umut ışığı olsaydı emin olun sizi evliliğinizi kurtarma konusunda desteklerlerdi..

Ailemde öyle söylüyor.

Ailemde öyle söylüyor.

Bir süre sonra kendinizi iyi hissetmeye başlayacaksınız.
Kendinizi daha dik, gururlu olduğunuzu düşüneceksiniz.
Sizi ezen aşağılayan, hiç değer vermeyen insandan kurtulduğunuz için mutlu bile olacaksınız..
Yoksa siz sizden olacaksınız..

bence bu halde sağlıklı karar veremezsiniz bi süre herşeye kulak tıkayın ve karar vermekte acele etmeyin zaten kafanızda netleşmeye başlayacak herşey umarm hakkınızda hayırlısı olur

Back
X